Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
sevgili tulay24,
çok teşekkürler mesajın için.
sana özelden mesaj attım,bakarsan sevinirim.
arkadaşlar bir de biz kendimiz hormon testlerini yaptırmaya kalksak
sanırım fsh,lh,prolaktin yapılıyor değil mi?
yaklaşık ne kadar bu testler?
bir de kromozom testi nasıl yapılıyor?bilgisi olan var mı?

Merhaba Canım arkadaslarım.
Hepinizin mevlüt kandili mübarek olsun.
Rabbim Peygamber efendimizin dünyayı sereflendirmesinin hürmetine hepimizin dualarını kabul etsin :Saruboceq:
Eşlerimize Safi sıfatıyla şifa nasip etsin.
Hepimizin tedavilerinde kolaylıklar versin.
Evlerimizi bebek sesleriyle şenlendirsin :Saruboceq:
Amin.Amin.Amin.

banbancım ne yaptınız mrk ettim.inşallah hayırlı haberler verirsin.

banbancım ne yaptınız mrk ettim.inşallah hayırlı haberler verirsin.

Merhaba gelincik Semih Özkanın yanına cumartesi günü gittik.Daha önceki yaptırdığımız test sonuçları ile beraber.Durumuzdan da bahsettik inmemiş testis den ameliyat olduğu için testislerin küçük kaldığını söyledi.Şuanda aslında yapılacak pek fazla bişey olmadığını sadece testimizi 2-3 kez daha tekrarlamamız gerektiğini söyledi.Bizde daha önce sperm çıkmıştı spermiogramda tekrar çıkarsa ameliyata gerek kalmaz dedi.Birde bizde 80 tane sperm çıkmıştı ama cansızdı.eşim o sıralarda grip olmuştu fena bişekilde üşütmüştü ve antibiyotik kullandı 1 mg Semih bey antibiyotiğin etkisi ile gözükmemiş olabilirler dedi.Antibiytik sperm kalitesini ve spermleri öldürürmüş öyle söyledi.Genetik testi içinde gerek yok dedi Emre bey de aynı şeyi söylemişti.Aslında Emre bey ile hemen hemen aynı şeyleri söylediler.

Biz keçiboynuzu kürünü kullandığımızı söyledik size bir zararı olmaz ama kanıtlanmış bir faydası da yok dedi.Bitkisellere fazla takılmayın diyor.Bol Bol sebze yiyin ve kırmızı eti çok fazla tüketmeyin dedi hafta 1 yeterliymiş.Bekliyecez biraz belki bir gelişme olur bu hafta eşim memorialde de sperm testi yaptıracak belki merkezler arası fark olabilir.

Allahtan hayırlısı olsun hepimiz için

hayırlısı arkadaşım. inşallah bulunur gerek kalmaz teseye. genetik testi istemediğine göre herkesinki aynı olmuyor demek.

canım üniversite hastanesinde yaptırırsan ücret ödemiyorsun. benim eşim orda üroloğa muayene olmuştu o istemişti hepsini orda yaptırdık kromozomda dahil hiç bi ücret ödemedik. kromozon testinde de eşin sabah aç karna gidip kan veriyor. 15/20 gün de alabiliyorsun sonucu.özel de ne kadara yapıyorlar bilmiyorum.

bize kandan fsh,lh,prolaktın,testesterona baktırmışlardı ınternatıonal hospitalda 400ytl cıvarı vermıştık zaten baskada bışey yaptrmadılar hormonların yol gösterdiğini söylemişlerdi eger fshımız sınırtlarda cıksaydı önce benım yumurtalar gelıştırılıp yumurta top.günü m.tese yapılcaktı fakat 40 larda çıktığı için sansımızın az oldugu görüldü önce m.tese yapıldı.Enkısa zamnda güzel haberlerini almak dileğiyle..

