• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim aileme karşı çok soğuk.

benim düğünümde de kayınvalidem gelip annen şunu şunu yaptı diye tutup bana anlatsa ve bütün gece ağlasa sanırım ben de soğuk durma kararı alır ve bunu sonsuza dek uygulardım.

tamam kv'nizin tavrını desteklemiyorum ama bir anne kızının düğününde oturup tüm akşam ağlayıp, gidip damatla annen bunu yaptı diye konuşup o günü hiç etmemeli.

Eşiniz kendi paragöz görgüsüz annesine laf söyleyemeyip sizin annenize mi soğuk davranıyor yani ? Bence herkes kendi ailesiyle görüşsün.

Tabi ki aynısını onun ailesine yapın ve madem yüzünüzden anlamıyor, bundan sonra böyle yapacağınızı söyleyin. Herkes kendi ailesine hoş sohbet olsun bundan sonra, benim yapım da artık böyle, içimden gelmiyor deyin :süslü:

ben aslinda ilk mesajinizda kayinvalide altinlari saymak icin aldi diye dusunmustum,
bizim memlekette oyledir cunku, iki taraf kendi kurdelesini alir, iste yazar mazar, bunlar odenecek diye , sonra da evli cifte geri verir ertesi gun mesela, bir de tabi dugunde basina bisey gelmesin falan filan.

O yuzden kayinvalidenin yaptiginda cok hata bulmamistim,

ama sonra neden size verilmedi altinlar iki taraf tarafindan da ?

anladigim siz takmiyorsunuz bu konuya bu kadar, ama yanlisa yanlis demek gerekir.

Onun disinda ben de esiniz gelmek zorunda degil diyorum, hani adam konuskan birisi de degilmis, belki sadece geriliyordur, kendi ailesinin yaninda daha rahat olmasi da cok normal, illa bunu sizin ailenize tepki olarak gormeyin derim ben.
Anneler biraz takintili olabiliyor, ona alistik da, eger ki esiniz 3 yil oncenin kinini tutuyorsa hala gercekten de o esten korkulur bence. O yuzden bu konuda iyi gozlemleyin, sadece huyu geregi boyle ise ama zorlamak olmaz.

Kv nizin yaptığı kabul edilir bir şey değil altınlar şu an sizde mi Kv de de mi?
Eşinle konuş sen aileme nasıl davranırsan ben de ailene öyle davranırım de sen neden sıcak davranıyorsun ?
Açıkçası düpünde anneme bunu yapan biriyle ben bırak sıcak davranmaya devam etmeyi bir daha konuşmazdım

Bu kayınvalideler ogullarını dügünde takılan takılar içinmi evlendiriyorlar anlamıyorum. Bir rahat verin yazık günah insanların en mutlu gününü zehir etmeyin altın da altın evleneli iki yıl oluyor kv hala altın derdinde benim. Eşinizin ailenizle soguk olmasına gelirsek benim eşimdr çok soguk davranıyor çogu zaman zoruma gidiyor ama kabullendim artık sebebini sordugumda babam dan çekindiğini utandıgını söylemişti.

Merhaba hanımlar. Neredeyse 3 yıllık evliyim ve 5 aylık hamileyim şu anda. Eşimde 2008den beri tanışıyoruz 2015ten beri de ailemin içerisinde.
Iliskimizin başlarında ve sözümüzün başlarında bir problem yoktu. Eşim yapı olarak çok sessiz konuşmayan biridir. Bir derdi varsa içine atar ve dışına vurmadan somurtur sadece.
Ilk sözlendigimiz zamanlarda bu durum ailemin çok dikkatini çekmişti(hiç konusmamasi) bende daha yeni girdi aileye cekiniyordur diye düşünüyordum hep. Aynı zamanda kendi ailesinin yanında da çok az konuşur.

Düğün zamanı her ailede olduğu gibi bizde de problemler oldu. Annem çok takıntılı bir kadındır. En ufak şeyde sorun çıkartmaya ve eşimi sorumlu tutmaya başladı. Bu durum o dönem beni çok germişti. En sonda aileler arasında altın muhabbeti oldu. Annem bize tüm altınları verecekti öyle konusmustuk. Bunu Eşime söyledim o da annenler vericekse benimkilerde verir o zaman dedi ve annesiyle konuştu. Biz bankadan kasa falan tuttuk her şeyi ayarladık. Düğün günü takılar toplanırken kayinvalidem sanki eşimle hiç konuşmamıs gibi, insan içinde annemin elinden takıları alıp çantasına soktu. Annem halbuki tüm altınları tek bir yere koyuyordu. Eşimin boynundan altınları çekiştire çekiştire aldı. Bu olaydan sonra annemin tüm modu düştü tabiki tüm düğün akşamı ağladı.
Ve o akşam benim haberim yokken, Eşimin yanına gidip annesinin yaptığı şeyleri söylemiş ve eşimle gerilmisler. Tabi benim bu konulardan sonra haberim oldu. Tadımız kaçmasın diye eşimle bu konuyu hiç konuşmadım. Annemde kafaya çok taktigindan1 yıl neredeyse bu olayın etkisinde kaldı ve kayinvalidemle hiç görüşmedi. Tabi burada etkilenen tek ben oldum.

