- 9 Ağustos 2021
- 14.984
- 50.984
- Konu Sahibi blueangelsnmm
Neden yapıyorlar biliyor musunuz burasi bizim evimizin bir uzantisi sende bizim gelinimizsin ve sende bize tabii olacaksın .Kapı çalıp girebilir miyim demek 11 yaşında başlıyor haberiniz olsun Hatta onlar yokken odalarına girilip girilmediğini anlamak için tuzak kuruyorlar. Yakalandım oradan biliyorum
Aslında bu işin usulü; anne baba davet edilmeden çağrılmadan gelmemeli. Eşlerden biri diğerine sormadan davet etse bile, kayınvalide-kayınpeder ikilisi "sağol evladım bizi davet ediyorsun ama eşinin haberi-rızası var mı" veya "bizi görmek istediysen eşinle konuş siz çıkıp gelin bir kaç gün" denmeli. Benim eşim bana X bizi evine davet ediyor derse ilk sorum eşinin haberi var mı oluyor. Hatta davet eden kişiyi tanımıyorsam iletişim bilgilerini alır ve daveti için ön teşekkür ederim. Bir keresinde eşim "ya eşini de tanıyorum, X haber verir birşey demez gideriz" demişti de ayaküstü bir nezaket kuralları nedir ne değildiri hatırlatmıştım.
Sosyologlar biraz bunu çalışsa diyorum. Nedir yani bavulu, tası tarağı toplayıp oğlunun kızının evinde kalma sevdası? Altında yatan psikoloji ne? Eşler birbirine kötü olmadan daha ilk çekirdek aileden gelmeli saygı. Çağrılsan bile gitme, sağol oğlum-kızım ama gelemem de. Eşinin de evi orası birbirinizin rızası olmadan yapmayın böyle şeyler de.
Kendimden örnek vereyim evlenmeden eşimin evde kalmasıni istedim cunku eski evi düzgün değildi sonra ailesi gelmeye başladı encson kayınvalidem benim koyduğum tabakları çanakları değiştirip kendine göre ayarladı şehir dışından çocukları geldi o evde ağırladı :))) düğünden bir gün önce gelip kalmak ve gene cocuklarini orada ağırlamak istedi bende en sonunda olay çıkardım ve kabul etmiyorum evi düzenledim dedim ondan sonra şimdi gelmeden önce haber verilir hafta sonu ben olmayınca da giderler iki gün kalırlar diğer gelinin evine de hafta da iki gün kalıyorlar kafalarına göre .
Bana bu olaylar yaşandığında oğlumuzun evi gelip kalicaz tabi ki demişlerdi . Yani senin söz hakkin olamaz buz böyle uygun gorecegiz tepki vermeseyfim haftada iki gün olmasa da iki ayda bir Cat kapı gelinip iki üç hafta kalınırdi