• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim aileme karşı çok soğuk.

Annenizde herşeyden sorun çıkarmış ya gereksiz gerginlikler. İlk fırsatta düğün günü damat sıkıştırılmaz. Kaldı ki 1 sene uzatmış gereksiz yere. Bence eşiniz biraz haklı soğumuş çünkü.
Sizde karşı tarafa aynısını yapın bakalım madem kayınvalidenize kızdığınız zamanlar oluyorsa. Ne tepki verecek.

Bence anneniz onu bu duruma getirmiş zaten altın erkek tarafında kalır yani erkek tarafı toplar sonra evli çifte verir .sizin anneniz takıntılarından dolayı artık ne dediyse adamı bunaltmış hiçbir şey ortada yokken annenizin davrından dolayı soğumuş .Demek ki eşiniz iki yüzlü değiliçi ne ise dışı da o adamın

Bence anneniz onu bu duruma getirmiş zaten altın erkek tarafında kalır yani erkek tarafı toplar sonra evli çifte verir .sizin anneniz takıntılarından dolayı artık ne dediyse adamı bunaltmış hiçbir şey ortada yokken annenizin davrından dolayı soğumuş .Demek ki eşiniz iki yüzlü değil içi ne ise dışı da o adamın

Bence anneniz onu bu duruma getirmiş zaten altın erkek tarafında kalır yani erkek tarafı toplar sonra evli çifte verir .sizin anneniz takıntılarından dolayı artık ne dediyse adamı bunaltmış hiçbir şey ortada yokken annenizin davrından dolayı soğumuş .Demek ki eşiniz iki yüzlü değiliçi ne ise dışı da o adamın
Bize hiç vermediler işte problem orda. Onun yerine kendilerine arsa aldilar

Merhaba hanımlar. Neredeyse 3 yıllık evliyim ve 5 aylık hamileyim şu anda. Eşimde 2008den beri tanışıyoruz 2015ten beri de ailemin içerisinde.
Iliskimizin başlarında ve sözümüzün başlarında bir problem yoktu. Eşim yapı olarak çok sessiz konuşmayan biridir. Bir derdi varsa içine atar ve dışına vurmadan somurtur sadece.
Ilk sözlendigimiz zamanlarda bu durum ailemin çok dikkatini çekmişti(hiç konusmamasi) bende daha yeni girdi aileye cekiniyordur diye düşünüyordum hep. Aynı zamanda kendi ailesinin yanında da çok az konuşur.

Düğün zamanı her ailede olduğu gibi bizde de problemler oldu. Annem çok takıntılı bir kadındır. En ufak şeyde sorun çıkartmaya ve eşimi sorumlu tutmaya başladı. Bu durum o dönem beni çok germişti. En sonda aileler arasında altın muhabbeti oldu. Annem bize tüm altınları verecekti öyle konusmustuk. Bunu Eşime söyledim o da annenler vericekse benimkilerde verir o zaman dedi ve annesiyle konuştu. Biz bankadan kasa falan tuttuk her şeyi ayarladık. Düğün günü takılar toplanırken kayinvalidem sanki eşimle hiç konuşmamıs gibi, insan içinde annemin elinden takıları alıp çantasına soktu. Annem halbuki tüm altınları tek bir yere koyuyordu. Eşimin boynundan altınları çekiştire çekiştire aldı. Bu olaydan sonra annemin tüm modu düştü tabiki tüm düğün akşamı ağladı.
Ve o akşam benim haberim yokken, Eşimin yanına gidip annesinin yaptığı şeyleri söylemiş ve eşimle gerilmisler. Tabi benim bu konulardan sonra haberim oldu. Tadımız kaçmasın diye eşimle bu konuyu hiç konuşmadım. Annemde kafaya çok taktigindan1 yıl neredeyse bu olayın etkisinde kaldı ve kayinvalidemle hiç görüşmedi. Tabi burada etkilenen tek ben oldum.

Bu olaylardan sonra eşim aileme karşı daha bir soğuk oldu. Benimde eşimin ailesine karşı çok sinirlendiğim konular var ama, yine de aramiz bozulmasın diye konu dahi etmiyorum. Yanlarında gayet iyi güzel davranıyorum. Ama eşim aynı şeyi yapmıyor. Genelde konuşmuyor ve telefona bakıyor. Bazende somurtarak oturuyor. Bu konuyu onunla da konuştum ama kasıtlı yapmadığını normal hali olduğunu söylüyor. Ama kendi ailesinin yanında nasıl olduğunu gayet goruyorum. Benim aileme gidecegimiz zaman resmen geriliyorum gene nasıl davranicak diye. Oysaki eşinin ailesiyle yakın olan konuşan damatlara o kadar çok özenirdim ki. Bu konuyla ilgili çok ciddi kavga da ettik ama hala kendini bazı şeyler için zorlamiyor. Aile faktoru yokken kendimiz gayet iyiyiz bir problemimiz olmuyor. Ama işin içine aile girince özellikle kendi ailem söz konusu olunca eşimin tavırları çok can sıkıcı oluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Birebir aynı şeyler benim başıma geldi.6 yıl flört ettikten sonra evlendik ve 13 yıllık evliyim. Şunu söyleyebilirim ki eşim hiç bir zaman değişmedi. Ama ben onun ailesine karşı hep iyi oldum. Kızım 3 yaşındayken eşimin ailesiyle bir problem yaşadım ve yaklaşık 2 yıl görüşmedim onlarla. Daha sonra gene safça davranarak eşime inandım ve eşimin ailesiyle barıştım maalesef. Ama şimdi daha mesafeliyim. Farklı şehirlerde yaşıyoruz. Senede 3-4 kez görüşüyoruz. Ama eşim benim aileme hep çok çok mesafeli. Hatta benim aileme ya yalnız giderim ya da beni bırakır o gelmez. Alıştım artık. Ne zaman konuyu düzeltmeye çalışsam kavga gürültü oldu. Yapılabilecek en güzel şey eşinizle hiç muhatap olmadan eşinizin ailesine aynı şekilde davranmak. Sana sorarsa da benim yapım böyle demek. Sakın eşinle sen de benim aileme böylesin falan diye kendini yorma çünkü kabul edilmeyecek. Ha bu arada benim eşimin abisi evlendiğinden beri sürekli eşinin ailesiyle birlikte olduğundan, eşimin annesi eşim bekarken tamamen onu doldurmuş. Evlenirsen eşinin ailesine mesafeli olmalısın diye. Biz üniversite sevgili iken bile sürekli telefonla arar, abin sürekli eşinin ailesiyle, bizimle hiç görüşmüyor, şu an ağlıyorum, babanla ben çok üzülüyoruz diye eşime dert yakınırdı.

