• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ve ailesi Sorunu

Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın ama bu tedbirsizlikle yine yaşayacağız gibi :(
Bebek çok zamansız olmuş bu ortamda ama olan olmuş. Kaynananızın çenesini neden kapatmıyorsunuz? Neden görüşmeyi kesmiyorsunuz? Konunun yarısında ben çok cinnet geçirmiş ağızlarına etmiştim.

Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın ama bu tedbirsizlikle yine yaşayacağız gibi :KK43:
Bebek çok zamansız olmuş bu ortamda ama olan olmuş. Kaynananızın çenesini neden kapatmıyorsunuz? Neden görüşmeyi kesmiyorsunuz? Konunun yarısında ben çok cinnet geçirmiş ağızlarına etmi

Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın ama bu tedbirsizlikle yine yaşayacağız gibi :KK43:
Bebek çok zamansız olmuş bu ortamda ama olan olmuş. Kaynananızın çenesini neden kapatmıyorsunuz? Neden görüşmeyi kesmiyorsunuz? Konunun yarısında ben çok cinnet geçirmiş ağızlarına etmiştim.
Ne kavgalar laflar ettim bir bilseniz.Eşim için susuyorum.Eşim asla ezdirtmiyor ama kaynanam ne yapıp edip üste çıkıyor.Aileme diyemedim.Deseydim babamlar beni çeker alırdı.Esimle sorunum yok çok seviyoruz birbirimizi.Ama babam çok sert bir adam.Duyarsa hamile bile olsam çeker alir beni.Yuvam dağılmasın diye aileme yansıtmıyorum.Kaynanamla çok konuştum.Ailemi arayıp ufak birşey derse babam hiç beklemez çeker alir beni.

Ne kavgalar laflar ettim bir bilseniz.Eşim için susuyorum.Eşim asla ezdirtmiyor ama kaynanam ne yapıp edip üste çıkıyor.Aileme diyemedim.Deseydim babamlar beni çeker alırdı.Esimle sorunum yok çok seviyoruz birbirimizi.Ama babam çok sert bir adam.Duyarsa hamile bile olsam çeker alir beni.Yuvam dağılmasın diye aileme yansıtmıyorum.Kaynanamla çok konuştum.Ailemi arayıp ufak birşey derse babam hiç beklemez çeker alir beni.
Tabi ki ailenize yansıtmayın siz halledeceksiniz. Ufak bir cinnet her şeyi çözer. 🫠

Azarlamak ne ya bana laf sokmaya çalışsa ben cinnetlik olurum.

çok geçmiş olsun, depremi yaşamayanlar anlamıyorlar bu psikolojiyi, ama kayınvalideniz çok hadsiz, çok ileri giden cümleler kurmuş size, neden bu kadar sabır ? lütfen ona hak ettiği gibi soğuk, mesafeli, hatta cevabını vererek davranın, zaten hamilelikte yeterince dengemiz bozuluyor, bir de onunla uğraşıyor olmanıza ayrıca üzüldüm, karşısında çocuk yok, bunu ona gösterin lütfen...
yeniden çok geçmiş olsun, bebeğiniz sağlıkla gelir inşallah...

Tabi ki ailenize yansıtmayın siz halledeceksiniz. Ufak bir cinnet her şeyi çözer. 🫠
Gerçekten çok az kaldı cinnet geçirmeme 😐 Eşimle depremden sonra yeniden ayağa kalamaya çalışıyoruz düzen oturtmaya çalışıyoruz.Hatayda bir çok akrabamı ögretmen arkadaşlarımı öğrencilerimi kaybettim maalesef .Evlendigimizde olan hiç bir eşyamı alamadım.Ama Allah yardım etti yeniden dizlik evimizi.Ben artık laf duymak istemiyorum.Kavga çıkarıp bütün bağları koparmama az kaldı.Bir aklım da git hataya dön konteyner da yasa diyor.Ama bebeğimi düşünüyorum.Nasil yaparım diye.🥺

