Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba canlarım zaten bizim dertleştiğimiz bi bölüm var sırf erkeklerden dolayı kaynaklanan nedenlerden dolayı sizde oraya gelin listemizde var sonradan hamile kalıp listeden çıkan arkadaşlarımızda var ve biliyormusunuz eşi azo sperm olup 8 yıl sonra normal yolla hamiş kalan arkadaşımız var o bizim umudumuz

benimde eşim azosper 2 ay önce tüp bebek denemesi yaptık ama tutmadı eşim tese ameliyatı oldu ama canlı sperm bulunamadı sadece 1 yumurtamız döllendi oda tutmadı yarın normalde adet olmam lazım ama tüp bebek sonrası adet sorunları oluyormuş kasıklarımda acyip agrı var arda kasılıyorum işallah bi mucize olurda hamile kalırım ramazan bayramında tam bayram yapmış olurum bi bebeğim olsun eşimin her istediğini yapıcam allahım sana yalvarıyorum.

merhaba munays bu yazıyı aylar önce yazmışsın ama inşallah sen ve diğerleri okur,biz 3 senelik evliyiz bizde ilk başta bebek istemedik sonrada isteyince çocuğumuzun olamıyacağını ancak mikroenjeksiyonla olacağını anladık,doktora gittiğimizde bende sorun çıkmadı eşimden tahlil istediler 1-2 tane sperm çıktı,mikroenjeksiyon önerdiler o anki duruma göre gerekirse tese yapılması gerek dediler biz bunun üzerine umutsuzluğa düşüp 9 ay bekledik,birde eşimin tese korkusu vardı tabi 9 ay sonucunda eşim üroloğa gitti bu sefer sperm sayısı 15 milyon çıktı doktorda çok şaşırdı ne kullandınız felan diye sordu bizde hiçbirşey kullanmadığımızı söyledik,bunun sonucunda bir kez tüp bebek yaptırdık ama tutmadı,bu site içinde az spermle hamile kaldığını yazan çok kişi okudum yani diyeceğim hayatta herşey değişiyor UMUDUNUZU YİTİRMEYİN.

arkadaşlar gerçekten arkadaşım doğru söylüyor umudunuzu yitirmeyin bizde 3-4 sperm bulundu ve onunla deneme yapıldı şimdi transfer dahi yapıldı bana transferin 9. günü meraktan test yaptırdık bugün sonuç pozitif çıktı şimdilik inşallah bi sorun çıkmazsa devam eder ve bizim başımızdan geçen olayı daha önce bu sitede yazmıştım gerçekten hiç umudumuz yoktu ama her zaman allaha dua edip şükrettik umudumuzu yitirmedik sizlerde umudunuzu yitirmeyin allah hepinize yardımcı olsun

canım çokkk tebrik ederim ne güzel bir bayram haberi olmuş bukaydirigubbakcemile5

darısı başımıza...:1hug::asigim:

canım inşallah güzel haberler alırsın.herşeyin hayırlısı..Şeniz

teşekkür ederim arkadaşlar allah inşallah tüm olmayanlara nasip eder.inşallah hepinizin hakkında hayırlısını nasip eder.hiç umudunuzu yitirmeyin bizim 5 senemiz geçti bu iş için ama şunu söylemeden geçemeyeceğim bizim 5 senemiz hep doktorların ve laboratuvarların yüzünden boşa geçti,olan bişeyi yok demeleri bulamamaları bizim çok vaktimizi çaldı belki bizim gibi birçok kişide var bu şekilde sperm hücreleri ama bulamıyorlar dikkat etmedikleri için benim tavsiyem doktorunuzu iyi seçin mutlaka çinki testisler ceviz büyüklüğü kadar ve bu testisin ufacık bir yerinde sağlam biryer varsa burada sperm hücresi oluşuyordur önemli olan o belgeyi bulabilmek tabiki bu herkezde böyle olacak anlamında değil ama bir umut inşallah hepiniz dileğinize kavuşursunuz hepinize hayırlı bayramlar

