Eşim aileme karşı çok soğuk.

Altınları kurtarabildiniz mi en önemli kısım o

Haksız demiyorum ama düğün günü orda anneniz eşinizle tartışması garip olmuş. Yeri ve zamanı değilmiş. Adam annesini savunacak tabiki başka napabilirdi.
Düğünden sonra sakince sizinde olduğunuz ortamda konuşulmalıydı. Eşinizin annesi nekadar yanlış davrandıysa sizin annenizde okadar yanlış davranmış. Şimdi normaldede soğuk çok konuşmayan bir adamı zorla neşeli hale getirip ailenizle sohbete zorlayamazsınız. Belliki eşiniz annenize tepkili.
Ben olsam bayram seyran dışında tek giderim aileme, muhtap etmem. Onun ailesinede gitmem.
Ama sizin için birlikte gidip gelmek önemli sanırım.
Ozaman sizde aynı şekilde onun ailesine tepki koyun. Çok sık gitmeyin. Gittiğinizde başınız ağırsın mesela içerde uzancam diyin. Asık suratlı olun, sohbete katılmayın. Hiç bir iş yapmayın. Elinizde telefon olsun sürekli. Hata arada öff pöff sıkıldığınızı belli edin. İllaki bir gün eşinize dank eder, sen hayırdır der. Ozaman paylaşırsınız kozlarınızı.

Reactions: JES
Zamanında en iyisini annem babama demiş. Sen benim aileme nasıl davranırsan bende senin ailene öyle davranırım.
Bizde hiç sorun yoktu o yüzden.

Valla ben bu platformda hikayelerin eksik olduğuna inanıyorum artık yani eşini ailesini anlattığın kadar kendi aileni de anlattın mı acaba ? Bizim aileye dünyanın en soğuk adamını sok bizimkiler durmaz yerinde konuşturur güldürür ya da ne bileyim takılır yine de böyle olmazdı. Anneniz takıntılıymış maalesef ve sizde herhangi bir sorun göremedim bence onun etkisi altındasınız. Dünürlere gelecek olursak kayınvalide baştan ültimatom kabul etmemiş olacak ki altın cart curt olayında çingenelik yapmış ki şaşırmadım. Siz eşinizin ailesine aman ağzımın tadı bozulmasın diye değil içinizden gelerek davranın. Eşiniz de belli ki ailenizin yanında rahat değil saygısızca telefonla oynayacağına hiç gelmesin daha iyi. Sırf birşeyler yapmak için insanları memnun edebilmek için yaşamayın şu hayatı. Sonra bir yerde patlak veriyor böyle olmamalıydı diyorsunuz? Eeee ne bekliyordunuz ki Karaman’ın koyunu zaten baştan belli etmiş oyunu. Bu arada altınları niye ailelere bıraktınız arkadaş sizin nasıl bir ortamınız var

Eğer içinizden gelmiyorsa eş ailesiyle yakın olmak zorunda değilsiniz. Bu işin kıyasa dönmesini doğru bulmuyorum. Siz kendinizden sorumlusunuz. Eşiniz zaten normalde de pek konuşkan bir insan değilmiş, bunu biliyorsunuz başka damatlara imreniyorduysanız karakteri böyle bir insanla evlenmemeliydiniz. Düğün takıları konusuna gelince anneniz haklı ama zamanlama ve mekan yanlış. Orda konuşması gereken kişi sizdiniz. Siz susup oturduktan sonra annenizin ağlaması çok gereksiz olmuş. Bir yıl bunun tavrını sürdürmesi de aynı şekilde. Takıların sahibi olan siz ses etmedikten sonra annenizin uzatması doğru değil.

