ahayahahyyyy salaklar hem takıyolar cam agacı gbi bide geri alıyorlar değil mi aynını benim kuzenimede yaptı kaynanansı konya ilçesinden kaynanaaa dügünden sonra cantayı sırtladı resmen edepsiz ceyrekleri falan paralarıbi az bilezik aldı onuda kocası dısarda kadınlarla yedi nasıl insan bunlar ya konya kötü memleket bencede kız vermeye hiç tavsiye etmem. birde kız arkadasım evlerinden cıkmmamıs gerizekalılar evlilikleri boyunca evleri yok sanki adamların zart kapı zurt kapı simdi oda bosandı.... kızlar konyayı hiç tavsiye etmem ama haaa
Her yerin iyiside var kotusude direk konya kotu demek genel olarak konyayi kapsamak cok sacma
yorumlari okudum bir tuhaf oldumyemek icmek konusmak olmazmis kayinbederin , aman allahim
*Cimri,paragöz,kadına değer vermeyen anlayış hakim,
*Erkekler kendilerini dünyanın merkezi zannederler,öyle yetiştirirler,
*Genelde gelenekçi yapıdadırlar.
*Türkiye'de 25 il ve 13 ilçede, 15-82 yaş arasında yapılan sağlık taraması sonucunda,en kilolu erkeklerin Konya'da olduğu ortaya çıkmıştır.Mutfağa verilen önemin sonucu :)
*Herşey kendi istedikleri doğrultuda olsun isterler,
*Hocaya gitme muska yaptırma eğilimi vardır,
*Kendi yaptıklarıyla(düğün hazırlığı) ,gelinin ailesinin yaptıkları arasında çetele tutarlar,kıyas yaparlar,
*Çeyiz alışverisi,düğün hazırlığı döneminde genelde huzursuzluk yaşanır.
*Kızlarını "erkeği sömürmek" mantığıyla yetiştirirler.Gelinlerini ise "aile hizmetçisi" mantığı ile alırlar.
*Aileye dahil olan gelin ya da damadın,kendi ailesini direkt ikinci plana atması beklenir,öncelik hep onlarındır.
*Gelin "el kızıdır" asla evin kızıyla bir olamaz.
*Gelin 60 yaşına gelse de gelindir asla aileye kabul edilmez.
*Gelin kayınpeder yanında yemez,içmez,konuşmaz.
*Gelin her ne olursa olsun saygı göstermek zorundadır ama asla geline saygı duyulmaz.
*Takılan,alınan,yapılan kuruşu kuruşuna yazılır,ayrılık halinde mutlaka geri istenir.
*Oğullarının / gelinin eşinin vefatı halinde;eve alınan buzdolabı çamaşır makinası vb. geri istenir.(El kızına mı kalacak mantığıyla)
*Torun erkekse el üstündedir,kızsa gelin kınanır...
*Yemekten ve paradan konuşmayı çok severler.
*Kendilerini övmeye bayılırlar.
Bu topiğe uğramadan EVET demeyin bekar arkadaşlar.
Arkadaslar, ben de konyalilar ile evliyim. Yazilanlarin % 90 i dogru bence de. Esimicok seviyorum ama ailesine katlanamiyorum. Gercek yuzlerini bana nisan gecesi gosterdiler. Kayinvalide bana herkesin icinde nasihat etmeye basladi, yok kadin soyle olmaliymis, boyle olmaliymis diye. Ne nisanimda ne de dugunumde bana hic hediye almadilar. Esime maddi anlamda hic destek olmadilar, gelinligimi bile ben odedim.Kesinlikle cok cimriler, gelinlerin surekli kendileriyle vakit gecirmesini istiyorlar. Esimin yaninda bana canim cicim, esim gidince surekli igneleyici laflar...ben kayinpederimden, gorumcemden,kaynimdan hicbirinden memnun degilim. Cok dar kafali insanlar. Hayatlari mutfak uzerine kurulu. Herkesin sofrasini elestiriyorlar. Ben egitimli bi kadinim ama bana cahil koy kizimuamelesi yapmaya calisiyorlar.Fazla uzatmayim ama konyaliyla evlenecek olan yuz kere dusunsun bence. Ben eaimi cok seviyorumama bunlari tanimis olsaydim evlenmezdim.
Arkadaslar, ben de konyalilar ile evliyim. Yazilanlarin % 90 i dogru bence de. Esimicok seviyorum ama ailesine katlanamiyorum. Gercek yuzlerini bana nisan gecesi gosterdiler. Kayinvalide bana herkesin icinde nasihat etmeye basladi, yok kadin soyle olmaliymis, boyle olmaliymis diye. Ne nisanimda ne de dugunumde bana hic hediye almadilar. Esime maddi anlamda hic destek olmadilar, gelinligimi bile ben odedim.Kesinlikle cok cimriler, gelinlerin surekli kendileriyle vakit gecirmesini istiyorlar. Esimin yaninda bana canim cicim, esim gidince surekli igneleyici laflar...ben kayinpederimden, gorumcemden,kaynimdan hicbirinden memnun degilim. Cok dar kafali insanlar. Hayatlari mutfak uzerine kurulu. Herkesin sofrasini elestiriyorlar. Ben egitimli bi kadinim ama bana cahil koy kizimuamelesi yapmaya calisiyorlar.Fazla uzatmayim ama konyaliyla evlenecek olan yuz kere dusunsun bence. Ben eaimi cok seviyorumama bunlari tanimis olsaydim evlenmezdim.
konyalı kayınvalideler neden böle oldugunu açiklim konyada erkek dogurursan sana ne yapılcanı şaşırırlar mevkin yükselir ve bu kadınların ellerinde tek kozları olur oğulları onları kendilerine bağımlı yetiştirirler dünyadaki herşeyi oğulları hakediyomuş gibi bi olgu oluşur sonra bi gün gelin denen hizmetçi gelir oğullarının bu gelin denen şahsiyete kapılıp gitmemesi için öle bi sistem kurarlarki hep kendi sözleri dinlensin hep kendi istedikl9eri yapılsın isterler bunun için onların bi aile olmasına asla izin vermezler gelin sürekli yanımızda olsun isterler gelin şanslıysa ayrı evi olur yok şanssızda kaynanasıyla yaşar böylece gelin ne kadar yanında elinin eltında olursa kontrolü o kadar elde tutarlar bunun için gelini paket gibi yanlarında taşırlar:))))))) ve etmediklerini bırakmazlar çünkü ipler bi kaçarsa geline gelin onu mahveder:)))))) bunu bildikerli için kaynanan hep baskın olmaya çalışır hep ezmeye çalışırki gelin baş kaldırmasın :)))))
konyalıların %98 i hakkkında konuşcam konuşmaya hakkım var o kadar çok konyalı tanıdımki:)
en birincisi babamdı babamın sülalesi resmen bi ilçe diyebilirim aramızda konyalı varsa ve kendini ve eşini böle hissetmiosa evet dogru ama ben böle diilim diyebiliosa sözüm oan diil ama bakıpda şöyle bi duran varsa üstüne alınabilir....
1.....konya şu an çok modern bi şehir şehre lafım yok zaten oranın modernleşmesinide dışardan gelen memurlar olsun farklı kültürler olsun merkez bu onuda daha yumuşak diyebilirim ama ilçeler ve kırsal diz boyu
erkekleri ve kadınları o kadar baskı altında yetiştirirlerki sürekli üstlerinde bi göz vardır yanmakla tutuşmakla dövmekle korkuturlar ve bu kızlar yada erkekler o ortamdan kurtulunca resmen kabak çiçeği gibi açılır saçılır kadınlar genelde evlenince aile baskısından kurtulur evet kocalarının ailesindende baskı görürüler ama kendi evleri olur bunun için aldatmamnın aldatılmaının en çok oldugu yer ve en iyi saklandığı yer konyadır.....
kadınları öyle bi yetiştirirlerki tek amaçları erkekleri sömürmek olur resmen sömürmke hiç abartmıorum bu konuda fikrimin değiştiğini odamızda kaln konyalı bi kızla sanmıştımki diilmiş ailesinden aylık sadece 100 tl harçlık alırdı bursu yoktu fakat pedine kadar herşeyini ama herşeyini sevgilisine aldırırdı akla gelebilcek herşeyini kalem ucuna kadar ve aylık 100 tl ile 2 sene de hesabında 1000 tl biriktirmişti:)))ayrıca ailesinden ayrıldığı ilk sene başörtülü geldiği okulda kilotunun görüldüğü etekler giyen bi kızdı ........
