Eşi suskun olan,sohbet etmeyen,gerekmedikçe konuşmayan var mı?

Evet insan susmaya öyle alışıyorki ,sesli ortamları kaldıramıyor.

Ben de senin konundan sonra farkettim.
Benim eşim benimle paylaşmayı, sohbet etmeyi sever genel olarak. Yaklaşık 8 aydır hamileliğimden ve mide rahatsızlığımdan dolayı eşimle yemek zamanlarımız pek uymuyor, benim erken yemem gerekiyor, buna rağmen her zaman o yemek yerken yanında olmamı ve sohbet etmek ister. Ben mutfakta birşeylerle uğraşırken de, ütü vs. başka odalarda birşey yaparken de yanımda durup sohbet eder.
Dün farkettim ki , bu adam salona tv'nin karşısına geçti mi, aynı senin bahsettiğin gibi biri oluyor.
Hiç sesini çıkarmasan saatlerce sesini çıkarmaz, hatta sinir olurum üstüne bir de uyur :)
Ben de dün kaldırdım beyefendiyi, canım sıkıldı kalk balkona çıkalım dedim, çıktık, iyi de vakit geçirdik.
Bu erkekleri tv karşısından filan uzaklaştırmak gerekiyor sanırım biraz.

Bir kere Tv'yi aşağı atmaya kalktım,yerinden sökemedim.

Bir keresinde çıldırmıştım,elimde çekiç vardı tv'yi vurup kıracaktım engel oldu yapamadım.

3-5 gün hiç izlemedi,aslında bende şok olmuştum o hale nasıl geldimde bunlara yeltendim diye.

Eşimde o şokla ara verdi monitörlere. Sonrası aynı tabii...

Ben ilgisiz davranamıyorum işte,ah bir yapabilsem ona kendini anlatsam davranıslarımda :))

Evet bana göre hep sorun vardır,ama eşime göre hiçbir sorun yoktur herzaman.

Evet evet Tv' onları bu hale getiriyor,benimkide arada izlerken uykuya kalır

O an sinirlerinirim,kimi zaman oturur ağlarım zırlarım...

Konuyu açtığım gün akşamı,canım sıkılıyor dedim sahile indik.

Cafede birşeyler içerken konuyu açtım 1 saat konustum o dinledi.

Bana hiçbirşey demedi haklısın ya da haksızsın gibilerinden...

Sonra evimize geldik uyuduk saat geç olmuştu...

Hangi ara ayarladı bilmiyorum,sevdiğim insanlarla görüşmüş pazar günü için bir piknik organize etmiş.

Pazar sabahı uyandık hadi hazırlan gidiyoruz dedi...

Alışkın değilim ya afalladım,nereye dedim sorma hadi dedi...

Herseyı yoldan giderken aldı,hiçbirşey evde hazırlamadım.

Bir baktım pikniğe gidiyoruz,sevdiklerim oradalar.

Benimle inanamayacağım derecede ilgilendi,birlikte denize girdik yüzdük,sohbetimizi yaptık,

şarkılar söyledik,oyunlar oynadık arkadaslarla...

Çok güzel bir gün geçirdik,nasıl mutlu oldum anlatamam...

Çok yorulmamıza rağmen eve geldiğimizdede uzun uzun sohbet ettik..

Hala inanamıyorum,isteyince yapılıyor demekki...

Acaba beni bu defa ciddi ciddi anladı mı ki :))

benim eşimde böyle sayılır :97:sayılır diyorum çünkü arada hoş sohbetlerimizde olur iş yerinde yada dışarda komik bir durum olduysa bana anlatır biri sinirlerini bozduysa genelde anlatır ama bunları sık yapmıyoruz işte:97:.bunlar dışında eve gelip tv karşısına geçince pür dikkat onu izler konuşmaya çalışınca kısa cevaplar verir deli eder beni:84:
bu arada benimki asla sus pus biri değildir dışarda kimse susturamaz onu benimle konuşmayan adamı arkadaşı arasın saatlerce telde konuşur işte böyle olunca ben daha çok sinirleniyorum.arada sıkıntımı söylüyorum ama yorgunum diyor
demek ki hepsi aynı bunların tek ben değilim şikayetçi olan hatta benimkinden beterleri de varmış.ben kızıp diğer odaya gittiğimde en azından benimki kırıldığımı anlar gelip gönlümü alır.birde ilginçtir benimle konuşmasa bile gözünün önünde olmamı ister odada 10 dakika olmasam kızlara anneniz nerde diye sorar çocuk gibi yaaa

