Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar bugün Opu oldum 8 yumurtam dolu çıktı. Sadece 4ü olgunmuş. Muayenede 12-13 gözüküyordu elimizde 4 tane işe yarar kaldı. Bugün eşim sperm verdi ve tane ile çıkış olmuş yeterli demişler. Yumurta sayısı sizce de çok az dğeil mi hayal kırıklığına uğradım eve geldiğimden beri ağlıyorum. Kaç tane embriyo oluşacak yada oluşabilecek mi benim gibi az yumurtası olanlar var mı aranızda

Kızlar bugün Opu oldum 8 yumurtam dolu çıktı. Sadece 4ü olgunmuş. Muayenede 12-13 gözüküyordu elimizde 4 tane işe yarar kaldı. Bugün eşim sperm verdi ve tane ile çıkış olmuş yeterli demişler. Yumurta sayısı sizce de çok az dğeil mi hayal kırıklığına uğradım eve geldiğimden beri ağlıyorum. Kaç tane embriyo oluşacak yada oluşabilecek mi benim gibi az yumurtası olanlar var mı aranızda
Canım daha bu sürece başlamadım ama stres en büyük düşmanımız sakin ol teslimiyetçi ol sabırla sonucu bekle bu süreçte sadece dua et. Hepimiz tek yumurta ve tek spermden yaratıldık öyle değil mi?

Bir arkadaşıma taze transfer yapıldi ama geriye kalan yumurtaları hiçbiri dollenmedi şu an hamile içini refah tut en azından birden fazla deneme şansın var 🤲🏻

Merhaba arkadaşlar çok eskiyim ben burda aslında ama uzun zamandır tedaviye ara verdiğim için hiç girip paylaşıp da yapmadım ama ara ara herkesi takip ettim uzaktan.12 yıllık evliyim bende .Bizim azosperm sebebimiz belli değil genetik olsun hormonlar olsun herşey normal. Eşim iki kez mikrotese oldu çok az da olsa sperm bulunuyor fakat kalitesiz olduğu için tutunma yapmadı ilk denemede. Patoloji raporunda üretimin çok az bir yerde olduğu geldi. İkinci denemede dölleme dahi olmadı çünkü üniv.hastanesiydi laboratuvarı o kadar da iyi değildi ve 8 yıldır da ilk kez geçtiğimiz ay tedaviye başlamaya karar verdik.
Kaan Aydos hocaya gittik. Sizde sperm gen tahliline bakmamız lazım eğer doğuştan gelen genlerde sorun varsa tedaviyle düzelmez dedi klomen ve vitamin ilacı verdi. Dün de genetik tahlilimizin sonucu çıktı. Size de hocanın yorumunu yolluyorum
Bizde aynı durumdayız canım çok geçmiş olsun şimdiden eşimde azospermi dendi geçen ay mikro tese oldu 100 tane sperm buldular ama yüzde 5 hareketli 9 yumurtadan ikisi dollendi ama 5 gün gelişemeyip imha oldular genetik hormonlar temiz bi tek hidrosel su fıtığı denen bisey onuda mikro tesede aldılar ama azospermi yapmaz dendi dondurulmuş spermlerimiz var ama tekrardan aynı şey olabilirmiş başka gen testistedemi var kök hücreyle alakalı onu anlamadım çok kötü psikolojimiz bozuldu maddi manevi Allah yardımcımız olsun şimdi cellaettin periyi araştırıyorum