erkekleride kadınları baskı altına alıp hizmetçilik etmeleri mantığıyla büyütürler ....erkek evlenir ve kızın ailesi o anda bitmiştir o mantardır zaten yerden bitmiştir... varsa yoksa onun ailesidir.... çocuga kayınpederin kaynananın adı konulur değişik bi ismede raslamak çok zor olur zaten bilemem dikkat çektimi hiç? kadın bi hiçtir hizmetçidir gelindir zaten ikisininde birbirinden pek bi farkı yoktur bu şekilde ezilen kadın yaşlanınca kaynana olur ve gelinine dahada beterlerin yapar.... erkek genelde karısını çalıştırmaz!!!!
dışarıya kaynanasından hariç çıkartmaz......hatta kuzenleriyle konuşmasını bile istemez........... ezerde ezer
bu insanalrın tüm bunları yapıp dinden kitaptan kul hakkından bahsedip ahkam kesmeleride içler acısıdır zaten!!!!!!!!!! ve en çok bunu kullanırlar....
içki içerler hemde azımsanmıcak miktarda ama bunu belli etmeden yaparlar kuytuda köşede sabah kalkıp dinden kitaptan konuşmaya tam gaz devam sonra bi bakarsın konuşmasına aman allahım ben neden yaşıyorumki dersin????
n kadar okurlarsa okusunlar ne kadar bilgi donanımları lursa olsun o kafaları bi türlü ileriye gitmez çoğu zman hayır hayır asla geri kafalı diye düşünürsün ama altında yatan mutlaka bi gericilik vardır bi gün çıkar gün yüzüne...... ve o tarafı asla gelişmez
erkek çocuk bir numaradır ağadır paşadır kraldır hele onu doguran anne ooooo yere göğe konulmaz eşe dosta böbürlene böbürlene anlatılır ama çocuk kızsa sanki suç işlemiş gibi hayırlı olsuna gelenlere bile sanki çok kötü bi olay olmuş gibi tebrikler kabul edilir....
paradan konuşmaya bayılırlar çünkü cimridirler ve herbirinin azımsanmıcak kadar parası vardır ama öyle bi ağlarlarki para yok diye ki zaten konuşmalarının çoğunluğunu bu oluşturur cebinizden çıkarıp para veresiniz gelir....
bide bütün bunlar yetmezmiş gibi insanları eleştirirler hemde ulaşamıcakları dönüpte onlarla konuşmıcak insanları muhattap olarak karşısına almıcak insaları eleştirirler.....
hele bide evlilik arifesindeyken kaynana gelini en baştan sindirmeye bakar sinmicek bi kazsa kocasıyla korkutur ipler benim elimde boşatırım seni diye boşanmak onlar için en utanç verici şeydir orda bi kızı korkutabilcekleri en önemli koz budur çünkü boşanmış kadın suçsuzda olsa rencide edilir namuzsuz muamelesi görür....
niaşan faslı çarşı faslı atlatılır 10 liraya alınan bişey 30 liraya alındı denilir abartılırda abartılır kız tarafı 20 liralık bişey yaparsa önemsenmez 10 liralık şey denilir burun kıvırılır....
düğünde takılan altınlar zaten kaynanın kayınpederindir mantıkta şudur bugüne kadar bunları biz biriktirdik düğünede onca masraf yaptık dökülün altınları paraları gelinde çoğu zman şanslıysa bilezikleri kalır eğer kocasında hiiççç iş yoksa bi kaç tanesi göstermelik taksın diye bırakılır onlarda sonraki dönemlerde birar birer koca sayesinde kaynanalara kayınpederlere gider...
of yazamıcam daha fazla sinirlerim zıplıyo o kadar çok konyalı tanıdımki istatistik çıkarabilirim şöyle diyim içlerinden sadece 1 tanesi farklıydı :))) oda konyalı fakat çocukluğunu konyada geçirmemiş biri bu sölediklerimin bimde biri o insanda yoktu ne evlenirken ne nişanlanırken Allah mesut etsin....
onun için konyalımı benden uzak dursun o güzel şehri mahveden davranışlar bunları fakretmek için bi konyalıyla aynı yerde en az 1 yıl yaşamak gerekir dışatn hepsi ööle bi konuşur öle bi davranırki insan kendi insanlığından utanır bide içine girince....