çok geçmiş olsun, depremi yaşamayanlar anlamıyorlar bu psikolojiyi, ama kayınvalideniz çok hadsiz, çok ileri giden cümleler kurmuş size, neden bu kadar sabır ? lütfen ona hak ettiği gibi soğuk, mesafeli, hatta cevabını vererek davranın, zaten hamilelikte yeterince dengemiz bozuluyor, bir de onunla uğraşıyor olmanıza ayrıca üzüldüm, karşısında çocuk yok, bunu ona gösterin lütfen...
yeniden çok geçmiş olsun, bebeğiniz sağlıkla gelir inşallah...
İnanın öyle davranıyorum.Aileme de yansıtmak istemiyorum zaten konteynerda zor şartlar altında yaşıyorlar.Çok laf soktuğum laf söylediğim oldu.60 küsur yaşindalar eşim çok merhametli insandır.Kaynanam yüzünden eşimle aram açildi bir ara.Eşimde farkında herşeyin.Esim hastaneye yattığı zamanlarda eşime bilerek yapıyor diye suçladılar.Ben size erken evlenmeyin demiştim diye suçladılar.Eşim depremden sonra iyiydi ilaçlarını kullanıyordu daha kapıdan içeri girer girmez .eşime dönüp ben senin tekrar hastaneye yatacağını düşündüm açıkçası dedi.Bende kızdım ona geçmişi açtigi için
Sürekli eşime deli muamelesi yapılıyor.Eşim annesine karışma hayatımıza dediği zaman sen ilaclarini kullanmadin mi diyip manipüle etmeye çalışıyor.

Gerçekten çok az kaldı cinnet geçirmeme 😐 Eşimle depremden sonra yeniden ayağa kalamaya çalışıyoruz düzen oturtmaya çalışıyoruz.Hatayda bir çok akrabamı ögretmen arkadaşlarımı öğrencilerimi kaybettim maalesef .Evlendigimizde olan hiç bir eşyamı alamadım.Ama Allah yardım etti yeniden dizlik evimizi.Ben artık laf duymak istemiyorum.Kavga çıkarıp bütün bağları koparmama az kaldı.Bir aklım da git hataya dön konteyner da yasa diyor.Ama bebeğimi düşünüyorum.Nasil yaparım diye.🥺
Balım senin evinin içine kimse karışamaz benim kardeşlerim bir yılı aşkındır bende eşim birşey demediği sürece asla kv kb karışamaz ki siziinki anormal bir durum çok büyük bir deprem yaşadınız benim annemlerde deprem bölgesindeydi 10 gün bende 10 gün kardeşimde kaldılar sonra gidecekleri yer vardı gittiler ne demek ev ev üstüne olmaz ne demek kardeşin gitsin ben kıyameti koparirdim benim evimden sana ne diye iyi dayanıyorsun

Balım senin evinin içine kimse karışamaz benim kardeşlerim bir yılı aşkındır bende eşim birşey demediği sürece asla kv kb karışamaz ki siziinki anormal bir durum çok büyük bir deprem yaşadınız benim annemlerde deprem bölgesindeydi 10 gün bende 10 gün kardeşimde kaldılar sonra gidecekleri yer vardı gittiler ne demek ev ev üstüne olmaz ne demek kardeşin gitsin ben kıyameti koparirdim benim evimden sana ne diye iyi dayanıyorsun
Dedim hatta kaynanamlarda oturuyorduk tam kardeşimi alıp çıktım evden sonra eşim geldi yanımıza dışarıya ona anlattım.Gitti tartıştı kaynanamla.Kayin validem sen ilaçlarini kullanmıyorsun böyle yaparsan seni tekrar hastaneye yatırırız gibi laflar edip adamı delirtti.Banada sen neden dolduruyorsun diye laf etti.Keşke hiç Aydın'a dönmeseydik gidip konteynerda kalsaydım en azından huzurlu olurduk.Ama oğlumu düşünüyorum.Bebek doğacak nasıl yapacagiz konteynerda diye
Kendi evime geçeyim ilk işim bütün baglantimi kopartmak olacak .Şuan mecburiyetten onlarda kalmak zorundayız evimizi yeni yerleştiriyoruz.🥺

