• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi suskun olan,sohbet etmeyen,gerekmedikçe konuşmayan var mı?

merak ettim gün içinde telefon görüşmeleriniz oluyormu??

oluyorsa onlarda nasıl??

sevgili browni bütün sayfaları okudum tamamen benim eşimi anlatmışsın canım.biz 11 yıllık evliyiz 16 yıldır birlikteyiz ben değiştiremedim.hatta ailesi bile ağzı var dili yok der.bu onların yapısı ben alıştım.çünkü Allah insanları nasıl esmer sarışın gibi yaratıyorsa bazı mizaç özellikleri de yaratılıştan geliyor ve değişmiyor.biz bir dönem maddi manevi sorunlardan bunalıp psikoloğa gitmiştik birlikte .bize söylediği şuydu:birbirinizi seviyor ve birlikte ömür geçirmek istiyorsanız ilk yapacağınız şey birbirinizi olduğu gibi kabul edip asla değiştirmeye çalışmamaktır. biz kadınların hayata bakış açısı evlilikten beklentileriyle erkeklerinki asla aynı değil.biz şimdi artık sessizliği paylaşmayı öğrendik.ben çok konuşkan bir insanım ama arkadaşım çok ve gün içinde sürekli birlikteyiz.bütün içimi boşaltıyorum .sen de binadakileri tanımaya çalışsan mesela bigün bir kek yap çal bi komşunun kapısını çok sıkılıyorum sizinle tanışmaya geldim de .böyle böyle başlar komşuluk seninde konuşacak birilerin olur.canım eşin sana sadıksa sevgisinden eminsen böyle şeyler için kendini üzme sonra Allah korusun hastalık sahibi olursun .hafife mi alıyorum sorunlarını ya da anlamıyomuyum hayır .sadece insanların değişmeyeceğini anlatmaya çalışıyorum .lütfen ruh sağlığının bozulmasına izin verme. etrafındaki insanlarla anlaşamıyacağını kafa dengi olmadıklarını düşünüyosundur belki ama sen orda kiracı değilsin .dolayısıyla zaman içinde önyargılı yaklaştığını bile düşünebilirsin belki. ya da ne biliyim ben ev hanımı olarak kalmam çalışırım diyosan Allah bir kapı açacaktır.konuyu dağıttım belki ama az konuşan eşini değiştirmeye çalışmak ya da ondan vazgeçmeyi düşünmek yerine kendine çözümler üretmeni öneriyorum. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba Arkadaşlar;

bu aralar tavan yapmış üzüntümü sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sorunum eşimin suskun olması,konuşmaktan haz almaması ve tv aşığı olması.

Akşam işten gelir,hoşgeldin derim sarılırız öpüşürüz,yemeğimizi yeriz soframızı toplarız

ben mutfağı temizlerken eşim oturma odasına geçer,çayı meyvesi çerezi ne varsa hazırlar içeri götürürüm yanına otururum teşekkür eder susar ve onları yiyip içmeye başlar Tv izler.

Ben sohbet etmeye çalışırım,konu açarım,Maçtan bahsederim,siyasetten bahsederim sırf konuşsun diye...

Ama ki eşim kısa cümlelerle sohbeti başlamadan bitirir..Evet,hayır,bilmiyorum,tamam,öylemi,hı hı,

bunlar eşimin çok severek kullandığı kelimeler...

Geçen gün benim için önemli olan birşeyi anlatırken yaklaşık 5 dakika konustuktan sonra eşimin beni

hiiç dinlemediğini Tv'ye daldığını gördüm...Öyleki ben susunca kafasını cevirip bana bakmadı bile.

Kalktım yanından gittim yarım saat sonra yanıma geldi,durumun farkında bile değil,hadi uyuyalım dedi.

Bende sinirlendim,düşüncelerimi söyledim bağırdım çağırdım...

Dönüp bana cevabı şu oldu ''otururken neden buna kızdığını söylemiyorsunda,tam uyumaya giderken söylüyorsun''.

Oysaki otururkende beni dinlemiyor... Herzaman üste çıkıyor,ya da cevap vermiyor.

Tamam geneldede çok konuşmayı sevmez ama insan eşiyle sohbet etmek istemez mi?

