- 27 Temmuz 2018
- 482
- 248
Benim esim de klomen kullanıyor sperm üretimini arttırıyormuş. Benzer tedavi görüyoruz demekki. Hareketli olgun sperm yakalanınca tüp bebeğe başlıycaz. Yakalayabilirsek inşallahBen kullanmadım klomeni eşim kullandı
Aaa tam denk geldik klomen dışında başka birsey kullanıyor mu eşiniz?bizde 5-6 ay kullandı eşim şimdi de çıkış olan sperm hızı hareketi iyiymiş o yüzden tüp bebeğe geçelim demiş.ama o çıkış olan yeterli olmayacak sanırım hiç bilmiyorum ne yapılacak enjeksiyonla sperm mi alacaklar ne yapacaklar acaba siz biliyormusunuzBenim esim de klomen kullanıyor sperm üretimini arttırıyormuş. Benzer tedavi görüyoruz demekki. Hareketli olgun sperm yakalanınca tüp bebeğe başlıycaz. Yakalayabilirsek inşallah
Gün aşırı Klomen + 2 vitamin kullanıyor eşim şuan. Sperm dondurulacak seviyeye geldiyse çıkan spermleri tüplere dondurarak tüp bebeğe geçiliyormuş. Sperm donduruyorsunuz yani. Bunun için de biraz çok sperm olması gerekiyormuş çünkü çözülünce spermlerin bazıları ölebiliyormuş. Zaten en az 10 tane çıkması gerekiyormuş dondurmak için de yanlış bilmiyorsam belki de daha azdır. Eğer dondurulacak kadar çıkış yoksa enjeksiyon ile sperm alınıyor. En olmadı tese ile de ilerleme yapılıyormuş. Ama sizin tese olmaz en kötü enjeksiyon ile elde edilir zaten hareketiniz var sizin şanslısınız tese düşünülmez sizde. İçini ferah tut :)Aaa tam denk geldik klomen dışında başka birsey kullanıyor mu eşiniz?bizde 5-6 ay kullandı eşim şimdi de çıkış olan sperm hızı hareketi iyiymiş o yüzden tüp bebeğe geçelim demiş.ama o çıkış olan yeterli olmayacak sanırım hiç bilmiyorum ne yapılacak enjeksiyonla sperm mi alacaklar ne yapacaklar acaba siz biliyormusunuz
Çok teşekkür ederim doktorun söylediklerini daha toplu bi şekilde anlatmışsın bu kadar yeterli demiş perşembe kan sonucundan sonra görüşelim detaylı anlatırım tese iptal enjeksiyonla flan demiş zaten.peki biz şuan araştırma hastanesine gidiyoruz orayı iptal edip özel bi hastanedemi devam etsek bi farkı olur mu ?ilk tahlillerimizi özelde yaptırmıştık azosperm olduğunu araştırma hastanesi gitmemizi söylemişlerdi tedaviye öyle başladık orda devam ettik şuan da çok kararsız bizi tek bağlayan doktorun yaklaşımı ve samimiyeti güler yüzüGün aşırı Klomen + 2 vitamin kullanıyor eşim şuan. Sperm dondurulacak seviyeye geldiyse çıkan spermleri tüplere dondurarak tüp bebeğe geçiliyormuş. Sperm donduruyorsunuz yani. Bunun için de biraz çok sperm olması gerekiyormuş çünkü çözülünce spermlerin bazıları ölebiliyormuş. Zaten en az 10 tane çıkması gerekiyormuş dondurmak için de yanlış bilmiyorsam belki de daha azdır. Eğer dondurulacak kadar çıkış yoksa enjeksiyon ile sperm alınıyor. En olmadı tese ile de ilerleme yapılıyormuş. Ama sizin tese olmaz en kötü enjeksiyon ile elde edilir zaten hareketiniz var sizin şanslısınız tese düşünülmez sizde. İçini ferah tut :)
Salı günü doktor net ameliyat tarihi verecek onu bekliyoruzEşiniz de tese olacaktı yanlış hatırlamiyorsam, oldunuz mu acaba ? Sperm çıktı mı ?
