eşim-ailesi-ben

pamuklimon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
92
34
38
çok uzun olacak ama umarım sıkılmadan okuyup yardımcı olursunuz
eşimle 10 yıldır birlikteyiz,3 yıldır evliyiz. evlilik öncesi ve evliliğimizin ilk 6 ayı işi geregi başka şehirdeydi benim yanıma eş durumuyla gelecekti. ev tutma (amcamlar yardım etti ev bulmada),temizleme (amcamlar ve benim ailem yaptı ben çalıştıgım için), tüm eşyalar (ben hergün dükkanlar kapanana kadar gezip tek başıma aldım) dahil hiç bir aşamada eşimin ailesi ne aradı ne sordu bırakın yardım etmeyi. aileler başka şehirde,bulunduğum şehirde benim amcamlar ve eşimin ablası var. eşimin ailesinin durumu iyi olmadıgı için ( tek iyi okumuş ve iyi bi işi olan eşim,en küçük çocuk, 2 abisi var 1i bekar,bide evli ablası var.) ben de bizimkilere siz karışmayın düğün işine, biz 2miz hallederiz dedim,herseyi maddi olarak eşimle aldık(ben yıllardır para biriktiriyordum,esim çalışırken eve yolluyordu ve kendine harcıyordu bulundugu şehirde sıkıldıgı için,çok az biriktirebildi,ben de sesimi çıkarmadım biriktirmesi için.) buraya kadar sorun yok ama bi gün ben görümceyi aradım "aramadın hiç"diye. o da bana "sen burda kardeşim orda hallediyor zaten" dedi ya adam 1000km öteden neyi halledecek acaba. neyse evlendik görümce ve kv geldi eve,beni karşılarına aldılar kadınlık dersi vermeye kalktılar.kendileri yemek yapmayı bilmez ev ekonomisinden anlamazlar bana gözdağı vermeye kalktılar,ne diyeceğimi bilemedim..eşimın tayini olana kadar ne aradılar ne sordular ne de geldiler( iyi oldu tabi).eşim geldi biz lojmana taşındık,ablasının evine 2durak mesafede.şimdi kv her fırsatta gelio kızı da gelio eşiyle,bana sormadan kv hepsinin bizde kalmasını ıstiyor(ve bunlar hep ben odada yokken ayarlanıyor nedense)eşim diyor bana burda kalacaklar dıe,emrıvaki yapıolar.görümcenin eşi de demio ki yarın iş var, ev yakın ne işimiz var burda eve gidelim die(o da ailesiyle görüşmüyor eşi yüzünden,adamı kendilerine çekmişler). görümce temizlik hastası bizim evi de temizlio başta iyiydi teşekkür ettim yatakodasına da girip çekmeceleri falan da düzeltiyorlardı eşime dedim girmesinler diye neyse girmediler(yatakodasını kurcalamış oldular) daha sonrakilerde farkettim ki kurcalanmamış yer kalmamış evde,çektim kenara görümceyi "bak iyi oluo ama evimim kurcalanmasından hoşlanmıyorum bidaha temizleme" dedim o da "ne var kardeşimin evini temizliyorum"dedi. benim için yaralı parmağa i..mezler. kız bunu herkese yaydı ortalık karıstı hepsi uzerime geldi.bunların dısında her seferinde bekar abi,kv ve görümce laf sokup saygısız davranıyorlardı,duzgunce uyarinca da işler buyuyor eşime abartıp anlatıyorlardı.artık dayanamadım eşimın gözüne soktum onlar bana sunu bunu yaptı ben böle yaptım die 9sayfa yazdım,ya bizim bi aile oldugumuzu anlarsın yada bu iş biter dedim,idrak etti şimdi çabalıyor ama çok anneci ve anne de eşime yapısık olduğu için başarılı olamıyor.gezmeyi çok seviyorlar,tüm ailesi bize geldi şehirde geziyoruz büyük abisinin çocugu ateşlendi(2yaşında) bunlar hala gezme derdinde,kalkalım ateşi var diyorum ablası laf sokup kalktı gitti, ben de "ugrasamam ben bunla bu ne"dedim.eşimle kalktık peşinden,eşim"nebiçim konuşuosun"dedi ablasına ordan kavga başladı kv geldi,bana kızıyla bağırmaya başladı,bekar abi üzerime yürüyüp tehtit etti,ablası aileme beddua etti bana iftira attı hakaret etti.biz bidaha görüşmedik,sadece annesiyle konuştu eşim.taki babasının kanser oldugunu öğrenene kadar.tedavisi bizim şehirde oldu benim sınavlarımın olduğu en yoğun dönemimde ustelik ramazan,2 ay bizde kaldı kv ve kp. kızı bakmadı.ben hastaneye tasıdım onları,akşamları işten geldim yemek yaptım(kv elini biseye surmedi gunduz gezer kıyafet beyenir akşam ya beni ya eşimi surukleyip aldırırdı) bu arada bide ders çalıstım, maaile 9una birden iftar sofrası kurdum.görümce 1 gün iftara aldı(ev hanımı) onda da çorba makarna yedik makarnayı da ben yaptım.ıftar sonrası oturduk kızı mutfakta kv çay getirdi laf soktu"gelinler oturuyo kv çalışıo"die. içime oturdu,2 ay baktık ne isterlerse yaptık ama kızının evinde de biz yapıcaz koleyiz çünkü. bunlar gibi irili ufaklı olaylerimiz oluyor.strese bağlı çarpıntı ve aritmi problemi yaşıyorum 3 yıldır.eşimi seviyorum ama bunun için mi okudum bu yaşa geldım,değer mi dıyorum. mesafe koyulacak insanlar değil,zaten beni umursamıolar ogullarının evine geliyorlar ama yemek, yatak,hizmet bana bakıyor çok koyuyor boyle yaşamak.yemek yapmasan her gün dışardan yerler 9 bogaz hergün dışardan bizim maaşlar yetişmez. ha bide bekar abisi ev aldı (oturdukları ev) o 300 verdi eşim 500 verdi kredisi için(eşim oturmadı hic) abisi bizim yolladıklarımızı kenara koymuş maaşı yetiomuş ev kredisine ama bize ses etmedi,araba aldı,kı biz altın pul değerindeyken altın bozdurup yolladık bunlara bize yetmiodu maaşımız yeni evliyiz birsuru borç var.davetiye çıkmaya bakmıstık eşimle memlekette,kv ve görümce bılaşık makınesi begenmıs,çarşıda aradılar eşime aldırdılar duğun arifesinde.
ben ne yapayım şimdi,sabrınız için teşekkür ederim