O böyle yapınca bende sürekli dır dır eden kadın konumuna düşüyorum,bazen kendi sesimden rahatsız olduğum zamanlar oluyor.

Akşama kadar heyecanla bekliyorum onu,sonuç hiç değişmiyor susuyoruz konuşmamız yemek yeme süresi kadar genelde...

Pek nadir konuşur,ondada hayrete düşerim nasıl konusuyor sohbet edıyor diye.

Kendimi değersiz ve yalnız hissetmeye başladım...Çokta üzülüyorum bu duruma.

Defalarca konuştum ama başarılı olamadım... 10 yıl sussak neden konuşmuyoruz demez.

Eşi aynı olan arkadaşlar var mı?Sizler neler yapıyorsunuz ya da ne önerirsiniz?

Önerilerinize,düşüncelerinize ihtiyacım var...Paylaşırsanız sevinirim.

Not: Lütfen kimse ikili tartışma yaratmaya müsait yorum yapmasın...Kimseyle tartışmak istemiyorum.

canım yazını hayretler içinde okudum sanki ben yazmışım gibi tek değişik olan benim eşim tv değilde pc başına oturur. Geri kalan herşeyiyle aynı :(

Maalesef eşiniz değişmez, önce bunu kabul etmelisiniz. Ondan sonra da erkeklerin dış dünyaya daha fazla ilgileri olduğu için ilişkiler hakkındaki konuşmalara pek ilgileri olmadığını ya da bu ilgiyi çabuk kaybettiklerini anlamalısınız.

Kasıtlı olarak sizi dinlemiyor değil yani eşiniz, sadece konuştuklarınız sanırım onun bilinçaltında onu pek ilgilendirmeyen şeyler olarak görüldüğü için ilgisini çabuk kaybediyor.

Benim de nişanlım çok az konuşan biri. Bense tam tersine sabaha kadar konuşabilecek enerjiye sahibim :37: başlangıçta çok içerledim ona, ben konu açmasam konuşmuyor onda da az konuşuyor diye ama sonra sonra biraz düşünme mantığını anladım ve buna göre davranmaya başladım. mesela

-günlük olayları anlatmamın onu sıktığını fark ettim, hatta bunu ona sordum, rahatsız oluyor musun diye. ''evet, hem de çok. bunları bana anlatma. çünkü bunları hepimiz yaşıyoruz ve sık sık anlatmak da sıkıcı oluyor'' dedi. ben de buna göre sadece çok önemli bulduğum ya da etkilendiğim şeyleri anlatmaya başladım. ona göre ilgisi de daha fazla oldu. az ve öz yani :34:

-beklentilerimi azalttım. nasıl ki çok fazla ilgi beklediğimizde ve bunu göstermediklerinide üzülüyorsak aynı şekilde konuşması konusunda da fazla beklenti bizi hayal kırıklığına uğratıyor. bu yüzden beklentilerinizi azaltmaya çalışın.

-onun sevdiği şeylerden ara ara bahsedip konu açıyorum, ki bu durumlarda sonradan ben bile susturamıyorum onu :37:

-yorgun olduğunda ya da konuşmak istemediğinde uzatıp, üstüne gitmeyin. direk ilişkinizdeki sorunlardan konuyu açıp karşı tarafı suçlayıp, korkutmayın. bunlar erkekleri ürkütür ve kapanmalarına daha fazla suskunlaşmalarına neden olur.

-duygularını dile getirmesi için teşvik edin. ''Bu konuda ne hissediyorsun'' gibi. düşüncelerden çok duygular hakkında konuşturmaya çalışıp, hislerine odaklanmalarına çalışın, buna göre ilgisini de biraz daha ilişkinize çekebilirsiniz...

şimdilik aklıma bunlar geliyor, umarım faydası dokunur =)

Son düzenleme:
canım:) demek ki yapısı öyle:) benim eşimde öyle..konuşmaz öyle..mantık adamı yani..ama boş boş gereksiz konuşsaydı onu da hiç çekemezdim hani:) alıştım ben onun bu haline..ilk zamanlar bende çıldırıyordum:)

sakın şikayet etmeyin konuşmuyor diye keşke benimkide konuşmasa gereksiz lüsumsuz yere bayılır konuşmaya herşeye karışır kelbimi kırmaya bayılır sözleriyle.