Şimdi benim de sizden alacağım fikirlere ihtiyacım var. Eşimin morali çok bozuldu ben daha güçlü durmaya çalışıyorum ve diyorum ki ne olursa olsun mikrotesede başı kuyrugu olan kendini tamamlamış sperm hücresine rastlanıyor. Evet kalitesi kötü olduğu için belki sonuç alamıyoruz ama biz iki teseyi de hiçbir şekilde tedavi olmadan yaptırdık. Takviyelerle desteklesek mikrotese öncesi spermler kaliteli olamaz mi? Bu kadar mı vahim durumdayız. Bir çok kader arkadaşım sperm öncesi hücrelerin peşine düşerken mücadele ederken biz çok çabuk pes etmiyor muyuz?eşimi buna inandiramiyorum. Sizce ne yapalım celalettin hocaya da gitsek mi Kaan hocayla devam mi edelim çok karışığım ve üzgünüm
merhaba canım bizde aynı eşim azospermi olduğunu öğrenince çok üzüldün yıprandık ve hicbir bitkisel tedavi almadan hemen mikro tese oldu 100 tane sperm çıktı ama yüzde 5 hareketli 9 yumurtadan 2 si dollendi ama 5 gün gelişimi durup imha oldu maddi manevi çok yıpratıcı bi süreç oldu eşim esneklik gururu diye biseye kapılmış bisey söylendiği zaman zoruna gidip bu konu hakkında konuşmak istemiyor hep güçlü durmaya çalıştım ama bende bir çaba istiyorum çok araştırdım en mantıklısı celalettin peru geldi bende tedavi olsak normal azda olsa çıkış olsa daha yüksek şansımız olabilir eşim biraz maddi manevi kendini toparlamak istiyor oyuzden bi kaç ay bekleyeceğiz Allah hepimizjn yardımcısı olsun

Canım daha bu sürece başlamadım ama stres en büyük düşmanımız sakin ol teslimiyetçi ol sabırla sonucu bekle bu süreçte sadece dua et. Hepimiz tek yumurta ve tek spermden yaratıldık öyle değil mi?
Evet tek yumurta tek sperm yetiyor. Ben tek sağlıklı kaliteli embriyoya da razıyım.

Bir arkadaşıma taze transfer yapıldi ama geriye kalan yumurtaları hiçbiri dollenmedi şu an hamile içini refah tut en azından birden fazla deneme şansın var 🤲🏻
4 tane yumurta döllenip embriyo oluşacak mı bakalım? Birden fazla deneme şansım yok eğer oluşmazsa…

Önemli olan 5. Güne gitmesi moralini bozma benim de 5 taneydi. Daha öncekinde 8 tane döllendi sayı güzel dedik hiçbiri 5. Güne gidemedi. İnşallah sperm iyidir 5. Güne gider 🤲🏼🤲🏼🤲🏼🤲🏼

4 tane yumurta döllenip embriyo oluşacak mı bakalım? Birden fazla deneme şansım yok eğer oluşmazsa…
Çok güzel bir hikayesi vardı benim doktorumun. İnstagramda paylaşmıştı. Bir hastası 3-4 defa tedavi görüyor ve hiç yumurta oluşmuyor, yumurtalar hep boş çıkıyor. 4. Denemede 1 tane yumurta elde ediyorlar sonunda. O bir tane yumurta dölleniyor ve embriyo oluşuyor. Embriyo 5. Güne gidiyor. Transfer ediyorlar. Transfer sonrasında embriyo kendi içinde bölünüyor ve ikiz gebelik oluşuyor. Ve bebekler sağlıklı bir şekilde dünyaya geliyor. Çok etkilenmiştim bu hikayeden. Hatta bebeklerin fotosunu da paylaşmıştı hikayede. Lütfen üzülmeyin. O bir tane yumurtaya ulaşmak için çabalayan çok arkadaşım var. 4 yumurta gayet güzel bir rakam. 18 folakül diye başta size söylememiş olsalardı bu kadar üzülmezdiniz diye düşünüyorum. Eğer bu dünyada evlat sahibi olacağımız varsa oluruz.

Önemli olan 5. Güne gitmesi moralini bozma benim de 5 taneydi. Daha öncekinde 8 tane döllendi sayı güzel dedik hiçbiri 5. Güne gidemedi. İnşallah sperm iyidir 5. Güne gider 🤲🏼🤲🏼🤲🏼🤲🏼
Evet gerçekten önemli olan 5.güne gitmeleri Allahım inşallah her şey yolunda gider. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Çok güzel bir hikayesi vardı benim doktorumun. İnstagramda paylaşmıştı. Bir hastası 3-4 defa tedavi görüyor ve hiç yumurta oluşmuyor, yumurtalar hep boş çıkıyor. 4. Denemede 1 tane yumurta elde ediyorlar sonunda. O bir tane yumurta dölleniyor ve embriyo oluşuyor. Embriyo 5. Güne gidiyor. Transfer ediyorlar. Transfer sonrasında embriyo kendi içinde bölünüyor ve ikiz gebelik oluşuyor. Ve bebekler sağlıklı bir şekilde dünyaya geliyor. Çok etkilenmiştim bu hikayeden. Hatta bebeklerin fotosunu da paylaşmıştı hikayede. Lütfen üzülmeyin. O bir tane yumurtaya ulaşmak için çabalayan çok arkadaşım var. 4 yumurta gayet güzel bir rakam. 18 folakül diye başta size söylememiş olsalardı bu kadar üzülmezdiniz diye düşünüyorum. Eğer bu dünyada evlat sahibi olacağımız varsa oluruz.
Böyle mucizelere bende inanıyorum. Sonuçta Allah ol derse olur.

