Ben açıkçası yararlı olacağını düşünüyorum. Orda Ali Erol Bey ve Seçil Hanım vardı. Kendileriyle bizzat konuşma şansım da olmuştu. Oldukça anlayışlılar. Ve her sorduğum soruya içtenlikle cevap vermişlerdi. Dernekteki çoğu insanın öyle olduğunu biliyorum. Senin açından faydalı olacaktır. Eğer ki durumun bi kafa karışıklığıysa bile bu konuda farkındalığın arttı. Ve birçok insandan önde başladın hayata. Öyle düşün.Umarım yararlı olur. :)
Bence de o konuda çok şanslıyım. Umarım onlarla benim de konuşma fırsatım olur. :)Ben açıkçası yararlı olacağını düşünüyorum. Orda Ali Erol Bey ve Seçil Hanım vardı. Kendileriyle bizzat konuşma şansım da olmuştu. Oldukça anlayışlılar. Ve her sorduğum soruya içtenlikle cevap vermişlerdi. Dernekteki çoğu insanın öyle olduğunu biliyorum. Senin açından faydalı olacaktır. Eğer ki durumun bi kafa karışıklığıysa bile bu konuda farkındalığın arttı. Ve birçok insandan önde başladın hayata. Öyle düşün.
Ayrıca annenin biliyor olması büyük şans. Onun desteğini hep al.
Dediğim gibi bu eşcinsel olduğun konusunda kesinlikle emin olduğunda bunu insanlara açıklarken gerçekten dikkatli ol. Bu işin eğitimini alıyorum ve benim çevremde de homofobik çok insan var. Üstelik bu insanlar psikolog. Ancak benim bugüne kadar dersini aldığım hiçbir hocam eşcinselliğin bi bozukluk olduğunu söylemedi. Ve tedavi falan hikaye. Gereksiz hormon yükleyip vücuduna zarar verebilirler. Çok oku çok araştır. Gözünü korkutmak istemedim. Sadece bazı gerçekler bunlar. Ve bilmen gerekiyor. Tecrübe etmeden bilmen senin faydana olur diye düşündüm. Ve yazabiliyorsan hislerini yaz. Anlatacak birilerini bulamadığında bana burdan ulaşmak istersen kesinlikle çekinme her konuda yazabilirsin bana. Seve seve dinlerim elimden geldiğince yardımcı olurum. Kafanı şişirdiysem de kusuruma bakma.Lgbt bireylerine hep destek oldum olmaya da devam etmek isterimBence de o konuda çok şanslıyım. Umarım onlarla benim de konuşma fırsatım olur. :)
Yok aksine çok sevindim. Bana yol gösteren tecrübeli biri olması hoşuma gitti açıkçası. Söylediğiniz her şeyi göz önünde bulunduracağım. Teşekkür ederim bana destek olduğunuz için :) Asla kafamı şişirmediniz. He eğer şişirdiyseniz herkes böyle şişirsin :)Dediğim gibi bu eşcinsel olduğun konusunda kesinlikle emin olduğunda bunu insanlara açıklarken gerçekten dikkatli ol. Bu işin eğitimini alıyorum ve benim çevremde de homofobik çok insan var. Üstelik bu insanlar psikolog. Ancak benim bugüne kadar dersini aldığım hiçbir hocam eşcinselliğin bi bozukluk olduğunu söylemedi. Ve tedavi falan hikaye. Gereksiz hormon yükleyip vücuduna zarar verebilirler. Çok oku çok araştır. Gözünü korkutmak istemedim. Sadece bazı gerçekler bunlar. Ve bilmen gerekiyor. Tecrübe etmeden bilmen senin faydana olur diye düşündüm. Ve yazabiliyorsan hislerini yaz. Anlatacak birilerini bulamadığında bana burdan ulaşmak istersen kesinlikle çekinme her konuda yazabilirsin bana. Seve seve dinlerim elimden geldiğince yardımcı olurum. Kafanı şişirdiysem de kusuruma bakma.Lgbt bireylerine hep destek oldum olmaya da devam etmek isterim
O kadar yakın da değildik aslında ama saklayamadım sanırsam. Bir yerlerden hep pot kırdım. Ama Türkiye eşcinsellerin yaşayamayacağı bir ülke değil demişsiniz. İşte orası biraz düşündürüyor. Benim mesela kız arkadaşım olsa onunla sokakta el ele tutuşup yürüyemem bir noktaya da değinmişsiniz geri kalanı da yavaş yavaş kanıksıyor diye orada da size katılıyorum . Bu güzel yorumunuz için ayrıca da teşekkür ederim :)Ne kadar eşcinsel arkadaşım varsa hepsinin lisede en yakın arkadaşından hoşlanma/ hoşlandığı insanın en yakın arkadaşı olup duygularını saklayamayınca arkadaşlık ilişkilerini sonlandırma hikayesi var.
