• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi suskun olan,sohbet etmeyen,gerekmedikçe konuşmayan var mı?

Evet eşin mutlaka yoruluyordur.Belki işyerinde gerekli gereksiz bir sürü insana laf yetiştirmesi gerekiyordur.Artık düşünmekten ve konuşmaktan bıkıp,eve gelince kabuğuna çekilmek istiyodur.Amaaa...Bu iş böyle gitmez,rahat bırakma onu :)
Monotonluk tatlıdır,düzen dediğin çok çabuk oturur,sakın teslim olma.
Öncelikle mekan değiştirmeni öneririm.Oturma odasına geçince suskunluk başlıyor demişsin.Evin balkonu varsa,balkonu süsleyip,çiçekler,aksesuarlar,mumlu fenerler filan alabilirsin.Akşam çayını balkonda içip sohbet edersiniz.
Eşin çok geç gelmiyorsa,yemekten sonra dinlenmesi için az zaman tanırsın.Sonrasında bir şekilde program yaratabilirsin.Mesela,evlendikten sonra ikimiz de kilo aldık,artık akşamları yürüyüş yapalım diyebilirsin.Kilo almadıysanız,yakınlarda dondurma alınacak bir yer varsa,bunu bahane edip dışarı çıkarabilirsin.
TV den kurtaramıyorsan,birlikte izlenecek programları yakalamaya çalışabilirsin.Mesela "canlı para" izlerken bol bol konu çıkar,"şanslı masa" da konuşup gülüşmeye uygundur.Önce program hakkında yorum yapıp,konuyu başka yere çekebilirsin.
Elinden geleni yap ama yapmaman gereken tek şey,"konuşmuyorsun" demek.Sen öyle dedikçe düzelmek yerine daha çok susar.Bir de tabii sorun veya isteklerini bir süre rafa kaldırmanı öneririm.

Önerileriniz için çook teşekkür ederim...

Konuşmuyorsun diyerek başının etini yiyorum evet

eminim bu kelimeden nefret ediyordur.

Mumları yaksam,değişiklik yapmaya kalksam abuk subuk şeyler söyleyip canımı sıkıyor.

Ne gereği vardı,neden yaptın,niye giyindin vs. gibi...

Yani sanki hayattan bıkmış 50 yaşına gelmiş bir adam gibi,ruhsuzda demek istemiyorum ama

hangi tabiri kullanacağımı seçemiyorum...

Bir yere gidelim,dondurma alalım,sahile inelim desem yok demez.

Ama ki ordada susar,bende kendi kendime etrafa bakınırım,sinir küpü olurum

dışarı çıktığıma lanet ederim içimden...Canlı para-Şanslı masa izlemekten keyif aldığım programlar

ve oldukça eğlenceli çoğumuz için değil mi...Ben konusurum,soruları cevaplarım eşimde yine ses yok :))

Bu defada kendimi aptal gibi hissederim tek başıma konusmus olduğum için ve susarım.

Son düzenleme:
Bende hayal43 le aynı şeyleri önerecektim ama onlarda yetmiyormuş eşinize.. Anladığım kadarıyla sabırlı olmanız tek çare..Program izlerken soru sorun ve cevabını alana kadar bekleyin baktı duymadı canım duymadın sanırım de tekrar tekrar sor..Ya da sen ne düşünüyosun gibi sorular sorun ama cevabı alana kadar pes etmeyin ve sinirlenmeyin...Nişanlımda başlarda böyleydi sonradan düzeldi ama evlenince eski haline dönmez inşallah :85::85:

Benim rahmetli babam çok konuşkandı baba kız uzun saatler sohbete dalardık anemde pembe dizilerine, evlendikten sonra epey zorlandın eşim konuşkan değil ama çok espirili bir insan neden konuşmuyorsun dedimde palavramı anlatayım der birde eşimin annesi hanımlarınızla iş hayatınızı kesinlikle konuşmuyacaksınız diye tembihlemiz çünkü babaları çok para batırdığından ve üzüntülü konuları konuştuğundan annesinin 2 göğsü kanserden alınmış o vakit üzüntüden oldu diyormuş eşimi tembihlemiş ayrıca benim çok konuşan kızarkadaşlar gelse onlarıda yargılar amada konuşkan der kaçar yapısi öyle

Bende hayal43 le aynı şeyleri önerecektim ama onlarda yetmiyormuş eşinize.. Anladığım kadarıyla sabırlı olmanız tek çare..Program izlerken soru sorun ve cevabını alana kadar bekleyin baktı duymadı canım duymadın sanırım de tekrar tekrar sor..Ya da sen ne düşünüyosun gibi sorular sorun ama cevabı alana kadar pes etmeyin ve sinirlenmeyin...Nişanlımda başlarda böyleydi sonradan düzeldi ama evlenince eski haline dönmez inşallah :85::85:

Sinir sistemimi artık kontrol edemiyorum çökmek üzere zaten.

