Eşim ailesini savunuyor hiç laf ettirmiyor benim isteklerimi dinleyip benimle doğru düzgün iletişim kurmuyor

Kapı çalıp girebilir miyim demek 11 yaşında başlıyor haberiniz olsun😉 Hatta onlar yokken odalarına girilip girilmediğini anlamak için tuzak kuruyorlar. Yakalandım oradan biliyorum🤩

Aslında bu işin usulü; anne baba davet edilmeden çağrılmadan gelmemeli. Eşlerden biri diğerine sormadan davet etse bile, kayınvalide-kayınpeder ikilisi "sağol evladım bizi davet ediyorsun ama eşinin haberi-rızası var mı" veya "bizi görmek istediysen eşinle konuş siz çıkıp gelin bir kaç gün" denmeli. Benim eşim bana X bizi evine davet ediyor derse ilk sorum eşinin haberi var mı oluyor. Hatta davet eden kişiyi tanımıyorsam iletişim bilgilerini alır ve daveti için ön teşekkür ederim. Bir keresinde eşim "ya eşini de tanıyorum, X haber verir birşey demez gideriz" demişti de ayaküstü bir nezaket kuralları nedir ne değildiri hatırlatmıştım.

Sosyologlar biraz bunu çalışsa diyorum. Nedir yani bavulu, tası tarağı toplayıp oğlunun kızının evinde kalma sevdası? Altında yatan psikoloji ne? Eşler birbirine kötü olmadan daha ilk çekirdek aileden gelmeli saygı. Çağrılsan bile gitme, sağol oğlum-kızım ama gelemem de. Eşinin de evi orası birbirinizin rızası olmadan yapmayın böyle şeyler de.
Neden yapıyorlar biliyor musunuz burasi bizim evimizin bir uzantisi sende bizim gelinimizsin ve sende bize tabii olacaksın .
Kendimden örnek vereyim evlenmeden eşimin evde kalmasıni istedim cunku eski evi düzgün değildi sonra ailesi gelmeye başladı encson kayınvalidem benim koyduğum tabakları çanakları değiştirip kendine göre ayarladı şehir dışından çocukları geldi o evde ağırladı :))) düğünden bir gün önce gelip kalmak ve gene cocuklarini orada ağırlamak istedi bende en sonunda olay çıkardım ve kabul etmiyorum evi düzenledim dedim ondan sonra şimdi gelmeden önce haber verilir hafta sonu ben olmayınca da giderler iki gün kalırlar diğer gelinin evine de hafta da iki gün kalıyorlar kafalarına göre .
Bana bu olaylar yaşandığında oğlumuzun evi gelip kalicaz tabi ki demişlerdi . Yani senin söz hakkin olamaz buz böyle uygun gorecegiz tepki vermeseyfim haftada iki gün olmasa da iki ayda bir Cat kapı gelinip iki üç hafta kalınırdi

Teşekkür ederim umarım sizin de kıymetiniz bilinir. Ama tüm bunlardan önce şiddet konusunu düşünmeniz gerek. Şiddet kesinlikle kabul edilemez. Yani boşanmayı şiddette düşünmeniz gerekirdi.
Sanırım herşeyin baştan sona konuşulması ve sınırların çizilmesi gerek olmayacaksada eşim böyle ailesini savunup beni hor görcekse devam etmesin

Bende ailesine bunu öğretmek istiyorum çatkapı tatil yermde oturuyoruz diye kafaları esyiğinde gelip kalmamalrı lazım orası bir ev olduğunu anlasınlar daha şimdiden yazın bizde kalıcak olanlar plan yapıyolar
Dayak yediğinizde, laf yediğinizde susarak onlara bunu öğretemezsiniz. Bunlar olurken susup geleceklerinde kavga ederek de öğretemezsiniz.
Size herkes istediği gibi davranıyor, ağzından çıkanı kulağı duymuyor, siz diyorsunuz ki evime gelirken izin alsınlar. Gerçekçi bir beklenti mi bu? Önce her alanda sınırlarınızı belirleyin, misafirlik işi kendiliğinden olur zaten.