Kafaların sosyal ilişkiler konusunda en karışık olduğu olduğu dönem sanırım lise yılları. Haksızlığa uğramış hissetme. Arkadaşın da daha çok genç nasıl tepki vereceğini bilmiyor bir parçada kandırılmış hissediyor muhtemelen. İleride durup lise yıllarını düşündüğünde senin dostluğunu, özverini özleyecektir. Sende ileride cinsel yönelimini saklamadan flört edebileceğin ortamlarda olacak, o karşılıklı çekimi daha iyi tanımlamayı öğreneceksin.
İleride ne olur bilemem ama şuanda Türkiye eşcinsel gençlerin yaşayamayacakları bir ülke değil. Özellikle büyük şehirlerde kendi dernekleri, barları sosyalleşebilecekleri alanları var. Genç kesim zaten cinsel yönelim ayrımını takmıyor -ergenliği sayma ergenlikte herkes kategorileştirmeyi sever- toplumun geri kalanı da yavaş yavaş kanıksıyor. Evlenmek dışında gerçekleştiremeyeceği bir gelecek planı yok eşcinsel bireylerin. Ki bence senin bayağı iyi bir geleceğin olacak, satır aralarından anladığım kadarıyla, lise yıllarını, sporla, akademik başarılara odaklanmakla, dilediğin gibi sosyalleşmekle geçiren, kendini çok iyi ifade edebilen bir kızsın. Yaşıtlarının çoğu gibi ya da benim o yıllarda olduğum gibi boş boş takılmıyorsun, bunların iyi bir geri dönüşü olacaktır sana ileride.
Evet. Yazınızı yeni okudum ve günümüz olaylarında haklı olduğunuzu düşünüyorum. Bana açılmamayı önermişsiniz. Zaten bunu yapamam nedenini önceki yorumlar da da söyledim. Eğer okumadıysanız tekrar söyleyeyim. Birinci sebebim babam. O henüz bu durumda böyle bir konuyu konuşmaya müsait değil. İkinci sebebim ise henüz büyük bir şehirde yaşamıyorum. Ben onu 3.5 yıldır seviyorum. Açıkçası aşk olmadığını düşünüyorum. Bu bayağı sevmek. Üzüldüğünde üzülmek güldüğünde gülmek. Yanımda olacak diye bir şey yok. Kalbimde duruşunu sevmek bana yetti. İmkansız olduğunu bildiğim için ne kadar bastırmaya çalışsam da hep sinyaller yolladım. O da bunu yeni anladı. Şimdi de konuşuyor ama çok suratsız. Doğum günümü bile bir görevmişçesine kutladı. Yapılması zorunlu bir şeymiş gibi. Ne selam ne merhaba. Artık hiçbir şey yok. Elimdeki her şeyi kaybetmiş, bocalamış gibi hissediyorum. Bana bazen bakıyor çaktırmadan. Annemle bu konuyu konuştum ve bana ona bakmamamı hatta o konuşmadan konuşmamamı söyledi. E haliyle bu da beni aşırı zorluyor. Neyse konudan biraz saptım sanırsam :) Zaman veriyorum şu anda. Her şeyi oluruna bıraktım. Saklanıyorum yani. Derslerime gerçekten ağırlık vermem gerekiyor. Zaten ya ders çalışırken atabiliyorum ya da spor yaparken (gerçi orada hiç atamıyorum ya görürsem diye) Bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim :)cinsel yoneliminiz ne olursa olsun farklı yaslarda platonik bir aşk yaşayabilirdiniz,
burada acılan benzer bir sürü konu var. onların sevdigi kisi erkek diye askları normal, sizinki kabul edilemez mi diyecegiz?
