Ümitsiz olma canım vitamin kullan özellikle supralifemenKizlar kardeşimin eşi testis küçüklüğüne bağlı azosperm hastası ( testis yetersizliği ) olarak geçiyor sanırım .Daha önce iki defa microtese ameliyatı oldu ilkinde negatif oldu ,ikincisinde embriyo dahi oluşmadı .Şimdi tekrar deniyorlar bir alde microtese ameliyatına girmeden uzun hormon tedavileri başlıyordu şimdi sadece üç ay tedavi görüp tüp bebeğe başlanacak yüzde kırk ihtimal vermiş doktor bu oran iyi bir oran mi ayrıca bu son denemeleri olacak ikisinden bı şekilde çıktığı için üçüncü ameliyatta da kesin çıkar diye düşünülüyor benim içim rahat değil buradan okuduğum kadarıyla çıkmama ihtimali var mı üçüncü ameliyatta
Canim azospermi sebebi ne? Azf c sendromu falan mi? Genetik testler yapilmis mi?Kizlar kardeşimin eşi testis küçüklüğüne bağlı azosperm hastası ( testis yetersizliği ) olarak geçiyor sanırım .Daha önce iki defa microtese ameliyatı oldu ilkinde negatif oldu ,ikincisinde embriyo dahi oluşmadı .Şimdi tekrar deniyorlar bir alde microtese ameliyatına girmeden uzun hormon tedavileri başlıyordu şimdi sadece üç ay tedavi görüp tüp bebeğe başlanacak yüzde kırk ihtimal vermiş doktor bu oran iyi bir oran mi ayrıca bu son denemeleri olacak ikisinden bı şekilde çıktığı için üçüncü ameliyatta da kesin çıkar diye düşünülüyor benim içim rahat değil buradan okuduğum kadarıyla çıkmama ihtimali var mı üçüncü ameliyatta
Canim azospermi sebebi ne? Azf c sendromu falan mi? Genetik testler yapilmis mi?
Eger 3. Mikrotese ise cok cok iyi urolog ve laboratuvar ile çalışmalısınız.
Canim iyi bir embriyolog a gitmeb lazim. Cenk ozcan var semra sertyel var istersen bunlarin oldugu hastanelerde tedavi olun. Bu aşamada embriyol8g cok cok onemli.Genetik testler daha önce yapılmıştı bildiğim kadarıyla problem yok ama testisin işleyişiyle alakalı problem var hormon tedavisi oluyor oncesinde ama şimdi sadece üç ay kullanacak ilaçları bilmiyorum inşallah hayirlisi olur ilk iki operasyonda çıktı ama embriyo olusmadi neden bilmiyorum ikisinde de çıktı diye üçüncü mikrotese ameliyatinda çıkmama ihtimali var mı?
Kızlar eşimin semen analizi değerleri bu şekilde olanlar nasıl bi süreç işledi ve bu değerle doğal yoldan hamile kalan var mı neler yapmalıyiz nolur yardım edin
Kızlar eşimin semen analizi değerleri bu şekilde olanlar nasıl bi süreç işledi ve bu değerle doğal yoldan hamile kalan var mı neler yapmalıyiz nolur yardım edin
Merhaba canım. Çok fazla anlamıyorum tıbbi değerlerden ama benimde eşimde benzer bir durum var hareketli spermi hiç yok ve %80 en kötü olan hareketsizden. Hormonlarında da bozukluk vardı. Tüp bebekten başka çaremiz olmadığını söylediler. İlk denememizi yeni yaptık eşime benim adet başlangıcımdan yumurta toplama günüme kadar 3 tane iğne verdiler eğer iğneler işe yaramaz ise tese ameliyatı yapacaz dediler. Eşimde iğnelerden sonra hareketli çıkışı olmuş dediler çok az bir miktar ( ne kadar doğru emin değilim) sadece 2 embriyomuz oldu birinin kalitesi çok kötüydü imha edilecekti diğeri de orta kalite dediler 2.gün transfer oldum normalde 3 ve 5 te yapıyorlar. 28 ekim test günüm ihtimal çok düşük bi umut diye tutunmaya çalışıyorum. Ben devlette yaptırdım maddi durumumuz olmadığı İçin 2.yi denemeye imkanım da yok şuan hem maddi en çok da manevi. böyle durumlarda iyi doktor ve embriyolog çok önemli imkanınız varsa iyi bir merkezde yaptırın. Psikolojik olarak çok zor ve yıpratıcı bir süreç. Rabbim yardımcınız olsun…Kızlar eşimin semen analizi değerleri bu şekilde olanlar nasıl bi süreç işledi ve bu değerle doğal yoldan hamile kalan var mı neler yapmalıyiz nolur yardım edin