Herşeyi anlattı ablasına sonra babamı aradı böyle böyle oldu kızın ailemi istemiyor diye sonra babam beni hiç savunmadı ben tekrar konuşurum diye babam kesinlikle bana hak vermiyor damadını çok seviyor ne yapacağımı nilmiyorum boşansam babam benden nefret etcek bi evliliği yürütemedin susamadın alttan alamadın diye

Dayak yediğinizde, laf yediğinizde susarak onlara bunu öğretemezsiniz. Bunlar olurken susup geleceklerinde kavga ederek de öğretemezsiniz.
Size herkes istediği gibi davranıyor, ağzından çıkanı kulağı duymuyor, siz diyorsunuz ki evime gelirken izin alsınlar. Gerçekçi bir beklenti mi bu? Önce her alanda sınırlarınızı belirleyin, misafirlik işi kendiliğinden olur zaten.
Ben rahatsız olduğumda eşimle konuştum ailesinin hareketlerinin ve laflarının rahatsız ettiğini saçmalama seni çok seviyorlar sen niye böylenyapıyosun diye tepkiler veriyor asla onlara laf ettirmiyor

Ben rahatsız olduğumda eşimle konuştum ailesinin hareketlerinin ve laflarının rahatsız ettiğini saçmalama seni çok seviyorlar sen niye böylenyapıyosun diye tepkiler veriyor asla onlara laf ettirmiyor
Çalışıyor musun ?
Erkeklerin klasik laflarıdır bu bu arada
Eğer evli kalmak zorundaysan ben senin yerinde olsam burnumu dik tutarım herkese cevabını ver siz benimle böyle konuşamazsınız de evinde kaldıklarında da arama hoşgeldiniz falan filan diye soğuk yap
muhakkak çalış asla çocuk yapma paranı biriktir aile danışmanlarının videolarını izle internetten özellikle sınır koyma konusundaki videoları
umarım bu durumdan bir an önce çıkarsın
babanı uyar sen böyle davranırsan beni ömür boyu ezerler kızının arkasında durmak senin borcun diye mutlu olmamı istiyorsan arkamda dur boşanmayacağım de

Çalışıyor musun ?
Erkeklerin klasik laflarıdır bu bu arada
Eğer evli kalmak zorundaysan ben senin yerinde olsam burnumu dik tutarım herkese cevabını ver siz benimle böyle konuşamazsınız de evinde kaldıklarında da arama hoşgeldiniz falan filan diye soğuk yap
muhakkak çalış asla çocuk yapma paranı biriktir aile danışmanlarının videolarını izle internetten özellikle sınır koyma konusundaki videoları
umarım bu durumdan bir an önce çıkarsın
babanı uyar sen böyle davranırsan beni ömür boyu ezerler kızının arkasında durmak senin borcun diye mutlu olmamı istiyorsan arkamda dur boşanmayacağım de
Eskiden çalışıyordum evlilik sebebiyle çıktım farklı şehire geldim. Ben hep sınır koymak istediğim için böyle oldu zaten. Ve herşeyi susup kabul ettiğim için

İşte bende bunu istedim ama eşim çok büyük tepkiler verdi hoşlanmıyorsun birdaha olmaz yeni evliyiz konuşurum ailemle aramızda çözelim demesini istedim ama o ne yaptı aileme sakın laf etme ayrılırız ben covidim benimle bu yüzden konuşmadı halimi hatrımı bile sormadı doğru düzgün bu konu yüzünden. Gitti ablasına annemleri istemiyor öyle böyle diye diye herşeyi anlatmış ve bunu babamı arayıp söylüyor babama söylüyor

Ailesiyle ne konuşmasını istiyordunuz bu konu özelinde. Bir daha eşim yokken gelmeyin mi diyecekti, onu anlamıyorum. Ben evlere bu kadarı büyük anlamlar yüklemiyorum ondan sanırım. Eşiniz sizinle daha düzgün bir diyalog kurup elbette ablasına birşey söylemeliydi. Ama ailesinin gelip kalmasında bir sorun yok bence.

Eşinizle konuşmayın işte bunu. Lafı yediğiniz an cevabını yapıştırın. O afallasın, eşinize o sizi şikayet etsin. Eşiniz size laf söylerse bi posta da onu kalaylayın.
Ben ilk tanıştığım gün kaynanam hiç tanımadığı anneme laf sokmuştu. Işık hızıyla ve aynı naiflikte cevabını verdim. Sonraki her görüşmemizde laf soktu, ben de cevabını verdim. Eşime hiç belli bile etmedim. O anlamıyor zaten anasının laf soktuğunu, alışmışlar kadının yılan diline. Eşime desem, aynı sizinki gibi tepki verirdi. (Vermisliği de çok hani, onun yüzüne karşı direkt olarak benim hakkımda kötü bir şey demedikleri için anlayamıyor).Tüm bunlardan yıllar sonra haberi oldu. O arada da ben zaten eşimle bağımı güçlendirmiştim 😉 şimdi o yılan dilli kayınvalidem melek gibi bana karşı, tek kelam edemez. Ederse oğlunu kaybedeceğini anladı çünkü.
Ha bu aşamaya gelene kadar eşimle ben çok yıprandık keşke böyle olmasaydı. Allah insanı kötüyle karşılaştırmasın, uğraşması gerçekten çok zor. Uğraşmak istemezseniz çok saygı duyarım, boşayın gitsin. Ama bu kadar sessiz kalarak size böyle davranmalarına müsade etmeyin.

Valla bizim köyde komple ev mahrem olarak geçiyor. Siz mahrem deyince sadece don kilot anlıyorsunuz nedense.

Ne gibi bir mahremiyeti var evin? Yaşam alanı alt tarafı.
Dağınık olabilir, zaman zaman pis olabilir ve kimse evinin o halde görülmesini istemez. Ama köyünüzdekiler gibi, sırf kadın olduğum için evin temizliğinden ve düzeninden tek başıma sorumlu hissetmiyorum kendimi. Bizim ilişkimiz bu şekilde değil.
İkimiz evdeysek ikimizin sorumluluğudur.
Ben evde yoksam ev sahibi eşimdir. Misafirini istediği gibi ağırlayabilir, ev dağınıksa da tek başına mahcup olabilir, kendi problemi.

Benimki eşim dönsün o zaman gelirsiniz demişti. Orası benim ve eşimin evi. Benim ailemin ya da onun ailesinin değil. Benim eşim yurtdışına gittiğinde benim ailem gelmedi sen bize gel dediler. Hemen eşlikten uzak hareketler diye değerlendirmeniz çok yanlış. Böyle böyle başlayıp tepeye çıkıyor bazıları. Kadın ailesinde de gördüm erkekte de .
Neden eşleriniz yokken aileler eve gelemiyor ki? Ev dediğiniz mabed değil, kutsal değil, yaşadığımız bir mekan. Eve bu ulvi özelliği veren de kadınlar oluyor genelde. Eşim yurtdışına çıktı diye niye ailem yanıma gelmesin, bunu anlamam mümkün değil.
Eşlikten uzak tavır, kocanın yaptığı, konu sahibiyle konuştuğunu olduğu gibi ablasına aktarmasi, sizi istemiyor demesi yanlış. Birşey diyecekse bile eşini hedef göstermeden yapmalıydı bunu.

Eşinizle konuşmayın işte bunu. Lafı yediğiniz an cevabını yapıştırın. O afallasın, eşinize o sizi şikayet etsin. Eşiniz size laf söylerse bi posta da onu kalaylayın.
Ben ilk tanıştığım gün kaynanam hiç tanımadığı anneme laf sokmuştu. Işık hızıyla ve aynı naiflikte cevabını verdim. Sonraki her görüşmemizde laf soktu, ben de cevabını verdim. Eşime hiç belli bile etmedim. O anlamıyor zaten anasının laf soktuğunu, alışmışlar kadının yılan diline. Eşime desem, aynı sizinki gibi tepki verirdi. (Vermisliği de çok hani, onun yüzüne karşı direkt olarak benim hakkımda kötü bir şey demedikleri için anlayamıyor).Tüm bunlardan yıllar sonra haberi oldu. O arada da ben zaten eşimle bağımı güçlendirmiştim 😉 şimdi o yılan dilli kayınvalidem melek gibi bana karşı, tek kelam edemez. Ederse oğlunu kaybedeceğini anladı çünkü.
Ha bu aşamaya gelene kadar eşimle ben çok yıprandık keşke böyle olmasaydı. Allah insanı kötüyle karşılaştırmasın, uğraşması gerçekten çok zor. Uğraşmak istemezseniz çok saygı duyarım, boşayın gitsin. Ama bu kadar sessiz kalarak size böyle davranmalarına müsade etmeyin.
Birsüre konuşmayı düşünmüyorum arasalarda iyice düşünüp karar vericem eşimde aşırı umursamaz birisi ailesi bile bunu her fırsatta söyler ne yapcam bilmiyorum

Birsüre konuşmayı düşünmüyorum arasalarda iyice düşünüp karar vericem eşimde aşırı umursamaz birisi ailesi bile bunu her fırsatta söyler ne yapcam bilmiyorum
Yuvası yıkılırken umursamıyorsa siz hiiiiiiiiç umursamayın. Kim o ya? Paşazade...
Siz hala umursasın istiyorsunuz. Gelsin özür dilesin, şartlarınızı kabul etsin istiyorsunuz.
Etmez. Blöfünüz tutmaz.
Kafanızı dinleyin. Etraflıca düşünün. Sizin attığınız adımlar da çok doğru değil. Şiddete sessiz kalıp bu olayda boşanmak gerçekten de ailesine düşmansınız izlenimi yaratıyor. Kendinize saygıyla ilgili bir durum yok gibi görünüyor dışardan. Iletişim probleminiz de var. Derdinizi güzelce anlatmıyorsunuz eşinize. O zaten garip bi adam.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Valla kim ne derse desin.
Eşim eve birini çağırırken bana haber verip izin almak zorunda.Ailesi bile olsa.
Aynı şekilde bende ona sormalıyım.
Çünkü orası dingonun ahırı değil.Ortak paylaştığımız bir ev.
O yüzden biri gelecekse iki tarafında rızası olmalı,müsaitliği olmalı.
Eğer ben evde yoksam da en azından yine bir haber verilmesini beklerim.Evime ben yokken kim gelmiş bilmek hakkım dimi sonuçta?
Ama konu sahibinin takılması gereken daha başka şeyler var bence.
Hakaret,şiddet gibi.
Çok sıkıntılı şeyler bunlar.

