Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
sonuc belli oldu ne yazık ki bulunamadı :KK43: tahmimden daha kısa sürdü. 1 saat kadar .çok uğraşıldığını sanmıyorum. hastane de berbattı. allah oraya kimseyi düşürmesin. olmadığına inanamıyoruz hala..neden deyince doğuştandır dedi doktor. herşey havada kaldı. sanırım daha sonra tekrar denicez. 2.mikroyu önermiyorlarmış ama yapan bulucaz inşallah.ne bi teşhis ne bi çözüm hiçbişy söylemedi doktor. hatta klonlamadan falan söz etti. boğuverecektim resmen. beni okuyan ve henüz mikrotese olmayan arkadaşlara bişy söylemek istiyorum. çok güvenilir bir merkez ve başarı grafiği yuksek olan bir erkek inf uzmanı tarafından yapılsın mutlaka..bizim ki normal sıradan bir ürologtu. belki emre beyi ya da kaan beyi tercih etseydik böyle olmazdı. ya da olurdu ama en azından sonucu kabullenmek daha kolay olurdu. belki onlar daha düşünceli konuşurlardı en azından..bunu bile arıyor insan çünkü. bir de bize hiç tanı konmadı. direkt micro da bulucaz dendi. önce tanı konsun.onun ilaçla tedavisi var mı o araştırlsın.en son iş micro tese arkadaşlar. biz yolun sonunda yapılacak şeyi en başında yaptık. herkes parayı cebe atma derdinde ne yazık ki. ve bu yüzden hayallerimiz umutlarımız çabuk tüketildi. ama nedense içimde bir umut hala var. tüm bu olumsuzluklara rağmen..bi gün mutlaka 1 tanecik de olsa o spermi bulucaz ve inşallah evladımıza kavuşucaz.

Merhaba Esmeralda, sakın umudunu kaybetme, anladığım kadarıyla doktor hiç uğraşmamış, çünkü biz emre beye gitmiştik ve bize 1 tane bulana kadar ameliyatı sürdüreceğim demişti ve bu da 3 saati bulabilir demişti. umudunu sakın kaybetme. ve moralinizi de bozmayın. Allah a sığının, sabrınızı yitirmeyin. gerçekten zor bir durum, çünkü bizde yaşadık. Ama eşim ve ben birbirimize çok destek olduk. ben internetin başından kalkmıyordum o zamanlar yeni olayları araştırmak için, bir yazı çok dikkatimi çekmişti ve yazıyı yazan bir adamdı. kendini anlatıyordu. 2 kez mikrotese olmuş ve hiçbirşey bulunamamış. doktorlar artık umudumuz yok demiş. adam 3. mikroteseyi yine de yaptırmış. 7 tane sperm bulunmuş. daha sonraki zamanlarda adam semen analizi vermiş ve milyonlarca sperm bulunmuş ve 1 çocuğu da normal yollarla olmuş. Allah herşeyin zamanını biliyor. doktorlar mucize demiş. Umarım sizinde bundan sonra herşey yolunda gider.

çok saol canım benim..wallaha aynen bilgisayarın başından kalkamıyorum.belki bişy bulurum diye..senin mesajını eşime de okudum.sabah sabah içimize su serptin.allah razı olsun senden :)
doktor çok uğraştım diyo ama 1 saat topu topu..bayılması dikilmesi çıkışı dahil bu süreye..siz de ne oldu? ilkinde bulunmayıp 2.de mi bulundu??

selam arkadaslar cevaplariniz icin cok sagolun,bilgisayarim bozuldugu icin giremiyorum artik,ilk günkü kadar üzülmüyoruz artik 2. kez teseye gerek yok dediler,simdi bizim kararimizi bekliyor doktorlar yani sperm bankasi yada bu durumu kabullenip yasamimiza cocuksuz devam edecegiz,tabiki yüce rabbimden baskasi ne olacagini bilemez,esime biraktim karari daha kararini vermedi ama galiba sperm bankasindan alacaz,sen tasiyacaksin oda benim evladim bizim cocugumuz olacak diyor,ben esimi zorlamiyorum ne yapalim ne yapmayalim derim dedim,allah herkes icin hayirlisini versin

selam arkadaslar cevaplariniz icin cok sagolun,bilgisayarim bozuldugu icin giremiyorum artik,ilk günkü kadar üzülmüyoruz artik 2. kez teseye gerek yok dediler,simdi bizim kararimizi bekliyor doktorlar yani sperm bankasi yada bu durumu kabullenip yasamimiza cocuksuz devam edecegiz,tabiki yüce rabbimden baskasi ne olacagini bilemez,esime biraktim karari daha kararini vermedi ama galiba sperm bankasindan alacaz,sen tasiyacaksin oda benim evladim bizim cocugumuz olacak diyor,ben esimi zorlamiyorum ne yapalim ne yapmayalim derim dedim,allah herkes icin hayirlisini versin