Sende herhangi bi problem varmıydı peki canımMerhaba canım. Çok fazla anlamıyorum tıbbi değerlerden ama benimde eşimde benzer bir durum var hareketli spermi hiç yok ve %80 en kötü olan hareketsizden. Hormonlarında da bozukluk vardı. Tüp bebekten başka çaremiz olmadığını söylediler. İlk denememizi yeni yaptık eşime benim adet başlangıcımdan yumurta toplama günüme kadar 3 tane iğne verdiler eğer iğneler işe yaramaz ise tese ameliyatı yapacaz dediler. Eşimde iğnelerden sonra hareketli çıkışı olmuş dediler çok az bir miktar ( ne kadar doğru emin değilim) sadece 2 embriyomuz oldu birinin kalitesi çok kötüydü imha edilecekti diğeri de orta kalite dediler 2.gün transfer oldum normalde 3 ve 5 te yapıyorlar. 28 ekim test günüm ihtimal çok düşük bi umut diye tutunmaya çalışıyorum. Ben devlette yaptırdım maddi durumumuz olmadığı İçin 2.yi denemeye imkanım da yok şuan hem maddi en çok da manevi. böyle durumlarda iyi doktor ve embriyolog çok önemli imkanınız varsa iyi bir merkezde yaptırın. Psikolojik olarak çok zor ve yıpratıcı bir süreç. Rabbim yardımcınız olsun…
Hayır canım bende yoktu 27 yaşındayım hatta bana doktor yumurtalık durumun vs çok güzel demişti. Normalde 13 15. Günü buluyor yumurta toplama operasyonu benim gelişimim çok iyi olduğu İçin tedavimin 10.günü toplandı yumurtalarım(13 ekim) 10 tane den 7 tanesini kullanacağız dediler ama eşimden çok iyi sperm çıkmadı sanırım sadece 2 tane döllenebildi işte. 14 ekim akşamı ağrım geçmeyince şikayetim olunca muayeneye çağırdı beni yoksa 18 ekim pazartesi olacaktım transfer yumurta toplama günü öyle söylenmişti. Muayeneye gidince embriyo durumunu sordum 2 döllenme oldu biri imha olacak kalitesi çok kötü ötekide 5.güne gitmeyebilir zaten tek olduğu İçin riske atmayıp o gün transfer ettiler o da orta kaliteydi. Muayeneye gidip transfer oldum resmen tüp bebek bölümünü o gün ben kapatıp çıktım hastaneden:) . Acaba gitmeseydim belki o embriyom bile kalmayacaktı bazen bi işaret mi diyorum kafam allak bullak çok zor işler canım. Eşine yüksek ihtimal tedavi uygularlar hormonlarla ilgili ise sorun benim eşime çatlatma iğnemin aynısından verdi biz 4 ekim pazartesi başladık tedaviye. O akşam perşembe ve bir sonraki pazartesi (çarşamba yumurtalarım toplandı) o güne kadar 3 tane vuruldu. Eğer hareketli sperm olmaz ise bizim tedavi gördüğümüz hastane tese ameliyatı yapıyor. Her merkez aynı mı bilmiyorum ama hareketsiz spermden kaliteli embriyo çıkmıyor yada dölleyemiyor sanırım net bilmiyorum. Bana doktorum hareketli olması lazım demişti. Her şeyin hayırlısı canım ben ne diye gittim nasıl döndüm eve inşallah testim pozitif çıkar düşük bir ihtimal ama kısmet…. inşallah Rabbim tez zamanda şifanızı verirSende herhangi bi problem varmıydı peki canım