İlk bir hafta evde dinlendi, buz ve soğuk uygulaması yaptı. 2. Hafta yavaş yavaş dışarıya çıkmaya kısa yürüyüşe başladı. Belli bir süre spor ve ağır kaldırmayı yasaklamıştı doktor. 1. -1,5 Aydan sonrada ufak ufak market alışverişi yapmaya ve çöp atmaya filan başladı ama yinede zorlamadı kendini fazla. 2. Ay olduğunda ağrıları yoktu ama kasık ve testis (dikiş izlerinin olduğu yerde) bölgesinde ara ara batmalar oluyordu.bu durum git gide azaldı. 3-4 ay sonrada hiç bir acı sızı yan etki kalmadı. Şuan sorduğumda ameliyat olmamış gibi . Ama işte bizde de sperm bulunamadı. Bir de anestezi etkisinden dolayı 2-3 gün wc ye çıkamadı eşim. Karın ağrısı yaşadı ilk gün. Ve acile gittik ilaç verdiler bu yüzden. Ama bu tese ameliyatına değil de anesteziye ve kişinin bünyesine bağlı bir durum. Başka bir operasyonda geçirse kişinin bağırsaklar anesteziye duyarlı ise bu durum yaşanabiliyor maalesefGeçirdiğiniz tese ameliyatından sonra yan etki vs yaşadınız mı?
Valla tek umudumuz bülent hoca kaldı. Deneyip göreceğizİnşallah canım benim. Rabbim elimizi boş çevirmesinBülent Hoca iyi biz memnunuz şuan. Daha önce tese olup normal yolla sperm çıkışı olan çok kişi var. 2. Tese ile çıkan var. Allah çok büyük. Bize çabalamak düşüyor. Eşinin eski Testlerini her şeyi götür patoloji sonucunu falan da detaylı anlat her şeyini. Allah çabamızı bosa çıkarmasın. Hepimiz aynı yolu yürüyoruz
Rica ederim. Biz özelde devam ediyoruz şuan. Testlerimizi devlette yaptırıyoruz. Zorda kalmadıkca tüp bebek icin Devlette ben tercih etmek istemiyorum iyi sonuç alanlar da elbet vardırÇok teşekkür ederim doktorun söylediklerini daha toplu bi şekilde anlatmışsın bu kadar yeterli demiş perşembe kan sonucundan sonra görüşelim detaylı anlatırım tese iptal enjeksiyonla flan demiş zaten.peki biz şuan araştırma hastanesine gidiyoruz orayı iptal edip özel bi hastanedemi devam etsek bi farkı olur mu ?ilk tahlillerimizi özelde yaptırmıştık azosperm olduğunu araştırma hastanesi gitmemizi söylemişlerdi tedaviye öyle başladık orda devam ettik şuan da çok kararsız bizi tek bağlayan doktorun yaklaşımı ve samimiyeti güler yüzü
Deme öyle tek umut diye bir sey yok. :) Ne olursa olsun Pes etmemek önemli. Biz umut'a gidiyoruz anadolu yakası. Henüz kadın doğuma muayne olmadım ama Sabri hoca düşünüyorum ben de inşallah o evreye geçebilirsek :)Valla tek umudumuz bülent hoca kaldı. Deneyip göreceğizSiz hangi bahçeci ye gidiyorsunuz fulya mı? Bir de kadın doğum için de cem çelik hocaya gitmek istiyorum ama o umut bahçecideymiş. Bize fulya ya gideceğimiz için cem hocayı eledim şimdilik.
Çok güzel en azından çıkış var. Rabbim arttırsın inşallah.3 tane çıkış oldu ama dondurulamadı sayı az diye. 10 dan aşağisı dondurulamıyormuş hareketli olması lazımmış. Ay sonu tekrar test vericek eşim. Hareketlilik isteniyor ama bizde henüz bir şey yok
Demek ki orda burda yazan üç güne ayaklanır meselesi hikaye tamamen ilişkiye bile iki hafta sonrası girilebilir yazıyor birçok yerde. Çok teşekkür ederim zahmet edip cevap verdiğiniz için ikimizin de hakkında hayırlısı olsun inşallahİlk bir hafta evde dinlendi, buz ve soğuk uygulaması yaptı. 2. Hafta yavaş yavaş dışarıya çıkmaya kısa yürüyüşe başladı. Belli bir süre spor ve ağır kaldırmayı yasaklamıştı doktor. 1. -1,5 Aydan sonrada ufak ufak market alışverişi yapmaya ve çöp atmaya filan başladı ama yinede zorlamadı kendini fazla. 2. Ay olduğunda ağrıları yoktu ama kasık ve testis (dikiş izlerinin olduğu yerde) bölgesinde ara ara batmalar oluyordu.bu durum git gide azaldı. 3-4 ay sonrada hiç bir acı sızı yan etki kalmadı. Şuan sorduğumda ameliyat olmamış gibi . Ama işte bizde de sperm bulunamadı. Bir de anestezi etkisinden dolayı 2-3 gün wc ye çıkamadı eşim. Karın ağrısı yaşadı ilk gün. Ve acile gittik ilaç verdiler bu yüzden. Ama bu tese ameliyatına değil de anesteziye ve kişinin bünyesine bağlı bir durum. Başka bir operasyonda geçirse kişinin bağırsaklar anesteziye duyarlı ise bu durum yaşanabiliyor maalesef
