peki eşin ne iş yapıyor canım eğer özel değilse tabi?
yakın arkadaş ortamlarınızla gidip gelmeyi mi artırsanız en azından oralarda az bile olsa mecbur kalır konuşmaya hem televizyon izleme şansı da olmaz böylece?
bir ara bir yazı okumuştum KK da yada başka yerde hatırlamıyorum.kadınların günlük konuşma kapasitesiyle erkeklerinki arasında dağlar kadar fark vardı.erkeklerinki düşük olduğu için onlar bu kapasiteyi iş yerinde dolduruyor ve vev kalmıyor galiba:26:
Konunuzu okuyunca, kayınpederim ve kayınvalidem geldi aklıma. (Hiç aklımdan çıkmıyorlar ya neyse :))
Kayınpederim çok az öz konuşan ama kayınvalidem aşırı konuşan biridir, ama çok aşırı, kendisi de övüne övüne söyler bunu hep, ben çok konuşurum diye. İlk evlendiği zamanları anlatır, ben bu adamla nasıl ömür geçireceğim hiç konuşmuyor diye yakınıyormuş.
Şuan neredeyse 40 senelik evliler ve bu zamana kadar alışarak gelmişler, birbirlerine tahammül ederek değil gerçekten, kayınvalidem anlatırken ben bu adama bunca sene katlandım diye anlatmaz mesela.
Zamanla kayınpederim kayınvalidemin çok konuşmasına alışmış, kayınvalidem de kayınpederime alışmış.
Bana sorarsanız kayınpederim az konuşan biri de değildir, belki bu yaşına gelince birşeyler de değişmiş olabilir, ama hala yerinde ve zamanında konuşur ve ben bu halini çok severim.
Ben genel olarak nerede ne konuşacağını bilen insanları, çok ve boş konuşan insanlara tercih ederim açıkçası. Tabi burada eş arası iletişim söz konusu, ama konu eş bile olsa insan yapısını bir yere kadar değiştirebilir heralde.
Siz de eşiniz de birer birer adımla birbirinize yaklaşarak, zamanla alışarak, seneler boyu güzel bir evlilik yaşarsınız inş.
valla aslında ideal kocayı bulmuşsun da haberin yok, cır cır ötse napıcaktın
şaka bir yana bence sen bunu kafanda da biraz büyütmüş olabilirsin canım yani bunu bir problem olarak görmek zihninde başlar ya hani ilk önce. tavsiye vermek bana düşer mi bilmem ama bence biraz bu durumu kafana takmayıp ilgini başka şeylere yönlendirmeyi denesen belki bu sefer o senin ilgi eksikliğini farkedip ilgisini artırır?
bunları bende yaşadım ne yaptım biliyormusun ? Aynı apartmanda benden yaşca büyük bir teyze vardı çalışan kadınların çayına davet etti bende zor ikna olup gittim oradada bayan eleman arandığını duydum sonra iş hayatına atıldım senin içinde bir çözüm olabilir
6 yıldır evlıyım 2 yasında bı kızım var bu zamana kadar esımle oturupta bı konu konustugumu bılmem o ılgısını ceken (siyaset sadece) dusuncesını fıkrını soyler ben zaten anlamadıgım bı konu oldugu ıcın hıı aa oylemı falan dıyıp gecıstırmek zorunda kalırım..ben fıkrımı soylerım onun ılgısını cekmez o oyle gecıstırır:) ama bu zamana kadar aa bız hıc konusmuyoruz demedım sımdı konuyu okurken bız hıc konusmuyomusuz dedım:) sanırım bende konusmayı pek sevmıyorum yada ılgı alanlarımız farkılı oldugu ıcın bu hale geldık mecburen boyle alıstık bırbırımıze ısın garıbı kızım olmadan once esım evde calırıdı 4 yıl boyunca 7 gun 24 saat aynı evde beraberdık ama o bı pc basında ben bı pc basında yada tv de vakıt gecırır sadece holde mutfaga wc ye gıderken karsılasırdık:)) bıde yemeklerde tabi ama sadece bu konusamıyo oldugumuz tatıle cıktıgımzda canımı sıkar zaten konusmaya alısık olmadıgımız ıcın taılde konusucak hıcbıssey bulamayız tv ve pc de olmayınca oyle bos bos bakınır dururuz..(way be 6 yıldır ne garıp bı evlılık hayatım olmus sımdı farkettım:))
benim eşim genelde konuşkandır...
ama o televizyonda bi yabancı film çıksın o zaman iş deyişiyo
ben anlatıyorum anlatıyorum evet aşkım tamam canım diyo en son ben ne dedim diyorum öylee bakakalıyo yüzüme
bende muhatap olmuyorum konuşmuyorum o zaman anlıyo hatasını
Bilemiyorum siz böyle mutlumusunuz ama ben bu durumdan mutsuzum.