Birde eşimin abisi var oda 37 yaşında 2 kere evlendi boşandı.Oda başka şehirde kaynanam yüzünden oraya gittik abisi mağaza müdürü hisseli patron eşimi işe aldı orda kendi eşyali kiralık evde kalıyordu bize geçin oturun dedi.Daha aradan 1 ay geçmeden ev sahibi 6 bin olan kirayi 12 bin yapıp evden çıkartti kavgayla.Sonra abisi eşimi işten çıkarttı.Banada dedi ki sorumsuzsunuz ikinizde depremi unutun artık o bahane değil dedi.Bende dedim ki depremden sonra 3 haftalık bir bebek kaybettim.Depremde sevdiklerimi kaybettim nasıl unutalım dedim.Ne yani benimde arkadaşim guzumun önünde öldü ama bak yaşıyoruz dedi.Kaynanamda abisine benim önümde o senin ki Kadar güçlü değil oğlum dayanıksız dedi.Eşime de bak abin neler yaşadı ama dimdik ayakta dedi.Sen ne yaşadın ki dedi.Abisi esrar bağımlısı.Esimde annesine abim esrar bağımlısı omu sorumlu dediğinde yalan söylüyorsun sen abini kıskanıyorsun dedi.Uvey evlat muamelesi yaptı resmen.

Dedim hatta kaynanamlarda oturuyorduk tam kardeşimi alıp çıktım evden sonra eşim geldi yanımıza dışarıya ona anlattım.Gitti tartıştı kaynanamla.Kayin validem sen ilaçlarini kullanmıyorsun böyle yaparsan seni tekrar hastaneye yatırırız gibi laflar edip adamı delirtti.Banada sen neden dolduruyorsun diye laf etti.Keşke hiç Aydın'a dönmeseydik gidip konteynerda kalsaydım en azından huzurlu olurduk.Ama oğlumu düşünüyorum.Bebek doğacak nasıl yapacagiz konteynerda diye
Kendi evime geçeyim ilk işim bütün baglantimi kopartmak olacak .Şuan mecburiyetten onlarda kalmak zorundayız evimizi yeni yerleştiriyoruz.🥺
Başınız sağolsun. Allah bir daha yaşatmasın. Bebekle konteyner zor olur. İkiniz olsanız neyse. Ben olsam kavga etmem, ama her işime de dahil etmem. Biz öyle istedik bitti. Konuşuyor mu arkamı dönerim. Düzenimi kurunca da mesafe koyarım. Aileniz memurmuş. Tayin hakları olursa sizin olduğunuz yere gelsinler. Çocuk olunca desteğe ihtiyacınız olacak.

Birde eşimin abisi var oda 37 yaşında 2 kere evlendi boşandı.Oda başka şehirde kaynanam yüzünden oraya gittik abisi mağaza müdürü hisseli patron eşimi işe aldı orda kendi eşyali kiralık evde kalıyordu bize geçin oturun dedi.Daha aradan 1 ay geçmeden ev sahibi 6 bin olan kirayi 12 bin yapıp evden çıkartti kavgayla.Sonra abisi eşimi işten çıkarttı.Banada dedi ki sorumsuzsunuz ikinizde depremi unutun artık o bahane değil dedi.Bende dedim ki depremden sonra 3 haftalık bir bebek kaybettim.Depremde sevdiklerimi kaybettim nasıl unutalım dedim.Ne yani benimde arkadaşim guzumun önünde öldü ama bak yaşıyoruz dedi.Kaynanamda abisine benim önümde o senin ki Kadar güçlü değil oğlum dayanıksız dedi.Eşime de bak abin neler yaşadı ama dimdik ayakta dedi.Sen ne yaşadın ki dedi.Abisi esrar bağımlısı.Esimde annesine abim esrar bağımlısı omu sorumlu dediğinde yalan söylüyorsun sen abini kıskanıyorsun dedi.Uvey evlat muamelesi yaptı resmen.
Ha bide depremden sonra abisi bize para ve kıyafet yardımı yaptı mağazacı diye.Kaynanam onunda lafını yaptı eşime abin size onkadar yardım etti diye.Eşimde bu bir lütuf değil anne yapması gerekeni yaptı tanımadığımiz insanlar yardımlar yaptılar dedi.Kaynanamda nankörlük yapma diye bir ton laf etti.O kadar çok doluyum ki anlatamam🥺

