Esim ailemin dogum gününe gelmesini istemiyor.

afedersiniz ama bok varmis gibi 30 yasina giren adamin dogum gününü ailecek kutlayacaz :KK20:
Evlatlarının doğum gününü kutlamak istemeleri normal değil mi? 😳😳😳
Kusura bakmayin ama sizin ailenizi çağırmak istemeniz anormal. 30 yaşındaki adamın (!) doğumgününde ne işleri var :işsiz:

Kizlar benim KV annemle dügünde olan ufak bir tatsizlik yüzünden küstü cünkü zaten görüsmek istemiyordu böyleliklede istedigi oldu ve hic konusmuyorlar. Zaten evlilige giden bütün asamalarda bana ne birsey aldi nede ilgi gösterdi. Görüstügümüzde iyi davraniyor ama ne ariyor ne soruyor, vallah yalan yok bende pek tinlamiyorum cünkü kadin beni istemiyormus gibi davrandi hep dügüne kadar ama gördügümdede saygida kusur etmem. Esime bu durumdan rahatsiz oldugumu söyledigimde o öyle konusmasini bilmiyor toplum icinde nasil davranacagini bilmiyor der hep. Neyse ana sorunumuza gelelim. Esimin cumartesi günü dogum günü var ve erkek tarafi olarak ailece bize gelmek istiyorlar o kadar cok israr ettiki kaynanam hayir demeye dilimiz varmadi afedersiniz ama bok varmis gibi 30 yasina giren adamin dogum gününü ailecek kutlayacaz :KK20: neyse bende bizimkileride cagirayim yakinlasirlar aralarinda buzlar cözülmüs olur diye düsündüm bu seferde esim hayir cagirma dedi, neymis annelerimiz görüsmüyor mus nasil olcakmis ortam iyi olmazmis. Bende o zaman sizinkilerde gelmesin madem dedim. Neyapacagimi bilemedim ben istiyorum ki aileler cok görüsmese bile karsilastiklari yerde konusabilsinler bu sacma küslük bitsin. Simdi cumartesi gününü tamamen iptal etmek istiyorum madem benim ailemin gelmesini istemiyor onunda ailesi gelmesin. sadece ikimiz vakit gecirelim ama nasil yapacagimi bilmiyorum bana bu konuda yardimci olur musunuz?
Kendi aileni niye çagiriyorsun ki senin değil eşinin doğum günü neticede. Bizde de benzer durumlar var benim ailem ile eşimin ailesi görüşmüyor. Bir kaç gün sonra eşimin doğum günü var onun ailesi ile kutlyaacagiz benim doğum günümü de benim ailem ile kutladık. Diğer türlü gereksiz gerginlik olacak hiç gerek yok bence esin haklı.

İki ayrı doğumgünü yapın o zaman.
Sizinkiler de gelir pazar günü yaparsınız daha bile güzel olur

Kizlar benim KV annemle dügünde olan ufak bir tatsizlik yüzünden küstü cünkü zaten görüsmek istemiyordu böyleliklede istedigi oldu ve hic konusmuyorlar. Zaten evlilige giden bütün asamalarda bana ne birsey aldi nede ilgi gösterdi. Görüstügümüzde iyi davraniyor ama ne ariyor ne soruyor, vallah yalan yok bende pek tinlamiyorum cünkü kadin beni istemiyormus gibi davrandi hep dügüne kadar ama gördügümdede saygida kusur etmem. Esime bu durumdan rahatsiz oldugumu söyledigimde o öyle konusmasini bilmiyor toplum icinde nasil davranacagini bilmiyor der hep. Neyse ana sorunumuza gelelim. Esimin cumartesi günü dogum günü var ve erkek tarafi olarak ailece bize gelmek istiyorlar o kadar cok israr ettiki kaynanam hayir demeye dilimiz varmadi afedersiniz ama bok varmis gibi 30 yasina giren adamin dogum gününü ailecek kutlayacaz :KK20: neyse bende bizimkileride cagirayim yakinlasirlar aralarinda buzlar cözülmüs olur diye düsündüm bu seferde esim hayir cagirma dedi, neymis annelerimiz görüsmüyor mus nasil olcakmis ortam iyi olmazmis. Bende o zaman sizinkilerde gelmesin madem dedim. Neyapacagimi bilemedim ben istiyorum ki aileler cok görüsmese bile karsilastiklari yerde konusabilsinler bu sacma küslük bitsin. Simdi cumartesi gününü tamamen iptal etmek istiyorum madem benim ailemin gelmesini istemiyor onunda ailesi gelmesin. sadece ikimiz vakit gecirelim ama nasil yapacagimi bilmiyorum bana bu konuda yardimci olur musunuz?
Bencede esiniz hakli niye ozel bi gunde tatsizlik ciksin siz onemsemeseniz bile ailesi onemsemis gelmek istemis gerginlik yartmayin bence baska zaman bi bahaneyle kaynastirmaya calisirsiniz

