benimkinin annesi tekirdağlı babası giresunlu ama bunların hepsi onlarda da var. arkadan dolap çevirme, her gidişimizden sonra arayıp oğullarına beni şikayet etme, kendilerini geçtim, benden küçük kızlarına dahi hizmet etme, farklı şehirlerde oturmamıza rağmen ayda bir gitmezsek hemen evlatlıktan reddetme, kendi kızlarının herşeyi haketmesine rağmen benim hiçbirşeyi haketmemem, onların ailesin girmek isteyen bidünya kız varken benim girmemin benim için bir şeref sayılacağı... bu kadar uzak memleketli iki insan birbirini nasıl bulmuş ve bunların ortak çocuğu olan kocam nasıl olmuşta bunların tam aksi kişiliğe sahip olmuş. 3,5 yıllık evliyim ve hala cevabını bulamadım...*Cimri,paragöz,kadına değer vermeyen anlayış hakim,
*Erkekler kendilerini dünyanın merkezi zannederler,öyle yetiştirirler,
*Genelde gelenekçi yapıdadırlar.
*Türkiye'de 25 il ve 13 ilçede, 15-82 yaş arasında yapılan sağlık taraması sonucunda,en kilolu erkeklerin Konya'da olduğu ortaya çıkmıştır.Mutfağa verilen önemin sonucu :)
*Herşey kendi istekleri doğrultuda olsun isterler,
*Hocaya gitme muska yaptırma eğilimi vardır,
*Kendi yaptıklarıyla(düğün hazırlığı) ,gelinin ailesinin yaptıkları arasında çetele tutarlar,kıyas yaparlar,
*Çeyiz alışverisi,düğün hazırlığı döneminde genelde huzursuzluk yaşanır.
*Kızlarını "erkeği sömürmek" mantığıyla yetiştirirler.Gelinlerini ise "aile hizmetçisi" mantığı ile alırlar.Asla gelini kızlarıyla bir tutmazlar.
*Yemekten ve paradan konuşmayı çok severler.
*Kendilerini övmeye bayılırlar.
Bu topiğe uğramadan EVET demeyin bekar arkadaşlar.
Valla eşim konyalı ve ben dünyanın en şanslı eşlerinden biriyim sanırım,
Her zaman her istediğim elinden geldiğince yerine getirilir,
Ailemi kendi ailesinden daha samimi ve sıcak karşılar,
Saygıda kusursuzdur,
Çok anlayışlıdır,
Hamileliğimden dolayı yemek ve ev işleri konusunda yetersiz kalmama rağmen asla sesini çıkarmaz,
Haftasonunu sadece bana ayırır benim isteklerim yerine getirilir,
Kısacası o kadar ince düşünceli ki ben bile hayretler içinde kalıyorum yaptıklarından dolayı:)
Allah bir saniye bile başımdan eksik etmesin Konyalımı:))))
konya hiç şaşırmadın erkekleri için pek bişey diyemem ama o yörenin insanı özelliklede kadınları gelinleri bildiğin köle olarak görüyor kadının kadını ezmesi böyle bişey olsa gerek !
sana aynen katılıyorum.en çokda gelinlerini aynı evin içine alıyorlar ya ona gıcık oluyorum.hiç mahremiyet kalmıyor.
konyalılar sokağında oturan biri olarak hiççççççççç şaşırmadım... 2. sırada kaynanadan dolayı trabzon olmalı bence ama çok ilden kişi tanımıyorum diğerlerini bilmediğim bana göre bunlar diğerlerini artık bilenler yazsında bizim gibi ekarlara ışık olsun
benimde bi arkadasim var konyali eside konyali.. inanmicaksiniz kaynanasi dugunden bi kac saat once rezalet cikardi takilar yuzunden.. vay efendim takilari en cok bizim taraf takar oglan tarafi olarakda takilar bize.ait dugunden sonra..
ayyy arkadasim agladi dugndn önce dugun az daha olmicaktii..
benimde bi arkadasim var konyali eside konyali.. inanmicaksiniz kaynanasi dugunden bi kac saat once rezalet cikardi takilar yuzunden.. vay efendim takilari en cok bizim taraf takar oglan tarafi olarakda takilar bize.ait dugunden sonra..
ayyy arkadasim agladi dugndn önce dugun az daha olmicaktii..