Nasıl yere düşmedi diyor anlayamadımarkadaslar bisey soracagim. Benim esimin spermiogrami normal herhangi bir günde kontrole gittiginde degerleri cok güzel cikiyor, doktor hic bir sikinti yok diyor ama yumurta toplama günümde cok zorlanmis esim. yere düsmedi eminim diyor ama inanmiyorum ne yazikki. simdi yumurta toplama günkü sonuclari geldi..degerleri hic bu kadar kötü cikmamisti..3. tüp bebek denemem olcak bu ve cok yoruldum
söyleseydin görevliye tekrar verseydin örnegi dedim. söyledim birsey olmaz dediler dedi esim. her zaman sonucu kötü ciksa diycem yok yapcak bisey yok. tam ihtiyacim oldugu zaman islem günü böyle oluyor? Sizde böyle farkli sonuclar oluyor mu? Bir sürü vitaminler aldi esim...Ve en kötü sonucu bu sefer elde etti
Bu testler aç karna mı yapılır farkeder miEvet cnm ikisi de kandan bakılıyor1,5-2 ayda çıkıyor devlette . Özelde 10-15 gün
Her iki test de aç tok fark etmiyor . İstediğiniz şekilde kandan yaptırabilirsinizBu testler aç karna mı yapılır farkeder mi
Celalettin peruyu öneririm. Tedavi yapar. Tedavisiz teseye karşıyız. Birde a life hastanesi Semra sertyel var . Eşiniz orda sperm versin. Kendisi çok iyi sperm analizi yaparKızlar merhaba son durumlarınız ne ? Eşleriniz tese oldu mu hangi doktorlarda tedavi oldunuz
Tarlusal verdiği için mi ‘kötü giden bişey olabilir mi’’ diye düşündünüz acaba? Zannetmem . bana da opu öncesi doktorum hergün 2 iğne ve hergün tarlusal hap vermişti.Merhaba herkese, benim eşime önce azospermi dediler sonra sperm çıktığını öğrendik tek tük. Yani eşimde şiddetli oligospermi varmış. Tüp bebek tedavisine başladık çıkan spermleri dondurduk. Ben iğne vuruluyorum muayene oldum ve tarlusal verdi doktorum. Acaba kötü giden bişeyler mi var bilgisi olan var mı
Evet evet o yüzden bu duyguya kapıldım. Bi de regl oldum tarlusaldam önce iğnelerden dolayı. Doktor muayenede normal bu durum sıkıntı yok dediTarlusal verdiği için mi ‘kötü giden bişey olabilir mi’’ diye düşündünüz acaba? Zannetmem . bana da opu öncesi doktorum hergün 2 iğne ve hergün tarlusal hap vermişti.
Aceba sperm dondurup cozulunce kalitesi düşer mi?Selam arkadaslar. Benim eşimde inmemiş testise bağlı azosperm. 3 senedir bununla mucadele veriyoruz. Gitmedigimiz doktor kalmadı. 2 bucuk sene celalettin hocada tedavi gördü eşim. Aynı zamanda Ankara A life Semra sertyel (türkiyenin bir numaralı embriyologu) hocada sperm testi verdi. Sa' aşamasından sd4' aşamasına geldi eşim. Daha sonra burda takılı kalınca3 senenin sonunda mikro tese oldu. Tansel kaplancan (çok iyi bir ürolog) eşimden 3 tüp sperm çıktı. Spermler donduruldu ve benden yumurta toplamı islemleri basladi. Tam 17 yumurtam toplandı . 10 tanesi cok guzel dendi. 3 tanr embriyo olustu ve hic biri 5. Güne gitmedi. Ben burda şunu anladım.. arkadaslar azosperm hastalarında labaratuar çok çok cok onemli. Erkek infertilitesinde başarılı olan hastaneleri secmeliyiz. Biz hatayı burada yaptık. "centrum , gürgan , A life " bu 3 hastane erkek infertilitesi olanlar icin cok iyi . Cunku teseden cikan spermler hareketsiz olabiliyor bunun icin piezo uygulaması spermlerim boynuna elektirik verme, kalsiyum vs. Bunlar gerekli. Bunun icinde labaratuarın ve embriyoloğun tecrubesi cok onemli. Cok buyuk hata ettik. Maddi manevi çok yıprandık. Şimdiki aklım olsa mikro tese olup spermleri dondurtup a life hastanesine taşıyıp geri kalan islemleri semra sertyel hocayla devam ettirirdik. Yasadigim surecleri ve edindigim tecrubeleri paylasmak istedim. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün
Merhaba sizin tıkanıklığa bağlı azospermimi acaba? Şuan nasıl yoldasınız biraz bilgi aktarır mısınız lütfenGeçmiş olsun. Biz bir özel hastanede üroloji doktorunun talebi ile yaptırdık. Testi devlette yaptırdık
1. Testin adı: kromozom analizi (periferik kan)
2. Testin adı: Y Kromozom mikrodelasyon
Tam olarak test adı kısmında bu şekilde yazıyor bizde. Ama azospermi sebebi tıkanıklığa bağlı olduğunu tespit ederse doktorunuz bu gen testlerine ihtiyaç olmayabilir.