Emin ol ben pes ederim,o pes etmez...

1,5 yılda gram yol katettim sadece.

Senin nişanlın değişmiş bu güzel,inşallah evliliktede değişmez canım.

Mutluluklar...

Benim rahmetli babam çok konuşkandı baba kız uzun saatler sohbete dalardık anemde pembe dizilerine, evlendikten sonra epey zorlandın eşim konuşkan değil ama çok espirili bir insan neden konuşmuyorsun dedimde palavramı anlatayım der birde eşimin annesi hanımlarınızla iş hayatınızı kesinlikle konuşmuyacaksınız diye tembihlemiz çünkü babaları çok para batırdığından ve üzüntülü konuları konuştuğundan annesinin 2 göğsü kanserden alınmış o vakit üzüntüden oldu diyormuş eşimi tembihlemiş ayrıca benim çok konuşan kızarkadaşlar gelse onlarıda yargılar amada konuşkan der kaçar yapısi öyle

Allah rahmet eylesin babanıza ve tüm ölmüşlerimize.

Suskun bir adamla yaşamak çok zor bence,

insan yalnızlık çekiyor,eksiklik hissediyor.

Kimbilir belki ilerde bende alışırım...

Yaşlandığında da çenesi açılır konuşmaya başlarsa ben onu dinlemiycem.:31:

Kaçırdıysam üzgünüm ama arkadaşlarıyla nasıl?
Bir gezmeye gittiğinizde bir arkadaşıyla karşılaşınca yine böyle mi?
Eğer öyleyse sorunu en azından sizin omuzlarınızdan almış oluruz.
Eşim böyle biri diyerek yeni bir yola girmeye çalışırsınız.

Sinir sistemimi artık kontrol edemiyorum çökmek üzere zaten.

Emin ol ben pes ederim,o pes etmez...

1,5 yılda gram yol katettim sadece.

Senin nişanlın değişmiş bu güzel,inşallah evliliktede değişmez canım.

Mutluluklar...

Teşekkür ederim...Karakteri olduğu için zorlayacaktır sizi ama tek çözümde sabır gibi görünüyor bıkmadan usanmadan konuşması için her yolu denemek..Yapmaktan haz aldığı şeyler yokmu ne bilim futbol,basketbol maçları,sinema gibi arada sürpriz yapıp onla sevdiği şeylere gitseniz çıkışta gezinseniz muhabbet etmeye çalışsanız...Ya da bugün yemeği dışarda yiyelim filan deseniz tepskisi ne olur...

Eğer eşiniz başkalarına karşı farklı ama size gelince farklı olsaydı, o zaman eşine neden bunu yapıyor diye sorgulanablirdi. Ama arkadaşların da dediği gibi yapı meselesi anlaşılan çok ta kolay değişmez, belki de değiştirmeye çalışmakta hata olur.
Bazen alışmaya çalışmak en kolayı heralde ama herşeye değil, ufak değişiklikler yapabilirsiniz, madem yemekte konuşuyor yemek zamanını uzatmak gibi, özellikle televizyon karşısınında olmak insanın vaktini çok öldürüyor gerçekten, hiç konuşmasanız bile bir süre televizyonu kapamak bile belki çözüm olabilir.
Bu arada aslında eşiniz için de durum zor olabilir, düşünsenize devamlı yapısıyla ilgili sitem eden bir eş var karşısında (sizi suçlamıyorum yanlış anlaşılmasın, insanın eşiyle sohbet etmek istemesi kadar doğal ne olabilir), yapı buna müsait etmiyorsa, karşıdaki de kendini eksik hissedebilir.

Son düzenleme:
Kaçırdıysam üzgünüm ama arkadaşlarıyla nasıl?
Bir gezmeye gittiğinizde bir arkadaşıyla karşılaşınca yine böyle mi?
Eğer öyleyse sorunu en azından sizin omuzlarınızdan almış oluruz.
Eşim böyle biri diyerek yeni bir yola girmeye çalışırsınız.

Arkadaşlarıylada genel olarak böyle.

Sanki eşime konuşma özelliği hiç verilmemiş

ihtiyaç duymuyor uzun uzun muhabbete.

