• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim, ailesi, maddiyat ve dışlanmak. (bosanmanin esigindeyim)

Kelebek2929

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2020
15
30
3
34
Merhaba kızlar
Ben 7 aydır evliyim. Eşimin ve ailesinin para konusundaki tutumu yüzünden çok yıprandım. Aslında nişanlılık döneminde fark etmiştim ama kendimce gecistirdim ciddiye almadım. Onemli olan sevgi dedim. Dugun için konuşulan hicbir şeyi yapmadılar. Ne eşim ne de ailesi bana hiç takı takmadılar. ( Setimi ve eşime saati benim annem aldı karsi tarafa da gonlunuzden ne gecerse demistik) Sonra aman canım nolmus araba alirken yardım etmeyi dusunduk dediler. Kendimi ilk o zaman çok değersiz ve kotu hissettim. Kayinvalidem bir gun benle bulustu ve kayinbabamin cimri oldugu icin takmadigini soyledi ozur diledi. Kayinvalidemin pskolojik problemleri var zamaninda kufur dayak ekonomik siddet vs kotu bir evliligi olmus ama kalbi de kötüleşmiş bence ne yazik ki. Bu kisimlari hızlıca gecmek istiyorum. Gelelim diğer beni yaralayan adımlara.
Eşim bekarlıkta biriktirdiği tüm birikimini ailesinin hesabına yatırdı. Araba almaya karar verdik arabayı babasının üstüne aldi. Sonra özur diledi ve savunma olarak da şunu dedi " beni terk edip boşanmadan korktum o yuzden yaptim" dedi. Ben bir gun sinir krizi gecirip evdeki koltugu parcaladim. Bunun uzerine eve ailesini cagirdi ailesi de polis cagirip beni evden uzaklastirmaya çalışti. Polis geldigi icin esim pisman oldu. Ve ben evet ben bunlara ragmen hep evliligimi kurtarmaya calistim. Ama bu süreçte benle ortak hesap acmadi, benim param ben karar veririm dedi arabayi uzerime alicam dedi almadi.o ev travmalarla dolu kiradayız ve evi degistircektik tam ev bakıyorken çok masraflı olacak taşınmıcaz dedi. Son zamanda ailesine aktardigi parayi geri aldi ama onu da kendi hesabina yatirdi. çevremizdeki insanların yanında ben karımı çok seviyorum evin hanımı o, o ne derse odur ben ailemden bile koparım gerekirse diyip eylemlerinde tam tersi davrandı.
Ailenin parayla kurdugu iliski beni gercekten cok rahatsiz etti. Ruhsal olarak evliligin verdigi agirlikta ben asiri yiprandim. Kendimi taniyamaz oldum. Benim annem dul ve tek maaşla beni okuttu güçlü bir şekilde ayakta durdu. Buna ragmen Hicbiseyimizi eksik etmedi fazlasıyla yaptı. Ama eşim bana senin annen ne yaptı ki gibi laflar kullandı. Beni maddiyatçı olmakla suçladı. Bu sürede ben bir-kac kere anneme gittim bir kez otele gittim çünkü nefes alamıyordum. Şu anda da annemin evindeyim. Sürekli eve dön seni seviyorum diyor ama beni de suçlamaya devam ediyor.
Ben çevremde benden daha fazlasını yaşamış kadınlarının evliliklerini devam ettiğini göruyorum. Öyle mi olmalı? Her seyi sindirmeli mi? Evlilik bu mu gercekten? Onurum çok kırıldı..... Size özetin özetini anlattım. Inanın çok detay var. Sizi de sıkmak istemedim. Fiziksel ve ruhen kotu hissettiğim bir dönemdeyim ve objektif olarak yorumlara ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürker

İkiniz de maddiyatçısınız bence.
Siz adamın bekarken biriktirdiği paranın, takılan altının derdindesiniz, o da sizden mal kaçırma derdinde.
Öfke problemi, koltuk parçalamalar, her şeyi çocuk gibi ailelere yansıtma, polisler vs...
İkiniz de evilik bilincinde değilsiniz. Neden evlendiniz anlamadım.

Ben olsam bosanirim.

Ama bosanmak istemiyorsan eve oyle kolay donme. Oncelikle dugunde yapmadiklari takilari yapsin esin.
Mehir kadinin hakkidir..
Evet bende kadının hakkıdır diye düşünüyorum kendisinden bunu talep ettigimde aylar sonra bana 14 ayar iki bileklik bir bilezik ve sahte bir yüzük aldı. Bunları ifade etmeye utanıyorum ama geline takılan bu olmaz. Buna bile susmuştum artık.

Şimdi boşandıranlar kulübü gelmiş yine derler ama sizin durumunuzda başka ne denir bilemedim.
Şu an yaşadığınız şey zaten evlilik değil, evlilikte güven ve saygı olur, aileler 2. planda olur.
Eşiniz çok bencil, dön diyor ama hatasını kabul edip icraata dökeceğine hala sizi suçluyor.

Aslında nişanlılık döneminde fark etmiştim ama kendimce gecistirdim ciddiye almadım. Onemli olan sevgi dedim.
Sonuç ortada. Ömür geçmez. Ya şu şu şu olur ya da ben yokum diyip, kapıyı çarpıp gidin. Ne halleri varsa görsünler..

Calisiyormusunuz? Adam evi gecindiriyor mu?
İsteklerinizi aliyor mu?
Merak ettim sadece.

Calisiyormusunuz? Adam evi gecindiriyor mu?
İsteklerinizi aliyor mu?
Merak ettim sadece.
Evet çalışıyorum. Evi geçindiriyor. ikimiz de maaşımızla evle ilgili masrafları ödüyoruz. Parasından arta kalanları yine kendi hesabında biriktiriyor. Benim maaşım ondan daha düşük bunu da yüzüme vuruyor.

Evet bende kadının hakkıdır diye düşünüyorum kendisinden bunu talep ettigimde aylar sonra bana 14 ayar iki bileklik bir bilezik ve sahte bir yüzük aldı. Bunları ifade etmeye utanıyorum ama geline takılan bu olmaz. Buna bile susmuştum artık.
Y
Utanmayin. Utanmasi gereken kisi esiniz. Bence gram altin olarak isteyin. Ya da arabayi ustunuze yapsin. Burada durum para degil aslinda.. Size guvenmeyi ogrenmeli.

Omur boyu bir yastiga bas koymak icin evleniyorsunuz ama o sizden mal kaciriyor. Guvenmiyorsa evlenmeseydi. Asla bu sartlar altinda geri donmeyin derim ben..

Back
X