amin canım hayırlısı tabii elimizden bişey gelmez allahım bu dertleri en kısa zamanda aşmayı nasip etsin hepimize

canlarım dün giremedim yeni gelen arkadaşımız var aramıza hoşgeldin arkadaşım,ve ayrıca hepinizin geçmiş kandili mübarek olsun,kadınlar gününüzüde kutluyorum arkadaşlar

amin canım benim amin allahım bu dualarını karşılıksız bırakmasın:Saruboceq:

selam kızlar nasılsınız
banbancıgım inşallah mteseye gerek kalmaz Rabbim hayırlısıyla spermyogramda buldursun inşallah hepimize nasip eder zaman geçtikçe dahada bir vuruyor bebek özlemi kızlar bişey sorcam aramızda baya yıllık evliler var nasıl dayandınız çok zor geçiyormu zaman merak ediyorum bilgilendirirseniz sevenirim

ben 7 yıllık evliyim daha eskikaydirigubbakcemile3 olan varmı bilmiyorum
canım ya sen kaç yıllık evlisin
soruna şöyle bir durup düşünerek başladım çünkü o kadar çok an varki
galiba içinde çok mutlu oldugum bir an yok...
ben şöyle derim hep eger taşıyamasaydık RABBıM BıZı BUNUNLA ıMTıHAN ETMEZDı
zor gerçekten çok zor ama O nun gücüne gitmesin...sabredecegiz

evet arkadaşlar sabretmemiz gerekiyor. dediğiniz gibi bizim imtihanımızda bu. öyle anlar geliyo dayanılamayacak kadar acı çekiyosun ama sonra rabbim içimize ferahlığıda veriyor. bazıları istemeye istemeye çocuk doğuruyor kaza ile oldu diye bizlerde arıyoruz bulamıyoruz. ben buna kızmıyorum çocukları bırakıp giden, onlara bakmayan anne babalara kızıyorum. bu senin canın nasıl bırakabilirsinki. geçen yıllarda bi çocuk esirgeme kurumuna gitmiştim. 4 yaşlarında bi kız çocuğu.öyle tatlı öyle masum ki.kocaman gözleri açmış biz bişey demeden annem beni buraya bırakıp gitmedi. annemin işi varmış onu yapınca beni almaya gelecek diyo. arkadaşlarımında benimde gözlerimiz doldu. nasıl bırakıp gittin bu yavruyu diye. en çok anne sevgisine şevkatine muhtaçken.belki o annelerinde kimbilir ne sorunları sıkıntıları var bilemeyiz ama ben anlamakta zorlanıyorum. belkide çocuğum olmadığı için bu kadar duygusal davranıyorum. tek bildiğim sabretmemiz gerektiği. Allahım hepimizin yardımcısı olsun.

günaydın kızlar...aramıza yeni arkadaşlar katılmış katılma nedeniniz pek hoş birşey değil ama hoş geldiniz inşallah en kısa zamanda çıkarsınız buradan hayırlı sonuçlarla...........zamancım biz 8 yıllık evliyiz bir geçmişe bakıyorum bir şimdiye inan öyle çok şey yaşadıkki acı tatlı ama gerçeği söylemek gerekirse acıyı daha çok yaşadım gibi geliyor benim eşim çok duygusaldır bizbu sorunu öğrendiğimizde daha 1.5 yıllık evliydik ve çok büyük bir yıkım oldu hemen bir araştırma içerisine girdik evliliğimizin 5 yılında tesa oldu eşim bulunamadı malesef bu daha büyük bir yıkım oldu eşim için ....ama ilk öğrendiğimizden sonra eşim baya bir depresyona girdi sorun kendinde diye inan tedaviye başlayana kadar pek mutlu günler yaşadım diyemem eşim kendini dışarı vurdu çünkü pek dertleşmez olduk herşeyi paylaşmaz olduk bir ara yarılmayı düşündük yani ben düşündüm kendimi dışlanmış hissettim neyseki eşim kendine geldi topladı kendini ama çok yaralar açtık birbirimizde ne çokta bende neyseki sağlam kayayım her yöne dayanıyorum sonra eşimi ikna ettim tedavi için başladık ben değil ama eşim çok heveslenmişti dr da kesin bulunur deyince çok kötü oldu ama daha çok kenetlendik sonra birbirimize her şey çocuk değil ben bunu bilir bunu söylerim canım yeterki huzur olsun mutluluk olsun başka şey istemem tabiki bir bebişimiz olsun yuvamız şenlensin isterim ama elden gelen birşey yok rabbimin bir sınavı bizlere bu bizi çok şeyden geçirdi ama galiba sınavı geçiyoruz inanırmısın dimdik sağlam bir şekilde ayakta duruyorum ama içimde yanıyor kimseye eşime ailame bile belli etmiyorum kolay kolay ağlamamda her ne kadar taş kalplilikle suçlansamda kimseye içimin ateşini göstermem kendi içimde yanar sönerim belli etmem allah bana sağlık verdiği sürece araştırırım derdimizin çaresini bulmayada çalışırım olursa olur olmazsa olmaz kader derim sineye çekerim ama yıkılmam allahın izniyle ....sende canım inanki herşey çocuk değil aramızda 11 yıllık evlide var hatırlıyorum bakalım o neler yaşamış uzun yıllarda rabbim birderdi veriyorsa taşıma kolaylığıda veriyor ne yapalım işte bu hayatımız daha neler göreceğiz bakalım arkadaşı dediği gibi sabır sabır sabır