Kısa kısa ,evet hayırlar yetiyor kendince.

Teşekkür ederim...Karakteri olduğu için zorlayacaktır sizi ama tek çözümde sabır gibi görünüyor bıkmadan usanmadan konuşması için her yolu denemek..Yapmaktan haz aldığı şeyler yokmu ne bilim futbol,basketbol maçları,sinema gibi arada sürpriz yapıp onla sevdiği şeylere gitseniz çıkışta gezinseniz muhabbet etmeye çalışsanız...Ya da bugün yemeği dışarda yiyelim filan deseniz tepskisi ne olur...

Tüm tezlerimi çürütüyor güzelim...

gidiyoruz sinemamıza,tiyotromuza,yemeğe,bara vs.

kısa kısa cümlelerle birbirimizi geçiştirdikten sonra ortamda kendi çapımda takılırım işte :)

Sabır sabır...İnşallah işe yarar.

Eğer eşiniz başkalarına karşı farklı ama size gelince farklı olsaydı, o zaman eşine neden bunu yapıyor diye sorgulanablirdi. Ama arkadaşların da dediği gibi yapı meselesi anlaşılan çok ta kolay değişmez, belki de değiştirmeye çalışmakta hata olur.
Bazen alışmaya çalışmak en kolayı heralde ama herşeye değil, ufak değişiklikler yapabilirsiniz, madem yemekte konuşuyor yemek zamanını uzatmak gibi, özellikle televizyon karşısınında olmak insanın vaktini çok öldürüyor gerçekten, hiç konuşmasanız bile bir süre televizyonu kapamak bile belki çözüm olabilir.
Bu arada aslında eşiniz için de durum zor olabilir, düşünsenize devamlı yapısıyla ilgili sitem eden bir eş var karşısında (sizi suçlamıyorum yanlış anlaşılmasın, insanın eşiyle sohbet etmek istemesi kadar doğal ne olabilir), yapı buna müsait etmiyorsa, karşıdaki de kendini eksik hissedebilir.

Allahtan herkese karşı öyle yoksa kendimi daha kötü hissederdim sanırım.

Evet eşim açısındanda hiç hoş bir durum değil.

sürekli dır dır eden peşinde dolanan konuşsun diye yalvaran yakaran alternatif arayan bir eş var karşısında.

Bende kendimden hoşlanmıyorum,ama bu duruma kendisi beni getiriyor.

diyorum ya bazen kendi sesimden rahatsız oluyorum...

Allah rahmet eylesin babanıza ve tüm ölmüşlerimize.

Suskun bir adamla yaşamak çok zor bence,

insan yalnızlık çekiyor,eksiklik hissediyor.

Kimbilir belki ilerde bende alışırım...

Yaşlandığında da çenesi açılır konuşmaya başlarsa ben onu dinlemiycem.:31:

şimda 11 aylık terier köpeğim var birde ergen kızım ki çoğu dertlerimi onunla paylaşırım umarım hemen evlenmez ki eşimde bende kızıma düşkünüz 2 tane yakın komşum mutlu olmaya yetiyor fazla öyle büyük hayallerim ,hırslarım yok olsa dahi herşey kısmet

Arkadaşlarıylada genel olarak böyle.

Sanki eşime konuşma özelliği hiç verilmemiş

ihtiyaç duymuyor uzun uzun muhabbete.

Kısa kısa ,evet hayırlar yetiyor kendince.

Olabilir,öyle bir insandır belki..
İşe ondan %100 performans beklemeyek başlamalısın benc.e
bir de konuşkan olmayan tiplerin büyük bir kısmı çocukluktan gelen özgüven eksikliklerindne kaynaklanıyor.
neden düşüncemi paylaşayım ki ,salakça,saçma,benim düşüncelerim kıymetli değil..
aile böyle bir ortam yarattıysa hayat boyu böyle gidiyor.

eşim de sakin bir tipdir ve konuşkan bir insan değildi. değildi diyorum değişti çünkü.
bende aksine pek susmam :27: hala yine ben 5 söylerim o 1 söyler..
ama artık sohbete katılıyor,kendi konu açıyor,düşüncelerini önemsiyor.
biz bu hale yaklaşık 5 yılda geldik ama :26:

televizyondan kurtulmaya çalışın ama dediğiniz gibi bebeğin emziği olmuş durumda tv.
ortak şeyler organize edeceksiniz.
hayal çok güzel anlatmış,sen sizin hayatınıza uygun aktiviteler yaratabilirsin.
dışarda olunca mecburen konuşuyor insan.
hergün saat 9 da dışarı çıkacağız örnek veriyorum ,ilk günler of puff sonra alışacak.
siz mesela konuşuyorsunuz sizi dinlemiyor küsmeyin,üstüne atlayın,inatla derdinizi anlatın.
sen ne düşünüyorsun bu konuda diye ciddiyetle sorun,onun düşüncelerinizi önemsediğinizi bilsin.
aslında nedne konuşmadığını öğrenebilsen daha güzel çözüm üretilebilir..