Okudum okudum size surda haksizsiniz demek istedim.
Amaaaa haklısınız.
Fakat ben çevremde arkadaşlarıma benzer seyler söylediğimde kadin idare edici olacak diyorlar. Bilemiyorum

Allah yardımcınız olsun, zor insanlarla uğraşması cok zor oluyor.
Sizin yapacağınız birsey yok aslında, eşiniz ailesiyle konuşup bu işin böyle ilerleyemeyecegini söylemesi gerekir. Siz ne kadar konuşsanızda hep kötüye çekilecek. O yüzden eşiniz kesin bir dille Ailesiyle konuşması gerekir

Bu kadar kavgadan sonra hala nasıl gelebiliyorlar şaştım. Bence eşinize söyleyin, çok görüşmek istiyorlarsa eşiniz tek gitsin ablasına ya da annesine. Yok size geliriz diyorlarsa yatak odanızı kilitleyin, onlar evdeyken sözüm vardı diyip dışarı çıkın, geç gelin, makarna haşlayın.

mesafeden anlamıyorlar,suratına tükursen yarabbi şukur derler,ben de hazırcevap değilim,ailende görmedim hiç böyle.nasıl kusluk çıkarabilirim ki kendi kendime küslük oyunu oylarım çunku beni takmıyorlar "çocuklarının evi"ne geliyorlar,bizi aile olarak idrak edemiyorlar.burası çocugunun evi,arabamız oglunun arabası vs. eşime "abin ve ablan gelmesin"demeyi düşünüyorum.o da görüyor olanları bana hak veriyor.annen gelmesin diyemem bide kp vefat etti yeni,her gün gittik mevlüte hizmet etmeye,yine yaranamadık.annesi her fırsatta gelecek(bizde her istediği oluyor,kızı surat yapıo bi sure sonra o yüzden kızında kalmıyor) o gelince hepsi gelecek eşim de arada kalıo,tek tartışma konumuz ailesinin yaptıkları,mesafe koymaya çalışıyorum diyor ama yapamıyor.eşim çok iyi kalpli ama herşeyin fazlası zarar işte

