• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailemin yanında çarparım dedi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Eyllgvn

Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2022
285
275
18
25
Arkadaşlar 1.5 yıllık evliyim 1 yılda nişanlı kaldım çok zor süreçlerle evlendik yani sinirlenince yemediğim hakaret küfür kalmadı insanın basireti bağlanır ya öyle bağlandı resmen her şeye tamam dedim ne takı istedim ne toka hatta sahte bileziklerle gelin oldum sırf babasına nişanlım kıyamaz bana hemen özür diler bırakamaz beni dedim ve hemen bunu nişanlıyken ona ne şekilde dediyse nişanlıyken bana şe... demişti yani kısacası kendi kafasında benim onu ezdiğimi düşünerek geçen bir evliliğim var. Beni asla savunmaz ailesine karşı evimi yaksalar sen suçlusundur yansın sen kes der öyle birisi. İyiliğine gelince hep böyle mi hayır evde sürekli bana iltifatlar ailesinin hatasını söylemediğim sürece ya da ona trip atmadığım sürece hiç sorun yok. Ama annen bana küfür etti desem bile hak etmişsindir diyen birisi o derece bağlı ailesine hoş zaten sildirme gibi bir çabamda yok ama haklıyı haksızı ayırt edemiyor ve tüp bebek sürecimiz var ilk denememiz negatif. Her neyse buraya yazılacak çok şey var ama daha fazla uzatmak istemiyorum. Benim ailem memleketten geldi 10 gün kalmaya iyi hoş gezdirdi tozdurdu sağolsun ona lafım yok ama onları takmıyormuşcasına her gün gözünü ayırmadan telefona bakıyor ve ben aynısını yapsam sen ailemi istemiyorsun diye kıyametler kopar. Babam içerde otururken gidiyor başka odada nargile içiyor içme biraz sabret dediğimde oturma odasinda onlarin yaninda sürekli telefonla oynuyor onlara karşı konuşurken saygısızlık yapmıyor ama hareketleriyle çok buyuk saygısızlık yapıyor doğalgazı ben açıyorum o kapatıyor değişik değişik azarlıyor tersliyor sürekli asabi dünde bi video izletti bana bende aa polis neden bu kadar bağırıyor dedim sen solcu musun işte çarparım sana dedi yemek yerken kalktı gitti ve annem vardı annem kızım boşver şaka yapıyodur dedi hiç şaka yaparak demedi ve ne şekilde olursa olsun ailemin yanında öyle demesi hoş değildi bende o biraz cesaret ister gelde çarp dedim terbiyesiz sen daha nerde ne konuşacagini bilmiyorsun dedim başkasinin yaninda deli gibi konuşursun benimle aileme gelince böylesin dedim 2 saat sonra falan yanıma geldi şaka yapmıştım falan dedi ama özür yok bende affetmiyorum öyle şaka olmaz git sinirliyim dedim barışmıyor musun dedi hayır dedim tamam dedi gitti ne bizimle çay içti ne bir şey yedi sadece öyle oturup yanımızda telefonla oynadı ve ben iki gündür de küsüm hâlâ sabahları işe giderken kalkıp kahvaltısını hazırlayıp önüne koyuyorum geri yatıyorum ama asla affedemiyorum bana karşı ailesi ve ailem varken sürekli nefret dolu cevaplar veriyor ve işin kötü yanı farkında değil söyleyince de ne alaka diyor üslubu o kadar sert ve kırıcı ki hiçbir şekilde affedemiyorum sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim

Arkadaşlar 1.5 yıllık evliyim 1 yılda nişanlı kaldım çok zor süreçlerle evlendik yani sinirlenince yemediğim hakaret küfür kalmadı insanın basireti bağlanır ya öyle bağlandı resmen her şeye tamam dedim ne takı istedim ne toka hatta sahte bileziklerle gelin oldum sırf babasına nişanlım kıyamaz bana hemen özür diler bırakamaz beni dedim ve hemen bunu nişanlıyken ona ne şekilde dediyse nişanlıyken bana şe... demişti yani kısacası kendi kafasında benim onu ezdiğimi düşünerek geçen bir evliliğim var. Beni asla savunmaz ailesine karşı evimi yaksalar sen suçlusundur yansın sen kes der öyle birisi. İyiliğine gelince hep böyle mi hayır evde sürekli bana iltifatlar ailesinin hatasını söylemediğim sürece ya da ona trip atmadığım sürece hiç sorun yok. Ama annen bana küfür etti desem bile hak etmişsindir diyen birisi o derece bağlı ailesine hoş zaten sildirme gibi bir çabamda yok ama haklıyı haksızı ayırt edemiyor ve tüp bebek sürecimiz var ilk denememiz negatif. Her neyse buraya yazılacak çok şey var ama daha fazla uzatmak istemiyorum. Benim ailem memleketten geldi 10 gün kalmaya iyi hoş gezdirdi tozdurdu sağolsun ona lafım yok ama onları takmıyormuşcasına her gün gözünü ayırmadan telefona bakıyor ve ben aynısını yapsam sen ailemi istemiyorsun diye kıyametler kopar. Babam içerde otururken gidiyor başka odada nargile içiyor içme biraz sabret dediğimde oturma odasinda onlarin yaninda sürekli telefonla oynuyor onlara karşı konuşurken saygısızlık yapmıyor ama hareketleriyle çok buyuk saygısızlık yapıyor doğalgazı ben açıyorum o kapatıyor değişik değişik azarlıyor tersliyor sürekli asabi dünde bi video izletti bana bende aa polis neden bu kadar bağırıyor dedim sen solcu musun işte çarparım sana dedi yemek yerken kalktı gitti ve annem vardı annem kızım boşver şaka yapıyodur dedi hiç şaka yaparak demedi ve ne şekilde olursa olsun ailemin yanında öyle demesi hoş değildi bende o biraz cesaret ister gelde çarp dedim terbiyesiz sen daha nerde ne konuşacagini bilmiyorsun dedim başkasinin yaninda deli gibi konuşursun benimle aileme gelince böylesin dedim 2 saat sonra falan yanıma geldi şaka yapmıştım falan dedi ama özür yok bende affetmiyorum öyle şaka olmaz git sinirliyim dedim barışmıyor musun dedi hayır dedim tamam dedi gitti ne bizimle çay içti ne bir şey yedi sadece öyle oturup yanımızda telefonla oynadı ve ben iki gündür de küsüm hâlâ sabahları işe giderken kalkıp kahvaltısını hazırlayıp önüne koyuyorum geri yatıyorum ama asla affedemiyorum bana karşı ailesi ve ailem varken sürekli nefret dolu cevaplar veriyor ve işin kötü yanı farkında değil söyleyince de ne alaka diyor üslubu o kadar sert ve kırıcı ki hiçbir şekilde affedemiyorum sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim
Aileme gram saygısızlık yapanı aşkımdan ölsem o an gömerim yedi kat yerin dibine, bir daha çıkamaz. Beni büyüten, üstümde yegane emeği olan insanlar beni gözlerinden sakınırken, bugüne gelmemde hiç emeği olmayan biri bana “çarparım, s…. git” diyecek, ben kahvaltı hazırlayacağım, bunun adına da trip diyeceğim. Daha 1,5 yıl olmuş bunlar yaşanmış. Bunun arkası fiziksel şiddet. Eğer benim kocişim vurmaz diyenlerdenseniz tüp bebeğe devam edin. Hayata babasının annesine gram saygı duymadığı şanssız bir bebek getirmek gerçekten mantık dışı gelmiyor mu size? Çalışıyorsanız hiç düşünmeyin. Ne iğnesi, ne ipliği? Benden sonrası tufan!