bunu söyleyecek insanlar varsa da cümlenin girişini okuduktan sonra devamını bile getirmeden 2.entry e gecmenizi oneririm, ben öyle yapıyorum, yoksa okurken sinirden ruh saglıgım bozulacakmış gibi hissediyorum.
bir benzerini toplumda sizi din, ırk, cinsel kimlik vb farklılıklar nedeniyle yargılayabilecek, nefretle yaklasacak insanlar icin de yapmanızı öneririm. aksi taktirde yaşamınızı onlara göre sekillendirmeniz hayatınızın hatası olur.
kurtulmak istemek vb düsünceleriniz olmasa dahi içinde bulundugunuz durumu bir dönem kabullenmekte zorlanmıssınız.
ben de psikolog oneriyorum ancak toplumda cogunlugun düsünceleri ve kendinizi baskılamak zorunda hissetme ihtimalinizi ortadan kaldırıp kendinizle barışık bir insan olmanız icin.
hatta bana kalırsa ülkemizde ergenlige girdikten sonra her genc gitmeli, sadece siz degil ki heteroseksuel birinin karsı cinsi arzulaması bile ayıp(!) karsılanıyor, yaşıtınız bircok genç saglıklı birey olarak hissettigi bircok seyin olmaması gerektigine inanabiliyor... hatta bircogunun karşı cinsi yasak gordugu icin bazı seyleri hemcinsleri ile kesfetmeye calıstıgı da bilinen bir gercek.
hormonal olarak da elbette doktora kontrole gitmenin hicbir zararı olmaz, herhangi bir hastalıgınız varsa erken teshis icin de iyi olur. ancak homoseksuellik bir hastalık degil, tamamen hormonlara baglı birsey de degil, aksi taktirde gecmiste hormon verilen bircok kisi yaşamlarına heteroseksuel olarak devam ederdi... bircok ornek okuyoruz, duyuyoruz ancak birebir sahit oldugum da var, lise arkadasımdı.
o da sizin gibi akıllı bir kadındı, cok zorlandı fakat simdi kendi düzenini kurdu, görece mutlu bir hayatı da var.
hatta o yıllarda bana da cok teklif etmisligi var, ilk basta yadırgamıstım ama sonra homofobik bakıs açımdan ötürü kendimden utanmıstım. fakat bir o kadar da onu üzen insanlar oldugunu biliyorum... sizi sadece bu konuda uyarırım. maalesef aşkınıza karsılık bulamadıgınız gibi karsınızda ailesi ve toplum tarafından kötü yönlendirilen insanlar kalbinizi kırabilir ve toplumun cinsel konulardaki tabularına baglı olarak sizin tüm iyi yönlerinizi gölgeleyecek sekilde konusabilirler... onları en basta yazdıgım gibi takmamanızı tavsiye ederim ancak icinde bulundugunuz cevrenin kısıtlı oldugunu düsünürsek simdilik açılmamanızı tavsiye ederim.
bu sefer de cinsel kimliginizi paylasamadıgınızdan ötürü hislerinizi belki yaşça cok büyük, belki karakterinize uymayan, seveceginiz özelliklere sahip olmayan lezbiyen baska bir kadın karsınıza cıktıgında sırf tatmin amaclı yaklasma ihtimaliniz de var. bu durumda her zaman denginiz insanlarla birlikte olmanızı tavsiye ederim.
emin olun karsınıza cıkan ilk ve son kadın o olmayacak. sizi heycanlandırmıyorsa tecrubeleri nedeniyle sizin düsüncelerinizi manipüle etme ihtimali olan insanlarla yakınlasmak gibi bir zorunlulugunuz yok.
bazı seylerin oturması icin kendinize, ailenize zaman verin...
belki hayatınızda gecici bir dönemdir bu. (nasıl olabilecegi hakkında bir fikrim yok gerci)
derslerinize agırlık verip basarılı, kendi ayakları üstünde durabilen bir kadın olmak icin ugrasın.
umarım her sey gönlünüzce olur...