Bu olaylardan sonra eşim aileme karşı daha bir soğuk oldu. Benimde eşimin ailesine karşı çok sinirlendiğim konular var ama, yine de aramiz bozulmasın diye konu dahi etmiyorum. Yanlarında gayet iyi güzel davranıyorum. Ama eşim aynı şeyi yapmıyor. Genelde konuşmuyor ve telefona bakıyor. Bazende somurtarak oturuyor. Bu konuyu onunla da konuştum ama kasıtlı yapmadığını normal hali olduğunu söylüyor. Ama kendi ailesinin yanında nasıl olduğunu gayet goruyorum. Benim aileme gidecegimiz zaman resmen geriliyorum gene nasıl davranicak diye. Oysaki eşinin ailesiyle yakın olan konuşan damatlara o kadar çok özenirdim ki. Bu konuyla ilgili çok ciddi kavga da ettik ama hala kendini bazı şeyler için zorlamiyor. Aile faktoru yokken kendimiz gayet iyiyiz bir problemimiz olmuyor. Ama işin içine aile girince özellikle kendi ailem söz konusu olunca eşimin tavırları çok can sıkıcı oluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Eşniz kendi ailesi yanında nasıl ?eger kendi ailesi yanındada cok konusmayıp telefonla ugrasıosa bırakın hiç ellemeyin sizin ailenizde alısır zamanla bu duruma...benm eşimde böyle annrmler bize gelir sadece hosgeldnz der tamam susar hep dinler yada telefonla ugrasır alıştım artık bende umrumda degl zaten kendi ailesiylede böyle onlrlada konusmaz az konusur

Neden hep bu tarz kısasa kısas yap önerileri geliyor bir anlamadım gitti. Evinizdeki sorunları cidden böyle mi çözüyorsunuz, merakımdan soruyorum. Yanlışla yanlış düzeltilmez. Ki ben uç bir yanlışlık da göremedim. Bunu yaparak aksine evdeki olan huzur da kaçar, hiç birbirinize savaş açıp ortamı daha da gerip aranızı açmaya gerek yok.

Ailenize saygısızlık yapmayıp, kötülük ve düşmanlık beslemiyorsa bence sorun yok. Zaten içine kapanık demişsiniz. Herkes herkesle askerlik arkadaşı gibi olamaz, insanları kalıplara sokup beklentiye girerseniz üzülen siz olursunuz. Eğer eski meselelerden beslenen bir kin varsa oturup bunu çözün. Geçmiş geçmişte bırakılmalı. Kin beslemek iyi değildir.
Güzellikle anlatmaktan anlamıyorsa kısas çalışan bir yöntemdir.

3 senelik evliligimizde eşimle seslerimiz dahi yükselmedi birbirimize.

Çünkü güzellikle anlatılınca anlıyoruz.

Birbirimizi kırmaktan endişe ediyoruz.

Birbirimizi zora sokmamaya çalışıyoruz.

Ve fakat karşıdaki insan bundan anlamıyorsa, ona anlayacağı dilden konuşmak lazımdır.

Gerçekten güzellikle anlatmaktan anlamayan bir insanla karşılaşınca bu güzellikle anlatma hikayeleri insana sinir krizinden başka bir şey kazandırmıyor.

Allah kimseyi böyle adamlarla imtihan etmesin ama

Işin bir de bu yönü var

Illaki bu konu için demiyorum bunu. Evlliklerdeki hemen tüm sorunlar için diyorum.

Bence olay kvdede bitiyo
Esiniz sessiz bir yapiya sahipse annesi kafasina girmis olabilir
surekli dunur dedikodusu donuyor olabilir
Esinizde bu yuzden soguk davraniyordur
Yani bi insan bir soguk olur 2 yada uc neyse
Her zaman oluyosa vardir bi sikinti

Altınlar ailelerde kaldı demişsin, hadi kv belli çirkef onu anladık da annen nasıl aldı altınlarını?
Anlatılmayan, üstü kapanan bir şeyler var gibi. Tarafsız anlatmıyorsun
Karşı taraf altınları vermiyorsa annem neden alın altınları desin acaba. Ayrıca eşinin ailesi borçsuz düğün yaptı. Altınlar borca gitmedi yatırım yaptılar. Oysa ki annemler borca rağmen altınları bize vereceklerdi.

anneniz simdi iyi mi yapmis oldu? dugun gunu surekli aglayip damada firca cekmek ne demek ya cok sasirdim.

bir sorun varsa dugunden sonra konusulur, veya siz dersiniz esinize “annen boyle yapmis ama biz boyle konusmustuk” diye. annenizin esinizi fircalamasi kadar abes kacmazdi.

ek olarak siz gecmisi unutabilirsiniz ama herkes unutacak diye bir sey yok. adam saygisizlik etmiyorsa ailenize, kendi evinizde de huzursuzluk cikarmiyorsa birakin ne yaparsa yapsin.