Benim eşimde öye..
Helede kafasına bişi takmışsa morali bozuksa çıt alamazsın ağzından kitlenir hiç konuşmaz bakmaz içine kapanır iyicee
Kocaların bir çoğu böyle(çevremdekiler)
Benim merak ettiğim tarafı bu adamlar flörtte niye böle değiller
Flört ederken bi başkasıylamı ettim ki acaba yanlışlıkla karıştımı diyorum..
o adamla bu adam aynı insan olamaz..
Evlilik büyü mü bozuyoo acaba:26:

benim erkek arkadaşım şimdiden böyle sakin, hiç konuşmaz, etmez, sorduğum sorulara zor cevap alırım, evlenince ne olacağını gördüm, daha doğrusu ne olamayacağını.. değişeceğini ben de sanmıyorum eşinin brownim; ama bence şikayet etme ona, kabullenmiş gibi yap; ama konuşturmaya çalıştığın konular daha çok fikrini sorduğun konular olsun.
ayrıca satış müdürlerine hep üzülmüşümdür, kafaları kazan gibi oluyor gerçekten de bütün gün.. hak vermiyor da değilim yani :(

yalnıs degılsın arkadasım hıc kafana takma benım esımde hıc konusmaz sadece bana karsı degıl herkese karsı suskun sessız.bazen cok canım sıkılıyor ama onu oyle kabullenmek lazım bence.ama bız bu acıgımızı soyle kapatıyoruz gun ıcerısınde sureklı mesajlasıyoruz.telde araasam bıle konusmaz.bızde sureklı mesajlasıyoruz oyle ıdare edıyorum ıste kabullendım ben.takma kafana huzurun yerındeyse bırak konusmasın cok konusupda yalan soyleyecegıne az konussun durust olsun yeter be arkadasım

birazı eksik olmak kaydı ile aynı benim eşimden bahsetmissiniz bi fazlalagı var odaq hem pc hem tv manyagıdır benimki yeterki benim sohbet etmesinde ne olursa olur ona ama bende susmaya alıstım artık inanırmısın artık sesli ortamları bile kaldıramıyorum devamlı sessiz durmaktan

ortak paylaşımları arttırmaya çalışın..
ortak paylaşımlar azalınca sohbette azalıyor..
son bir yıldır hariç birlikte yemek hazırlardık eşimle...
meğer bu eşlerin ne çok şeyi birlikte paylaşmasına yarıyormuş..
siz çalışmıyorsanız hafta sonu birlikte yemek hazırlamakla başlayın...
gündelik hayat sohbetleriniz artacaktır...

misafir ağırlayın..sizin gibi çifteri..
çiftler hep kendilerinden söz eder..
eşinizde bu durumda daha çok paylaşımda bulunmayı isteyecektir..

haziran ayının tüm cuma akşamı devlet tiyatrosu oyunlarını satın alın..
satın alın ki parası ödenmiş olduğu için tıpış tıpış gidin..
sonra da sanatçıları eleştirin..

pazar sabahı yürüyüşe çıkın..

televizyon baş düşman...
ondan olabildiğince uzak tutun...

ortak sohbet konusu akrabalar olmasın..özellikle de kendi ailesi..
her sohbette konu buraya geliyorsa sohbet etmek istemeyebilir...

şikayet tarzı konular konuşmayın..

Arkadaşlarınızla dışarda buluşun..

benden tavsiye bu kadar :)

Tavsiyeleri için teşekkür ederim katekate,

bunları aklıma bir bir yazdım... :)

Arkadaşım yukarıda yaptığım alıntılar beni, evliğimi, ve eşimi anlatıyor bire bir. Sanırım erkeklere göre "karnın tok, sırtın pek ise, aç açık değilsen, yediğin önünde yemediğin ardında ise, kumar-alkol-kadın gibi kötü alışkanlıklar yok ise, SORUN YOK. Bizim evdeki en büyük gerginliklerin sebebi hep bu suskunluklar olmuştur. Çok ağladığımı bilirim "duvara konuşsam ses gelir, senden ses gelmiyor" diye.
Benim eşim de satış müdürü. Bütün gün telefonu susmaz. Ah o telefonda konuşurken, ben eşime aşık olurum. O tonlamalar, o cümleler. Telefonu kapatır."yahu benle bir konuşmazsın şu bayilerle, satışçılarla konuştuğun gibi" derim. "eee onlar para kazandırıyor, sen kaybettiriyorsun" diye lafı sokar, güler geçer. Ben delirdiğimle kalırım.:22:

evet gece gündüz o telefonu susmaz benden fazla müşterileriyle ,şirketlerle konuşur.