üzülme cnm bunların hepsi odun işte..
benimkide seninki gibi ben tam gelmesine yakın yemek masasını 4-4 lük hazırlarım inan zile bastıgı an çorbası kasesinde hazır bekler.. neyse yemek yeriz kalkarr içeri gider ya tv acar ya pc yi açar.. ben mutfagı temziler çay yapar abur cubur hazırlarım.. götürürm yanına yer içerrr ilgilenmez benle haa suskun biri deildir muhabbet eder iş te olanları falan anlatır ama sevgili gibi deiliz yani normal muhabebt ederiz okdr.. ha bu toplasan 1 saat sürerrr sürekli olmuyo tabii.. kimi zaman ben bşy anlatırım dinlemez beni bagırırım ikinci kez anlatırkennn o sıra geçiştirir benii..
biz döndükçe peşlerindennn bşy sanıyorlar kendilerini.. artık çay falan yapıyorum ilk bardagını getiririm diger çaylarını kendisi alır doldurmam..ben bi kez doldur bana çay desem söylenir..garip bu erkek dedigimiz yaratıklar.. anlam veremiyorummm..

aynı durumdayız canım yaa.okurken sanki beni anlatıyormuşsun gibi geldi
ama ne yapalım bizim adamların da yapısı yapacak birşey yok artık ben kabullenmeye başladım ben konuşuyorum o dinlyo

sevgili brownim öncelikle yazdıkların tamamiyle benim eşimi anlatıyor, inanılmaz sessiz sakin birisidir, verdiği en uzun cevap bilmiyorum olur, genelde evet yada hayırdır çünkü
bende derinsse katılıyorum , eşimiz gibi kişilerin aile hayatında sözlerine değer verilmeyen, sürekli azarlanan bi çocukluk geçirdikleri için böyle olduklarını düşünüyorum
şuanda 2 yıllık evliyim, ve eşimin söylediklerine değer vererek, genelde olumlu yorumlar yaparak, hem sohbet süremizi uzatıyorum, hem de yavaş yavaş kendi özgüvenini kazandırıyorum
inanır mısın, artık arkadaş ortamında dahi eskiye nazaran gözle görülür bir fark var,
artık en azından sesi çıkıyor :)

Her erkekte var galiba bu tv manyaklığı....

Bişey sorarım, dalar gider televizyona... hiç duymazzz üstüne bir de uyur sinir eder beni..

Bende şimdi yemekten sonra çayı getiriyorum, alıyorum pc'yi elime....internette takılıyorum...

Şimdi de diyor ki, hiç kocayla sohbet etmek yok, hatuna bak alıyor alıyor eline laptopu irtibatı kesiyor, kırıcam şunu filan demeye başladı

Son düzenleme:

yaa ben hep bunun açıklamasını yapımak zorunda kalıyorum . bence bu huy ve kişilikle alakalı birşey . yani aile de sözü geçmeyen azarlanan çocuk olmakla alakası yok bunun .benim eşim ailesinin göz bebegi her dedigi yapılır her sözü dinlenir ama benim ki de öyle sessiz sakin kendi halinde konuşmayan biri .

Bir çoğumuz demekki aynı durumdayız arkadaşlar.

Teknolojiyi dozunda kullanmayı sanırım erkekler bilmiyor.

Aptal bir kutuya bu denli bağlanmak ne denli doğrudur tartışılır...

Ben akşam eşim geldiğinde mümkün oldukça pc'le irtibatımı keserim girmem.

Kendisi girer ben öylece otururum,çoğu zaman yanında oturayım diye

çok sevdiğim dizileri,filmleri bile başka odaya geçip izlemem.

Oturur onunla maç izler,yorum yaparım bu hoşuna gider ama yine konuşmaz.

Yapı meseleside,yinede insan bence susmayı adet haline getirmemeli.

Her insan 30 dakika en azından eşiyle sohbet edebilir diye düşünüyorum.

Bence işlerine gelmiyor,ellerinin altındayız,istedıkleri zaman yanlarındayız.