Tavrınız çok çirkin. Doğum günü eşinizin adam gerginlik istemeyebilir o ortamda. Özne siz ya da aileniz değil. Başka zaman sadece çekirdek ailelerle yemeğe çağırın. Başka insanlar duymamış olur konuşulanları.

30 yaşında adam *ok var kutlayacağız demeniz hoş değil. Siz kaç yaşındasınız bilmiyorum ama biz 60 küsür olacak babamın da doğum gününü kutluyoruz keyifle. Amaç mutlu olmak, mutlu etmek.

her dünür birbiri ile iyi olacak ve görüşecek diye bir kaide yok. insanlar farz edin ki size o gün için doğum günü için değil de misafirliğe gelmek istiyorlar yine red mi edeceksiniz.
eşiniz haklı. kv yi sevin sevmeyin size gelmek istiyorlarsa gelirler.
sonuçta eşin ailene normal zamanlarda bir saygısızlık yapmıyorsa böyle bir zamanda çağırma demesi anormal değil.

Eşiniz haklı bence....
Adam annesinin ne olduğunu biliyor size körü körüne annesini hiç bı zaman savunmamış.

Fakat...

Evlat kv nizin evladı isterse 50 yaşına girer doğum günü de yapar eğlence de yapar.
Bunu siz karışamazsınız 30 yaşına girecek adama doğum günü diye...
Ayrıca kv niz oğlunun doğum gününde konuşmak istemediği insanla neden aynı ortamda olsun ki...

Sizde kendi doğum gününüz de kv nizi eşinizin ailesini çağırmazsınız. Tepkinizi koyarsınız.

anneler neden görüşsün sebebi nedir?
size ne kazandıracak mesela?
eşiniz için özel birgün gidin kv de de yapın geçin
kv ye size gelelim diyin hemde başınıza iş de çıkmaz

eşiniz ailenizi istemiyor özel gününde !! ama siz tutup onun ailesine hizmet ediceksiniz.
okey benim ailem gelmesin ama kalkıp kimsenin işinide görmem o vakit ,öyleyse
dışarda kutlasınlar ya da çok istiyorsa ailesi kutlamayı kendi evlerine çağrırlar .

Evet, eşi gerginlik istemiyor doğum gününde, bu niye tuhaf olsun? Tersi olsa ve kadinin doğum gününde kayin aile gelmek istese ve kadin burda konu açip "ben onlarin gelmesini istemiyorum, bunu nasil sağlarim" dese herkes ona hak verip öneride bulunurdu.

Bir yaşgünü, küsleri bariştirmak için iyi bir alan değil. Başka bir aksam konu sahibi iki tarafida davet eder ve kari koca ikisi güzel bir konuşma yapar ve buzlari eritir.

Adam "senin ailen asla bu eve gelemez" demedi ki. Sadece o ortam uygun değil diyor ki hakli. Zaten yaşgününe kayin ailenin gelmesi ne alaka? Insan tabiki kendi ailesi ile kutlamak ister.

'Bana rahat battı, ille de huzursuzluk çıkaracağım' durumunun bir örneği bu konu.
Yaşını, başını almış iki kadını
'emrivaki-kıyas-triple' barıştırmaya çalışmak da tam bir işgüzarlık örneği.
Ne gerek varsa?

en çok merak ettiğim, ailenizin eşinizin doğum gününden haberi var mı? varsa gelmek istediler mi?

Neden doğumgununde barıştırmayı tercih edıyorsunuz ki?
İlla iyi anlaşmak zorundalar mı yoo değiller...
Ki doğumgunu adamın ailesi bir zahmet olsun ve adamın istedıgı olsun...

doğumgununde bir de huzursuzluk mu çekecek adam...
Ne demek o zaman senin ailen de gelmesin olayı...
Ama evinizde agırlamak istemeyebilirsiniz ona bir şey diyemem...
Dışarıyı ayarlayın ya da kvniz sizi ağırlasın oğlunun doğumgünü sonuçta

Eşiniz haklı doğum gününde iki tarafta surat asacak boşa gerginlik. Ki planı yapan da o değil.

X