Böyle evlilik mi olur ,nereye kadar devam eder ki sağlıklı bir şekilde.
Ama böyle giderse bende ya duruma alışır evli ama yalnız yoluma devam ederim.
Ya da inceldiği yerden bir gün kopar ah vahh ederim bilemiyorum.
Brownim bende esimle "az ve öz" konustugu icin evlendim.
Babamda öyleydi. Bir erkek benim gözümde öyle olmali zaten.
Cok konusan ve gülen hafif erkekleri sevmiyorum.
Esimin bu özelligi, beni ona cekiyor ve tüm ailem, toplum onu cok ciddiye aliyor.
Yani kisacasi ben cok mutluyum böyle olmaktan, onun sayesinde bende az konusmayi ögrendim.
En dogrusuda bu zaten, önemli seyler konusulur, sacma sapan seylere yer yok hayatimizda.
su anda pek mutlu oldugum soylenemez aslında ama benım mutsuzlugum bambaska sebeplerden dolaylı olarak esımın konusmamasının da sebeı var ama okadarda etkılı dııl .. 4 yıl boyunda bambaska sebepler yuzunden kendımı mutsuz ettıgım ıcın belkıde takmadım bu kadar bu konuyu yanı bu sıralamanın en sonunda falandı.. son 2 yıldırda esımın kendı ıs yerı gece gelır bız yatmıs oluruz kalakr ıse gıder bazen hıc bırbırımızı gormeyız kı neysekı ıs yarı bınanı alt katı ama evet bu ne kadar saglıklı bı evlılık orası tartısılır.. ama 6 yılın bana ogrettıgı tek sey kendı kendını paralayıp uzmenın gerek olmadıgı... cunku erkekler soyle dusunuyo ben onun her ıstedıgını alıyorum her ıstedıgını yapıyorum ya o mutludur.. ben esıme her tartısmamzıda benı aldıklarında mutlu etmıyosun her eve geldıgınde nasılsın hayatım bugun neler yaptın demen benı alıcagın pırlanta yuzukten daha cok mutlu eder .. ama onlar bunu cozemıyolar nedense .. bana gore cokta sanslı bı evlılıgın var hıc olmazsa gun ıcınde yaptıklarınızı konusuyosunuz...
Yarım saati geçmez yemek süremiz.
o hızlı yer ben yavaş...Tv'yi kapattığım zaman resmen kıvranıyor karşımda
çocuk gibi huzursuzlanıyor,oturma odasına geçmek için can atıyor.
yani uzatma çabalarımda sonuçsuz kalıyor.
Kendimi zorla dinlettirmekte beni üzüyor,içinden gelmiyor demekki eşimin.
Yorucu işte çalışma bahanesini bende hiç mi hiç kabul etmiyorum.
Merhaba Arkadaşlar;
bu aralar tavan yapmış üzüntümü sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sorunum eşimin suskun olması,konuşmaktan haz almaması ve tv aşığı olması.
Akşam işten gelir,hoşgeldin derim sarılırız öpüşürüz,yemeğimizi yeriz soframızı toplarız
ben mutfağı temizlerken eşim oturma odasına geçer,çayı meyvesi çerezi ne varsa hazırlar içeri götürürüm yanına otururum teşekkür eder susar ve onları yiyip içmeye başlar Tv izler.
Ben sohbet etmeye çalışırım,konu açarım,Maçtan bahsederim,siyasetten bahsederim sırf konuşsun diye...
Ama ki eşim kısa cümlelerle sohbeti başlamadan bitirir..Evet,hayır,bilmiyorum,tamam,öylemi,hı hı,
bunlar eşimin çok severek kullandığı kelimeler...
Oysaki otururkende beni dinlemiyor... Herzaman üste çıkıyor,ya da cevap vermiyor.
Tamam geneldede çok konuşmayı sevmez ama insan eşiyle sohbet etmek istemez mi?
O böyle yapınca bende sürekli dır dır eden kadın konumuna düşüyorum,bazen kendi sesimden rahatsız olduğum zamanlar oluyor.
Akşama kadar heyecanla bekliyorum onu,sonuç hiç değişmiyor susuyoruz konuşmamız yemek yeme süresi kadar genelde...
Pek nadir konuşur,ondada hayrete düşerim nasıl konusuyor sohbet edıyor diye.
