- 5 Ekim 2020
- 13.374
- 35.926
- 548
- 36
- Konu Sahibi succulentaski
O zaman siz de eşinize diyeceksiniz ki araba alacağım satmakla hata ettim deyip parayı arabaya bağlayın.
Evet bunu düşünüyorum şu an.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O zaman siz de eşinize diyeceksiniz ki araba alacağım satmakla hata ettim deyip parayı arabaya bağlayın.
Maas almadan calisan adam nasil ev gecindirecek. Ne kadar ayip ya eski gelinden alacak, yeniye takacak. Iki tane oglunun oldugunu dusunerek bileziklerin yarisini size takip, yarisini saklasaymis.
Ben olsam ne yapardim? Bekarken aldigim arabanin satisi ile yeni arabanin yuzde kaclik borcu karsilandiysa onu talep ederdim. Madem herkes verdigini geri aliyor :). Tabiiki vermeyecekler. Olan biteni kendi ailenizle paylasin, bu durumla tek basiniza mucadele edemezsiniz. Esiniz kredi ceker yine yardim eder. Ailenizden mutlaka bir fikir alin, gerekirse esinizle konussunlar.
Esime "Problem yok. Sen simdiden bana ödeyecegin tazminati ve nafakayi düsünmeye basla son görevin olarak" derdim. Bir yere kadar ok. Ama parasi yoksa otursun kardesi de yerine
Bende yaşadım benzerlerini. Anlatamıyorda insan kimseye. Onların saçmalığı yerine bazen ben utanıyordum. Taviz vermeyin. Para harcamadıkça erkekler ailelerine harcıyorlar. Eril enerji mekanizmasından.Valla kızlar kimseyle paylaşamadığım bir konu. Anneme babama anlatsam olay çıkar zaten biliyorum.
Ama ben mi gaddarlık ediyorum diyordum. Maaşı ayırdım bu ay. Bilezikleri de kabul ettim gitsin kendi maaşıyla alabiliyorsa alsın. Birikime de dokundurtmuyorum.
Ama gerisi yooo. Bitti tükendim.
Araba mevzusunda boşanma konusunu dillendirmiştim. Konu ilerlerse yine yapacağım.
Yapacağınız şey belli.Evet bunu düşünüyorum şu an.
Bende yaşadım benzerlerini. Anlatamıyorda insan kimseye. Onların saçmalığı yerine bazen ben utanıyordum. Taviz vermeyin. Para harcamadıkça erkekler ailelerine harcıyorlar. Eril enerji mekanizmasından.
Bu son cümleyi nasıl hazmettiniz? E yeni gelin can da siz patlıcan mısınız?Kayınpeder yok hükmünde. Kendi babası hastalandığında bile eşim ve kardeşi gitti dönüşümlü hastanede kaldı. Daha çok da kardeşi tabi ki işi daha rahat.
Arabayı satamaz yeni evli çocuk eşiyle gezmek ister çünkü. (Bu da konuşuldu da )
Siz sadece eşinizle değil anası ve kardeşi ile de evlenmişsiniz. Durumunuza göre tabi ki destek olursunuz çok normal. Ama araba parası, altınları geri verin filan çingenliğe giriyor. Araba parasını altınlara saysınlar, bundan sonra yapmamız gereken sadece kardeşine düğünde takacağımız takı. Bunun dışında bir muhabbet açılırsa kendi evliliğini düşün kardeşini değil deyip rest çekin. Soğuk savaş ile yıpranan siz olursunuz ve eşiniz ne kadar yapmam dese de sizin, evinizin, çocuğunuzun ihtiyaçlarınsan kısıl onlara yapacak, yine siz üzüleceksiniz. Herkes ayağını yordamına göre uzatsın. Büyük oğluna mı güvenip diğer çocuğu yapmış kaynananız.Ben de onu diyorum. Kardeşin bi yerine güvenmiyorsa evlenmesin. Ev nasıl geçindirecek. Kız öğretmen ona güveniliyor orada da.
Abili kardeşli 4 ayak üstüne düşmüşler.
O kızı da sarsmak istiyorum evlenme diye.
Yapacağınız şey belli.
Elinizdeki parayla araba alacaksınız kendinize , kayınvalideyi de arayıp “bileziklerini istiyormuşsun , size aldığımız arabayı satın bilezik parasını ordan düşüp üstünü gönderin. “ deyip noktayı koymalısınız.
Gerçekten aynı benim kaynim sacmasapan bir işte çalışıyor. Maaşlı, guzel bir işe gir desen girmiyor. Sevgilisi bu sene atandı. Kendi işsiz ama kiz da bunu sorun etmiyor. Evlenirse kayinbabam kredi çekip evlendirecekmis.İşe yerleştirmek mi? Sanmıyorum çalışmak isteyeceğini. Keşke çalışacak olsa defalarca eşim kardeşini aile yanından kurtarıp büyük şehre getirmeye çalıştı iş buldu. Gelmiyor adam.
Evleneceği kızın ailesinin durumu da iyimiş bunlar böyle dört ayak üstüne düşüyor bi de.
Gerçekten aynı benim kaynim sacmasapan bir işte çalışıyor. Maaşlı, guzel bir işe gir desen girmiyor. Sevgilisi bu sene atandı. Kendi işsiz ama kiz da bunu sorun etmiyor. Evlenirse kayinbabam kredi çekip evlendirecekmis.
Kimse bize hayatı boyle bedavadan sunmadi ama bu tipler hep dört ayak üstüne düşüyorlar.
Nasil oluyor anlamıyorum.
Siz şimdi tekrar o arabayı alabilir misiniz ? Bence hayır..üstelik şu an alsanız da artık "eşinizin de " arabası olacak.Ama kanınıza aldığınız arabayı.. eşya ..bilezikte hiçbir payınız ve hakkınız yok.Bu mal kaçırmaya girmiyor mu sizce de? Ben benzer şeyler yaşadım kaynıma 2.kez iş kurmak istedi eşim.Ben sizin yerinizde olsam "sabahın köründe evladından ayrılarak çalışmak zorunda olan bir kadının üstüne kaç kişi daha bineceksiniz? Ben işe giderken baban da uyuyor oluyor..annen de ..kardeşinin evleneceği kız bile uyuyor oluyor o saatte ama maaşım onlara gidiyor farkında mısın? Ben artık çalışmıyorum say! Çünkü tüm gelirimi kızım için biriktirmeye karar verdim.Sen de evini geçindirdikten sonra kalan paranı tabiki gönderebilirsin ." diyebilirsin.Kaskosu trafik sigortası vergisi muayenesi bana battı. Ne gerek var 2. Arabaya dedim. Oraya alınacağını bilsem yapmazdım zaten.
Ben de onu diyorum. Kardeşin bi yerine güvenmiyorsa evlenmesin. Ev nasıl geçindirecek. Kız öğretmen ona güveniliyor orada da.
Bu son cümleyi nasıl hazmettiniz? E yeni gelin can da siz patlıcan mısınız?
Etsin de kiz demiyor mu biz ne yiyip icecegiz? Bana güvenip mi evlendin sen nasil erkeksin diye.Bizim kız da öğretmen yeni atandı hemen evlenme teklifi etmiş
Çok basit. Siz geçindireceksiniz. Kocanız kardeşinin evini geçindirecek. Karı koca hiçbir birikim yapamayacaksınız. Sizin çocuk evlenirken de amcasından istersiniz artık.Ben de onu diyorum. Kardeşin bi yerine güvenmiyorsa evlenmesin. Ev nasıl geçindirecek. Kız öğretmen ona güveniliyor orada da.