merhaba kızlar aranıza yeni katıldım iki yıllık evliyim eşim spermiogram testi yaptırdı her alanda 2-3 adet sperm tespit edildi doktoru direk tüp bebek merkezine gitmemizi söyledi testi bir kez yaptırdık haftaya tekrar yaptırıcaz . international hospitaldan randevu aldık bu hastanede tedavi olan varmı biligilerinizi benle paylaşırmısınız ikinci test yapıldığında sperm bulamama ihtimalleri varmı tüp bebek merkezi konusunda kararsızız istanbul avrupa yakasında önerebileceğiniz yer varmı

umutluol gözlerim açıldı okurken yazdıklarını..benim zaten sarsılan güvenim iyice yerle bir oldu..laborant mı olsam diye bile düşündüm bi an. bahsettiğin doktor bir çok arkadaşımızın umutlarını bağladığı bir doktor..nasıl bakıyorlar anlamıyorum ki..benim eşimde de germ hücre aplazisi var. gerçekten umut oldun.allah razı olsun..
bebeğinizi kucağınıza alırsınız sağlıkla inşallah..son gittiğiniz doktor da ankarada mı? biz de gelelim eşin baksın bizim sperm örneğine :) birbirimizden başka güvenecek kimse yok

slm merhaba arkadaşlar esmeralda gerçekten insan güveneceği kişileri zor bulabiliyor.bu arada transferimin 12. günüydü bugün bhcg yaptırdım sonuç 328 çıktı pozitif yüce rabbim dualarımızı kabul etti inşallah allah sizlerede nasip eder.sizlerinde dualarınızı kabul eder gerçekten bizde uğraştık epey ben aslında doktor ismi vermek istemiyordum ama bu olayı yaşadığımız için orda çok şikayetçiyiz bizim biopsi sonucumuz germ hücre aplazisi çıktı sonra kök hücre dahi olmaz dedi kaan hoca bize o bunu demeden 1 hafta önce eşim canlı sperm hücreleri gördüğünü söyledi sürekli doktorumuza hatta inanınki nöbetinde bende yanına gitmiştim bana bile mikroskopta gösterdi hızlı şekilde hareket ederek gidiyordu.biz düzen laboratuvarındada test yaptırdık numune hastanesindede yaptırdık sürekli göremediklerini söylüyorlardı eşimde dikkatlice araştırınca bulabildiğini söylüyordu zaten hatta eşim kaan hocaya dediki laboratuvara beraber girelim ben size bulup göstereyim kesin dedi ama kabul etmediler.düşünün giden paraya acımıyoruz ama ameliyat yaptılar yıprattılar vede 15 gün sonra sonucu gelin alın diyorlar kaan hocanın orda şunu bilinki sonucunuz 1 gün sonra çıkıyormuş sadece patoloji sonucu geç çıkarmış yoksa hücre olup olmadığı 1 gün sonra belli olurmuş diğer merkezlerde mikrotese sonucu aynı gün çıkıyor zaten neyse ordan canımız çok yandığı için eleştiriyorum ama eşimde bende kaan hocanın orayı tavsiye etmiyoruz belki orda çok güzel sonuç alan arkadaşlarda vardır tabiki zaten benim buraya yazmamdaki sebep insanların dikkatli olması son birşey söyleyim kaan hoca bize defterine eylülün 23 üne randevu yazdı allahtan umut kesilmez bi daha o zaman bakarız dedi ama biz dinlemedik centrum clinik e gittik bugün ekimin 4 ü ve ben hamileyim düşünün allah inşallah hepinize nasip eder yüce mevlam emeklerinizi boşa çıkarmaz umudunuzu kesmeyin

esmeralda biz ankarada yaşamıyoruz zonguldakta yaşıyoruz eşimde zaten benim burdan dahi olsa insanları dikkatli olması konusunda uyar diyor.elimizden gelen bişey varsa her zaman yaparız ankarada doktorumuz gürhan keleş (centrum clinik).oranın laborantıda iyi çalışıyormuş eşim ankarada olsam bakardım örneklerine diyor ama zonguldağa çağırıpta çıkmazsa umutsuz göndermek beni üzer diyor.cetrum cliniktede örneğe bakacak olan laborantı uyarmıştık zaten dikkatlice ve 5-10 dakika incelerse bulabileceğini söyledik oda öyle yapmıştı ve buldu çünki patronu bulamazsan atma örneği bide arkadaşlar inceleyecek dedi oda buldu bu demek değilki herkezde mutlaka bulunur incelenenince.birde esmeralda sizin problemin neden kaynaklandığı bellimi bizimki kemoterapi ilaçları kullandığı için olmuş sizinkide bir nedene bağlımı arkadaşım bilgilendirirsen sevinirim