Kendimi değersiz ve yalnız hissetmeye başladım...Çokta üzülüyorum bu duruma.
Defalarca konuştum ama başarılı olamadım... 10 yıl sussak neden konuşmuyoruz demez.
Eşi aynı olan arkadaşlar var mı?Sizler neler yapıyorsunuz ya da ne önerirsiniz?
Önerilerinize,düşüncelerinize ihtiyacım var...Paylaşırsanız sevinirim.
Evet yemekte falan konuşuruz yani bugün neyaptın ne ettin nasıl geçti günün diye birbirimize sorarız.
Oturma odasına geçtiğimiz anda herşey biter...
İşi yorucu kabul ediyorum ama bu değişmeyecek olduğundan dolayı,hep aynı tempoda çalışacağından dolayıda,suskunluğunu ona bağlamak kabullenmek istemiyorum...
bir ömür susarak geçmez ki bunu düşündükçe çıkmaza giriyorum.:26:
Aslında flört ve nişanlılık döneminde bukadar sessiz değildi
yapı meselesi evet ,aslında değişmeyeceğininde farkındayım.
sus sus nereye kadar,ya da böyle evlilik nedenli sağlıklı olur.
Tüm düşünceleri içimde yaşıyorum,adeta saklıyorum.
Duvara konuşmuş hissi beni bunaltıyor,eşim böyle yapınca agresifleşiyorum.
Benimde yapmadığım şebeklik kalmadı,kalmaz ama ne işe yarıyor?Hiç...
Bende içime kapanmaya başladım...depresyona girmekten korkuyorum.
Küçüklüğü çok sağlıklı mutlu huzurlu geçmemiş.
İçinde kalan çok şey var,eksikliğini ne yapsa gideremeyeceği duygular.
Ben neyapıyorumki sana diyor,her istediğini yapıyorum ya daha ne yapayım diyor.
Sanki her ıstedıgımı yapması demek benım çok mutlu olmam ya da etmesi demek.
Maneviyatım eksik,boşluktayım diyorum,ilgi alaka sevgi şevkat göstermeyeceksen neden evlendin benimle diyorum...
Manevi yönden sana yetmeyeceğimi bilsem evlenmezdim seninle diyor.
Peki madem boşanalım öğrendin artık diyorum,gülüyor saçma sapan konuşma diyor.
Bende böyle hayal etmemiştim,hatta konusurken söyledim onada.
Ortada sorun yokki sen kendin çıkarıyorsun ben sana ne yapıyorum diyor :)
sorun zaten yaptıklarında değil , yapmadıklarında diyorum
Ben fazla gelıyorum sanırım eşime,beklentilerimiz okadar farklı ki...
Sevmesem bir dakika durmam bu evde.Gel gör ki çok seviyorum.
Eşim özel bir şirkette Satış müdürü.
Hafta içi toplantıları vs. oluyor kimi zaman erken kimi zaman geç geliyor
öyle çok gezmeyide sevmez benim kocacım :))
Evet evet büyük sorun ve problem haline getirdim.
En büyük sorunum bu hatta.
Çevremdekilerde ideal eşi bulmuşsun şanslısın diyor.
Benim eşim ortasını bulamıyor,ah bir bulsa cici kız moduna giricem.
Şuanda cadı gibiyim...
Bilemiyorum siz böyle mutlumusunuz ama ben bu durumdan mutsuzum.
Böyle evlilik mi olur ,nereye kadar devam eder ki sağlıklı bir şekilde.
Ama böyle giderse bende ya duruma alışır evli ama yalnız yoluma devam ederim.
Ya da inceldiği yerden bir gün kopar ah vahh ederim bilemiyorum.
Olivia;
bende hoşlanmam hafif,nerde nasıl konuşacağını bilmeyen patavatsız erkeklerden...
Ne bileyim...Ben mi mutlu olmasını bilmiyorum acaba.
Yani ideal eşe sahibimde farkında mı değilim,değişik yorumları okuyunca aklıma takılmadıda değil hani.
senin her istediğini yapıyorum,alıyorum daha ben sana ne yapayım diyor.
İyide ben bekarkende her ıstedıgımı alıyor ve yapıyordum...
Kadın ruhundan anlamak farklı bir durum bence,oda başta benim eşim olmak üzere çoğu erkekte yok.
Düz mantık devam yola...iş-güç-para-pul tamamdır onlar için.
Böyle giderse bende ilerleyen yıllarda patlama yaşayacagım kesin zaten.
Şanslı mıyım ,değil miyim inan ben bile bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?