Desene bizede bu yollar görünüyor gelde kayınvalideyi görumceyi ikna et. Hemen aşılamaya gitmeyin gerekirse 1 sene bekleyin deyip duruyorlar kabullenmiyorlar bi kac kisi daha aynı şeyi söyledi aşılama tutmaz direk tüp bebek işlemini başlatın vakit kaybetmeyin diye rabbim hayırlı haberler almayi nasip etsin vardır bundada bi hayırHayır canım bende yoktu 27 yaşındayım hatta bana doktor yumurtalık durumun vs çok güzel demişti. Normalde 13 15. Günü buluyor yumurta toplama operasyonu benim gelişimim çok iyi olduğu İçin tedavimin 10.günü toplandı yumurtalarım(13 ekim) 10 tane den 7 tanesini kullanacağız dediler ama eşimden çok iyi sperm çıkmadı sanırım sadece 2 tane döllenebildi işte. 14 ekim akşamı ağrım geçmeyince şikayetim olunca muayeneye çağırdı beni yoksa 18 ekim pazartesi olacaktım transfer yumurta toplama günü öyle söylenmişti. Muayeneye gidince embriyo durumunu sordum 2 döllenme oldu biri imha olacak kalitesi çok kötü ötekide 5.güne gitmeyebilir zaten tek olduğu İçin riske atmayıp o gün transfer ettiler o da orta kaliteydi. Muayeneye gidip transfer oldum resmen tüp bebek bölümünü o gün ben kapatıp çıktım hastaneden:) . Acaba gitmeseydim belki o embriyom bile kalmayacaktı bazen bi işaret mi diyorum kafam allak bullak çok zor işler canım. Eşine yüksek ihtimal tedavi uygularlar hormonlarla ilgili ise sorun benim eşime çatlatma iğnemin aynısından verdi biz 4 ekim pazartesi başladık tedaviye. O akşam perşembe ve bir sonraki pazartesi (çarşamba yumurtalarım toplandı) o güne kadar 3 tane vuruldu. Eğer hareketli sperm olmaz ise bizim tedavi gördüğümüz hastane tese ameliyatı yapıyor. Her merkez aynı mı bilmiyorum ama hareketsiz spermden kaliteli embriyo çıkmıyor yada dölleyemiyor sanırım net bilmiyorum. Bana doktorum hareketli olması lazım demişti. Her şeyin hayırlısı canım ben ne diye gittim nasıl döndüm eve inşallah testim pozitif çıkar düşük bir ihtimal ama kısmet…. inşallah Rabbim tez zamanda şifanızı verir
Bence aşılama ile vakit kaybetmeyin hiç direk tüp bebeğe gidin çoğu kişi keşke direk ilk tüp bebeğe gitseydik aşılama ile vakit kaybetmeseydik diyor. Senin eşinin sperm çok yüksek ama hareket yok bende sayı da hiç yoktu 600 bindi sadece ama sonuçta önemli olan hareket. Bize zaten aşılama olmuyoru sayıdan dolayı çünkü onu da 10 milyonun üzerine yapıyorlar ama aşılamanın tutma ihtimali tüp bebekten çok daha düşük. Bu süreçte kayınvalide görümce hiç birini ne kafana tak ne de çok dinle geçen zaman senin aleyhine işliyor çünkü önümüzde çok uzun bir süreç var bizim durumumuzdan çok daha iyi olup seneler sonra tutan arkadaşlarım oldu o yüzden kendinizi ne zaman hazır hissederseniz tam o anda başlayın. Özellikle de sen çünkü tüp bebek tedavisi sorun erkekte de olsa kadında da tamamen kadın etrafında dönüyor %90 olay. Benim eşimin ailesi tarafından öyle bir sorun ile karşılaşmadım hatta bi an önce başlayın dediler bende de kayınpederim ve kayınvalidemin sürekli durumun hassasiyetini anlamayıp absürt absürt konuşmaları beni he çok çıldırttı. Hatta çocuğumuz olmadığını ilk öğrenip bunu onlarla paylaştığımız ilk