Herkese Merhaba,
Ben de yeni üye oldum ve yazdıklarınızı çok detaylı okuyamadım. Öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun. İsteyen herkese sağlıklı, hayırlı evlat nasip etsin.
Benim de sizlere benzer bir geçmişim var. 5 yıllık evliyim ve evliliğimin 2.yılında 7.5 ay hamilelik yaşadım, yüksek tansiyondan dolayı kızımız Ece'yi kaybettik. Doktorumuz sezaryan olduğum için 1.5 yıl ara vermemizi istedi. Bu arada hamilelik öncesi eşimin sperm testi 1.4 milyon çıkmıştı, çok düşüktü ama doktor sorun olmaz demişti. Neyse zaten hamile kalmıştım.
Biz de söyleneni yaptık ara verdik. Ama bizim aramız 3 seneye çıktı (bazı sebeplerden). 10 ay önce kararımızı verdik, artık bebeğimiz olsun diye. Taa ki eylül ayına kadar... Olmayınca doktora gittik. Sonuç malum azosperm... Şok olduk hele eşim (hala kendine gelebilmiş değil) tarif edilemez bir üzüntü yaşadık. Neyse doktorlar "mikro teseyle olur" deyince biraz rahatladık. Sonuçta doğuştan azosperm değildi ve normal yollardan bir hamilelik yaşamıştım. Çok sevindik ve ben tedavi sürecine girdim. Hepinizin bildiği iğneler, çatlatmama, çatlatma derken ikimizde (bayram öncesi) operasyona girdik aynı anda.. Benden 11 yumurta toplamışlar.. Ben ayağa kalkınca hemen eşimin yanına gittim. Doktorunu buldum, gözlerinin içine nasıl baktıysam, anladım kötü bişeyler diyeceğini.. Evet maalesef sperm bulamamışlar.. İşin en zor kısmı bunu nasıl eşime söyleyeceğimdi ama doktor benden önce davrandı anlarsınız küt diye.. Sonra ben girdim yanına, narkozdan yeni uyanmış zaten sarhoş gibi baktım ağlıyor... Yapma dedim bu son değil dedim ama anlamadı, yıkıldı yıkıldık...
Kendine gelince benim doktorumun yanına gittik, bize spermin önceki halini bulduk dedi.Yani hücre halinde başı ve kuyruğu olmayan.. İstersek onlarla şansımızı deneyebilirmişiz ama başarı oranı %2 dedi. Olsun deneyelim dedik. 8 yumurtama mirkoenjeksiyon yaptılar ve 1 tanesi büyüme göstermiş ve umudumuz iyice arttı. Hemen toplama işleminden 2 gün sonra transfer yapıldı..Malum 13 gün bekleme süresi var. Size o günler nasıl geçti anlatamam. Ama 11.gün kanama başladı 13.gün sonucumuz negatifti. Bunu öğreneli 3 gün oldu ve ben hala ruh gibiyim tabi eşimde.. Doktorum bize 6 ay sonra tekrar tese olabileceğimizi söyledi. Ama eşimin doktoru olumsuz yaklaşıyor. Ancak tıpta yani hücreyi sperme çevirecek bir yenilik bulunursa başarılı olacağına inanıyor. Şuanda ne düşüneceğimizi bilemiyoruz. Takiplerimizi yapacağız. Aralıklı olarak sperm testi yaptıracağız. Bakalım hayat bize de gülecek mi.. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmeyeceğim. 20 yaşımdan beri anne olmak istiyorum, şuan 34 yaşımdayım ve hissediyorum ki ben de anne olacağım, eşimde baba...
Allah hepimizin dualarını kabul etsin, umutlarımızı tüketmesin, yüzümüzü soldurmasın...
Herkese bol şans...

