- 5 Temmuz 2009
- 6.342
- 77
- 163
- 36
Evet eşin mutlaka yoruluyordur.Belki işyerinde gerekli gereksiz bir sürü insana laf yetiştirmesi gerekiyordur.Artık düşünmekten ve konuşmaktan bıkıp,eve gelince kabuğuna çekilmek istiyodur.Amaaa...Bu iş böyle gitmez,rahat bırakma onu :)
Monotonluk tatlıdır,düzen dediğin çok çabuk oturur,sakın teslim olma.
Öncelikle mekan değiştirmeni öneririm.Oturma odasına geçince suskunluk başlıyor demişsin.Evin balkonu varsa,balkonu süsleyip,çiçekler,aksesuarlar,mumlu fenerler filan alabilirsin.Akşam çayını balkonda içip sohbet edersiniz.
Eşin çok geç gelmiyorsa,yemekten sonra dinlenmesi için az zaman tanırsın.Sonrasında bir şekilde program yaratabilirsin.Mesela,evlendikten sonra ikimiz de kilo aldık,artık akşamları yürüyüş yapalım diyebilirsin.Kilo almadıysanız,yakınlarda dondurma alınacak bir yer varsa,bunu bahane edip dışarı çıkarabilirsin.
TV den kurtaramıyorsan,birlikte izlenecek programları yakalamaya çalışabilirsin.Mesela "canlı para" izlerken bol bol konu çıkar,"şanslı masa" da konuşup gülüşmeye uygundur.Önce program hakkında yorum yapıp,konuyu başka yere çekebilirsin.
Elinden geleni yap ama yapmaman gereken tek şey,"konuşmuyorsun" demek.Sen öyle dedikçe düzelmek yerine daha çok susar.Bir de tabii sorun veya isteklerini bir süre rafa kaldırmanı öneririm.
Önerileriniz için çook teşekkür ederim...
Konuşmuyorsun diyerek başının etini yiyorum evet
eminim bu kelimeden nefret ediyordur.
Mumları yaksam,değişiklik yapmaya kalksam abuk subuk şeyler söyleyip canımı sıkıyor.
Ne gereği vardı,neden yaptın,niye giyindin vs. gibi...
Yani sanki hayattan bıkmış 50 yaşına gelmiş bir adam gibi,ruhsuzda demek istemiyorum ama
hangi tabiri kullanacağımı seçemiyorum...
Bir yere gidelim,dondurma alalım,sahile inelim desem yok demez.
Ama ki ordada susar,bende kendi kendime etrafa bakınırım,sinir küpü olurum
dışarı çıktığıma lanet ederim içimden...Canlı para-Şanslı masa izlemekten keyif aldığım programlar
ve oldukça eğlenceli çoğumuz için değil mi...Ben konusurum,soruları cevaplarım eşimde yine ses yok :))
Bu defada kendimi aptal gibi hissederim tek başıma konusmus olduğum için ve susarım.
Son düzenleme: