Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ayyy Allah senden razı olsun ailene sana Allah uzun ömür versin. Benim eşimin testisleri yukarıda doktor öyle söyledi ve FSH hormonu yüksek. Umut var mıdır sizce? Hiç duydunuz mu testislerin yukarıda olduğunu
Kesede sperm varsa mutlaka olur.sen çok panik yapmışsın muhtemelen daha yeni öğrendin ve ne yapacağını bilmiyorsun .Öncelikle sakin ol kesede varsa yukarıda olması çokta önemli değil doktor 1 tane bile olsa harika birşey demişti bize kendini yıpratma lütfen ve şunu düşün benim kızım 6 yaşında 7 sene önceki şartlarda ben çocuk sahibi oldum ve her geçen gün inan o kadar hızlı teknoloji kullanıyorlar ki ben o zaman sasirmistim her defasında ayrı tedavi uygulanıyordu şimdi daha iyi şartlarda kullanıyorlar yenilikler çoğaldı tek yapmam gereken zamana bırakıp adım adım tedaviye odaklanmak

Evet bu hafta öğrendik. Şimdi yılbaşıymış bilmem neymiş gözüm görmüyor. İçimde bi acı geçmiyor. Pazartesi bi sperm testi daha verecek ultrasona da girecek. Genetik testi yaptırdınız mı? Bide bizim daha o var. Bitmeyen çile

Cnm bak bizim ilk sperm testinde çıkmadı hiç sonra başka bir hastanede verdik ikinci yıkama yapıldı demişti Dr 3 tane çıkmıştı bud akesede var olduğunu anlamamızı sağladı genetik test yaptırmadım çünkü 3 deneme parçasıydı o zaman onun yerine 3 deneme yaptım bizdede genetik sorun düşünülüyordu ama benim param genetik test yapınca transfere yetmeyecekti yoktu bende deneme yaptım hep

Yıkama ne demek canım normal semen analizinden farklı mı?

Anladığım ayrıştırma kapsamlı ayrıştırma yapıldı ve 3 tane çıkmış sperm i menüden temizleme aşamasında yapılıyormuş doktor öyle demisti
yani canım normal sperm testinden farklı mı
Anladığım ayrıştırma kapsamlı ayrıştırma yapıldı ve 3 tane çıkmış sperm i menüden temizleme aşamasında yapılıyormuş doktor öyle demisti
benim doktordan hangi testi istemem lazım

Enjeksiyon dölleme şekli diye biliyorum sperm bulmayla alakalı degil
Anladım. Çok korkuyorum testisler yukarıda ve problem çıkacak diye bişey sorucam testislerde problem olsa testesteron hormonu normal olur muydu ? Allahım duy sesimizi nolur bize hayırlı sağlıklı evlat ver

Anladım. Çok korkuyorum testisler yukarıda ve problem çıkacak diye bişey sorucam testislerde problem olsa testesteron hormonu normal olur muydu ? Allahım duy sesimizi nolur bize hayırlı sağlıklı evlat ver
Tetesteron erkeklik hormonu olduğu için bence o normalse sperm de sorun yoktur diye düşünüyorum kesede sperm bulunması önemli yukarıda olmuş olmamış bir önemi yok çünkü normal bir gebelik beklenmiyo ki zaten lazım olan sperm çıksın tek hormonu iyiyse bence çok emin olmayarak söylüyorum sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

Allah razı olsun. Yarın ultrasonumuz var bakalım ne çıkacak.. bir de yarın yine semen analizi var. Bize dua edin. İşler yolunda gitsin

Merhaba beslenme düzenimiz değişti yazmışsınız bu değişimler neler lütfen paylaşın bize de fikir olsun

Eşim hep böyle değildi diyor. Yani bi kaç sene önce yukarıda değildi diyor
eşinde belki utangaç testist durumu vardır(Bazı İnmemiş testis vakalarında testis, zaman zaman skrotum iner ve aralarda kasık kanalına geri kaçar. Bu durum retraktil testis (mobil testis, utangaç testis) olarak adlandırılır.)

Eşimde de inmemiş testise bağlı utangaç testist vardı. Eşim mikro tese olurken narkoz alırken vücut kendini serbest bırakınca testistler yerine inmiş doktor da onları yerine dikmişti) Spermler tese ile bulundu tüp bebek denendi şimdi oğlum 4 yaşında Allaha emanet

Sizde korkmayın şimdi tıp çok ilerledi iyi bir üroloji doktoru ile tedavinize yön verebilirsiniz

Kizlar benim esimin
total testosteron 3.65 ng/ml
Fsh 3.18
Tsh 2.29
Lh 2.64
E2 27.45
Prolaktin 16.54
Cikmis sperm testi normal. Internetten baktigimda hormonlarda sikinti var ama doktoru hicbir sey soylememis. Bilgisi olan var mi ona gore baska doktorw gidelim
Tesekkurler

Canım testesteron düşük biraz. Siz başka doktora kesin gidin. Sperm sayısı kaç çıktı

Allah razı olsun. Yarın ultrasonumuz var bakalım ne çıkacak.. bir de yarın yine semen analizi var. Bize dua edin. İşler yolunda gitsin
Canım çok fazla stres yapmışsın yeni öğrendiğin için tabiki gayet normal zamanla bu duruma alışırsın sen de bizler gibi. Tese ameliyatı veya tedaviyle çocuğu olan çok var. Azosperm nedenine ve bünyeye göre değişiyor bu durum. Ama yol çok uzun.. Tek yapmamız gereken doktora gitmek ve dua etmek. ,,Elden başka bir şey gelmiyor malesefki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…