Melissa78 arkadaşım Allah sizin için en hayırlısını vereceğine inanıyoruma.s...Hiç kafana :teytey:takma benim eşimde azosspermik ve XXY47 kromozomlu olduğu için bizde bu sene TESE yaptıracağız bakalım ne olacak sonuçlar, çok merak ediyorum şimdiden.
Sağlıcakla kal.....Moralini yüksek tut:sm_cool: b..y...

tesekkür ederim canim,insallah siz hayirli haberler alirsiniz,bu duruma alistim aslinda yeterki biri bana sormasin yoksa fazla aklima getirmiyorum canim

melissa bulundu diye yazdığında çok sevindim şimdi yazdıklarını okuyunca üzüldüm arkadaşım.ama yinede klitesizde olsa sperm bulunmaı çok büyük bir başarı.biz daha kalitesiz bile sperm sahibi olamadık.şuan kaan beye tedaviye gidiyoruz nisadan bu yana çok ılımlı olumlu bir doktor.ilaç tedavisi deniyor.hiç kendisine durumunuzla ilgili mail attınmı eğer atmadıysan hemen at cevap yazıyor.tavsiye ederim.doktorlara göre şunu bunu yap diye tercih sunmak kolay geliyor çünkü bizim yaşadığımız hayatı onlar yaşamıyor.çabalamaktan asla vazgeçme bence.

sevgiler....

bence ümitsiz olmak için çok erken canım..kailtesiz de olsa sperm bulunmuş.bizde o bile yok.üstelik tese yazmışsın..eğer size yapılan micro tese değilse zaten umutsuz olacak bi durum yok..ama eğer microteseyse yine yok..çükü vücut üretiyor sonuçta..ilaçla ve bitkisellerle kaliteli hale getirebilirsin. bizde germ hücre aplazisi var.yani sperm üreten hücre yok..ve ilk microda bulunamadı. ona rağmen hala şansımız olduğuna inanıyoruz. siz hemen umutsuzluğa kapılmayın. çünkü bi arkadaşım var..ilk yapılan spermogramda 1-2 tane sperm varmış.sonra bi daha çıkmamış.sonra başarısız tese ve mikrotese yaşamışlar.tanı yine aynı..germ hücre apl si..sen üretcek hücre doğuştan yok diyorsun ee o zaman baştan nasıl varmış .kafamçokkarıştı yani diyeceğim şu ki sakın acele edip yanlış bi karar verme..

arkadaşlar bir soru sormak istiyorum! bu tüp bebek hikayesine nerde başladınız hangi hastanelerde tedavi görüyorsunuz isim olarak yazarmısınız, çünkü bizde busene başlıyacağız fakat her hastane bu işi yapıyor fakat para için yapıyorlar gibi geliyor bana, bizim güvenebileceğimiz bir meslek grubu arıyoruz....Tavsiyeler için şimdiden minnettar olurum.... Ben Denizli de ikamet ediyorum....

arkadaşlar merhaba 5 yıldır bu problemlerle uğraşmama rağmen sizleri yeni keşfettim. size hüzünlü bir hayat hikayesiyle merhaba demek istiyorum. eşimle çok çok uzun bir flört dönemimiz vardı 25 yaşında nişanlandığımızda çok güzel hayallerim vardı. evlenme tarihimiz evimiz herşeyimiz hazırken bir yaramazlık sonucu :) hamile kaldım. korkudan hemen aldırdım tabi. bu arada evliliğimize 15 gün kala ayrıldık nişanlımdan. aradan aylar yıllar geçti. ve biz gizli görüşmelerimize devam edip ben 30 y<şındayken evlendik. bir yıl sonra çocuğa karar verdiğimizde eşimin testis kanseri olduğunu ve çocuk sahibi olamayacağını öğrendik 2 tese denememizde başarısızlıkla sonuçlandı.eşim şimdi çok iyi ama bizim şansımızda bitti. acaba ileride bunları yaşayacağımı bilseydim bu bebeği aldırırmıydım acaba

çok saol canım benim..wallaha aynen bilgisayarın başından kalkamıyorum.belki bişy bulurum diye..senin mesajını eşime de okudum.sabah sabah içimize su serptin.allah razı olsun senden :)
doktor çok uğraştım diyo ama 1 saat topu topu..bayılması dikilmesi çıkışı dahil bu süreye..siz de ne oldu? ilkinde bulunmayıp 2.de mi bulundu??