Reactions: JES

Eşine tepkini belli etmediğin sürece böyle devam edecek. Sen de ona aynı şeyi yap. Ailesine soğuk davran mesela. Bakalım eşin tepkisini devam ettiriyor mu? İnsan evine gelen herhangi bir misafire bile surat asmaz.Bu bir görgü, nezaket kuralıdır. Ne yaşanmış olursa olsun, onlar senin annen baban. En azından senin hatrına onları hoş tutacak. Aman bayılsın illa ki aşkla sevsin demiyoruz zaten. Bu zorla olacak bir şey değil. Ama saygı duyacak, eve gelen misafire nezaketsizlik yapmayacak, onlara istenmediğini hissettirmeyecek. Kuralını koy, çizgini çek. Kuralların ve sınırların olmazsa kimse sana saygı duymaz. Buna eşin de dahil. Ama gaza gelip höd zöd davranma. Ayarı tutturma önemli. Bu dediklerimi kibarca göze batırmadan, sabırla yapacaksın.

Üstü kapanan herşeyi konuşun. Aileleri bu tarz altın toplama vs. gibi görevlere atamak arada hep soruna neden oluyor. En güzeli zamanında ailelerimizi çok fazla içimize dahil ettik cahilce, hepsi geçmişte kaldı biz ve yuvamız herşeyden önemli onlar benim için 2. Planda deyip sohbet etmeye çalışın. Çift olarak herşeyin kendi karar veren, altınına, aldığına, osuna busuna karıştırmadan evlenenler bu konularda çok daha rahat. Bence biraz düğünde falan mesafe olmalı.

Birde her insanın yapısı ayrı oluyor, kavga etmiyorsa bırakın istediği gibi soğuk olsun. Sonradan aranızda daha büyük gerginliklere yolaçan durumlara girip keşke annemlerle biraz az görüşeydimde evliliğim bu noktaya gelmeseydi demeyin. Bazı insanlar kolay sineye çeker bazıları kincidir elinden gelmez gülümsemek ama lafta etmez. Zorlamayın derim fazlada.

Annen çok müdahale etmiş, ve damadın annesini damada karalamış, annen hatalar zinciri epey abartmış geride durması gerekiyordu damadın soğuk ve mesafeli davranması normal, artık kızının kendini savunması gerekiyordu ama annen senin rolünü çalmış

Eşinin annesinin davranışından dolayı utanıp sizden özür dilemesi lazımdı. Bı benzeri benim düğünümde oldu bizde şoklar geçirdik.. Ama ben arada eşimin hatri var diye kv'lere yakın davranmıyorum çok büyük terbiyesizlik ve ayıplar yaptılar hem bana hem aileme. Eşimin aileme karşı soğuk olmasını da çok takmıyorum açıkçası kendi bilir bı gün illa ki gerçekleri görür.

Ama annene gelince de annen baştaki davranışları yüzünden kendinden soğutmuş belli ki. Bu senin ailen benim ailem konuları o kadar geriyordu ki bizi artık konuşmama kararı aldık biz bu konuları. Herkes istediği gibi davranıyor bu konuları hiç acmiyoruz evdeki huzurumuz kaçmasın diye. Böyle bi karar almayı deneyebilirsiniz mesela.

Siz de aynı şeyi onu ailesine yapacağınızı söyleyin ve yapın.

Madem güzellikle anlatmaktan anlamiyor, onun diliyle anlatım.
Neden hep bu tarz kısasa kısas yap önerileri geliyor bir anlamadım gitti. Evinizdeki sorunları cidden böyle mi çözüyorsunuz, merakımdan soruyorum. Yanlışla yanlış düzeltilmez. Ki ben uç bir yanlışlık da göremedim. Bunu yaparak aksine evdeki olan huzur da kaçar, hiç birbirinize savaş açıp ortamı daha da gerip aranızı açmaya gerek yok.

Ailenize saygısızlık yapmayıp, kötülük ve düşmanlık beslemiyorsa bence sorun yok. Zaten içine kapanık demişsiniz. Herkes herkesle askerlik arkadaşı gibi olamaz, insanları kalıplara sokup beklentiye girerseniz üzülen siz olursunuz. Eğer eski meselelerden beslenen bir kin varsa oturup bunu çözün. Geçmiş geçmişte bırakılmalı. Kin beslemek iyi değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…