şimda 11 aylık terier köpeğim var birde ergen kızım ki çoğu dertlerimi onunla paylaşırım umarım hemen evlenmez ki eşimde bende kızıma düşkünüz 2 tane yakın komşum mutlu olmaya yetiyor fazla öyle büyük hayallerim ,hırslarım yok olsa dahi herşey kısmet

Şanslısın ema1 yetişkin kızın,komşuların varmış ve birde köpeğin.

Hiç bir komşuyla görüşmüyorum,yeni taşındım 5 ay oldu ama koca binada

ne yaşıtım var,nede kendime yakın hissettiğim biri...

Arkadaşlarım var evlendiler şehir dışındalar...

Annem ve ablam var dertlerimi anlatabildiğim üzülüp ağlayabildiğim.

Onlarda olmasa neyapardım bilemiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba Eleferacım;

teşekkür ederim bu üzüntüm dışında çok şükür iyiyim, sağlığım sıhhatım yerinde.

yapı meselesi evet ,aslında değişmeyeceğininde farkındayım.

sus sus nereye kadar,ya da böyle evlilik nedenli sağlıklı olur.

Tüm düşünceleri içimde yaşıyorum,adeta saklıyorum.

Duvara konuşmuş hissi beni bunaltıyor,eşim böyle yapınca agresifleşiyorum.

Benimde yapmadığım şebeklik kalmadı,kalmaz ama ne işe yarıyor?Hiç...

Bende içime kapanmaya başladım...depresyona girmekten korkuyorum.

Bu arada sen nasılsın canım?

ıyıyım canım, hersey yolunda gıbı...
ınan tam esımı anlatıyorsun, bende tv. yı kapattıgımda baslıyor kıvranmaya.
Yada gıdıp, yatıyor. O kadar kızıyorum kı!
Bırde pc.de bır oyunu var, fırsat buldukca ona bakıyor.
Bızım gun ıcınde konusmamız toplam, yarım saat ya vardır ya yoktur.
Ben evlenmeden once boyle hayal etmemıstım.
Sanmıstım kı onun dızıne yatacagım, uzun sohbetlet yapacagız.
Evet, dızıne yatıyorum.
Ama o tv ızlıyor bende sessızce dızınde uyuyorum...
Boyle mutlu olmaya calısıyorum.
Brownım, belkı calıssan bu denlı esıne odaklanmazsın.
Yada bır kursa gıtsen.
Ben calıstıgım ıcın, esımın sessızlıgı ıle eskısı kadar kafamı yormuyorum.

bir ara bir yazı okumuştum KK da yada başka yerde hatırlamıyorum.kadınların günlük konuşma kapasitesiyle erkeklerinki arasında dağlar kadar fark vardı.erkeklerinki düşük olduğu için onlar bu kapasiteyi iş yerinde dolduruyor ve vev kalmıyor galiba:26:

Olabilir,öyle bir insandır belki..
İşe ondan %100 performans beklemeyek başlamalısın benc.e
bir de konuşkan olmayan tiplerin büyük bir kısmı çocukluktan gelen özgüven eksikliklerindne kaynaklanıyor.
neden düşüncemi paylaşayım ki ,salakça,saçma,benim düşüncelerim kıymetli değil..
aile böyle bir ortam yarattıysa hayat boyu böyle gidiyor.

eşim de sakin bir tipdir ve konuşkan bir insan değildi. değildi diyorum değişti çünkü.
bende aksine pek susmam :27: hala yine ben 5 söylerim o 1 söyler..
ama artık sohbete katılıyor,kendi konu açıyor,düşüncelerini önemsiyor.
biz bu hale yaklaşık 5 yılda geldik ama :26:

televizyondan kurtulmaya çalışın ama dediğiniz gibi bebeğin emziği olmuş durumda tv.
ortak şeyler organize edeceksiniz.
hayal çok güzel anlatmış,sen sizin hayatınıza uygun aktiviteler yaratabilirsin.
dışarda olunca mecburen konuşuyor insan.
hergün saat 9 da dışarı çıkacağız örnek veriyorum ,ilk günler of puff sonra alışacak.
siz mesela konuşuyorsunuz sizi dinlemiyor küsmeyin,üstüne atlayın,inatla derdinizi anlatın.
sen ne düşünüyorsun bu konuda diye ciddiyetle sorun,onun düşüncelerinizi önemsediğinizi bilsin.
aslında nedne konuşmadığını öğrenebilsen daha güzel çözüm üretilebilir..

