Merhaba Arkadaşlar;
bu aralar tavan yapmış üzüntümü sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sorunum eşimin suskun olması,konuşmaktan haz almaması ve tv aşığı olması.
Akşam işten gelir,hoşgeldin derim sarılırız öpüşürüz,yemeğimizi yeriz soframızı toplarız
ben mutfağı temizlerken eşim oturma odasına geçer,çayı meyvesi çerezi ne varsa hazırlar içeri götürürüm yanına otururum teşekkür eder susar ve onları yiyip içmeye başlar Tv izler.
Ben sohbet etmeye çalışırım,konu açarım,Maçtan bahsederim,siyasetten bahsederim sırf konuşsun diye...
Ama ki eşim kısa cümlelerle sohbeti başlamadan bitirir..Evet,hayır,bilmiyorum,tamam,öylemi,hı hı,
bunlar eşimin çok severek kullandığı kelimeler...
Geçen gün benim için önemli olan birşeyi anlatırken yaklaşık 5 dakika konustuktan sonra eşimin beni
hiiç dinlemediğini Tv'ye daldığını gördüm...Öyleki ben susunca kafasını cevirip bana bakmadı bile.
Kalktım yanından gittim yarım saat sonra yanıma geldi,durumun farkında bile değil,hadi uyuyalım dedi.
Bende sinirlendim,düşüncelerimi söyledim bağırdım çağırdım...
Dönüp bana cevabı şu oldu ''otururken neden buna kızdığını söylemiyorsunda,tam uyumaya giderken söylüyorsun''.
Oysaki otururkende beni dinlemiyor... Herzaman üste çıkıyor,ya da cevap vermiyor.
Tamam geneldede çok konuşmayı sevmez ama insan eşiyle sohbet etmek istemez mi?
O böyle yapınca bende sürekli dır dır eden kadın konumuna düşüyorum,bazen kendi sesimden rahatsız olduğum zamanlar oluyor.
Akşama kadar heyecanla bekliyorum onu,sonuç hiç değişmiyor susuyoruz konuşmamız yemek yeme süresi kadar genelde...
Pek nadir konuşur,ondada hayrete düşerim nasıl konusuyor sohbet edıyor diye.
Kendimi değersiz ve yalnız hissetmeye başladım...Çokta üzülüyorum bu duruma.
Defalarca konuştum ama başarılı olamadım... 10 yıl sussak neden konuşmuyoruz demez.
Eşi aynı olan arkadaşlar var mı?Sizler neler yapıyorsunuz ya da ne önerirsiniz?
Önerilerinize,düşüncelerinize ihtiyacım var...Paylaşırsanız sevinirim.
Not: Lütfen kimse ikili tartışma yaratmaya müsait yorum yapmasın...Kimseyle tartışmak istemiyorum.
ortak paylaşımları arttırmaya çalışın..
ortak paylaşımlar azalınca sohbette azalıyor..
son bir yıldır hariç birlikte yemek hazırlardık eşimle...
meğer bu eşlerin ne çok şeyi birlikte paylaşmasına yarıyormuş..
siz çalışmıyorsanız hafta sonu birlikte yemek hazırlamakla başlayın...
gündelik hayat sohbetleriniz artacaktır...
misafir ağırlayın..sizin gibi çifteri..
çiftler hep kendilerinden söz eder..
eşinizde bu durumda daha çok paylaşımda bulunmayı isteyecektir..
haziran ayının tüm cuma akşamı devlet tiyatrosu oyunlarını satın alın..
satın alın ki parası ödenmiş olduğu için tıpış tıpış gidin..
sonra da sanatçıları eleştirin..
pazar sabahı yürüyüşe çıkın..
televizyon baş düşman...
ondan olabildiğince uzak tutun...
ortak sohbet konusu akrabalar olmasın..özellikle de kendi ailesi..
her sohbette konu buraya geliyorsa sohbet etmek istemeyebilir...