Yok yok demiyorum:)) umut hep var :) adım adım sabırla ilerleyeceğiz inşallah, hepimiz güzel sonuçlar alacağızDeme öyle tek umut diye bir sey yok. :) Ne olursa olsun Pes etmemek önemli. Biz umut'a gidiyoruz anadolu yakası. Henüz kadın doğuma muayne olmadım ama Sabri hoca düşünüyorum ben de inşallah o evreye geçebilirsek :)
Selam canm benimde eşim bir tese geçirdi ondan yazma gereği duydumDemek ki orda burda yazan üç güne ayaklanır meselesi hikaye tamamen ilişkiye bile iki hafta sonrası girilebilir yazıyor birçok yerde. Çok teşekkür ederim zahmet edip cevap verdiğiniz için ikimizin de hakkında hayırlısı olsun inşallah
Rica ederim cnm ne demek, benzer sorun için mücadele ediyoruz hepimiz. Tabi ki cevap vereceğim. Buradaki destek ve bilgi paylaşımı bizler için çok önemli. Dışarıda en yakınımız bile bizi buradaki insanlar kadar anlamasını ve bizi bilgilendirmesini bekleyemeyiz. çünkü eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar ancak. 3 gün ameliyat sonrası için biraz iddalı ama ayaklanmadan kasıtları ne onu bilmek lazım. Mesela 9-10 gün sonra eşim mecbur kaldı araç kullandı. İlk bir hafta evin içinde yürüyüşler yapıyordu tabi. 2 -3 hafta sonra ilişki olabilir demişti doktor. Ama biz yine bekledik 1-1,5 ay kadar. ailemizden başka hastalık olayları oldu onlara koşturduk 3-4 hafta kadar. O yüzden çokta ilişki kafasında olamadık zaten. Ama en önemlisi şuan bir hasarın kalmaması.Demek ki orda burda yazan üç güne ayaklanır meselesi hikaye tamamen ilişkiye bile iki hafta sonrası girilebilir yazıyor birçok yerde. Çok teşekkür ederim zahmet edip cevap verdiğiniz için ikimizin de hakkında hayırlısı olsun inşallah
Merhaba,Selam canm benimde eşim bir tese geçirdi ondan yazma gereği duydumbünyeden bünyeye degisiklik gösteriyor inan bizim tedavimizi kimse bilmedigi için eşimle ameliyattan geldik akşamısı bir programa gitti ertesi gün de işine devam etti fakat arkadasin anlattığı durumu varikosel ameliyati sonrası yaşadık zor toparlandı.Fakat tese ona göre çok kolay demiyimde toparlanma açısından bünyeye bağlı.Hakkınzda hayırlısı olsun inşallah
Merhaba canımMerhaba,
Benim eşimde tese olacak bu ay, azosperm sebebiniz neydi sanırım sprem çıkmış inşallah darısı başımıza
Bizim inmemiş testise bağlı azospermi size tavsiyem sperm seçmede yeni bir teknik var IMSI ve o teknikle yüksek kaliteli spermleri seçiyorlar IMSI çalışan bir merkeze gidin bence biz Brüksel tüp merkezine başladık o merkezde var araştırın istersenizMerhaba canım
Bize tıkanıklığa bağlı olabilir dendi bu sebptenmidir bilmiyorum ama hiç ilaç tedavisi demeden tese olacak dedi,bizimde hiçbir bilgimz yoktu ben burayada üye değildim yani doktorlar ne diyosa tmm diyoduk.Doktor bey sperm çıkıcak dedi merak etmeyin ameliyata alındı girişiyle çıkışı 25 dk sürdü inanın evet sperm bulundı çok şükür ama sadece bir tane embriyomz oluşmuştu iyi kalitede oda negatif ile sonuçlandı şimdi ise bir tüp dondurulmş sperm ne yapcaz bilmiyorum,sizin sebebiniz ney canm Allah yardımcınız olsn
Ben bahçeci diyarbakırdayımm araştırdığım kadarıyla onlrdada var o yöntem.Doktorum bana kalitesiz olan spermleri zaten dondurmayız dedi kaliteli olanlarını seçip donduruyoruz diye.Ama yinede tereddüt ediyorum sonra da düşünüyorm ikinci tese yi olsa bile sperm çıkcak diye birşey yok sonçta eşimde yıpranıyo hem zaten diyoki bi müddet ameliyat deme bana tese sonrası çok ağrısı olmştu çünküBizim inmemiş testise bağlı azospermi size tavsiyem sperm seçmede yeni bir teknik var IMSI ve o teknikle yüksek kaliteli spermleri seçiyorlar IMSI çalışan bir merkeze gidin bence biz Brüksel tüp merkezine başladık o merkezde var araştırın isterseniz