Çankırılılar'ı nasıl bilirsiniz kızlar? Hiç yazıldı mı?
bu memleketleri ayrı ayrı çekiştirseniz daha kolay okuruz iyi olur:)
Konya açık ara önde :)
Aşkolun yani ben de Konyalıyım
Söylediklerinize katıldığım aileler yok değil çevremde. Gerçekten kızına değer vermeyen oğlunu okutan, evlendirdikten sonra oğluna ev alan, söylediğiyle yaptığı birbirini tutmayan, her şeye karışan.. Yine de genelleme yanlış zira son yıllarda gerçekten Konya insanı da değişti. (Lafım dededen Konyalı olana değil ki onlar genelde Meram civarında otururlar ve genellikle eski geleneklerini sürdürürler. Yani gelin ezilir, oğulları el üstünde tutulur)
Konya merkeze ilçelerden köylerden gelip yerleşen insanlar daha farklıdır esasen Konyanın yerlilerinden. O yüzden şahsen Konyanın yerlisi, yıllardır meramı mesken etmiş bir aileye gelin olmak istemezdim nitekim olmadım da şükür, eşim Elazığlı. Kendinden de ailesinden de memnunum, Allah razı olsun.
Öyle garip şeyler oluyor maalesef, sipariş üzerine kız aramalar gördüm. 'sarışın olsun, mavi gözlü olsun, boyu uzun olsun', ama huyu suyu güzel olsun diyen yok. Buldular siparişe göre gelin, gelin bunları (görümce , kaynana) evden kovdu, çok güldüm arkalarından hem ki ne katıldım valla, alın size sarışın gelin diye
Bir de geçen sene komşumuzun kızına görücü geldi, kadın kızın boyunun ölçüsünü almaya mezurayla gelmiş inanabiliyor musunuz? ''YUH'' dedim, ben olsaydım kızın yerine yeminle evden hakaretle kovardım. Ama kız hiç bir şey demiyor,bunu yapan gerizekalı ailenin oğluyla evleniyor. Ama böyle şeyler sadece Konyada da olmuyor aslında belki daha fazla göze batıyor. Ama Konyadan ziyade doğu karadeniz erkeğiyle evlenmeyi hiç istemezdim. Konya insanı yine çok değişti de çocukluğumdan beri, orada yaşadığım yerde kadının zerre değeri yok, erkekler kahvede kadınlar tarlada,daha ötesi yok çok ta fazlalar sayıca maalesef.
Biz Konya merkezden değiliz, annem babam çocukken ilçeden gelip yerleşmişler. Asla erkek çocuk kız çocuk ayrımı yok bizde, ben yüksek lisans mezunuyum, abim de lisans, okurken harçlıklarımız aynıydı, Babam 3 ev aldı birinde kendi oturuyor, diğer ikisi bizim için, şu an birinde kiracı var, ben de haliyle kiracıyı çıkartın oturacağım demedim,o kadar insafsız değilim :) yeni evlendim oturduğum evi kendim aldım. Derler ki Konyalı biri dışarıya kız vermez, dışarıya kız göndermez okumak için bile olsa. Bizde o da yok tabii, dediğim gibi eşim elazığlı ve severek evlendim, görücü usulü değil, ilk atamam Rizeye idi, 3 sene orada çalıştım, çalıştığım ilçe çok küçük olduğundan ve büyükşehire alıştığımdan tayin istedim döndüm. Yaşamımda '' aa şunu yapayım, yapmazsam ayıp olur cümle aleme, laf ederler'' cümlesine yer yoktur, yapmak istiyorsam yaparım, istemiyorsam yapmam. Eskiden bahsettiğiniz gibi insanlar olsa da günümüzde benim ailem gibiler daha yaygın. (Dediğim gibi bahsim Konyanın yerlilerine değil, onların çoğunu ben de sevmem) Nüfus 2 milyon ne de olsa :)