Merhaba Esmeralda,
Ev taşıdık ve iş yerinde işlerim çok yoğundu,mesajları yeni okuyabildim. doktor çok uğraşmamış benim görüşüm, eşimin mikrotesesi de 1 saat sürdü ama Emre Bey bize hiç aramak için zorlanmadım dedi, zorlanmamasına rağmen 1 saatini aldıbayılması,dikilmesi. çünkü bize 3 saatte sürebilir demişti. o nedenle şaşırdım, Emre Bey ilk açtığım testiste bulamazsam,2.yi açacağım bu da çok vaktimi alır demişti. bence ümidinizi yitirmeyin. bu konuda bizi Emre beye akrabamız olan ve yıllardır ürolog olan bir doktor yönlendirdi. gideceksiniz ona gidin dedi. bence sizde daha iyi bir yere başvurun.
umarım mutlu haberlerini alırım.

arkadaşlar hangi yerlerde tedaviye başladınız? YAZARMISINIZ..Biz busene başlıyoruz tüp bebeke nasipse

arkadaşlar hangi yerlerde tedaviye başladınız? YAZARMISINIZ..Biz busene başlıyoruz tüp bebeke nasipse

denizlide oturuyorsunuz sakın yakın diye izmirde hiçbirşey yaptırmayın.burda derde deva olacak bir androlog yok. ben yaşadım gördüm.eşinden kaynaklanan ve kromozomla alakalı olduğu için mutlaka androlog olmalı.. bir de niye tese oluyorsunuz microtese varken. microtese de bulunma oranı %50-60. artık birçok her direkt microtese yapıyor. ama micro teseyi yapan dr da merkez de çok önemli..

denizlide oturuyorsunuz sakın yakın diye izmirde hiçbirşey yaptırmayın.burda derde deva olacak bir androlog yok. ben yaşadım gördüm.eşinden kaynaklanan ve kromozomla alakalı olduğu için mutlaka androlog olmalı.. bir de niye tese oluyorsunuz microtese varken. microtese de bulunma oranı %50-60. artık birçok her direkt microtese yapıyor. ama micro teseyi yapan dr da merkez de çok önemli..

Arkadaşım biz İzmir Ege Üniversitesinde geçen sene kıştan bari tahlil yaptırıyoruz....Eşimde Klinefelter Sendromu (47.XXY) çıkınca işler aksadı ve dosyaya biraz ara vermek zorunda kaldık.. Tüp bebek bölümündeki dr.lar sürekli tahlil istiyorlar. Ve en sonunda GENETİK ANA BİLİM DALI BŞK.lğındaki doktor tekrar KROMOZOM tahlili istedi ve bu 2008 AĞUSTOS SONU tahlil sonucunu alıp ne yapacağız hiçbir bilgiye sahip değiliz...Sen şimdi bize İzmir'de bu işi yaptırmamı diyorsun..? İstanbul'da Denizli'ye çook uzak ve kalacak yerimizde yok....Eşimin işi var birdee...Napalımm yaaaa üfffkafamçokkarıştı

Arkadaşım biz İzmir Ege Üniversitesinde geçen sene kıştan bari tahlil yaptırıyoruz....Eşimde Klinefelter Sendromu (47.XXY) çıkınca işler aksadı ve dosyaya biraz ara vermek zorunda kaldık.. Tüp bebek bölümündeki dr.lar sürekli tahlil istiyorlar. Ve en sonunda GENETİK ANA BİLİM DALI BŞK.lğındaki doktor tekrar KROMOZOM tahlili istedi ve bu 2008 AĞUSTOS SONU tahlil sonucunu alıp ne yapacağız hiçbir bilgiye sahip değiliz...Sen şimdi bize İzmir'de bu işi yaptırmamı diyorsun..? İstanbul'da Denizli'ye çook uzak ve kalacak yerimizde yok....Eşimin işi var birdee...Napalımm yaaaa üfffkafamçokkarıştı

