Eşim aileme karşı çok soğuk.

Nerozey

Guru
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
278
83
298
33
Merhaba hanımlar. Neredeyse 3 yıllık evliyim ve 5 aylık hamileyim şu anda. Eşimde 2008den beri tanışıyoruz 2015ten beri de ailemin içerisinde.
Iliskimizin başlarında ve sözümüzün başlarında bir problem yoktu. Eşim yapı olarak çok sessiz konuşmayan biridir. Bir derdi varsa içine atar ve dışına vurmadan somurtur sadece.
Ilk sözlendigimiz zamanlarda bu durum ailemin çok dikkatini çekmişti(hiç konusmamasi) bende daha yeni girdi aileye cekiniyordur diye düşünüyordum hep. Aynı zamanda kendi ailesinin yanında da çok az konuşur.

Düğün zamanı her ailede olduğu gibi bizde de problemler oldu. Annem çok takıntılı bir kadındır. En ufak şeyde sorun çıkartmaya ve eşimi sorumlu tutmaya başladı. Bu durum o dönem beni çok germişti. En sonda aileler arasında altın muhabbeti oldu. Annem bize tüm altınları verecekti öyle konusmustuk. Bunu Eşime söyledim o da annenler vericekse benimkilerde verir o zaman dedi ve annesiyle konuştu. Biz bankadan kasa falan tuttuk her şeyi ayarladık. Düğün günü takılar toplanırken kayinvalidem sanki eşimle hiç konuşmamıs gibi, insan içinde annemin elinden takıları alıp çantasına soktu. Annem halbuki tüm altınları tek bir yere koyuyordu. Eşimin boynundan altınları çekiştire çekiştire aldı. Bu olaydan sonra annemin tüm modu düştü tabiki tüm düğün akşamı ağladı.
Ve o akşam benim haberim yokken, Eşimin yanına gidip annesinin yaptığı şeyleri söylemiş ve eşimle gerilmisler. Tabi benim bu konulardan sonra haberim oldu. Tadımız kaçmasın diye eşimle bu konuyu hiç konuşmadım. Annemde kafaya çok taktigindan1 yıl neredeyse bu olayın etkisinde kaldı ve kayinvalidemle hiç görüşmedi. Tabi burada etkilenen tek ben oldum.

Bu olaylardan sonra eşim aileme karşı daha bir soğuk oldu. Benimde eşimin ailesine karşı çok sinirlendiğim konular var ama, yine de aramiz bozulmasın diye konu dahi etmiyorum. Yanlarında gayet iyi güzel davranıyorum. Ama eşim aynı şeyi yapmıyor. Genelde konuşmuyor ve telefona bakıyor. Bazende somurtarak oturuyor. Bu konuyu onunla da konuştum ama kasıtlı yapmadığını normal hali olduğunu söylüyor. Ama kendi ailesinin yanında nasıl olduğunu gayet goruyorum. Benim aileme gidecegimiz zaman resmen geriliyorum gene nasıl davranicak diye. Oysaki eşinin ailesiyle yakın olan konuşan damatlara o kadar çok özenirdim ki. Bu konuyla ilgili çok ciddi kavga da ettik ama hala kendini bazı şeyler için zorlamiyor. Aile faktoru yokken kendimiz gayet iyiyiz bir problemimiz olmuyor. Ama işin içine aile girince özellikle kendi ailem söz konusu olunca eşimin tavırları çok can sıkıcı oluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Yapacak bi şey yok gibi bilemedim..en azından siz de gidip gelme var,bizde o da yok..ben de özenirdim hoş sohbetlere damat ile ama olmadı,olduramadık..payımıza düşenle mutlu olmaya kafaya takmamaya çalışacağız..

Sizde eşinizin ailesine karşı,esiniz gibi elinizde olmadan davranin somurtun.Etkilenmis olabilirsiniz eşinizden demi?Belki doğrusu budur yoksa neden yıllarca sürdürsün ki

Sizde eşinizin ailesine karşı,esiniz gibi elinizde olmadan davranin somurtun.Etkilenmis olabilirsiniz eşinizden demi?Belki doğrusu budur yoksa neden yıllarca sürdürsün ki
Inanın yapıyorum anlasın diye. Ama eşim yüzüme bakıp bir şeyler anlıcak birisi değil. Anlamıyor zaten.

Annem halbuki tüm altınları tek bir yere koyuyordu. Eşimin boynundan altınları çekiştire çekiştire aldı.
O sırada sen sadece izliyor muydun?
Benimde eşimin ailesine karşı çok sinirlendiğim konular var ama, yine de aramiz bozulmasın diye konu dahi etmiyorum.
Neden?
Yanlarında gayet iyi güzel davranıyorum.
Eh tebrikler.
Aman ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın modunda olup düğün günü altınları annenin elinden bi hışımla alan kvye iyi davramaya devam et
Somurtuk kocan daha da somurtur sonra dikkat.