Aileniz size sahip çıkar mı, eğer destek olurlarsa ciddi ciddi git o evden, böyleleri düzelmiyor ömrümüze yazık, cahil ve geri kafalı, kadına saygı duymayan bir adamla yaşamak ömür törpüsü..
Cikar canim ama babam ve annem hep yuvani bozma der bana hep alttan al kizim etme kizim cocuk kotu bi cocuk degil duzelir kizim hep boyle yaklastilar yanimda agzima etse annem babam sabret kizim der o kadar iyi niyetliler ama ben onlarin yaninda sesimi yukseltsem babasi bana hakaret eder hoş etmişliği azarlamişliği var o zamanda agzini acip baba sen napiyosun diyemedi diyemezde ailem sahip cikar ama onlarin uzulusunu hayal ettikce ben daha cok mahvoluyorum duyacaklari laflar surec 2 yildan sonra onlara eziyet olmak insanin cok zoruna gidiyor

O kahvaltı neden hazırlanıyor? Zıkkım yesin. Küsken bile hizmet etmeye devam ederseniz gram kıymetiniz olmaz.

Sınırınızı çizin ve asla kabul edemeyeceğiniz hiç bir tavıra hiç bir harekete katlanmayın.

Çocuk konusunu da ben olsam rafa kaldırırdım. Böyle adamlar üremesin genetiklerine ettiklerim.

Psikolojimde alt ust oldu ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum kac kez s.. git dedi bana kavga edince valizimi hazirladigimda bile bir kez olsun nereye gidemezsin ben seni cok seviyorum demedi ama ben hep kaldim insan her seye uzuluyor evindeki igne iplige varasiya kadar uzuluyor ne hayallerle aldim nasil dagitiyim bu yuvayi diye uzuluyor
Ama insan biraz da kendi değerini kendi belirliyor size d.. git dediğinde hala o evde kalmayı sürdürüyorsanız ben her şeye rağmen burdayım, tüm öküzlüğüne rağmen seni bu şekilde kabul ediyorum demiş olmuyor musunuz?

Bence siz o tüp bebeği yapmayın, evlilik iyi günlerden ibaret değil. Bebek olunca zor zamanlar geçireceksiniz ve bu adam o zamanlarda size hep kötü davranacak. Ailesi akıl verecek siz rahatsız olacaksınız yine aynı şey olacak. Keyifsiz zamanları doğru kontrol edemeyen adamlara iyi adam demeyin. Çünkü ilerleyen zamanlarda bu sinirli halleri genele yayılıyor, uzun vadede evliliğinizde sıkıntı olacak

Aileme gram saygısızlık yapanı aşkımdan ölsem o an gömerim yedi kat yerin dibine, bir daha çıkamaz. Beni büyüten, üstümde yegane emeği olan insanlar beni gözlerinden sakınırken, bugüne gelmemde hiç emeği olmayan biri bana “çarparım, s…. git” diyecek, ben kahvaltı hazırlayacağım, bunun adına da trip diyeceğim. Daha 1,5 yıl olmuş bunlar yaşanmış. Bunun arkası fiziksel şiddet. Eğer benim kocişim vurmaz diyenlerdenseniz tüp bebeğe devam edin. Hayata babasının annesine gram saygı duymadığı şanssız bir bebek getirmek gerçekten mantık dışı gelmiyor mu size? Çalışıyorsanız hiç düşünmeyin. Ne iğnesi, ne ipliği? Benden sonrası tufan!
En cok aileme uzuluyorum canim onlarin yasayacagi aciya uzuntuye o kadar guzel yazmisinki kendiside zaten siddet icinde buyuyen biri babasinin annesine gram.saygisi yoktur herkesin icinde ezer yanimda bile kac kez ustune yurumuslugu var esim hepsine tanik olup ustune bunlarin dogru oldugunu sanan birisi aslinda her sey yetistirilmeden basliyor butun sorun ta nerelere geliyor sirf cocugumda esim ve babasi gibi gorup olmasin diye gunlerdir kac kere dusunuyorum hep dua ediyorum allahim cikar yol goster diye

İnsanın ayrılık kararı alması zordur bilirim.
Çeşitli sebepler yakanı bırakmaz.
Ben de alamadım.
Ama bu kadar erken çocuk isteği neden söyler misiniz?
Ben aklımdaki acabalar yüzünden tam 9 sene tedavi falan parmağımı kaldırmadım.
Bir çocuk eksik evliliğim yok diyerek.
İyi düşünün. Çocuktan sonra daha iyi olmayacak.