Başınız sağolsun. Allah bir daha yaşatmasın. Bebekle konteyner zor olur. İkiniz olsanız neyse. Ben olsam kavga etmem, ama her işime de dahil etmem. Biz öyle istedik bitti. Konuşuyor mu arkamı dönerim. Düzenimi kurunca da mesafe koyarım. Aileniz memurmuş. Tayin hakları olursa sizin olduğunuz yere gelsinler. Çocuk olunca desteğe ihtiyacınız olacak.
Babam belediyede annemde hemşire. Annem tayin isteyebilir ama babam isteyemiyor maalesef.O yüzden mecburen ordalar.Zaten duzenimi kurayım ilk işim uzun bir mesafe koymak olacak.Baktik olmuyor doğumdan sonra ailemle tekrar dönerim hataya.

Konteyner kentte yaşamak suanki halinizden çok daha iyi olur inanın deprem bölgesinde iş imkanları daha da iyileşti gibi şuan bı göz oda olsa bile huzurunuz olsun eşinizi delirtecekler yoksa

Konteyner kentte yaşamak suanki halinizden çok daha iyi olur inanın deprem bölgesinde iş imkanları daha da iyileşti gibi şuan bı göz oda olsa bile huzurunuz olsun eşinizi delirtecekler yoksa
En çokta ondan korkuyorum.Doğumuma 5 6 ay kaldı doğumdan sonra baktık olmuyor dönmeyi düşünüyorum.O depremde gördüklerimizi asla aklımızdan cikaramiyoruz ne eşim ne ben. Bana kalsa giderim ama eşim ben şuan kaldiramam diyor hatırlamak istemiyor o günleri.O geceyi.

En çokta ondan korkuyorum.Doğumuma 5 6 ay kaldı doğumdan sonra baktık olmuyor dönmeyi düşünüyorum.O depremde gördüklerimizi asla aklımızdan cikaramiyoruz ne eşim ne ben. Bana kalsa giderim ama eşim ben şuan kaldiramam diyor hatırlamak istemiyor o günleri.O geceyi.
Hatay'da o kadar çok mutluyduk ki.Benim ailem hiç birşeyimize karişmadilar.1 buçuk sene mutlu mesut evden işe işten eve yaşiyorduk ne zaman Aydın'a geldik huzurumuz kaçti.

Babam belediyede annemde hemşire. Annem tayin isteyebilir ama babam isteyemiyor maalesef.O yüzden mecburen ordalar.Zaten duzenimi kurayım ilk işim uzun bir mesafe koymak olacak.Baktik olmuyor doğumdan sonra ailemle tekrar dönerim hataya.
Senin kayınvaliden sorunlu bir insan. Öyle olmasa esrar içen oğlunu normal görmezdi. Üstüne yüceltiyor. Ailesi sorunlu, eşin hep böyleydi muhtemelen onlar iyi gelmiyor ona. Bekarken kendini soyutlamış, geçim derdi de yoktur düzelmiş gibi olmuştur şimdi tekrar bocalayınca ortaya çıkmış gibi. Düzene girip onlardan uzak kalınca, ilaçlarını da düzenli kullanınca kendine gelir. Bebek doğunca bir süre yine bunalıma girmesi olası. O yüzden senin ailenin desteği şart. Annen çalışıyor ama sana bebek doğduktan sonra arada da olsa el atar. Aydın güzel şehir ama iş imkanı kısıtlı. Tarım hayvancılık, turizm, memurlar için iyi ama diğer seçenekler kısıtlı.

Öncelikle kayıplarınız için Allah rahmet eylesin, sizlere de sabırlar versin.

Keşke düzeninizi tam oturtmadan hamile kalmasaydınız. Sağlıkla kucagınza alın .

Diğer yorumlarınıza da baktım , kayınvalideniz çekilecek dert değil . Hem hadsiz hem terbiyesiz. Yerinizde olsam çeker giderim Hatay’a . Belki konteynır şuanki eviniz kadar rahat olmaz ama en azından huzurunuz olur.