Eşinizle gitmeyin yalnız gidin herkes herkesi sevmek zorunda değil ki adam hoşlanmıyorsa napsın sizinle evlendi diye herkesi mi hoş etmeli
Çoğunlukla tek gidiyorum zaten ama bazı akşamlar bana eşlik etmesi gerekiyor. Onlarin her turlu etkinligine cagiriliyorsam onunda gelmesi gerek diye düşünüyorum

Çoğunlukla tek gidiyorum zaten ama bazı akşamlar bana eşlik etmesi gerekiyor. Onlarin her turlu etkinligine cagiriliyorsam onunda gelmesi gerek diye düşünüyorum

O zaman eşinizin ailesiyle bu durumu paylaşın siz de gitmeyin belki eşiniz değişir istediğiniz gibi olur onu en iyi siz tanırsınız ters tepme durumu da olabilir tabi

Zorlamayla, kavga etmeyle olacak şey değil ki istediginiz.
Eşimin ailesiyle ben de birkaç defa gerginlikler yaşadim geçmişte, şuan sorun yaşamiyoruz ama bazen olmuyor işte birşeyler...

Özellikle oturup somurtmuyorum ama oyle çokta guler yuzlu ve muhabbetli değilim onlara karşi acikcasi. Bu konuda eşim baskı yapmiyor mesela, nereye kadar bir insani rol yapmaya zorlayabilirsiniz, o kişi buna ne kadar dayanabilir.
Bu tarz kavgalar evliliginizi cikmaza goturur ancak.
Bu arada güler yüz gostermiyorsa bile en azindan ortami gerecek şekilde somurtmasin yeter. Normal dursun iste

Inanın yapıyorum anlasın diye. Ama eşim yüzüme bakıp bir şeyler anlıcak birisi değil. Anlamıyor zaten.
demek bunu biraz sürdürmelisiniz ki esinizin ailesi x in neyi var falan diye ogullarina sorsunlar.Sizde sen gibi elimde olmadan yapıyorum diye cevap verin belki anlar rahatsız edici durum olduğunu

Ah bacım ah o sorunlar hiç bitmez eşiniz sizi seviyor, ailenize saygılı oluyorsa bırakın sohbete de girmeyi versin kendinizi yıpratmayın. Keşke iyi olsa konuşsalar ama işte herşey istediğimiz gibi olmuyor ne yazık ki.

Annem çok takıntılı bir kadındır.
takıntılı mı bilmem ama düğün günü kafaya taktığı konuda haklı. ne konuşulduysa öyle yapılmalı, kv nin gelip annenin elinden emrivaki şekilde altın almaya hakkı yok terbiyesiz kadın.

Benimde eşimin ailesine karşı çok sinirlendiğim konular var ama, yine de aramiz bozulmasın diye konu dahi etmiyorum. Yanlarında gayet iyi güzel davranıyorum.

gerçekten neden? hataları olduysa varsa neden iyi davranıyosun? bak eşinin inadına soğuk olma kısmını geçtim hani ailesi çok iyi olur çok süper anlaşırsınız anne kız gibi olursunuz dersiniz ki yok ya eşim yüzünden onlara öyle yapamam. eee bu insanlar öyle iyi anlaşılacak insanlar da değil ne diye iyi davranıyosunuz herkes nasıl davranıyosa öyle karşılık görsün.

demek bunu biraz sürdürmelisiniz ki esinizin ailesi x in neyi var falan diye ogullarina sorsunlar.Sizde sen gibi elimde olmadan yapıyorum diye cevap verin belki anlar rahatsız edici durum olduğunu

bu yoruma da katılıyorum. soğuk olduğunuzu eşiniz değil ailesi anlasın. bi süre sonra anlarlar emin olun belli edin baya. hiç sohbetlerine katılmayın güler yüz göstermeyin, yapmacık şekilde hafiften zoraki gülümseyin ara sıra, bişey sorarlarsa tek kelimelik cevaplar verin, hatta fırsat buldukça bozun. eşinize sizin neyiniz olduğunu sorana kadar devam ettirin. o saatten sonra eşinizle konuşma yaparsınız.

ve şunu da eklemek istiyorum, gerçekten evlendiğimiz insan dışında kimseye karşı sorumluluğumuz yok. kimseyi memnun etmek zorunda değiliz. sevmiyorsak seviyormuş gibi yapmak zorunda değiliz. sırf eşimizin ailesi diye bize hataları olan insanları sineye çekmek zorunda değiliz. bu sizin için de geçerli eşiniz için de. bırakın soğuk olsun, annenize de diyin ki "anne kendi ailesinin yanında da böyle, huyu bu sizle alakası yok" bu kadar basit.

Meseleden anlıyacağımız üzere kocanız genelde zaten o kadarda konuşan, gülen, her fikrinden geçeni söyleyen bir tip değil. Eskidende böyle olmamış, ve siz bunu bile bile evlenmişsiniz. Eğer öyle olmuyorsa yapicak ve başka damatları özenecek bişey yok canım.
Ailene dargın yada size gidince geriliyor ola bilir. Sen de onsuz git olsun bitsin. Gereksiz yere kocanıda germe, sevmeye bilir yani insan insanı. Tabi aile oluşumuna göre insanlar istemediği bişeyi bile yapmali hissederler kendilerini ve asıl duygularını çoğu zaman gizlerler ama sende eğer geriliyorsan istemiyorsan sende gitme. Onun gibi sende hisslerini gizleme. Belki bir kaç yıl sonra düzelir daha farklı durumlar oluşur

Adamı darlamasan mı acaba? Herhalde kendi ailesine olduğu gibi senin ailene olmaz, ki onlara da pek sıcak olmadığını söylüyorsun yani birde normal halim diyor. Aynı şeyi erkek kadına yapınca koyameti koparıyoruz da erkeğe de yapılmasın bence. Malzeme bu, işine gelmiyorsa boşar istediğin gibi biri bulursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…