Elde edince hersey değişiyor belkide bilemiyorum.

benim eşim bi asker çocuğu, asker çocuklarının çoğunun nasıl yetiştirildiğini az çok bilirsiniz,
eğer çocuğun karakterinde de sakinlik varsa, ikisi birleştiğinde gerçekten korkunç bi hal alıyor
genelleme yapmak yanlış olur ama çoğunluk yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor bence

Biz de eşimle şöyle anlaştık o spor haberleri izlediğinde ben b.sayarı açarım,ben dizi izleyince o pc açar en fazla 1 saat olur o da..
çok şükür sohbet etmeme huyumuz yoktur çook yorgun falan olursak susarız
ama spor haberlerini en az 45 dk.izler bende o sürede pc yle ilgilenirim sonra da bana kalkar"pc yle ilgilendiğin kadar benimle de ilgilensen"der iyi de o zaman spor haberlerini kapat sende di mi..

Biz kadınlar ilgimizi 5 dakika başka yere yöneltsek,erkekler hemen uyarıda bulunuyor,

benimle ilgilenmiyorsun diye yakınmada bulunuyorlar...

Oysaki bizler belki bir ömür yakınıyoruz,hiç oralı olmuyorlar :)

Brownim,benim eşim de benim yanımda öyle çok konuşmaz ama arkadaşlarının yanında bülbül kesilir.
Hadi onu geçtim,arada bi başıma gelen şu olaydan nefret ediyorum ben de senin gibi.
Salonda oturuyoruz ben bişeyi anlatıyorum anlatıyorum.Anlattığım şey bitiyo.Koltukta kafasını bana doğru çevirip "hıhh?? ne dedin?" diyo.
Yok bişey diyorum bazen kızıyorum sen beni dinlemiyomusun diyorum asıyorum suratımı.

Bunu bana arada bi yapıyo bigün elime terliği alıp onu çok fena dövücem

Konuşan birinin kaale alınmadan dinlenilmemesi duvarla konuşuyor hissi verilmesi ne kötü...

Eşimle konuştuğum günden beri nazar değmesin gayet iyi 2-3 gündür.

Tam istediğim gibi herşey,inşallah 3-5 gün sonra herzaman ki gibi özüne dönmez.

Vallahi bazen benimde terliği alıp dövesim geliyor

Bazi arkadaslar olayi ortak nokta eksikligine baglamis yahut duvara konustugu hissine kapildigindan bahsetmis..
Ne uzulun , ne bunalin .. bu aslinda sorun bile denemicek bir yanlis anlasilma hadisesi ..

Kadinlar konusarak, stres atip ,rahatlar, eglenir, iletisimi ve duygusal baglari gelistirir..... Buna ek olarak gun boyu esini bekleyen, ona tum enerjisini saklayan kadinlar var ,diger yandan gun boyu disarda yorulan evi siginak, dinlenme tesisi, sorumlukladan bir kac saatligine de olsa kurtulabilecegi bir yer olarak goren erkekler var..

ama iste insan bir kez alinmaya gorsun, yanlis anlamlar cikartabiliyor bu durumdan..

Bizim esimle olan iliskimiz ise bu hikayeden biraz farkli, sakinligi ve huzuru severim ben, cok konusmak her zaman beni yorar yada yanimda surekli konusan birinin olmasida benim yorulma ve ortamdan uzaklasma istegimi artirabilir ..

Evde esim sohbet, muhabbet konusalim,aileden kim napmis?ne demis? en son kim evlenmis? kimin cocugu .okulda napmis, ben gun boyu napmisim sabaha kadar anlatsam dinler, yorum yapar, anlatir ,anlatir, anlatir....
Bense , gun icinde enteresan birsey olmussa anlatir, onun naptigini ogrenir ve konusmayi azaltirim,duygularimi konusmaktan cok hareketlerle gosterme yoluna giderim, esimse bu durumdan sikayetci, surekli benimle ilgilen,bana bak , bana anlat bisiler, diyip duruyor..

halbuki benim konusma istegimin azligi ,tamamen kisisel bir ozellik, bu onunla ilgilenmedigim, sevmedigim,ortak noktalarimizin azligindan da kaynaklanmiyor ama gelde anlat anlatabilirsen

browni arkadasim insallah sizde esinizi uzmezsiniz bu sebepten, ben sanirim onu anliyorum

ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy İNANMIYORUM BUKADAR MI OLUR YA BENDE AYNI DERTTEN MUZDARIP BIRISI OLARAK YORUMLARI OKUYORDUM BU HIKAYEYI AYLAR ÖNCESINDE OKUMUS VE GOZYASLARINA BOGULMUSTUM VE AZ ÖNCE DEDIM Kİ İÇİMDEN BU HIKAYEYI BULUP BURDAKI BAYANLARA OKUMASINI SAGLIYAYIM CUNKU OKADAR COK GERCEKLERI BIR KADININ KOCASINDAN NELER BEKLEDIGINI YANSITIYORKI DERKEN BIR BAKTIM BU HIKAYE GOZLERIM DOLDU ŞOK OLDUM APTALA MALUM OLUR DERLER GALIBA BU DURUMA...BEN BU HIKAYEYI ESIME OKUTTUM HICBIRSEY DEGISMEDI OLMAYINCA OLMUYOR YANİ.BENIM ESIM EVLENINCE 360 DERECE DONDU COK KONUSKANDI COK VS VS İDİ FAKAT KOPRUYU GECINCE DEGISTİ BEN SUAN SANIRIM BUNALIMDAYIM İLGİSİZLİKTEN DOLAYI SANIRIM BAZI ERKEKLER EVLENINCE KADINI DEGERSIZLESTIRIYOLAR ESKISI GIBI DEGERLI GORMUYOLAR EVLENDIKTEN SONRA BIZI ANLAMIYORLAR İLGİ İSTİYORUM DIYE KIVRANIYORUM BUNALIMLARA GIRDIM COZELIM SU ISI DIYORUM BUNUN BOYLE GITMEDIGINI AYRIMAK ISTEDIGIMI SOYLUYORUM HER ISTEDIGINI ALIYORUM YA BIR SURU KIYAFET ALDIK GENE DIYO ANLAMIYO ANLAMIYO NAPTIMSA ANLATAMADIM VALLA CANIM BEN SANA NE DIYIM SİMDİ KELİN İLACI OLSA KENDİ BAŞINA SÜRERMİŞ...ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN BASIT GIBI GELEBILIR BAZI HANIMLARA AMA OYLE DEGIL İŞTE YAŞAYAN BİLİR

Son düzenleme:

Kadın ve erkek arasındaki saydığınız davranış ve stres atma farklılıklarında hem fikirim sizinle.

İletişim kopukluğu bir ailenin arasına girdiği zaman sonuçların hiçte iyi olmadığını görüyoruz.

Çiftlerin birbirleriyle konuşması,muhabbet etmesi,sorunları tartışması çözümleme yoluna gitmesi

karşı tarafı bunaltmamalı...

Her ne kadar yorgunluk,yoğun iş temposuna sahip olunsada aileye ayıracak zamanın olması gerektiğine inanıyorum.

Bir nevi sorumluluktur bu,evin içinde 2 kişi yaşarken tek kişilik yaşam sürdürme çabası,

çiftlerden birinin,bir diğerini dinlemekten sıkılması veya dinlemekten kaçması

Hoş bir durum değil bence...

Zaten öyle kimse saatlerce car car konuşup sohbet edelim isteğinde değil.

yarım saatlik bir sohbet yeterlidir çoğu zaman.Ha yeri gelir saatlerce konuşman gerekir konuşursun.

Yapısı gereği sessiz sakin olanları hiperaktif yapma derdinde değiliz ki...

Mesela görüyorum ki bir kaç gündür eşim benden fazla konuşuyor.

Demek ki istenince olabiliyormuş....

Elimde sihirli bir değneğim olsa mutsuz olan tüm kadınların hayatlarına mutluluk katabilsem keşke.

Zannediyorlar ki,kıyafet,kuaför,kozmetik,evin ihtiyaçları vs. karşılanınca Kadının tüm istekleri bitmiş

oluyor ya da tüm ihtiyaçlarını karşılamış olduklarını düşünüyorlar.

Ancak unuttukları birşey var ki maneviyat...

Manevi yönden bizi nekadar boşladıklarının,ruhumuzda oluşan boşlukların böyle giderse tamiri

mümkün olmayacağının farkında bile değiller.

Çoğu zaman bende aklıma sahip çıkmakta zorlanıyorum,ipin ucunu bir bıraksam sonum depresyon.

Allah'tan kendimi çok iyi tanıyorum ve gücüm kendime çok iyi yetiyorda önlem alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…