İlk 3 satırdan sonrasını okumadım ,,, erkek milleti başta neyse odur kurtul gitsin değmez çekmeye

Bir insan başka birinin yanında karisina "carparim şimdi sana" diyorsa yan yana iken neler neler diyordur."Carpmak" zaten eşinizin doğası olmuş bilinçaltı konusuyor.Onun haricinde iyidir hoştur öyle adamdır böyle adamdir falan bunu aileniz siz yersiniz ama biz bazı akıllı kadınlar yemeyiz.Cunku kocanız siz ona gikiniz çıkmadığı sürece iyi onun tabiriyle"ağzınizi tuttuğunuz"müddetçe iyi.

Ben hep isyan ediyordum Allahim neden çocuğumuz olmuyor diye şuan anlıyorum ama hep bir ihtimal diyordum o günden sonra düşüncelerim değişti cidden seven saygı duyan bunu yapmaz hep kendimi boşver oda onun huyu alkolü yok kumarı yok aldatması yok diye avuttum ama artık avutamıyorum hep kafamın içinden bu boşanma düşüncesi gitmiyor
Evliliğin temeli saygı, sevgidir. Saydığınız seyler, karakteriyle ilgili sanki. Elbette olumlu yönleri vardir eşinizin ama yeterli degil..
Evlilikle ilgili konulara, kolayina yorum yapmam ama bu konuya sessiz kalamadim..

Ama insan biraz da kendi değerini kendi belirliyor size d.. git dediğinde hala o evde kalmayı sürdürüyorsanız ben her şeye rağmen burdayım, tüm öküzlüğüne rağmen seni bu şekilde kabul ediyorum demiş olmuyor musunuz?
Oluyorum canim her seferinde diyorki söz etmicem bi daha ama sinirlenince ediyor sen kimsin şu bu gurur murur kalmadi zaten bende bir desteğim olsa bırak ya şunu hadi gidiyoruz adliyeye diyen biri olsa giderim kimseye de anlatamıyorum aileme de anlatamıyorum daha doğrusu aileme o kadar iyi anlatarak evlendim ki babam defalarca iyi tanı kızım demesine rağmen hemen evlendim kapıldım o nisandır evliliktir heyecanina şimdi yüzüm yok

Cikar canim ama babam ve annem hep yuvani bozma der bana hep alttan al kizim etme kizim cocuk kotu bi cocuk degil duzelir kizim hep boyle yaklastilar yanimda agzima etse annem babam sabret kizim der o kadar iyi niyetliler ama ben onlarin yaninda sesimi yukseltsem babasi bana hakaret eder hoş etmişliği azarlamişliği var o zamanda agzini acip baba sen napiyosun diyemedi diyemezde ailem sahip cikar ama onlarin uzulusunu hayal ettikce ben daha cok mahvoluyorum duyacaklari laflar surec 2 yildan sonra onlara eziyet olmak insanin cok zoruna gidiyor
Düzelmez ki adam neyse o , siz kendinizi ezdirmeyin, yaptığı terbiyesizlikleri sineye çekmeyin, gerekirse bavulu toplayıp gidin ve uzun süre dönmeyin iş bulun çalışın ( işiniz yoksa eğer) siz dik durursanız korkar ve size saygısızlık edemez , sakın sinmeyin, ben yapı olarak çok dik dediğini yapan bir insanım, eşim de ailesi de bunu bilir, birgün biseye çok sinirlenmiştim topladım valizi çektim gittim
( annem babam da yok sizin gibi) eşime de bu evlilik biterse bitsin umrumda değil demiştim ( eşim iyi bir insan ama ailesi evime çok karışıyordu ve onlara dur demediği için sinirlenmiştim) velhasıl hem ailesi hem eşim ben uzun süre dönmeyip boşanma kararı aldığımı görünce hepsi geri adım attı ve baya yoluna girdi herşey, bazen dik durmazsak daha fazlasını yaparlar , çaresizken bile hep bir çare vardır aslında, kararlı olmak çok önemli, susan hep ezilir , eski annelerimizi taklit edemeyiz onlar herşeye sustular ama ne oldu hayatları soldu gitti , siz bunu yapmayın ne kendinize ne çocuğunuza...