işler üniversite hastanelerinde çok uzuyor ne yazık ki..benim ki sadece bir öneri.size kalmış tabiiki de ama ben senin yerinde olsam ankarada kaan beye ist da da emre beye giderim önce..bana dünyanın öbür ucuna giit deseler giderim..:) ki genetik olması daha da hassaslaştırıyor olayı..çok iyi bi merkezde yapılmalı bence..bu işte yapan doktor ve merkez çooook önemli. biz çok pişmanız gitmediğimize..

işler üniversite hastanelerinde çok uzuyor ne yazık ki..benim ki sadece bir öneri.size kalmış tabiiki de ama ben senin yerinde olsam ankarada kaan beye ist da da emre beye giderim önce..bana dünyanın öbür ucuna giit deseler giderim..:) ki genetik olması daha da hassaslaştırıyor olayı..çok iyi bi merkezde yapılmalı bence..bu işte yapan doktor ve merkez çooook önemli. biz çok pişmanız gitmediğimize..

Arkadaşım ANKARADAKİ KAAN BEY DE KİM....VE NEREDE? İSTANBUL'DAKİ EMRE BEY DE KİM ONLARIN ADRESLERİNİ TAM YERİNİ VERİRMİSİN BANA....

selam arkadaslar bilgisayarim bozuk oldugundan giremiyorum ancak arkadasa geldikce girioyrum ama bilgisayarim tamirden gelsin yine hergün aranizda olacagim,benim esime micro tese yapildi 2 sperm bulundu ama kalitesizmis,bidaha micro tese yada normal teseye gerek yok dediler, cünkü klinefelder ve esimde hepatit b oldugu icin,bilgisayarim tamirden gelsin tr de bi kac yerede mail yazip danismak istiyorum,kimse durumumuzu bilmediginden baskasinin bilgisayarindan bu isleri yapmak istemiyorum,bendede prolaktin yüksekligi var haftada 2 yarim hap kullaniyordum ama bugün kan sonucunu ögrenmeye gittim ve bu defada iyice düsmüs simdi haftada yarim hap kullanmami söyledi doktor,ben artik üzülmüyorum cünkü alistim ama tabiki dilim böyle kolay söylüyor icim yaniyor ama esime belli etmemeye calisiyorum cünkü o kendini sucluyor,ramazanda iyice düsünüp bi karar almaliyiz aslinda ,hakkimizda hayirlisi neyse o olsun hepimiz icin

selam arkadaslar bilgisayarim bozuk oldugundan giremiyorum ancak arkadasa geldikce girioyrum ama bilgisayarim tamirden gelsin yine hergün aranizda olacagim,benim esime micro tese yapildi 2 sperm bulundu ama kalitesizmis,bidaha micro tese yada normal teseye gerek yok dediler, cünkü klinefelder ve esimde hepatit b oldugu icin,bilgisayarim tamirden gelsin tr de bi kac yerede mail yazip danismak istiyorum,kimse durumumuzu bilmediginden baskasinin bilgisayarindan bu isleri yapmak istemiyorum,bendede prolaktin yüksekligi var haftada 2 yarim hap kullaniyordum ama bugün kan sonucunu ögrenmeye gittim ve bu defada iyice düsmüs simdi haftada yarim hap kullanmami söyledi doktor,ben artik üzülmüyorum cünkü alistim ama tabiki dilim böyle kolay söylüyor icim yaniyor ama esime belli etmemeye calisiyorum cünkü o kendini sucluyor,ramazanda iyice düsünüp bi karar almaliyiz aslinda ,hakkimizda hayirlisi neyse o olsun hepimiz icin

Melissa78 arkadaşım...Bakalım bizde nasıl bir durum olacak kromozom tahlillerim ay sonunda çıkacak derinlemesine analiz yaptırıyorum...Ve androloji doktorum TESE olup olmayacağımı karar verecekler....İnşallah sizde ve bizde herşey normale döner...Herşeyin hayırlısı takma kafana.....Bak sen alışmışsın....Biz eşimle halen daha alışamadıkkkk....Hoşçakall...