Geçmiş gitmis. Saygısızlık yapmadığı sürece adamı kendi haline bırakın. Ben de eşimin ailesi ile çok yakınım. Ama eşim benim ailemle yakın değil. Ama saygilidir, işlerini görür vs. Ama ben özellikle samimi ol, konuş diyemem.

Merhaba hanımlar. Neredeyse 3 yıllık evliyim ve 5 aylık hamileyim şu anda. Eşimde 2008den beri tanışıyoruz 2015ten beri de ailemin içerisinde.
Iliskimizin başlarında ve sözümüzün başlarında bir problem yoktu. Eşim yapı olarak çok sessiz konuşmayan biridir. Bir derdi varsa içine atar ve dışına vurmadan somurtur sadece.
Ilk sözlendigimiz zamanlarda bu durum ailemin çok dikkatini çekmişti(hiç konusmamasi) bende daha yeni girdi aileye cekiniyordur diye düşünüyordum hep. Aynı zamanda kendi ailesinin yanında da çok az konuşur.

Düğün zamanı her ailede olduğu gibi bizde de problemler oldu. Annem çok takıntılı bir kadındır. En ufak şeyde sorun çıkartmaya ve eşimi sorumlu tutmaya başladı. Bu durum o dönem beni çok germişti. En sonda aileler arasında altın muhabbeti oldu. Annem bize tüm altınları verecekti öyle konusmustuk. Bunu Eşime söyledim o da annenler vericekse benimkilerde verir o zaman dedi ve annesiyle konuştu. Biz bankadan kasa falan tuttuk her şeyi ayarladık. Düğün günü takılar toplanırken kayinvalidem sanki eşimle hiç konuşmamıs gibi, insan içinde annemin elinden takıları alıp çantasına soktu. Annem halbuki tüm altınları tek bir yere koyuyordu. Eşimin boynundan altınları çekiştire çekiştire aldı. Bu olaydan sonra annemin tüm modu düştü tabiki tüm düğün akşamı ağladı.
Ve o akşam benim haberim yokken, Eşimin yanına gidip annesinin yaptığı şeyleri söylemiş ve eşimle gerilmisler. Tabi benim bu konulardan sonra haberim oldu. Tadımız kaçmasın diye eşimle bu konuyu hiç konuşmadım. Annemde kafaya çok taktigindan1 yıl neredeyse bu olayın etkisinde kaldı ve kayinvalidemle hiç görüşmedi. Tabi burada etkilenen tek ben oldum.

Bu olaylardan sonra eşim aileme karşı daha bir soğuk oldu. Benimde eşimin ailesine karşı çok sinirlendiğim konular var ama, yine de aramiz bozulmasın diye konu dahi etmiyorum. Yanlarında gayet iyi güzel davranıyorum. Ama eşim aynı şeyi yapmıyor. Genelde konuşmuyor ve telefona bakıyor. Bazende somurtarak oturuyor. Bu konuyu onunla da konuştum ama kasıtlı yapmadığını normal hali olduğunu söylüyor. Ama kendi ailesinin yanında nasıl olduğunu gayet goruyorum. Benim aileme gidecegimiz zaman resmen geriliyorum gene nasıl davranicak diye. Oysaki eşinin ailesiyle yakın olan konuşan damatlara o kadar çok özenirdim ki. Bu konuyla ilgili çok ciddi kavga da ettik ama hala kendini bazı şeyler için zorlamiyor. Aile faktoru yokken kendimiz gayet iyiyiz bir problemimiz olmuyor. Ama işin içine aile girince özellikle kendi ailem söz konusu olunca eşimin tavırları çok can sıkıcı oluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Ah canım malesef olmayınca olmuyor benim eşimle de benzer sorunlarımız var.cok çabaladım çok üzüldüm çok yıprandım amA olmuyor.dedigin gibi bizde baş başa iken sorun yok ama aileme kafayı takmış artık oluruna bıraktım.

Benim eşim de öyle daha doğrusu benim babam yapı olarak sessiz biri öyle çok muhabbet insanı değil.Bizi bile çok sever öper koklar ama bi noktadan sonra susarız,keza annem de öyle eşim onların yapılarını kabullenemedi selam sabahtan sonra konu bitiyor eşimin yüzü düşüyor bizimkiler de damat neden yüzü asık oturuyor diyor eşim de benimle neden konuşmuyorlar diyor derken arada kalıyorum çok da takılma ben farkında değilmiş gibi davranıyorum zorla sohbet ortamı yaratamam ki

Back