Konuşmalarını bende hayretle dinlerim,aman Allah'ım ne cümleler kurar ne tonlamalarla cümleleri kurar :)

tıpkı senin anlattığın gibi...

merak ettim gün içinde telefon görüşmeleriniz oluyormu??

oluyorsa onlarda nasıl??

Gün içinde telefon görüşmelerimiz oluyor...

3-4 defa konuşuruz gayet iyi konuşur bazen çenesi açılır

bunları telefonda konustugun gibi evdeykende yüz yüze konuşsak ya derim.

Haklısın der,eve gelir konuyu ben açarım bir iki cümleyle bitirir. :))

sevgili browni bütün sayfaları okudum tamamen benim eşimi anlatmışsın canım.biz 11 yıllık evliyiz 16 yıldır birlikteyiz ben değiştiremedim.hatta ailesi bile ağzı var dili yok der.bu onların yapısı ben alıştım.çünkü Allah insanları nasıl esmer sarışın gibi yaratıyorsa bazı mizaç özellikleri de yaratılıştan geliyor ve değişmiyor.biz bir dönem maddi manevi sorunlardan bunalıp psikoloğa gitmiştik birlikte .bize söylediği şuydu:birbirinizi seviyor ve birlikte ömür geçirmek istiyorsanız ilk yapacağınız şey birbirinizi olduğu gibi kabul edip asla değiştirmeye çalışmamaktır. biz kadınların hayata bakış açısı evlilikten beklentileriyle erkeklerinki asla aynı değil.biz şimdi artık sessizliği paylaşmayı öğrendik.ben çok konuşkan bir insanım ama arkadaşım çok ve gün içinde sürekli birlikteyiz.bütün içimi boşaltıyorum .sen de binadakileri tanımaya çalışsan mesela bigün bir kek yap çal bi komşunun kapısını çok sıkılıyorum sizinle tanışmaya geldim de .böyle böyle başlar komşuluk seninde konuşacak birilerin olur.canım eşin sana sadıksa sevgisinden eminsen böyle şeyler için kendini üzme sonra Allah korusun hastalık sahibi olursun .hafife mi alıyorum sorunlarını ya da anlamıyomuyum hayır .sadece insanların değişmeyeceğini anlatmaya çalışıyorum .lütfen ruh sağlığının bozulmasına izin verme. etrafındaki insanlarla anlaşamıyacağını kafa dengi olmadıklarını düşünüyosundur belki ama sen orda kiracı değilsin .dolayısıyla zaman içinde önyargılı yaklaştığını bile düşünebilirsin belki. ya da ne biliyim ben ev hanımı olarak kalmam çalışırım diyosan Allah bir kapı açacaktır.konuyu dağıttım belki ama az konuşan eşini değiştirmeye çalışmak ya da ondan vazgeçmeyi düşünmek yerine kendine çözümler üretmeni öneriyorum. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba geztapo;

O kadar haklısın ki...Biz kadınların evliliğe bakış açısıyla ,erkeklerin bakış açısı birbirinden çok farklı.

Ben eşimin ailesiylede bu durumu paylaşmıştım vakti zamanında,

Kayınvalidem eşimin normaldede sessiz bir insan olduğunu anlatmıştı bana.

Ama diğer yandanda eşime kızmıştı,oğlum sen brownimle neden sohbet etmiyorsun,anlamıyorsun

bu kadarda susmak olmaz ki diye...

Sanırım ben birde sürekli dır dır ederek,eşimin daha çok içe kapanmasına neden oldum.

Konuyu açtığım gün kendimede karar aldım artık dır dır etmiycem oluruna bırakıcam...

Beni anlamadığını düşünmüyorum,aksine anladığını hissediyorum.

Eşim bana sadık,sevdiğinden de eminim...