Kızlar 3 senelik evliyim. Ben hataylıyım eşim Aydınlı.Eşimle Üniversite de tanıştık.Üniversiteyi bitirdikten sonra askere gitti.6 yıl sevgili kaldık.Eşim askerden geldikten sonra eşimin psikolojisi bozuk gelmişti.Evlenmeye yakın tamamen depresyona girmişti.İşsizlik felan.Sonra hastaneye yattı.Bu süre zarfında hep yanında oldum.Depresyon dendi.Sonra 2021 yılında evlendik.Aydında iş sıkıntısı yüzünden yapamayıp hataya ailemin olduğu şehire taşındık.Orada çok güzel düzenimizi kurduk.İkimizde çalışıyorduk ki deprem oldu bütün düzenimiz bozuldu.Depremden sonra Aydın'a geri dönmek zorunda kaldık.Bu süre zarfinda ben işsiz kaldım.Esim çalıştı.Ailemde bizim tuttuğumuz evde kaldık.Kayin validem bana ev ev üstüne olmaz ailen ne zaman ev tutacak dedi.Halbuki ailemle depremden çıkmışız pskolojimiz kötü herseyimizi kaybetmişiz.Sonra Ailem tekrar hataya döndü.Kız kardeşim bizimle kaldı annemler devlet memuru kalacak yerleri yok Hatay'da diye kardeşin seninle kalsın dediler.Kayin validem yine."Kardesinin burda durması olmaz bakamazsınız akrabaların yanında kalsin diye laf etti.Tabi ben artık dayanamayıp patladım.Sonra kardesimde hataya döndü
Üzerine eşimin önce amcası sonra babaannesi vefat etti.Eşiminde pskolojisi yeniden kötü olmaya başlamıştı.Bende artık psikolojim gitmişti.Sonra hamile olduğumu öğrendim.Şimdi ise 3 aylık hamileyim iş bulamıyorum.Hamileyim diye işe almıyorlar
kaynanam hamileliğini gizle işe gir tek maaşla olmaz diyor sürekli.Eşimde çalisma diyor.Eşim de üniversite mezunu ben de
Ben öğretmenlik mezunuyum eşim de radyo Tv mezunu
Şimdi fabrikada işçi olarak işe başladı.Eşim ilaç kullandığı için ara ara işe geç kalıyor.Kayin validem beni suçluyor
Ben size evlenmeyin daha erken demiştim diyor.Birbirimizi çok severek evlendik.Eşim sevgiliyken çok çalışkan bir insandı.Piskolojisi ne zaman bozuldu o zaman kendini saldı.Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çok çaresizim.Eşime ünipolar depresyon teşhisi kondu.Kayin validem dahil ailesi eşime bilerek yapıyor sorumsuz diyip suçluyor.Depremden çıktık diyorum sevdiklerimizi kaybettik herseyimizi kaybettik diyorum.Artik kendinize çeki düzen verin sorumsuzsunuz gibi laflar diyor.Ben gerçekten yoruldum
şimdi ailem Hatay'da konteyner da kalıyorlar bizde Aydın'da ev tuttuk.Yeniden ayağa kalkmaya çalışıyoruz.Üstelik şimdi 3 aylık hamileyim.Ne yapsam hep ben suçlanıyorum.Hamileyim diye sancım oluyor abartma bitek senmi hamile kaldin ya da herkes 9 ay çalışıyor gibi laflar ediyor.
Eşim işe geç kalıyor kayın validem önce eşimi sonra beni çocuk gibi azarlıyor.Evimizi yeni tuttuk yeni yerleştirdik.Şimdilik kaynanamlarda kalıyoruz mecburen .O kadar çok yoruldum ki artık .Bir yandan eşimin piskolojisi ilaç kullandığı için ara ara işe geç kalmaları. Bir yandan kayın validem
bir yandan maddiyat durumu hamilelik hormanlar kafayı yiyeceğim.🥺
Geçmiş olsun Allah yardimciniz olsun.Ama kaynananizin başka işi gücü yokmu bu neya böyle herkesin hayatini zehir zikkim ediyor.Sizinle berabermi kaliyor?Neden eşiniz annesine demiyor bizim işimize karişma kendi işine bak diye yada siz söyleyin yeter diye böylede olmazki.Hamileyken gizlemek neya insanlar körmu karnini hiçmi görmüyucek bir akilli kendisini zann ediyor herhalde.

Back