Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım Tese düşünme bence elinde zaten dondurulmuş sperm var. Allah'tan umut kesilmez son çare teseye odaklan. Allah büyüktür

Belki eşin ilaç kullanınca çıkış olur. Zaten tesede çıkmış. Bence bir doktora görünsün eşin. Dondurulmuşlar dursun. Belki normal yolla çıkar onu da dondurursun hiç belli olmaz. Zaten elinizde sperm var 1 tüp. Doktor yönlendirmesiyle ilerlesin eşin sonrasında ne derse doktor

Sagol canım ya bir doktorla konuşmkta fayda var

Merhaba bülent hoca, bahcecideki bülent hocamı? Benim eşimede azosperm teşhisi koyuldu. Siz gittiniz mi randevuyu. Lüften gittikten sonra burdan cevap verebilirmisniz. Hem ücretler konusı hemde nasıl ilerleyeceğiniz hakkında..
Bizde 24 aralığa randevu aldık

Evet bahçeci bülent erol . Haftaya gideceğiz biz de daha gitmedij. Muayene ücreti bin üç yüz dediler telde. Ama tüp bebeği orada yaptıracaksan 6 ay boyunca tek seferde 1300 veriyorsun. Yeni teşhis koydular tedavi oldunuz mu farklı bir yerde

Bizde telefon üzerinden görüştük. 1300₺ dediler. 6 ay kontrole gidiyormuşuz. Biz hiçbir yerden tedavi almadık. 1 hafta oldu öğreneli. Doktor MFK vs vitamın haplarımı alsak dedik, yoksa fitoterapi bitkisel birşeyler mi kullansak dedik. Ama azospermi olmasının sebebini öğrenmeden bunlarında hiçbir anlamı yok. Eşim başakşehir cam sakuraya gitmişti. Ordakı doktor ınfertılıte bolumune basvurun. Ameliyat felan gerekebılır. Tup bebek olur dedi. Hiçbirşey bilmiyoruz. Hastanedede randevu yok. Özel araşturıyoruz. Siz daha önce tedavu aldınız mı biryerden.

Kafanda çok soru işareti var bence iyi bir doktor araştır canım. Bir de ona görünün ve tedavi geçmişinizi anlatın. Tüp bebekten de korkma hemen başlamıyor. Şu an size en yakın vakit bir sonraki adet dönemin olur.

Celalettin Peruda başladık.
Spermiyogram ve çeşitli tahliller yaptırdı (Fsh Lh , Renkli doppler, inhibin B )
Günlük hormon iğnesi ve 10-15 bitkisel ilaç verdi 3 ay kullanacağız
Geçmiş olsun. Benim eşimede azosperm teshısı koyuldu. Celalettın perudan memnun musunuz. Muayene ücreti ne kadar. İlaç parası ne kadar tuttu. Daha önce baska bıryerde tedavı oldunu mu. Lutfen cevap verırmısınız. Bız nereye gıdelım bıraz kafamız karısık. Korkuyoruz yıpranmaktan. Sömürülmekten((

Canım doktorla görüştük kafamda herşey netleşti.hatta muayenelere giderken başkalarıyla tanışma fırsatımız oldu onlarla da defalarca konuşuyoruz bahçecide ve farklı tüp bebek merkezlerinde tedavi görüp hiç sperm çıkışı yakalayamanlar tesa olup sperm bulunamayan bizim gittiğimiz doktorda tedaviye başlamış yani kısacası nasipte varsa orda yada burda Allah nasip eder binler harcamışlar ama yine geldikleri ger burası olmuş bizde düşündük en azından bi sefer deneyelim olmazsa başka yeri deneriz dedik.Bide doktora sordum ben gitmiyordum eşim sonucu öğrenmeye flan gidiyordu hareketli sperm çıkışı olmuş tahlil sonuçlarını da gösterdi içerde daha fazla sperm olduğuna daha çok inanıyoruz isterseniz bekleyin isterseniz yapalım karar sizin dedi.bide eşimin sol tarafta tıkanıklık vardı eğer tüp bebeğe başlarsak ameliyathaneye almışken o tıkanıklığı da aradan çıkarırız dedi

Canım yazını okudum biz mfk kullandık kullanan farklı kişilerde tanıyorum azosperm de pekte faydası olan birsey degil mfk.hatta gittiğimiz doktorun orda farklı bi hastada duydum mfk ya devam edelim mi hocam diye sordu doktor hayır dedi kadın çıkınca sordum ne kadar kullandınız flan die 6 ay kullandık hiç çıkış olmadı dedi.onlar özel bi hastanede 1 yıl tedavi de görmüşler tesa da olmuşlar üstüne mfk da kullanmışlar hala çıkış yokmuş.bizde 3 ay kullandık bi kaç tane çıkış var ama kendi doktorumuzun yazdıklarını da kullandık hangisi etki etti bilemedim.alırsan da eş paketi flan degil man olanı alın o daha fazla etki ediyor

En iyisini yapmışsınız bence. İnfertilite sebebi araştırlmalı önce. Bu da işin ehli doktolar tarafından yapılmalı ve yönlendirilmeli. Biz sürece yeni başlamadık. Malesef daha önce başarısız bir mikrotese ameliyatımız oldu. Biraz bekledik, şimdi tekear tedaviye başlayacağız kısmetse

Canım senle konuştuktan sonra doktorla tekrar görüştük aynı senin söylediğin gibi söyledi varikosel ameliyatını sorduk önce onu mu yaptırsak hocam die onu yaptırırsan 1 yıla yakın beklemeniz lazım dedi tüp bebek vs için,şuan sperm hareketi iyiysen tüp bebeği deneyelim dedi sperm için işlemlere başladğımda isterseniz aynı gün varikosel ameliyatınıda aradan çıkarırım dedi .Hem tüp bebek için beklemiş olmayız hemde varikoseli halletmiş oluruz dedi.Beni kadın hastalıklarına muayeneye yönlendirdi o hastanede hiç muayne olmamıştım özelde yaptırmıştık herşeyi muayne olmadan rapora bilgileri girerken beni muayne edecek doktor sperm sonucunu sordu detaylı bilmiyorum ekranda görünürmüş dedim açtı baktı hareketliliği iyi çıkmış flan diye o daha detaylı anlattı.

Kuzum Dr. Mfk ile sadece azosperme çözüm olsaydı inan herkes kullanırdı senelerce uğraşmazdı. Ben de başta bi umut dedim aldım 3 ay ama işe yaradığı söylenemez. Azosperm nedenine göre tedavi yapıliyor. Hormon testleri, genetik testler vs bakılmalı. Ona göre ilerleme yapılmalı. Bülent hoca yönlendirme yapıyor zaten sperm ve genetik harici devlette yaptırmıstık biz. Genetik devlette 3 ay sonraya çıkıyor. Bahçeci de 15 güne çikıyor. Direk tedaviye başlarız 3 ay beklemeyelim diye bahçecide yaptırdık.

Son düzenleme:
Bence de. Embriyolarını oluştur sonra eşin varikosel ameliyatı olsun. Hareketlilik iyiyse 1 yil beklemenin anlamı yok zaten. Hadi gözünaydın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…