Benim onu üzdüğüm kırdığım kadar o beni kırmaz hatta uysal yapısı vardır.

Beni eşimin tek üzdüğü nokta ''sessizlik'' bunun dışında öyle mutluyum ki,bazen rabbim bozacak diye

korkuyorum,çünkü bende eşimi çok seviyorum.

O benim babam gibi,abim gibi,annem gibi...

Komşuluk meselesine gelincede,binamızda 30 daire var yaklaşık 10 tanesiyle konuştum tanıstım evime geldiler,ben gittim ama sonradan dedikodumu yaptıklarını duyunca kendimi geri çektim.

Hatta bir kaçıyla tartışmalarım bile oldu...Sanırım yeni taşınanları kabullenemediler onlar uzun yıllardır komşular.

Rabbim bir iş kapısı açar da ve ben yeniden eşimi ikna edersem çalışmayı düşünüyorum.

Aslında evde oturmak bana göre değil,çalışmaya alışkınım ve seviyorum
.

ne var ki tv de bu kadar hipnotize bi şekilde izlicek..., en iyisi tv yi boz
ya da uzun yürüyüşlere çıkın, o zaman, insan ister istemez sohbet etmeye başlıyor
bi de erkekler kadınlar gibi düşünmüyo ya, hep bunu söyler gibi oldum ama gerçek bu, çoğu ilişkide olabilecek bi örnek vereyim
sen mesela evliliğinizin sorunlu olduğunu düşünürsün sana göre çok problem vardır, ilişkimizdeki problemleri düzeltmeye çalışmalıyız dersin mesela, o ne problemi der
:27::27::27:
erkeklerin karnı tok sırtı pekse, çocuklarlada ilgilenmek zorunda kalmazlarsa, extra bişeyler pek aramıyolar, hayatları monitörlerin başında geçiyo, buna izin verirsen hayat onlar için çok güzel:27:
bence sende onunla ilgilenme, akşam oturdunuz mu pc başından kalkma, çay mı istedi tamam de, 1 saat sonra yap, ya da o meyve istemeden sen iste, filmin en heyecanlı yerindeyim kalkamıyorum falan de. Bi kaç gün sonra senin ilgisizliğinden sıkılıp beraber bişeyler yapmak isteyebilir bence, gerçi eşini sen tanıyorsun sınırlarını sen biliyosun ama umursanmamaya hiç bi insan tahammül edemez ilişkilerde...

canım yazını hayretler içinde okudum sanki ben yazmışım gibi tek değişik olan benim eşim tv değilde pc başına oturur. Geri kalan herşeyiyle aynı :(

Ne diyim arkadaşım inşallah düzeltebiliriz bu durumu :)

sende sıkma canını...

Maalesef eşiniz değişmez, önce bunu kabul etmelisiniz. Ondan sonra da erkeklerin dış dünyaya daha fazla ilgileri olduğu için ilişkiler hakkındaki konuşmalara pek ilgileri olmadığını ya da bu ilgiyi çabuk kaybettiklerini anlamalısınız.

Kasıtlı olarak sizi dinlemiyor değil yani eşiniz, sadece konuştuklarınız sanırım onun bilinçaltında onu pek ilgilendirmeyen şeyler olarak görüldüğü için ilgisini çabuk kaybediyor.

Benim de nişanlım çok az konuşan biri. Bense tam tersine sabaha kadar konuşabilecek enerjiye sahibim :37: başlangıçta çok içerledim ona, ben konu açmasam konuşmuyor onda da az konuşuyor diye ama sonra sonra biraz düşünme mantığını anladım ve buna göre davranmaya başladım. mesela

-günlük olayları anlatmamın onu sıktığını fark ettim, hatta bunu ona sordum, rahatsız oluyor musun diye. ''evet, hem de çok. bunları bana anlatma. çünkü bunları hepimiz yaşıyoruz ve sık sık anlatmak da sıkıcı oluyor'' dedi. ben de buna göre sadece çok önemli bulduğum ya da etkilendiğim şeyleri anlatmaya başladım. ona göre ilgisi de daha fazla oldu. az ve öz yani :34:

-beklentilerimi azalttım. nasıl ki çok fazla ilgi beklediğimizde ve bunu göstermediklerinide üzülüyorsak aynı şekilde konuşması konusunda da fazla beklenti bizi hayal kırıklığına uğratıyor. bu yüzden beklentilerinizi azaltmaya çalışın.