Bu bilgi ne işinize yarar bilmiyorum ama bilgi bilgidir. Morfoloji düşüklüğü nedeniyle tüp bebek tedavisi gördüm. İlk denemede oğlumuzu kucağımıza aldık. Genetik bir hastalık nedeniyle bebeğe ve bize bazı testler yapıldı. Tüp bebek tedavisi öncesi eşime de yapılmıştı ve Y kromozomunda AZFc bölgesinde delesyon çıkmıştı. Bu sperm sayısını azaltan bir şeymiş ve butün genetik uzmanıyla görüşmemizde öğrendik ki azospermi erkek çocuğa kesin geçen bir şeymiş. Bunu size tüp bebek merkezinde söylemediler mi dedi. Söylememişlerdi :/ @Bal0ncuk Senin de bilgin olsun
Merhaba bizdede aynı durum var son durumunuz ne oldu

Merhabalar. Biz de 3 gün önce öğrendik eşimin azosperm olduğunu.. inmemiş testis ameliyat sonucu maalesef. 10 yaşında olmuş ama daha önce olması gerekliymiş. 3 gündür gözlerim batana kadar okudum, okudum, okudum, herşeyi okudum araştırdım ama kafam öyle karışık ki. Bizim sperm testi sonucumuz da 14 adet sperm, 2 tanesi canlı bulundu. Sanırım yine bu sitede okudum bir kadın arkadaşımız ve eşi nerdeyse 5 canlı sperm varken 1 buçuk sene doğal beslenme, bi kaç vitamin takviyesi ile milyonları bile görmüşler.. bu gibi şeyler yaşayanlar var mı? Tüp bebek süreci şuan için hem beni korkutuyo (güvenilecek doktor açısından nerdeyse herşey ticarete dökülmüş) hem de şuanlık böyle bi maddi durumumuz yok, yeni evlendik borçlandık ev aldık derken şuan maddi olarak çıkış yolumuz biraz zor..
Geçmiş olsun ilk öğrendiğim zaman geldi aklıma ne hayal kırıklığı Allah sabır versin ne mutlu ki sizde 2 tane bile olsa cıkış var bu çok güzel birşey 1 sperm le hamile kalıp bebeğine kavusanlar var siz biraz kürlerden demeyin özellikle ve özellikle çakşır otu spermi acayip çoğaltıyo nohut kürü yapabilirsiniz keçiboynuzu ihmal etmeyin bşraz doğal şeyler le ilerleyin ilk safhada

Geçmiş olsun ilk öğrendiğim zaman geldi aklıma ne hayal kırıklığı Allah sabır versin ne mutlu ki sizde 2 tane bile olsa cıkış var bu çok güzel birşey 1 sperm le hamile kalıp bebeğine kavusanlar var siz biraz kürlerden demeyin özellikle ve özellikle çakşır otu spermi acayip çoğaltıyo nohut kürü yapabilirsiniz keçiboynuzu ihmal etmeyin bşraz doğal şeyler le ilerleyin ilk safhada
Çok teşekkür ederim🙏🏻 ne kadar güzel bi yorum😊🙏🏻🌸

Çok teşekkür ederim🙏🏻 ne kadar güzel bi yorum😊🙏🏻🌸
En büyük teselli dua umut etmeyi bırakmama allahın vereceği varsa zamanı saati değişmez bizler en iyi doktorlara da gitsek Allah isterse olur yalnızca insana tevekkül etmeyi öğreten hastalıklardan ama siz içinizi ferah tutun o 2 tane canlı spermi görebilmek için ben neler vermezdim sizden kötü durumlar da var gerçekten dualarım hepimizle

X