En cok aileme uzuluyorum canim onlarin yasayacagi aciya uzuntuye o kadar guzel yazmisinki kendiside zaten siddet icinde buyuyen biri babasinin annesine gram.saygisi yoktur herkesin icinde ezer yanimda bile kac kez ustune yurumuslugu var esim hepsine tanik olup ustune bunlarin dogru oldugunu sanan birisi aslinda her sey yetistirilmeden basliyor butun sorun ta nerelere geliyor sirf cocugumda esim ve babasi gibi gorup olmasin diye gunlerdir kac kere dusunuyorum hep dua ediyorum allahim cikar yol goster diye
Eğer sonradan hiç pişmanlığım olmasın diyorsanız ki bence yeterince sebebiniz var pişman olmamak için, eşinize evlilik terapisi istediğinizi, bu şekilde devam edemeyeceğinizi söyleyin. Evlilik terapisi ilişkinizi düzeltecek demek değil. Bence pek az çift, gerçekleri görüp ilişkisini düzeltiyor. Evlilik terapisi gerçekleri düpedüz gözönüne serer. Derinlemesine nasıl bir adamla birlikte olduğunuzu ve kendisinin bu yaptıklarıyla ilgili ne düşündüğünü görürsünüz. Her kötü ailede büyüyen, şiddete maruz kalan çocuk eşiniz gibi bir hayat arkadaşı olmuyor. Gördüklerinden mutsuz olup, çok düzgün eş olan insanlr var. Terapinin gidişi size beklediğiniz o doğru yolu verir. Dikkat edeceğiniz nokta çok iyi bir terapiste gitmeniz. Bazıları iyi giden evliliği bile 1 seansta bitirecek kadar berbatlar.

Bu arada sizin en büyük sorununuz eşiniz saygısız yani düzelmesi çok zor , ( benim eşim genelde saygılı bir insan ) benim yazdığım sorunların çözülmesi belkide eşimin kadına değer vermesi ile alakalıydı, eşiniz sıkıntılı ve kadına saygısı yok , çok iyi düşünün ve uzun vadeli yerinde kararlar almaya bakın..