-onun sevdiği şeylerden ara ara bahsedip konu açıyorum, ki bu durumlarda sonradan ben bile susturamıyorum onu :37:

-yorgun olduğunda ya da konuşmak istemediğinde uzatıp, üstüne gitmeyin. direk ilişkinizdeki sorunlardan konuyu açıp karşı tarafı suçlayıp, korkutmayın. bunlar erkekleri ürkütür ve kapanmalarına daha fazla suskunlaşmalarına neden olur.

-duygularını dile getirmesi için teşvik edin. ''Bu konuda ne hissediyorsun'' gibi. düşüncelerden çok duygular hakkında konuşturmaya çalışıp, hislerine odaklanmalarına çalışın, buna göre ilgisini de biraz daha ilişkinize çekebilirsiniz...

şimdilik aklıma bunlar geliyor, umarım faydası dokunur =)

Allah'tan benim eşim günlük olayları anlatırken dinlemekten sıkılmıyor.

Bazen ben geçiştiririm hiiç bişey yapmadım bildiğin şeyler vs. diye

Eşim kızar soruyorum,neden anlatmıyorsun kestirip atıyorsun diye.

O an işte sende bana böyle yapıyorsun,anladın mı şimdi beni diyesim geliyor ama susuyorum.

Eşimin yorgun olmadığı gün yok :) bedenen yorgunluk değil ama beyin yorgunlu çok fazla.

sakın şikayet etmeyin konuşmuyor diye keşke benimkide konuşmasa gereksiz lüsumsuz yere bayılır konuşmaya herşeye karışır kelbimi kırmaya bayılır sözleriyle.

Sanırım erkekler orta yolu bulamıyorlar:)

bende çok konuşsa,herseye karıssa sanırım istemezdim.

yalnıs degılsın arkadasım hıc kafana takma benım esımde hıc konusmaz sadece bana karsı degıl herkese karsı suskun sessız.bazen cok canım sıkılıyor ama onu oyle kabullenmek lazım bence.ama bız bu acıgımızı soyle kapatıyoruz gun ıcerısınde sureklı mesajlasıyoruz.telde araasam bıle konusmaz.bızde sureklı mesajlasıyoruz oyle ıdare edıyorum ıste kabullendım ben.takma kafana huzurun yerındeyse bırak konusmasın cok konusupda yalan soyleyecegıne az konussun durust olsun yeter be arkadasım

Aslında haklısın,çok konuşup yalan söyleyeceğine az konuşsun.

Bunu zaman zaman kendime söyleyip ikna oluyorum bir süre öyle devam ediyorum.

Ama bazende tavan yapıyor,üzülüyorum bu duruma...

Dürüsttür,yalan söylemez,nettir yani bana karşı,mutluyumda.

azıcık bir konuşsak ne güzel olacak hersey :)

benim erkek arkadaşım şimdiden böyle sakin, hiç konuşmaz, etmez, sorduğum sorulara zor cevap alırım, evlenince ne olacağını gördüm, daha doğrusu ne olamayacağını.. değişeceğini ben de sanmıyorum eşinin brownim; ama bence şikayet etme ona, kabullenmiş gibi yap; ama konuşturmaya çalıştığın konular daha çok fikrini sorduğun konular olsun.
ayrıca satış müdürlerine hep üzülmüşümdür, kafaları kazan gibi oluyor gerçekten de bütün gün.. hak vermiyor da değilim yani :(

Eşim mesleği gereği çok konuşması gereken bir insan...

Yani satış müdürü,satış elemanı olmak kolay değildir .

Hepimiz biliriz ya hani ağızı laf yapmak gerekir,ikna kabiliyeti olması gerekir vs.

Eşim bu konuşma özelliğini işinde kullanıyor,bana sabrı kalmıyor.

İşinin zor olduğunu,kafasının kazan gibi olduğunu biliyorum...

Anlıyorum onu üzülüyorumda çoğu zaman.

Ama ben...Bende çok bişey istemiyorum arkadaşım ya.

Back