gün konunun üzerine 10 dk sonra kayınvalidem bana yeni dünyaya gelen torunu İçin bugün mağazaları gezdim ne güzel bebek kıyafetleri var insanın hepsini alası geliyo demişti. O gece çok ağlamıştım. Hala daha devam ediyorlar saçma hareketlerine o yüzden eşimle de çok tartıştık. BaZen insan dizideki hamilelik anne bebek sahnelerine bile ağlıyor yaşamadığı duyguları orda görüp duygulandığı için bizimkilerde burnumuzun dibine soka soka torun sevip ay baksana falan yapıyo sürekli benim yumurta toplama günümde bile Allah uzun ömürler versin ailesine bağışlasın ama yaşamadığın duygular bu şekilde gözüne sokulunca insan çok kötü oluyor bu kesinlikle kıskançlıktan değil yaşayamadığın duyguların seni hüzünlendirmesi sadece.. o yüzden mümkün olduğunca kimseyle paylaşma misafir çok kabul etme canım zaten seni eşinden başka kimse anlamayacak birbirinize sıkı sıkı sarılın zaten yeterince yıpratıcı olacak dilerim uzun sürmez tedaviniz en kısa sürede sonuç alırsınızDesene bizede bu yollar görünüyor gelde kayınvalideyi görumceyi ikna et. Hemen aşılamaya gitmeyin gerekirse 1 sene bekleyin deyip duruyorlar kabullenmiyorlar bi kac kisi daha aynı şeyi söyledi aşılama tutmaz direk tüp bebek işlemini başlatın vakit kaybetmeyin diye rabbim hayırlı haberler almayi nasip etsin vardır bundada bi hayır
Saol canim benim iyi geldi seninle konuşmak rabbim inşallah tez vakitte sanada hayırlı bir evlat nasip etsin güzel haberlerini alacağımız günler yakin olsunBence aşılama ile vakit kaybetmeyin hiç direk tüp bebeğe gidin çoğu kişi keşke direk ilk tüp bebeğe gitseydik aşılama ile vakit kaybetmeseydik diyor. Senin eşinin sperm çok yüksek ama hareket yok bende sayı da hiç yoktu 600 bindi sadece ama sonuçta önemli olan hareket. Bize zaten aşılama olmuyoru sayıdan dolayı çünkü onu da 10 milyonun üzerine yapıyorlar ama aşılamanın tutma ihtimali tüp bebekten çok daha düşük. Bu süreçte kayınvalide görümce hiç birini ne kafana tak ne de çok dinle geçen zaman senin aleyhine işliyor çünkü önümüzde çok uzun bir süreç var bizim durumumuzdan çok daha iyi olup seneler sonra tutan arkadaşlarım oldu o yüzden kendinizi ne zaman hazır hissederseniz tam o anda başlayın. Özellikle de sen çünkü tüp bebek tedavisi sorun erkekte de olsa kadında da tamamen kadın etrafında dönüyor %90 olay. Benim eşimin ailesi tarafından öyle bir sorun ile karşılaşmadım hatta bi an önce başlayın dediler bende de kayınpederim ve kayınvalidemin sürekli durumun hassasiyetini anlamayıp absürt absürt konuşmaları beni he çok çıldırttı. Hatta çocuğumuz olmadığını ilk öğrenip bunu onlarla paylaştığımız ilk gün konunun üzerine 10 dk sonra kayınvalidem bana yeni dünyaya gelen torunu İçin bugün mağazaları gezdim ne güzel bebek kıyafetleri var insanın hepsini alası geliyo demişti. O gece çok ağlamıştım. Hala daha devam ediyorlar saçma hareketlerine o yüzden eşimle de çok tartıştık. BaZen insan dizideki hamilelik anne bebek sahnelerine bile ağlıyor yaşamadığı duyguları orda görüp duygulandığı için bizimkilerde burnumuzun dibine soka soka torun sevip ay baksana falan yapıyo sürekli benim yumurta toplama günümde bile Allah uzun ömürler versin ailesine bağışlasın ama yaşamadığın duygular bu şekilde gözüne sokulunca insan çok kötü oluyor bu kesinlikle kıskançlıktan değil yaşayamadığın duyguların seni hüzünlendirmesi sadece.. o yüzden mümkün olduğunca kimseyle paylaşma misafir çok kabul etme canım zaten seni eşinden başka kimse anlamayacak birbirinize sıkı sıkı sarılın zaten yeterince yıpratıcı olacak dilerim uzun sürmez tedaviniz en kısa sürede sonuç alırsınız