Keske öküz olsa icim acimayacak canim isine geldigiyle konustugunda o kadar kibar o kadar anlayisli birisi ki meyveyi bile soyar yedirirdi kuruyemis icindeki badem findiklari secer verirdi herkes imrenerek bakardi seni ne cok seviyor diye ama artık herkeste farkında davranıslarının agresifliğinin
Narsistler nişanlılık döneminde böyle davranıyor genellikle. Narsizmi bir araştırın, narsistle mücadele diye bir blog var onu okuyun. Lesin öyledir demiyorum ama benzer özellikleri var.
Yaslandim canim zaten ve sorun onda olmasina ragmen bana boyle davranmasi beni mahvediyor ben bir gun olsun yuzune vurmadim hep destek oldum maddi manevi kayinbabam 15 verdi ben 10 altinlarimi her seyimi verdim calisiyordum maasimi verdim ama o 15 bin o kadar kiymetli ki benim verdiklerim hiç maddi manevi emekler hiç kimse vermek zorunda degildi ne benim ailem ne onun ailesi ama insan bi sağol karicim benim için nelere katlandin demez mi biz tüp bebek transferi günü bile kavgali gittik aileside bir kez olsun bizim gelinimiz cok fedakar allah razi olsun demedi hep kendilerini on plana cikardilar onun yaninda ornek iste babandan allah razi olsun oglum dedi annesi ya da iste abinin hakkini odeyemezsiniz en sonunda patladim benim hakkim nolcak dedim esimde var yanimda kimse sende sagol demedi esim hele evet canim seninde hakkin buyuk sagol diyemedi
Sorun onda olduğu için ezik hissediyor, saldırganlığı en çok ondandır belki ama bu kompleks asla geçmez hep aynı olacak.
Boşanırsan hep beraber bir defa üzülürsünüz, devam edersen üzüntü hiç bitmeyecek. Babasının anasına yaptığını normal görüp aynısını sana yapan, doğru mu yanlış mı diye sorgulamayan adam asla düzelmez. Elalemin delisini akıllandırmak senin işin değil. Senin temel sorumluluğun kendine güzel bir hayat sunmak, allah kendimize yaptığımız eziyetin de hesabını soracak. Çocuk için uğraşma, daha iyi bir adamdan yap o çocuğu, çocuktan sonra boşanmaya kalkıimanın manevi yükü çok çok ağır.

Düzelmez ki adam neyse o , siz kendinizi ezdirmeyin, yaptığı terbiyesizlikleri sineye çekmeyin, gerekirse bavulu toplayıp gidin ve uzun süre dönmeyin iş bulun çalışın ( işiniz yoksa eğer) siz dik durursanız korkar ve size saygısızlık edemez , sakın sinmeyin, ben yapı olarak çok dik dediğini yapan bir insanım, eşim de ailesi de bunu bilir, birgün biseye çok sinirlenmiştim topladım valizi çektim gittim
( annem babam da yok sizin gibi) eşime de bu evlilik biterse bitsin umrumda değil demiştim ( eşim iyi bir insan ama ailesi evime çok karışıyordu ve onlara dur demediği için sinirlenmiştim) velhasıl hem ailesi hem eşim ben uzun süre dönmeyip boşanma kararı aldığımı görünce hepsi geri adım attı ve baya yoluna girdi herşey, bazen dik durmazsak daha fazlasını yaparlar , çaresizken bile hep bir çare vardır aslında, kararlı olmak çok önemli, susan hep ezilir , eski annelerimizi taklit edemeyiz onlar herşeye sustular ama ne oldu hayatları soldu gitti , siz bunu yapmayın ne kendinize ne çocuğunuza...
Ne kadar heveslerim var bir bilseniz hayallerim o kadar farkliydi ki bu evlilige dair hep şen şakrak bir koca hayirli bir evlat tek isteğim beni öyle sevsinki ailesine karşi öyle korusunki ne benim ailem ne onun ailesi bana bir şey derken iki kez düşünsün bu kiza bişe dicez ama oglumuz ya da damadimiz kiyameti koparir demeyelim diye sinirlarini bilsin isterdim o derece sevsin isterdim ama olmadi insan bazen kendi kaderini kendi yaziyor bile bile gittim bu kadere düzelir düzelir diye diye sen sansliymisin canim benimki asla geri adim atmaz babasids dedi gidersen getirmem dedi esimde ayni onlarda gurur oyle bi hal almiski inat ve gurur sevgiden merhametten huzurdan daha onemli belki o ailenin icinde yetismeseydi daha farkli karakterde olcakti benim cocugumda yetissin istemiyorum oyle bi cocuk olsun istemiyorum ama bosanmakta bir o kadar zor dusuncesi bile beni yipratiyor insanlarin acimasi soru sorup durmasi ya diyorum bundan kacarken daha kotusune denk gelirsem bir suru dusunce pesimi birakmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back