- 6 Mart 2024
- 3.569
- 3.867
- 48
- Konu Sahibi ceren bengu
-
Yok biri 23 biri 28 yaşında ama biraz başına buyruklar malesef
Kimse 23 28 yaşındaki kızlara şöyle tahammül etmezdi. Erkek olmak ne güzel.
tamam kardeşlerim pek düzenli değiller evi çok dağıtıyorlar ama onlar benim misafirim ve canımdan parça ve ben çok aliniyorum bu duruma 1 hafta dayanamıyor
Eşiniz ailenizden hoşlanmıyor olabilir ama sizin hatırınız için idare edebilir lakin kazık kadar insanlar da ablalarına zulüm gibi evi dağıtamaz, kendi evlerinde diledikleri gibi başına buyruk olabilirler ama sizin evinizde eniştelerini geçtim size, tüm gün çalışıp eve yorgun gelen ablalarına hiç mi acımıyorlar da ortalığı dağıtıyorlar uyardığınızda dinlemiyorlarmış, kusura bakmayın ama sizi düşünmedikleri gibi saygıları da yok.Yok biri 23 biri 28 yaşında ama biraz başına buyruklar malesef
O zaman sizde onun ailesinin hatalarını yüzüne vurun. Benim kardeşlerim dağınık ama senin ailende altınlarımızı aldı diyin mesela.Ona kaç defa dedim hayatım kardeşlerimi elestirmen hoşuma gitmiyor lütfen bundan sonra ağzından bu konu hakkında bir şey duymak istemiyorum diye,ben bı insanla evlendim konuşarak çözmeye çalışıyorum
Kardeşlerim ne zaman bana gelse ki 12 saat otobüs yolculuğu yapıyorlar beni görmek için eşim sürekli mirin kırın ediyor devamli kardeşlerimi elestiriyor ne zaman gidecekler diye soruyor bana ,şu kadar para harcadık falan diyor .tamam kardeşlerim pek düzenli değiller evi çok dağıtıyorlar ama onlar benim misafirim ve canımdan parça ve ben çok aliniyorum bu duruma 1 hafta dayanamıyor, sürekli sen aralarında en iyisisin gibi şeyler söylüyor bu bana iltifat gibi değil hakaret gibi geliyor çünkü ne olursa olsun onun ailesini bir kere bile elestirmedim düğünde bize takılan paraların büyük bir kısmını babasına verdi sesimi cikarmadim hatta yardımcı olmaya çalıştım ama ev biraz dağıldı rahatı bozuldu diye beni darliyor ,GERCEKTEN COK SIKILDIM.
Yapılabilecek en büyük yanlış olur. Bir durumun karşılığı, farklı bir durumu göze sokmak olmamalı. Her sorun kendi içerisinde çözülmeli. Bir şeyden rahatsız olduğumu dile getirdiğimde eşim bana farklı farklı şeyler söyleyip, farklı şeyleri öne sürüp, kısasa kısas yapmaya çalışsaydı çok mutsuz olurdum. Bu bir taktik değil. Bu sürekli kışkırtmak, geçmişte takılı kalmak oluyor. Eminim ortada sadece altın sorunu yoktur, başka ufak tefek sorunlar da vardır. Ne yani, her tartışmada bunları günyüzüne mi çıkaracak, eline ne geçecek? Bunlar sağlıklı iletişim yolları değil.O zaman sizde onun ailesinin hatalarını yüzüne vurun. Benim kardeşlerim dağınık ama senin ailende altınlarımızı aldı diyin mesela.
Her seferinde yapın bunu,susacaktır.
Eşi sağlıklı iletişim kurabilen biri olsa dediğiniz doğru olabilir. Şu durumda bence tam da anlayacağı dilden konuşmak olur bahsettiğim şekilde konuşmalar. Hakettiği karşılık bence bu. Bu benim fikrim. Size uymayabilir.Yapılabilecek en büyük yanlış olur. Bir durumun karşılığı, farkı bir durumu göze sokmak olmamalı. Her sorun kendi içerisinde çözülmeli. Bir şeyden rahatsız olduğumu dile getirdiğimde eşim bana farklı farklı şeyler söyleyip, farklı şeyleri öne sürüp, kısasa kısas yapmaya çalışsaydı çok mutsuz olurdum. Bu bir taktik değil. Bu sürekli kışkırtmak, geçmişte takılı kalmak oluyor. Eminim ortada sadece altın sorunu yoktur, başka ufak tefek sorunlar da vardır. Ne yani, her tartışmada bunları günyüzüne mi çıkaracak, eline ne geçecek? Bunlar sağlıklı iletişim yolları değil.