Neden eşleriniz yokken aileler eve gelemiyor ki? Ev dediğiniz mabed değil, kutsal değil, yaşadığımız bir mekan. Eve bu ulvi özelliği veren de kadınlar oluyor genelde. Eşim yurtdışına çıktı diye niye ailem yanıma gelmesin, bunu anlamam mümkün değil.
Eşlikten uzak tavır, kocanın yaptığı, konu sahibiyle konuştuğunu olduğu gibi ablasına aktarmasi, sizi istemiyor demesi yanlış. Birşey diyecekse bile eşini hedef göstermeden yapmalıydı bunu.

Bu mantıkla anne ya da babadan biri evde yoksa çocukları eşlerini alıp gitmemeli o eve. Evin bütün sahipleri evde olmalıymış sonuçta.
Bir daha eşimle anneme giderken babam evde yoksa babamı arayıp izin alırım artık "izin verirsen annemi görmeye gideceğiz" diye.

Eşleri eve 2 tane erkek arkadaşını çağırsa olay çıkarırlar. O yüzden kendileri komşularıyla gün mün yaparken kocalarından izin alıyorlardır eminim misafir ağırlamak için.
Ailenin eş evde yokken 3 gece kalması anormal ama elalemle evde kısır partisi vermekte bir sorun yok.

"Ev sadece kadına ait sanıyorsunuz, kimin girip çıkacağı sadece kadının onayına bağlı sanıyorsunuz" deyince de sinirleniyorlar.

Herşeyi anlattı ablasına sonra babamı aradı böyle böyle oldu kızın ailemi istemiyor diye sonra babam beni hiç savunmadı ben tekrar konuşurum diye babam kesinlikle bana hak vermiyor damadını çok seviyor ne yapacağımı nilmiyorum boşansam babam benden nefret etcek bi evliliği yürütemedin susamadın alttan alamadın diye

Siz şiddet gördüğünüzü, eşinizin size hakaret ettiğini babanıza söylediniz mi?
Sizi dövdüğünü bilmesine rağmen mi seviyor eşinizi?

Ne gibi bir mahremiyeti var evin? Yaşam alanı alt tarafı.
Dağınık olabilir, zaman zaman pis olabilir ve kimse evinin o halde görülmesini istemez. Ama köyünüzdekiler gibi, sırf kadın olduğum için evin temizliğinden ve düzeninden tek başıma sorumlu hissetmiyorum kendimi. Bizim ilişkimiz bu şekilde değil.
İkimiz evdeysek ikimizin sorumluluğudur.
Ben evde yoksam ev sahibi eşimdir. Misafirini istediği gibi ağırlayabilir, ev dağınıksa da tek başına mahcup olabilir, kendi problemi.
Eşyalara ve alanlara bu kadar anlam yüklemesek herkes çok mutlu olacak aslında. KV atletimi, donumu gorse nolur görmese nolur? Ev kadının o yüzden kadından izin alınmalı deyip bütün ev işlerini kadına yüklemek de ayrıca vahim.

Bu mantıkla anne ya da babadan biri evde yoksa çocukları eşlerini alıp gitmemeli o eve. Evin bütün sahipleri evde olmalıymış sonuçta.
Bir daha eşimle anneme giderken babam evde yoksa babamı arayıp izin alırım artık "izin verirsen annemi görmeye gideceğiz" diye.

Eşleri eve 2 tane erkek arkadaşını çağırsa olay çıkarırlar. O yüzden kendileri komşularıyla gün mün yaparken kocalarından izin alıyorlardır eminim misafir ağırlamak için.
Ailenin eş evde yokken 3 gece kalması anormal ama elalemle evde kısır partisi vermekte bir sorun yok.

"Ev sadece kadına ait sanıyorsunuz, kimin girip çıkacağı sadece kadının onayına bağlı sanıyorsunuz" deyince de sinirleniyorlar.
Hemde madem herkesin kendi evi vb. Konu sahibi de aylardır kendi ailesinde kalmasın o vakit değil mi? O da onların evi neticede.

X