şikayet tarzı konular konuşmayın..
Arkadaşlarınızla dışarda buluşun..
benden tavsiye bu kadar :)
Arkadaşım yukarıda yaptığım alıntılar beni, evliğimi, ve eşimi anlatıyor bire bir. Sanırım erkeklere göre "karnın tok, sırtın pek ise, aç açık değilsen, yediğin önünde yemediğin ardında ise, kumar-alkol-kadın gibi kötü alışkanlıklar yok ise, SORUN YOK. Bizim evdeki en büyük gerginliklerin sebebi hep bu suskunluklar olmuştur. Çok ağladığımı bilirim "duvara konuşsam ses gelir, senden ses gelmiyor" diye.
Benim eşim de satış müdürü. Bütün gün telefonu susmaz. Ah o telefonda konuşurken, ben eşime aşık olurum. O tonlamalar, o cümleler. Telefonu kapatır."yahu benle bir konuşmazsın şu bayilerle, satışçılarla konuştuğun gibi" derim. "eee onlar para kazandırıyor, sen kaybettiriyorsun" diye lafı sokar, güler geçer. Ben delirdiğimle kalırım.
merak ettim gün içinde telefon görüşmeleriniz oluyormu??
oluyorsa onlarda nasıl??
sevgili browni bütün sayfaları okudum tamamen benim eşimi anlatmışsın canım.biz 11 yıllık evliyiz 16 yıldır birlikteyiz ben değiştiremedim.hatta ailesi bile ağzı var dili yok der.bu onların yapısı ben alıştım.çünkü Allah insanları nasıl esmer sarışın gibi yaratıyorsa bazı mizaç özellikleri de yaratılıştan geliyor ve değişmiyor.biz bir dönem maddi manevi sorunlardan bunalıp psikoloğa gitmiştik birlikte .bize söylediği şuydu:birbirinizi seviyor ve birlikte ömür geçirmek istiyorsanız ilk yapacağınız şey birbirinizi olduğu gibi kabul edip asla değiştirmeye çalışmamaktır. biz kadınların hayata bakış açısı evlilikten beklentileriyle erkeklerinki asla aynı değil.biz şimdi artık sessizliği paylaşmayı öğrendik.ben çok konuşkan bir insanım ama arkadaşım çok ve gün içinde sürekli birlikteyiz.bütün içimi boşaltıyorum .sen de binadakileri tanımaya çalışsan mesela bigün bir kek yap çal bi komşunun kapısını çok sıkılıyorum sizinle tanışmaya geldim de .böyle böyle başlar komşuluk seninde konuşacak birilerin olur.canım eşin sana sadıksa sevgisinden eminsen böyle şeyler için kendini üzme sonra Allah korusun hastalık sahibi olursun .hafife mi alıyorum sorunlarını ya da anlamıyomuyum hayır .sadece insanların değişmeyeceğini anlatmaya çalışıyorum .lütfen ruh sağlığının bozulmasına izin verme. etrafındaki insanlarla anlaşamıyacağını kafa dengi olmadıklarını düşünüyosundur belki ama sen orda kiracı değilsin .dolayısıyla zaman içinde önyargılı yaklaştığını bile düşünebilirsin belki. ya da ne biliyim ben ev hanımı olarak kalmam çalışırım diyosan Allah bir kapı açacaktır.konuyu dağıttım belki ama az konuşan eşini değiştirmeye çalışmak ya da ondan vazgeçmeyi düşünmek yerine kendine çözümler üretmeni öneriyorum. umarım yardımcı olabilmişimdir.
canım yazını hayretler içinde okudum sanki ben yazmışım gibi tek değişik olan benim eşim tv değilde pc başına oturur. Geri kalan herşeyiyle aynı
Maalesef eşiniz değişmez, önce bunu kabul etmelisiniz. Ondan sonra da erkeklerin dış dünyaya daha fazla ilgileri olduğu için ilişkiler hakkındaki konuşmalara pek ilgileri olmadığını ya da bu ilgiyi çabuk kaybettiklerini anlamalısınız.