Evet. Fazla duygusalımdırBence psikoloğa gitmelisin
neden? eşcinsel olduğun için değil...aşk acısını hayatının merkezi yaptığın için.
Şu an ben de aşk acısı çekiyorum da ondan biliyorum ve başladım psikoloğa sana da önerim bu , ve ayrıca derinlemesine ancak öyle kendini bulabilirsin bence..
Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bana çok büyük bir moral kaynağı oldunuz :) Dediklerini uygulamaya çalışacağım ve düşüncelerinizi göz önünde bulunduracağım :)Zor şeyler yaşayacaksın biliyorum (ne yazık ki toplumumuz ortada) Ama sen yorumlarından, yazdıklarından gördüğüm kadarıyla, yaşından daha olgun ve güçlü bir kadınsın. Daha güçlü olacaksın. Şanslısın annen de bilinçli bir kadın ve arkanda ve en önemlisi sende güçlü bir kadınsın.
Burada ahkam kesenlerin çoğu eşcinsellerden vebalı gibi kaçtığı ve hastalık olarak gördüğü için, iletişim kurmadığı için karşısındakini makine olarak gördüğü, duygularının yöneleceği yeri seçemeyeceğini anlamak istemedikleri için seni anlamayanlar olacak. Ama olsun anlayanlar da olacak.
Ben de üniversitenin ilk yıllarında anlamazdım, bilmezdim, bilinçsizdim. Ta ki eşcinsel arkadaşlarım olana kadar. Tüm o zorluklara rağmen güçlü bir şekilde durup başarılı ve kafa dengiydiler. Ne güzel anılarımız oldu şimdi ayrı şehirler girdi aramıza ama hala en yakınlarım onlar.
Eşcinsel olan bir erkek arkadaşım şimdi öğretmen ve sevgilisiyle beraber yaşıyor. Sadece güvendikleri ve sevdikleri bunu biliyor kalanlar ev arkadaşı sanıyor. Ama olsun onlar mutlular...
Bir arkadaşım vardı yurtta an odamda kalırdı lezbiyen ,o da doktor oldu yine Türkiye'de en bilinen hastanelerin birinde ve aranan bir doktor oldu.
Evet onlar da gençlik dönemlerinde zorluklar yaşadılar belki. Ama arkalarında destekleyen bir aile ve az ya da çok fark etmiyor destekleyen arkadaşları var ve kendi ayaklarının üstünde güçlü bir şekilde duruyorlar.
Senin de konuşmandan belli çok başarılı olacaksın ve seni seven ailenin de desteği arkandayken bunun yanlış yada hastalıklı bir şey olmadığını bilerek gayet mutlu bir şekilde yaşayacaksın.
Evet Türkiye'de daha güç olur belki şansın varsa Yurtdışında yaşa ama Türkiye'de de kalacaksan çekinme mutlu olan da çok. Daha güç olsa da çok kişi mutlu ve sen bu akıllı, olgun, güçlü halinle başarırsın.
Çok sevdim olgun tavrını. Burada senden büyük çok kadın üyeden daha olgun yazmışsın ve polemiklere bile sakin kalmışsın Senin yaşında ben bu kadar olgun değildim takdir ettim seni.
Bahtın şansın bol olsun.
Çok teşekkür ederim bu desteğiniz için :)Kendimi nedense sana yakın hissettim.Aynı yaşlardayız,ben 18'im.Eşcinsel değilim ama savunuyorum hep.Ne bileyim istersen özelden mesaj atabilirsin.
Anladım benim de tek amacım bu şu an. Eğitimimi ön plana koymamı söyleyen bir sürü insan oldu ve bu yoldan gideceğim şimdi. Teşekkürler yorumunuz için :)Eşcinsellik bu ülkede zor.ama olmadigin biri gibi yasamak daha zor.unv yillarinda güzeller güzeli bir kiz arkadaşım duygularini bir şiirle bana anlatmisti.Hicbir zaman onunla aynı duyguları hissetmedim ama hatirladikca hep ona ve duygularina saygı duymusumdur.Egitimine öncelikli odaklanmani öneririm. Vasifli ve donanimli olursan dunyanin bir yerinde istediğin gibi mutlu yaşama şansın olur