Merhaba, bizim tıkanıklığa bağlı değil . Volm normal çünkü. Ama hiç çıkış yok malesef. Sebebini bimiyoruz. Kromozm normal dna hasarı gözükmüyor. Daha önce Tese oldu eşim sperm bulunamadı. Şimdi farklı bir doktora , bahçeci de bülent erol a gidiyoruz. Önce doppler usg, sonra MR, şimdi de detaylı sonucu 10 günde çıkan bir sperm testi istedi. Sonuç çıkınca bülent hocaya göstericez. Artık ne derse ona göre devam edicez. Siz hangi doktora gidiyorsunuz. Doktor doğru tedavi için çok önemliMerhaba sizin tıkanıklığa bağlı azospermimi acaba? Şuan nasıl yoldasınız biraz bilgi aktarır mısınız lütfen
Merhabalar. Biz de 3 gün önce öğrendik eşimin azosperm olduğunu.. inmemiş testis ameliyat sonucu maalesef. 10 yaşında olmuş ama daha önce olması gerekliymiş. 3 gündür gözlerim batana kadar okudum, okudum, okudum, herşeyi okudum araştırdım ama kafam öyle karışık ki. Bizim sperm testi sonucumuz da 14 adet sperm, 2 tanesi canlı bulundu. Sanırım yine bu sitede okudum bir kadın arkadaşımız ve eşi nerdeyse 5 canlı sperm varken 1 buçuk sene doğal beslenme, bi kaç vitamin takviyesi ile milyonları bile görmüşler.. bu gibi şeyler yaşayanlar var mı? Tüp bebek süreci şuan için hem beni korkutuyo (güvenilecek doktor açısından nerdeyse herşey ticarete dökülmüş) hem de şuanlık böyle bi maddi durumumuz yok, yeni evlendik borçlandık ev aldık derken şuan maddi olarak çıkış yolumuz biraz zor..
Ben size Ahmet hakan haliloğlunu öneririm. Siz gene araştırın. Benimkisi kesin tıkanıklıkMerhaba, bizim tıkanıklığa bağlı değil . Volm normal çünkü. Ama hiç çıkış yok malesef. Sebebini bimiyoruz. Kromozm normal dna hasarı gözükmüyor. Daha önce Tese oldu eşim sperm bulunamadı. Şimdi farklı bir doktora , bahçeci de bülent erol a gidiyoruz. Önce doppler usg, sonra MR, şimdi de detaylı sonucu 10 günde çıkan bir sperm testi istedi. Sonuç çıkınca bülent hocaya göstericez. Artık ne derse ona göre devam edicez. Siz hangi doktora gidiyorsunuz. Doktor doğru tedavi için çok önemli
Bende bunu çok merak ediyorumAceba sperm dondurup cozulunce kalitesi düşer mi?
Hangi kaplıcalara gitti bizdede tıkanıklık var volüm düşük müydü lütfen yardımcı olur musunuz? Bizim volüm 0.5ml geçmiyo.Merhaba canim bizim bi akrabada tikaniklik vardi ve kaplicalara gitti esi dogal yoldan hamile kaldi bi kizi oldu