Kasıtlı olarak sizi dinlemiyor değil yani eşiniz, sadece konuştuklarınız sanırım onun bilinçaltında onu pek ilgilendirmeyen şeyler olarak görüldüğü için ilgisini çabuk kaybediyor.
Benim de nişanlım çok az konuşan biri. Bense tam tersine sabaha kadar konuşabilecek enerjiye sahibimbaşlangıçta çok içerledim ona, ben konu açmasam konuşmuyor onda da az konuşuyor diye ama sonra sonra biraz düşünme mantığını anladım ve buna göre davranmaya başladım. mesela
-günlük olayları anlatmamın onu sıktığını fark ettim, hatta bunu ona sordum, rahatsız oluyor musun diye. ''evet, hem de çok. bunları bana anlatma. çünkü bunları hepimiz yaşıyoruz ve sık sık anlatmak da sıkıcı oluyor'' dedi. ben de buna göre sadece çok önemli bulduğum ya da etkilendiğim şeyleri anlatmaya başladım. ona göre ilgisi de daha fazla oldu. az ve öz yani
-beklentilerimi azalttım. nasıl ki çok fazla ilgi beklediğimizde ve bunu göstermediklerinide üzülüyorsak aynı şekilde konuşması konusunda da fazla beklenti bizi hayal kırıklığına uğratıyor. bu yüzden beklentilerinizi azaltmaya çalışın.
-onun sevdiği şeylerden ara ara bahsedip konu açıyorum, ki bu durumlarda sonradan ben bile susturamıyorum onu
-yorgun olduğunda ya da konuşmak istemediğinde uzatıp, üstüne gitmeyin. direk ilişkinizdeki sorunlardan konuyu açıp karşı tarafı suçlayıp, korkutmayın. bunlar erkekleri ürkütür ve kapanmalarına daha fazla suskunlaşmalarına neden olur.
-duygularını dile getirmesi için teşvik edin. ''Bu konuda ne hissediyorsun'' gibi. düşüncelerden çok duygular hakkında konuşturmaya çalışıp, hislerine odaklanmalarına çalışın, buna göre ilgisini de biraz daha ilişkinize çekebilirsiniz...
şimdilik aklıma bunlar geliyor, umarım faydası dokunur =)
sakın şikayet etmeyin konuşmuyor diye keşke benimkide konuşmasa gereksiz lüsumsuz yere bayılır konuşmaya herşeye karışır kelbimi kırmaya bayılır sözleriyle.
yalnıs degılsın arkadasım hıc kafana takma benım esımde hıc konusmaz sadece bana karsı degıl herkese karsı suskun sessız.bazen cok canım sıkılıyor ama onu oyle kabullenmek lazım bence.ama bız bu acıgımızı soyle kapatıyoruz gun ıcerısınde sureklı mesajlasıyoruz.telde araasam bıle konusmaz.bızde sureklı mesajlasıyoruz oyle ıdare edıyorum ıste kabullendım ben.takma kafana huzurun yerındeyse bırak konusmasın cok konusupda yalan soyleyecegıne az konussun durust olsun yeter be arkadasım
benim erkek arkadaşım şimdiden böyle sakin, hiç konuşmaz, etmez, sorduğum sorulara zor cevap alırım, evlenince ne olacağını gördüm, daha doğrusu ne olamayacağını.. değişeceğini ben de sanmıyorum eşinin brownim; ama bence şikayet etme ona, kabullenmiş gibi yap; ama konuşturmaya çalıştığın konular daha çok fikrini sorduğun konular olsun.
ayrıca satış müdürlerine hep üzülmüşümdür, kafaları kazan gibi oluyor gerçekten de bütün gün.. hak vermiyor da değilim yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?