Eş mi aile mi

Eş mi aile mi

• OY: 1 16,7%
  • Aile

OY: 5 83,3%

• Ankete Katılan
    6

dennisssyk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
4
1
45
merhaba; eş mi aile mi derken hemen akla gelenden farklı bir durum benimki. Eşimle çok iyi anlaşıyoruz ancak o işi nedeniyle yıllardır şehir dışında çalışıyor. Ben de son iki yıldır ailemin olduğu şehirdeyim ve 6 yaşında bir kızımız var. Ailem bana ve kızıma çok destek oluyor. Elim ancak ayda bir kez bir kaç günlüğüne gelebiliyor. Şimdi eşimin işte yeni bir pozisyonu var. Artık eve ayda bir kaç kez gelebilecek ama evimizi başka bir şehre taşırsak! Yani ayda 3-4 kez bir iki günlüğüne babasını görüp diğer günlerde sadece benimle geçireceği bir durumla ayda bir kez babasını görüp diğer günleri benimle ve benim ailemle geçireceği bir durum arasında seçim yapmam gerekiyor. Eşim kararı bana bırakıyor. Onun iş değiştirmesi en az 3-4 yıl daha mümkün değil gibi görünüyor. Taşınacağımız şehir ailemin sık sık gelip gidebileceği mesafede değil. İşte bu yüzden soruyorum: kızım için sizce hangisi daha iyi olur; eşinle şimdikinden çok ama yine her gün görüşwmeyeceğimiz yerde mi yoksa eşimi yine çok az görebileceğimiz ama bize destek olan ailemin yanında mı yaşamalıyız sizce??? Şimdiden çok teşekkürler ilginiziçin

Kızınız için babasını sık görmesi daha iyi gibi.Ama çok arada bi durum ya.Ben bile kendimi yerine koydum kararsızım :KK53: hayırlısı inş canım verdiğin karar

Bence doğru bir soru değil. Burda eşiniz ya da aileniz arasında bir seçim yapmanız gerekmiyor, kızınız için en doğrusu nedir onu bulmanız gerekiyor.

Bence hergün göremeyecekse ayda bir ya da ayda 3-4 çok farketmez. Çocuklar aradaki farkı sandığımız kadar hissetmez. Babaya çok düşkünse,gitmesini istemiyorsa, her gidişi çocuk için eziyete bile dönüşebilir hatta.

Ben sizin yerinizde olsam ailemin yanında devam ederdim. Neden mi? Çocuğun kafasında daha zaman kavramının oturmadığı bir yaşta ayda 4 kere babasını görmesi ile 1 kere görmesi arasında bir fark yok. O sadece babasının bir yerlere gittiğini ve bir süre gelmediğini hatırlar. Babasının geldiği bir iki gün güzel geçse de sonrasında yanlız bir hayat sürmesi onu yıpratır, daha içine kapanık bir hale getirebilir. Şimdi ise sık sık göreceği anneanne ve dedesi var, psikolojik anlamda çocuğa büyük destek bu bence. Sizin için de öyle

Deseydiniz ki başka şehire taşınınca eşimle birlikte yaşıycaz, her akşam evinde uyuyacak, çocuğuna zaman ayıracak, hiç düşünmez taşının derdim. Ama eşiniz öyle de gidiyor, böyle de gidiyor. Şu durumda ailenizle aynı şehirde devam etmeniz daha mantıklı görünüyor bana

bence ailen, diğer türlü hepten yanlız kalıcaksınız, kızın için ha ayda bir ha ayda üç, zaten görüntülü falan konuşuyorlardır telefonda konuşuyolardır kızın babam var hissini zaten alıyordur ama sürekli aile desteğinden ayrı kalmak hem seni hem kızını hırpalayabilir, çocuklar için ne kadar çok insan o kadar iyi...

Bence doğru bir soru değil. Burda eşiniz ya da aileniz arasında bir seçim yapmanız gerekmiyor, kızınız için en doğrusu nedir onu bulmanız gerekiyor.

Bence hergün göremeyecekse ayda bir ya da ayda 3-4 çok farketmez. Çocuklar aradaki farkı sandığımız kadar hissetmez. Babaya çok düşkünse,gitmesini istemiyorsa, her gidişi çocuk için eziyete bile dönüşebilir hatta.

