kim ne derse desin sigara kısırlığa sebep,örnek veriyorsunuz arkadaşlar farkındayım yok şu şukadar içiyor şu kadar çocuğu var yok şu içmiyor çocuğu yok diye,bunlar kusura bakmayın ama hepsi fasa fiso,herkesin bünyesi bir mi bakalım,belki çocuğu olan ve sigara içenin bünyesi bir süre bunu kaldırabilir ve sperm sayısı,kalitesi yüksektir sigara etkilese bile doğal yolla olabilir,ama diğerinin belki kısırlığa yatkın bir bünyesi var ve en basit bir sigara bile bunu ateşleyebilir,benim eşim de sigara içiyor günde yarım paket civarı,daha önce sperm kontrolü yeptırmıştı ve sayı,kalite bakımından iyiydi,4 sene sonra sigaranın faydasını gördük(biz bu kontrolu her ihtimale karşı yaptırdık eşim sağlıklıydı,ben de kontrollere gittim ve sağlıklıydım)bu kontrolden yaklaşık 3 sene sonra bebek düşündük 1 sene olmadı,tekrar kontrole gittik bende sorun yok fakat eşimde sperm kalitesi ve sayısı çok düşmüş,ilaç kulandı 6 ay boyunca ve yine kontrol artış çok çok az,doktorumuz ilk kontrolünde eşime ne dese beğenirsiniz 'ben günde 2 paket içiyorum ve 3 çocuğum var' demiş,o doktoru paralıycaktım neredeyse,bir doktor bunu söyleyebiliyorsa bizim kimlerin eline düştüğümüzü düşünün artık,biz muşta öğretmenlik yapıyoruz doktorumuz da muşlu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!gerisini siz düşünün artık....
neyse bu doktor son kontrollerden sonra bize uzmana başvurun dedi,ben de tesadüf ya o gün hamile olduğumu kan tahlillerinde öğrendim bu bir mucizeydi bizim için ama mucize 7 hafta sürdü ve boş gebelik yaşadığımı öğrendik,daha 2 gün önce ağlayarak içinde kürtaj oldum sinirlerim altüst oldu,peki boş gebeliğin sebeplerinden biri de ne biliyor musunuz tabiki kalitesiz sperm,ben bu konuda eşimi sorumlu tutuyorum o da bunu farkonda ve lanet sigarayı bırakmaya çalışıyor....
lütfen arkadaşlar sigara kansere sebep olurken nasıl olur da kısırlığa sebep olmuyor demeyin işte karşınız da acılı bir örnek.lütfen, lütfen sigarayı masumlaştırmayın,o her hastalığın başı,şuanda bile sinir küpüne döndüm bana sigarayı masum göstermeyin acısını ben yaşıyorum...lanet olsun....