çok sevindim sizin adınıza..allah kucağınıza almayı nasip etsin. biz azosperm olduğumuzu haziran ayında öğrendik.1 ay sonra da microtese yapıldı. hormonları normal,geçirilmiş ateşli bir hastalık vs yok.ailede kalıtımsal olarak gelmiş olabilecek interfil hiçkimse yok.sebebi ne hala bulabilmiş değiliz. y delesyon testinin sonucunu bekliyoruz. eğer temiz çıkarsa ( inşallah çıkar) nedeni olmayan bi azosperm vakaası olucaz. çok korkuyorum ama ya çıkarsa diye..çünkü sanırım o zaman yapılacak hiçbişy kalmıyor. emre beyin söylediği o şekilde. eğer temiz çıkarsa tekrar yaparız şansınız yüzde 20 dedi.biz daha önceki microtesemizi çok saçma sapan bir yerde ve doktor demeye bin şahit bir insanda yaptırdık. bize kesin var yüzde 90 şansınız dedi ve sonra da yüzsüz yüzsüz bulamadım dedi. tabii o zaman bu kadar bilgimiz yoktu. microtesede yüzde 50 şans veriliyormuş. attığını ordan anlamak lazımdı ama tecrübesizlik işte..patoloji raporu sonucumuz germ hücre aplazisi.

doğal yoldan hamile kalmışsın ve microtesede bulunamıyor. inanması güç gerçekten. ama bence şansınız çok yüksek hala. sonuçta vücut üretiyor ve duraklamaya girmiş. maturasyon arresti de bitkiseller ve çakşır otu tableti işe yarıyor. bunları denediniz mi? bence vakit kaybetmeden temin edin ve kullanmaya başlayın. tekrar geçmiş olsun

İlgine teşekkür ederim Esmeralda,
Evet dediğin gibi bizde inanmakta çok güçlük çektik. Ben şansımız olduğuna çok inanıyorum ama eşim çok kapandı bu konuda. Şu an çok üzerine gitmemeye çalışıyorum. Ama bahsettiğin bitkiler hakkında en ufak bilgim yok. Bana daha detaylı isim ve nerede bulacağımı söylersen çok memnun olurum. Bende bitkilere yönelmeyi düşünüyodum ama keçi boynuzundan başka bişey bilmiyorum. Tekrar teşekkür ederim. Herşey gönlümüzce olsun... a.s.

Gerçekten çok ilginç Allahın mucizesi işte bu bence Allahtan umut kesmeyin canım ya eşinede hep destek ol çocuksuzda onu sevdiğini ve hep yanında olacağını söyleyip destek ol

kızlar merhaba, aranıza yeni katıldım.Eşim geçen hafta ve önceki hafta içinde iki kere sperm tahlili yaptırdı.İlkinde toplam sayı falan yazmıyodu ama 1-2 adet canlı 1-2 adet ölü sperm hücresi görüldü yazıyodu.İkinci tahlilde ise hiç canlı ve ya ölü sperm hücresi görülmedi yazıyordu.Bu durumda tüp bebek şansımız varmıdır.Hiç sperm olmayanmı azaspermidir yoksa 1-2 hücrenin varlığı bişey ifade etmezmi?

Selam Nevbahar,

Kesinlikle tüp bebek (microinjeksiyon) şansınız var. Aynı problem bizdede vardı. Hatta eşimde hic canlı sperm bulunamadı. Sadece 4-5 cansız sperm. TESA, TESE, MESA PESA birkac yontem var testislerden girerek sperm bulunabiliyor. O nedenle umitsizliğe kapılma. Eşinin bir üroloğa görünmesinde fayda var. En azından tedavi edilebilirliğini görebilirsiniz ve sizi en iyi ürolog yönlendirir.

çok teşekkür ederim canım.Umarım hepimiz en kısa zamanda bebk sahibi oluruz.Her ne kadar bu süreç uzun ve zorlu olsa da Rabbim ol dedimi olur inş.

çok teşekkür ederim canım.Umarım hepimiz en kısa zamanda bebk sahibi oluruz.Her ne kadar bu süreç uzun ve zorlu olsa da Rabbim ol dedimi olur inş.

a.s. nevbahar ordamısın nerde oturuyorsun kayseride çalışıyormusun çalışıyorsan nerde ben inşaat firmasındayımda arkadaş olmak isterim:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…