Ben sizin yerinizde olsam ailemin yanında devam ederdim. Neden mi? Çocuğun kafasında daha zaman kavramının oturmadığı bir yaşta ayda 4 kere babasını görmesi ile 1 kere görmesi arasında bir fark yok. O sadece babasının bir yerlere gittiğini ve bir süre gelmediğini hatırlar. Babasının geldiği bir iki gün güzel geçse de sonrasında yanlız bir hayat sürmesi onu yıpratır, daha içine kapanık bir hale getirebilir. Şimdi ise sık sık göreceği anneanne ve dedesi var, psikolojik anlamda çocuğa büyük destek bu bence. Sizin için de öyle

Deseydiniz ki başka şehire taşınınca eşimle birlikte yaşıycaz, her akşam evinde uyuyacak, çocuğuna zaman ayıracak, hiç düşünmez taşının derdim. Ama eşiniz öyle de gidiyor, böyle de gidiyor. Şu durumda ailenizle aynı şehirde devam etmeniz daha mantıklı görünüyor bana

Katılıyorum

taşınacağınız şehir daha büyük değil ise ben olsam gitmezdim
çünkü şuan birşey olduğunda hemen aileniz yardıma koşuyor orada tamamen kimsesiz gibi kalacaksanız ve büyük şehir değil ise küçük yerde kadın başınıza daha zor olabilir (ortam)

birde eşiniz sizi aldatmıyor eminsiniz değil mi?

Yanıtlarınız için çok teşekkürler. Şunu belirtmeyi unutmuşum; taşınırsak eşimin ayda bir kaç kez gelmesi durumunun giderek sıklaşması büyük olasılık; yani iki üç yıl sonra ayda 15-20 gün civarında eve gelebilecek gibi görünüyor ama tabi garantisi yok! İnanın her dakika karar değiştiriyorum; hangi kararı versem diğeri daha mantıklı geliyor:KK43: bu arada, eşim bildiğim kadarıyla beni aldatmıyor, son derece mutluyuz birlikteyken de ayrıyken de. Aksi olsa zaten ailemin yanında kalmak konusunda kararsız kalmazdım. Ama yine de, bu devirde kimden ne kadar emin olabilirsiniz ki; kocası her gün yanında olanlar Nasıl emin olabiliyorlar aldatılmadıklarından:KK66:

Bir de demişsiniz ya kızınız anlamaz kaç gün geldiğini diye; evet henüz o hesabı yapamıyor ama davranışları inanılmaz değişiyor. Mesela eşim böyle dışarda çalışmaya başladığı ilk yıllar (2yıl kadar) ayda bir kez eve geliyordu ve kızım o süreçte hırçın, inatçı, sürekli bana bir şeyler yaptırmaya çalışan bir çocuktu. Biz bunu babasından ayrı olmasının yanısıra daha çok 3 yaş krizlerine yormuştuk. Sonra bir dönem (1 yıl kadar) eşim haftada 3 gün (art arda değil) eve geliyordu ve kızım o süreçte inanılmaz uyumlu, sakin ve anlayışlıydı. Şimdi yaklaşık iki aydır yine seyrekleşti eşimin eve gelişleri ve evet, sürekli görüntülü, vb iletişim kuruyorlar, üstelik kızım artık 6 yaşında ve anneanne, dede, dayı, yenge kalabalığında ama yine başladı inatçılık, bana bir şeyler yaptırmaya çalışma (annem yedirsin, tuvalete giderken annem de gelsin, annem yanımda yatsın, annem giydirsin, vb) ne kadar dediklerini yapmaya çalışsam da resmen doyuramıyorum. Bilmiyorum :KK43:(

Yanıtınızdan sonra daha da emin oldum ki babanın her evden gidişi çocukta travma etkisi yapıyor. O yüzden sürekli sizi yanında istiyor. Yoksunluk psikolojisi gibi birşey olmalı, sizin de gidebileceğinizden korkuyor. Bu travmayı ayda en az 3-4 kere çocuğa yaşatmak istediğinize emin misiniz? Sizin kararınız tabi, bizim burda söylediklerimiz sadece tavsiye. Ama ben olsam babasının düzenli olarak çocuğun yanında kalacağı güne kadar çocuğun düzenini değiştirmezdim. Şimdi şehir değiştirseniz çocuk şöyle düşünecek muhtemelen:
Babam gidiyor, anneannem dedem de gitti(olmayan herkes gitmiştir onun gözünde), dayım da gitti, annem de giderse? Bunun onun kişiliğinde ve güven duygusunda açabileceği yaraları düşünebiliyor musunuz? Göze alıyorsanız sizin tercihiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun

X