Kimse sicak olmak zorunda degil
Ananiza babaniza siz sorumlusunuz
Ben de es ailesine mesafeliyim
Esimde samimi olsun sicak olayim istiyor
Ama onun demesiyle olamam
Çünkü içimden gelmiyor
Sohbet yapimiz hayata bakiismiz farkli
Asiri viciklar ben resmiyetten hoslaniyorum
Sizin de esiniz oyle olabilir
Saygili olmasi kâfi

Siz de onun ailesine soguk durun. Ve kendi ailenize kendiniz gidin esinizi cagirmayin bile

Herkes benzer tatsızlıkları yaşar.
Ama kendi ailesine karşı tatlı dil görmek istiyorsa eşek gibi gösterecek aynı tutumu.
Kimse kusura bakmasın.

Az görüşülür falan anlarım.
Ama bir araya gelindiğinde en azından surat asılmaz.
Yerinizde olsam aynı tavrı takınırım.
Normal halim bu derim sorarsa da.
Keyfi bilir.

Neden hep bu tarz kısasa kısas yap önerileri geliyor bir anlamadım gitti. Evinizdeki sorunları cidden böyle mi çözüyorsunuz, merakımdan soruyorum. Yanlışla yanlış düzeltilmez. Ki ben uç bir yanlışlık da göremedim. Bunu yaparak aksine evdeki olan huzur da kaçar, hiç birbirinize savaş açıp ortamı daha da gerip aranızı açmaya gerek yok.

Ailenize saygısızlık yapmayıp, kötülük ve düşmanlık beslemiyorsa bence sorun yok. Zaten içine kapanık demişsiniz. Herkes herkesle askerlik arkadaşı gibi olamaz, insanları kalıplara sokup beklentiye girerseniz üzülen siz olursunuz. Eğer eski meselelerden beslenen bir kin varsa oturup bunu çözün. Geçmiş geçmişte bırakılmalı. Kin beslemek iyi değildir.

Bana da kisas olayi asiri saçma geliyor.

Benim ailem eşimi el ustunde tutar, asla gerginlik olmadi kaç yildir, ekstra değer verirler eşime, gerginlik olsaydi bile gönlünü yaparlardi ama eşimin ailesi ayni özeni bana gostermemişken ben niye güler yüzümü gostermek zorunda olayim onlara.
Eşim de kalkacak kendisini el ustunde tutan aileme sebeble surat asacak? Dumdüz nankördür zaten al aileni başina çal yuru git derim.

Evlilikte orta yolu bulma taraftariyim gerektiginde bir adim geri de cekilirim ama bazi cizgilerim var ve istemedigim herseyi sirf guzellikle anlatildi diye illa yapmak, kabul etmek zorunda oldugumu dusunmuyorum, eşim de zorunda degil bence.

Guzellikle kabul etmedim diye kisasa kisas şeklinde psikolojik baski yapmaya hazir biriyle ben geçinemezdim. Biraz geri durup saygi duymasini da bilecek bir insan, herkes çekemez o kisaslari.

Benim anlamadığım siz takı töreninden sonra üzerinizde altınlarla bankaya gidip mi yatıracaktınız, neden kaynanaızın düğün esnasında alıp saklaması sorun oldu? Anneniz niye alındı ki buna, sonra niye damada şikayetlendi, adam kırılmakta haklı yani, kaynanamda düğünde gelip bana annemi şikayet etseydi bende kızardım açıkçası.

Benim anlamadığım siz takı töreninden sonra üzerinizde altınlarla bankaya gidip mi yatıracaktınız, neden kaynanaızın düğün esnasında alıp saklaması sorun oldu? Anneniz niye alındı ki buna, sonra niye damada şikayetlendi, adam kırılmakta haklı yani, kaynanamda düğünde gelip bana annemi şikayet etseydi bende kızardım açıkçası.
Hayır herkes vereceğini söylediği için. Altı ları ortak bir çantaya koyup düğünün ertesi günü sahip not alıp bankaya goturucektik. Ama kayinvalidem o anda vermekten vazgeçti ve düğünden sonra da bize hiç birini vermedi. Insan içinde takıları annemin elinden çekip alması hiç hoş olmadi

Bize hiç vermediler işte problem orda. Onun yerine kendilerine arsa aldilar
Bilemedim şimdi ya 😐 ama olsun altın para her şey gelip geçici eşinle mutluysan sorun olmamali ki zaten her koşulda o arsa size kalacak öyle avutmak gerek bazen 😔

Back