Amin ne demek canım inşallah şenindeSaol canim benim iyi geldi seninle konuşmak rabbim inşallah tez vakitte sanada hayırlı bir evlat nasip etsin güzel haberlerini alacağımız günler yakin olsun
erkek infertilitesinden kastınız nedir burda ki kişilerin eşleri çoğu azospremi ?Merhaba arkadaşlar
Bende bu konuda çok soru sordum çok yardımcı oldu arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim
Devlet Hastanesi'ne Tüp Bebek yapacakken bir anda yasa değişti ve aşılama şartı istendi. Hemde aşılama tutmaz Tüp Bebek raporum varken. Vardır bı hayır deyip özelde tedaviye başladıkBende PKO vardı eşimde Erkek İnfertilitesi amaaa2 aylık bir tedavi sonunda şuan HAMİLEYİM
Allah'ım Hakeden; İsteyen; Emek Veren Herkese Nasip Etsin. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım.
Azospermi. Hareketsizlik Düşük Sperm Sayısı Morfoloji Bozukluğu...erkek infertilitesinden kastınız nedir burda ki kişilerin eşleri çoğu azospremi ?
azospremi sıfır sprem demek ya (düşük sprem morfoloji bozukluğu bunlar sprem bulunduktan sonraki sıkıntılarınız mıydı) kime tedavi oldunuz bu aradaAzospermi. Hareketsizlik Düşük Sperm Sayısı Morfoloji Bozukluğu...
Öncelikler Zeynep Kamil de tedaviye başladık. Drumuz aşılama olmaz tutmaz direk tüp Bebek e yönlendirdi. İlaçlar kullandık proxed plus vs hiçbir işe yaramadı maalesef. Adet olup tüp bebek başlayacağımız zaman yasalar değişti raporum iptal oldu. Aşılama şartı zorunlu kılındı 2 tane tutmayacağı biline biline. Bizde Bahçeci Altunizade de başladık Allah'a Şükür Güzel sonuç İlk denemede aldıkazospremi sıfır sprem demek ya (düşük sprem morfoloji bozukluğu bunlar sprem bulunduktan sonraki sıkıntılarınız mıydı) kime tedavi oldunuz bu arada
sizde en azindan sprem varmış demek ki biz gibi azospremi hastalarında sprem yok yani doğal yoldan çıkış yok tese öneriliyor genelde ama biz enn azindan bi umut doğal yoldan çıkış için çabalıyoruz.Öncelikler Zeynep Kamil de tedaviye başladık. Drumuz aşılama olmaz tutmaz direk tüp Bebek e yönlendirdi. İlaçlar kullandık proxed plus vs hiçbir işe yaramadı maalesef. Adet olup tüp bebek başlayacağımız zaman yasalar değişti raporum iptal oldu. Aşılama şartı zorunlu kılındı 2 tane tutmayacağı biline biline. Bizde Bahçeci Altunizade de başladık Allah'a Şükür Güzel sonuç İlk denemede aldık
Erkek infertilitesine ne gibi çözüm bulundjÖncelikler Zeynep Kamil de tedaviye başladık. Drumuz aşılama olmaz tutmaz direk tüp Bebek e yönlendirdi. İlaçlar kullandık proxed plus vs hiçbir işe yaramadı maalesef. Adet olup tüp bebek başlayacağımız zaman yasalar değişti raporum iptal oldu. Aşılama şartı zorunlu kılındı 2 tane tutmayacağı biline biline. Bizde Bahçeci Altunizade de başladık Allah'a Şükür Güzel sonuç İlk denemede aldık