anaaa ne kadar uzun yazmışım öyle galiba içimi dökmüşüm af ola kızlar

Canım arkadaşlarım ne güzel içinizi dökmüş rahatlamışsınız.Herkes kaç yıllık evli olduğundan bahsetmiş.Canlarım biz daha yılımızı bile doldurmadık azospermi öğrendiğimizde 7 aylık evliydik şimdi 9 aylık evliyiz.((( içinizde en az evlilik süresi olan benim galiba.
Bende ilk öğrendiğimde şok olmuştum.Ne günlerim geçiyor ne de eski halime dönebiliyorum eskiden daha neşeli daha güleryüzlü idim ama şimdi eski halimden eser kalmadı ama yaşıyorum yinede eşim üzülmesin diye bende sizler gibi sağlam durmaya çalışıyorum becerebildiğim kadarı ile.
Allah daha büyük dertler vermesin diye dua ediyorum artık.Her yaşadığımz şeye şükür etmek lazım elbet vardır bunda da bir hayır diyerek teselli olmaya çalışıyorum.
İleri yaşantımız nasıl olur bilemem ya birlikte çekirdek aile olarak yaşlanacağız yada kalabalık bir aile olacağız.Gönlüm kalabalık aileden yana tabikide Allah yinede hayırlısı ne ise onu yaşatmayı nasip eylesin diyorum.Daha yolun çok başındayız........

27 yaşındayım 8 yıllık evliyim çok şey yaşadım diyebilirim sadece aile içinde başka şekilde değil haaa yanlış anlaşılmasın sadece şunu diyebilirim çocuk mutluluk getirmiyor herşey sağlık huzur mutluluk eltimin çocuğu oldu 2 ci günü eşiyle hastanede birbirlerini yemişler öyle kavga etmişlerki kaynım onları hastanede bırakıyormuştu düşünün 13 yıllık evliler ve tüpbebekle bebişleri oldu ama tam olarak mutlu değiler olamazlarda zaten çünkü insanın içi temiz olsun onlarda bu pek yok onun için mutlu olamazlar dedim bebişi bukadar bekle doğduğu gün kavga et hevesi boğazında kalsın benim en büyük örneğim onlar açıkçası

canım, bende 6 yıllık evliyim inan bana güzel günlerin gelecegini düşünerek geldim bu güne kadar allahım sabrını veriyor bizde ögreneli yaklaşık 3 yıl oldu çok zorgünler yaşadım bazen ümitsiz olup ağladım bazende olacak diye düşünerek sevindim yinede hala güzel günlerin geelecegini düşünerek yaşıyorum allahım en kısa zamnda bize o güzel günleri yaşatsın:Saruboceq:

evet işte herşeyin başı sabır sabretmesek zaten bugünlere gelmezdik kimimiz yeni evli kimimiz baya olmuş ama yılmak yok yola devam etmişiz heran yeni birşeyler varmı diye araştırmadayız .....inşallah rabbim emeklerimizi boşa çıkarmaz...bende her adetim geçtiğinde ümitleniyorum acaba varmı bebiş diye ama yok bide benim adetim bulantılı olur ağrı mideme vurur işte derler ya umut insanın ekmeği diye yemeden duramıyoruz ye ye dur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…