Benim kaynanam da sizinki gibi geline değer vermeyenlerden ama burada eşiniz baskın olmalı diye düşünüyorum. Sonuçta sizin ve ablasının çabasını görüp karşılaştırmayı en iyi o yapabilir. İki tarafa da eşit mesafede çünkü. O sizi ailesine karşı koruyup kollamalı. Siz verici olmuşsunuz hep ve eşinizin ailesi bu duruma alışıp normal kabul etmişler. Ne demek siz çalışırken abisinin sizden fazla para alması. Valla ben sinir oldum yaşadıklarınızı okuyunca. Allah yardımcınız olsun:)

odaya kapanıyorum gormemek için,salondayken herşeyi organıze ediyorlar hazır ben yokken butun kararları alıyorlar. kendi içlerinde birbirlerine dediklerini ben anneme desem kadın kahrından ölür.birbirine saygısı olmayan kişilerden saygı beklemiyorum bu saatten sonra ama yaşadıklarım beni çok yıprattı,geçmişi silsem bundan sonra daha despot davranıcam ama silemiyorum

ve ben bu aileye torun vermek istemiyorum iyice içlidışlı olmamak için.cocugu da kötü etkiliyorlar(buyuk abisinin 3 yasındakı çocugunun ayarları bozuluyo her görüşmede)

babasını yenı kaybetti eşim,iletisimleri iyi değildi ama şimdi resti çekersem "anlayışsız eş" konumuna düsebilirim biraz vakit geçince sınırımı koymayı dusunuyorum,bu arada psikolog bakıyorum, ankara da bildiğiniz varsa yardımcı olun
teşekkür ederim herkese

ben eşimi ailemden önde tuttum ve bunun için pişman oldum ondan böyle bişey görmedim keşke ben de yapmasaydım dedim.ailemi kırdım,çünkü düşündüm ki artık biz 2miz bi aileyiz biz öncelikliyiz onlar değil ama aynı şeyi göremedim. biz araba taksidi ödüyoruz evimiz yok,abisinin hem evi hem arabası oldu,güleryüz gösterse hadi neyse,hakkımı hiç birine helal etmiyorum

Bence sınır koymak için geç bile kalmışsınız.Babasını kaybetmiş Allah rahmet eğlesin ama bu eşinizin ailesine saygısızlık yapma hakkını vermiyor.Şuan size yaptıkları saygısızlık.Siz tepkinizi koyun,babasının ölmesiyle ne alakası var bu durumun? Yakın mesefe evleri varken görümce bile kocasıyla sizin evde kalıyor yanlış anlamadıysam.Ayıp yani ya.Sanki başka şehirden geliyorlar da yatılı kalıyorlar.Bence çekmeyin bu durumu.Eşinize istemediğinizi söyleyin.Kendisi ailesiyle görüşsün,siz görüşmek zorunda değilsiniz.

Tayin isteyip başka şehire gitme şansınız yok mu

Belli ki eşinizin ailesi sizin kıymetinizi bilmiyor. Siz "iyi gelin" oldukça iyice tepenize çıkmışlar. Bütün bunları gördüğü halde eşiniz de ses çıkartmadığına göre kendisi de henüz sizin ayrı bir aile olduğunuzu idrak edememiş. Eğer imkanınız varsa biraz uzak bir yere taşının. Memursanız da başka bir yere tayin isteyin. Mesafe koymanızın başka yolu yok.

daha yeni babamı kaybettim senin düşündüğün şeye bak demesin diye bekliyim die düşündüm. evet doğru anladınız kv kararı ile görümce ve eşi bizde kaldı.yatacak yer kısıtlı "olsun biz sığarız"diyorlar nevresim vermesem "böyle yatarız" derler bu mantıkla :) teşekkürler destek için.

Tayin isteyip başka şehire gitme şansınız yok mu
seneye eşimin tayini gelecek ama farketmez ki tr de oldugumuz surece gelirler sınır yok yani :) ayda yılda bir geliyorlar ama o bile yetiyor ben kendimi toparlayana kadar 5-6 ay geçmiş hoop bayram gelmış yine görüşülmüş,sil baştan aynı şey.

Babasını kaybetmiş,çok zor bir durum tamam.Ama sizde üzülüyorsunuz bir yandan o ne olacak? Bu aile belli ki bu şekilde davranmaya devam edecek.Ölüm ne zaman oldu peki,kaç gün geçti?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…