fikrinize saygı duyuyorum fakat yine de aralarındaki dinamiği bilmiyoruz. Eşinin nasıl konuştuğunu da bilmiyoruz. Objektif bakabilmek için karşı tarafı da dinlemek lazım.Eşi sağlıklı iletişim kurabilen biri olsa dediğiniz doğru olabilir. Şu durumda bence tam da anlayacağı dilden konuşmak olur bahsettiğim şekilde konuşmalar. Hakettiği karşılık bence bu. Bu benim fikrim. Size uymayabilir.
görümcelerin arkasını toplayan kadın, kardeşlerin arkasını toplayan da kadın. Arka toplama işi erkekse söylenebilir anca…Valla hiç böyle anlamanıza gerek yok. Eşiniz sizin kardeşleriniz diye 4-5 ayda bir evine gelip 1 hafta kalan, ortalığı dağıtan insanları sevmek zorunda değil. Ağırlamak zorunda da değil. Demek ki bu durumdan rahatsız. Burda o kadar çok konu var ki kayınvalidem, görümcem evime gelip bir hafta kalıyor diye şikayet eden kadınların açtığı. Hele bir de eşinize gelecekleri konusunda emrivaki yapıyorsanız o daha da kötü. Artık aileniz eşiniz. Aynısını o size yapsa eminim rahatsız olur, burda tam tersi bir konu açardınız.
“Görümcelerim geliyor, bir hafta kalıp evi dağıtıp gidiyorlar. Eşim beni umursamıyor, azıcık katlan diyor. Ama görümcelerle kafa yapılarımız uyuşmuyor, oturup doğru düzgün sohbet bile edemiyoruz.“ olabilirdi bu konunun içeriği.
Saygı duyarım fikrinize ama dediğim gibi bence duruma göre hareket edilir bu gibi durumlarda hatta karşındakinin tavrına göre.fikrinize saygı duyuyorum fakat yine de aralarındaki dinamiği bilmiyoruz. Eşinin nasıl konuştuğunu da bilmiyoruz. Objektif bakabilmek için karşı tarafı da dinlemek lazım.
Mesela siz bir durumdan rahatsız olduğunuzda bunu eşinizle paylaşsanız ama eşiniz bana bunu söyleyene kadar geçen hafta sen şunu yaptın, iki ay önce bunu dedin, beş sene önce annen böyle demişti diye eskileri açıp önümüze koysa susar mısınız? Yoksa daha çok mu sinirlenirsiniz? Ben herhalde daha çok sinirlenirdim. Basit bir konuyu konuşup çözebilecekken, bir de eski konuların kavgasını yapar daha çok yıpranırdım.
Tabi bu da benim fikrim.
Kardeşleriniz kaç yaşında? Çocuk mu bunlar? Gelip de evi dağıtmadan oturamıyorlar mı? Neden maddi olarak her şeylerini siz karşılıyorsunuz geldiklerinde? Bir de misafirlik 3 gündür. Hadi yol uzun ve 1 hafta kaldılar ama daha uzun kalmaları uygun değil bence. Düzen bozuluyordur doğru ama eşler de birbirlerinin aile fertlerini 3 gün, bilemedin bir hafta idare edebilirler.Ben şimdi kardeşlerime nasıl diyim eşim sizden rahatsız oluyor gelmeyin diye
Ay sizin tepkiniz de çok agresif olmuşvalla canım benim kardeşimde dağınık eve gelir 2 gün kalır içine eder gider. öncelikle anneme şikayet ettim rezil edio beni insan gibi kalacaksa kalsın dedim. annem ayarı verdi. sonra eşim söylendi bu ne yaa filan bi bardak bırakmış masaya ona söyleniyor bende aldım bardağı duvara fırlatıp kırdım ona söylenmez buna söylenir diye ona bi şey demedi o günden sonra. ama kardeşimde baya dikkat eder oldu yani
Ama delirdim onu buraya koymuş ışığı açık bırakmış vırt zırt hem kardeşime hem eşime saldırdım o günden sonra biri söylenmedi biri de dağıtmadıAy sizin tepkiniz de çok agresif olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?