herkese selam
biz de yaklaşık 5 ay önce eşimin azospermli olduğunu öğrendik ve günlerce evde ikimiz kimseye bişey söylemeden ağladık. sonra üniversitede bir doktora gittik tek ihtimal biyopsi dedi. ben tüp bebek için hazırlanmaya başladım , ilaç ve iğneler, bende problem yoktu, son aşamada eşime biyopsi yapılmadan bir iki gün önce bende 5 yumurta bulundu ve doktor kalitelerini beğenmedi, östrojen hormonu düşük çıkıyormuş. herşey yarım kaldı ikinci bir yıkım. 3 ay ara verdi ve desolet kullanmaya başladım. ve anladımki beterin beteri var, benim herşeyim normal iş eşimde sperm bulunmasına kaldı derken benimde tahlillerim bozulmaya başladı. demek ki stres bünyeyi mahvedebiliyor.
buradaki herkesin hikayesini gözyaşlarıyla okuyorum ve hepimize rabbimden yardım diliyorum. inşallah bu mübarek ramazanın ilk gününde dualarımız muhatabına ulaşır. hepimize Allah kolaylık,sabır ve şifa versin.

slm mrb allah hepinize sabır ve istediğiniz şeyi nasip etsin.ama umudunuzu yitirmeyin hiçbir zaman
size bizim başımızdan geçen olayı anlatmak istiyorum ve hepinizinde umudunu yitirmemesini istiyorum
5 yıllık evliyim eşimde azosperm problemi var.benim eşim laboranttır yani kendi sperm örneğine kendisi bakar eşim bunu ilk farkettiğinde 1 yıllık evliydik bi doktora gittik ve örnek vermemizi söylediler eşim meni verdi düzn laboratuvarında hiç sperm görülmedi diye sonuç aldık eşimde arasıra kendisi baktığında hiç sperm hücresi görmüyordu.umudunu tamamen yitirmişti çünki kendisi bu işin içindeydi
bir ürolog biopsiyle bakalım dedi biopsi sonucu eşimde germ hücre aplazisi(sertoli cell only cendrom)teşhisi kondu tamamen ümidimiz kalmadı.ankarada kaan aydos u tavsiye ettiler mikro tese yapmak için bu arada eşim kendi menisine farklı şekilde santifirüj ederek bakmış ve canlı olgun sperm hücreleri görmüş mikro tese yapılmasına 10 gün kala sperm hücrelerini az sayıdada olsa görmüş.mikrotese olmadan önce bunu kaan beye söyledik kaan bey o zaman bide biz bakalım dediler teseye girmeden bir gün önce örnek verdi yine sperm hücresi görülmedi dediler ve mikrotesedeo zaman görülür dediler mikro tese sonrasında sonuçu almaya gittik ve sonuç yine olumsuzdu eşim orda doktorla tartıştı ve ben kendim bakıyorum buluyorum siz bulamıyorsunuz dedi ben bulup size göstereyim dedi kabul etmediler.eşim 3 gün sonra tekrar baktı ve yine hücre gördüğünü söyledi.başka bir doktora gittik ve doktora söyledik gürhan bey doktorumuz bu arada gürhan bey bize inandı ve laborantına talimat verip çok dikkatli inceletti ve alanlarda 4-5 adet sağlam olgun sperm hücresi olduğunu söylediler hemen dondurdular.ve doktorumuz hemen mikroenjeksiyon için beni hazırladılar transfer günü gittik taze sperm olsun diye yine eşim sperm verdi ondada buldular ve transfer yaptılar şimdi gün sayıyoruz inşallah olacak bekliyoruz .size diyeceğim şu biz ankarada kaan beye gittik mikrotesede bulamadılar birsürü laboratuvarda bulamadılar ama eşim dikkatlice inceleyince buluyor onlar bulamıyor.eşime bunu şöyle açıklıyor ben sıradan bir hastanın idrarını 2 dakka incelerim ama akrabalarımın idrarını 10 dakika incelerim belki birçok kişi var bizim gibi ama eşi laborant olmadığı için ortaya çıkmıyor.mikrotesede dahi bulamıyorlar ve kaan beyin orasını eşim hiç sevmedi ve bu yönden kendi meslektaşlarına çok kızıyor hiçbir zaman umudunuzu yitirmeyin her zaman dua edin doktorunuzda çok önemli unutmayın eşim laborant olmasaydı bizimde umudumuz yoktu okadar emek boşa gidiyor.allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin

X