Küçüklüğü çok sağlıklı mutlu huzurlu geçmemiş.

İçinde kalan çok şey var,eksikliğini neyapsa gideremeyeceği duygular.

Bu konuda mesela çok ortak noktamız var,

ikimizinde anne babaları ayrı...

İkimizde babaya hasret ve öfkeli.

Bu konulardan bahsederken konusur mesela babasını anlatır ben dinlerim.

Ben anlatırım o dinler (içimden sevinirim oleyy konusuyoruz keske hep böyle olsa diye)

Dün dedimki bir ömür böyle gitmez kocacım,hiç düzelmeye niyetın yok mu?

Ben neyapıyorumki sana diyor,her istediğini yapıyorum ya daha ne yapayım diyor.

Sanki her ıstedıgımı yapması demek benım çok mutlu olmam ya da etmesi demek.

Maneviyatım eksik,boşluktayım diyorum,ilgi alaka sevgi şevkat göstermeyeceksen neden evlendin benimle diyorum...

Manevi yönden sana yetmeyeceğimi bilsem evlenmezdim seninle diyor.

Peki madem boşanalım öğrendin artık diyorum,gülüyor saçma sapan konuşma diyor.

peki eşin ne iş yapıyor canım eğer özel değilse tabi?
yakın arkadaş ortamlarınızla gidip gelmeyi mi artırsanız en azından oralarda az bile olsa mecbur kalır konuşmaya hem televizyon izleme şansı da olmaz böylece?:59:

Şanslısın ema1 yetişkin kızın,komşuların varmış ve birde köpeğin.

Hiç bir komşuyla görüşmüyorum,yeni taşındım 5 ay oldu ama koca binada

ne yaşıtım var,nede kendime yakın hissettiğim biri...

Arkadaşlarım var evlendiler şehir dışındalar...

Annem ve ablam var dertlerimi anlatabildiğim üzülüp ağlayabildiğim.

Onlarda olmasa neyapardım bilemiyorum.

bunları bende yaşadım ne yaptım biliyormusun ? Aynı apartmanda benden yaşca büyük bir teyze vardı çalışan kadınların çayına davet etti bende zor ikna olup gittim oradada bayan eleman arandığını duydum sonra iş hayatına atıldım senin içinde bir çözüm olabilir

ıyıyım canım, hersey yolunda gıbı...
ınan tam esımı anlatıyorsun, bende tv. yı kapattıgımda baslıyor kıvranmaya.
Yada gıdıp, yatıyor. O kadar kızıyorum kı!
Bırde pc.de bır oyunu var, fırsat buldukca ona bakıyor.
Bızım gun ıcınde konusmamız toplam, yarım saat ya vardır ya yoktur.
Ben evlenmeden once boyle hayal etmemıstım.
Sanmıstım kı onun dızıne yatacagım, uzun sohbetlet yapacagız.
Evet, dızıne yatıyorum.
Ama o tv ızlıyor bende sessızce dızınde uyuyorum...
Boyle mutlu olmaya calısıyorum.
Brownım, belkı calıssan bu denlı esıne odaklanmazsın.
Yada bır kursa gıtsen.
Ben calıstıgım ıcın, esımın sessızlıgı ıle eskısı kadar kafamı yormuyorum.

Çalışıyordum canım 6 ay önce sağlık sorunlarım nedeni ile işimden ayrıldım.

Çalışmamı istemiyordu,sonra ikna eder gibi oldum bu defada iş bulamadım.

Amaki çalışırken biz hepten kopuyoruz,hiçbir paylaşımımız kalmıyor

yine durumdan rahatsız olan ben mutlu olan eşim oluyor.

Bende böyle hayal etmemiştim,hatta konusurken söyledim onada.

Ortada sorun yokki sen kendin çıkarıyorsun ben sana ne yapıyorum diyor :)

sorun zaten yaptıklarında değil , yapmadıklarında diyorum

karşımda avukat edasıyla konuşma diyor.

Ben fazla gelıyorum sanırım eşime,beklentilerimiz okadar farklı ki...

Sevmesem bir dakika durmam bu evde.Gel gör ki çok seviyorum.

Son düzenleme:
Back