• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş kişisiyle gelişmeler (!)

Salgını fırsat bilip evlerine gitmedim. Kandil bayramda falan telefon açtım, mesafeli konuşup kapattım. Doğuma gelip beni sinirlendirmisti, evde de devam ettiler. Ben de bir gün arayıp dedim ki " bu salgın iyi oldu, eve misafir istemiyordum işime yaradı"
Arsizlar laftan anlamaz

Eşim aileme gelip gitmiyor zaten. En son bir iki sene önce bayramda uğramıştı eve. Dışarıda gördüğünde bir gulumsemeyle merhaba, nasılsın, bir ihtiyacin var mı demesi yeterdi benim için. Çünkü annem yaşlı ve tek yaşıyor. Onun annesi elli küsür yaşında ve kalabalık olmalarına rağmen ben ilgileniyordum. Eşimde her gün annemin evinin önünden geçiyor, iki üç bayram geçti kapıdan merhaba bile demedi.
Bu konuda kesin konuşmaya hakkım olduğunu düşünüyorum ama fikirlerinizi almak isterim tabii.
Mesela ben kardeşimi ayda bir yarım saat görüyorum iş yoğunluğundan dolayı. Kardeşim pide yaptırmışti, kapıdan bize de bıraktı, eve girmez. Dış kapının önünden geçti de dönüp kardeşime merhaba demedi. Aralarında bir sorun olmadı, bu tavrin kabul edilir yani var mi? Ama ben onun ailesinden bir sürü hakaret işittim, ona rağmen ailem iyi niyetli diyor
Herkes kendi ailesi ile görüşsün o zaman. Çocuklar da daha küçük, sürükleyemez kendisi ile birlikte senden ayırıp. Üç beş ay sonra miyavlamaya başlar zaten, annemler merak ediyor, komşuları olur olmaz laflar ediyor diye zaten.

Ben bile sizin gibi birini kaybetmek istemem
Çünkü elimin altında nazını çeken biri var
Anne gibisiniz
Hoş bazı anneler bile nekadar dominant ve sert.
Siz klasik yurdum tontis annesiniz
Annesinden alamadığıni benden mi istiyor acaba? Belki karşılanmayan çocukluk ihtiyaçlarının ve sırtına bindirilen yüklerin hıncını benden çıkarıyordur. Size bir şey anlatayım:
Bir gün bunun ailesiyle şehir dışından dönüyoruz. Hava sıcak, bir benzinlik market yok, pert olduk. Eşim sıcağa dayanamaz araba kullanırken. Nihayet bir benzinlik bulduk , hemen gidip beş küp dondurma aldı, yola çıktık. Herkes kendininkini açtı yiyor, bu da araba kullandığı için yiyemedi ama iç çekerek bakıyor. Ben arkada oturuyorum, kıyamadım bir ben kasikliyorum bir buna uzatıyorum arkadan. Anası dondurmasını jet hızıyla bitirip bununkini açtı bir güzel yedi. Ben şok oldum bir anne bunu nasıl yapar diye. Eşime neden bir şey söylemedin diye sordum, herkes hata yapabilir dedi

Herkes kendi ailesi ile görüşsün o zaman. Çocuklar da daha küçük, sürükleyemez kendisi ile birlikte senden ayırıp. Üç beş ay sonra miyavlamaya başlar zaten, annemler merak ediyor, komşuları olur olmaz laflar ediyor diye zaten.
Sürükler, bir kez gitmek istememiştim. Beni rencide edecek şeyler söylüyorlar gitmek istemiyorum dedim. Zorla götürmeye kalktı, iki ya da üç yaşındaydı.

Annesinden alamadığıni benden mi istiyor acaba? Belki karşılanmayan çocukluk ihtiyaçlarının ve sırtına bindirilen yüklerin hıncını benden çıkarıyordur. Size bir şey anlatayım:
Bir gün bunun ailesiyle şehir dışından dönüyoruz. Hava sıcak, bir benzinlik market yok, pert olduk. Eşim sıcağa dayanamaz araba kullanırken. Nihayet bir benzinlik bulduk , hemen gidip beş küp dondurma aldı, yola çıktık. Herkes kendininkini açtı yiyor, bu da araba kullandığı için yiyemedi ama iç çekerek bakıyor. Ben arkada oturuyorum, kıyamadım bir ben kasikliyorum bir buna uzatıyorum arkadan. Anası dondurmasını jet hızıyla bitirip bununkini açtı bir güzel yedi. Ben şok oldum bir anne bunu nasıl yapar diye. Eşime neden bir şey söylemedin diye sordum, herkes hata yapabilir dedi
Herkes hata yapabilir, sen yapamazsın. Yoksa bir güzel cezalandırılırsın sevgisizlik ilgisizlik ile.

Bayramlarda tepki koydum ben de gitmeyi bıraktım. Ama haklısınız diğer zamanlarda çocukları görsünler diye de gitmemeliydim, sen gelirsen gelirim demeliydim hata ettim. Bir ramazan boyunca iftara gidelim dedim anneme (pandemiden önce), tek kalmasın iftarda. Bir kez gelmedi, sen git, anneni de çağır istersen dedi ama gelmedi. Utanmadan kendi anasına gitmeyi teklif etti. Yok ya deyince de bugun size yarın bize gidelim o zaman dedi. Yani aslında her şeye susup tamam demedim , sözlü sözsüz tepki verdim ama ise yaramadı
Eşinizle evliliğinizin son kullanma tarihi dolmuş
Nasıl bir beyin yapısı var çözemedim
Bırakın o zaman kök ailesiyle mutlu mesut paraları onlara saça saça yaşasın

Sürükler, bir kez gitmek istememiştim. Beni rencide edecek şeyler söylüyorlar gitmek istemiyorum dedim. Zorla götürmeye kalktı, iki ya da üç yaşındaydı.
Götürebildi mi bari? Bundan sonra '' Anana sen yetersin, çocuklarımdan uzak dur. '' diye vuracaksın eline, ilişemeyecek.

Konu sahibi abisi tapuyu üzerine geçirmeye çalıştığı için eşin abisine bir şey demedi mi? Buna yorumu ne? Hani ailesi çok iyi niyetli ya, buradaki iyi niyet neymiş?

Götürebildi mi bari? Bundan sonra '' Anana sen yetersin, çocuklarımdan uzak dur. '' diye vuracaksın eline, ilişemeyecek.
Kesinlikle öyle olacak.
Görmek istiyorsa önce özür dilesin, sonra gelip burada benim gözetimimde görebilir. Böyle karar aldım, iyi mi kötü mü bilmiyorum

Siz onun hayalindeki annesisiniz

Evet laftan anlamamislar ki korkmadan salak diyor bana. Ama sensin salak lafını duyunca neye uğradığını sasirmislardir
Yaaa sorma felekleri şaşmıştır. Kocan varını yoğunu vermiş, kardeşleri okutmuş evermiş, alacaklarını almışlar zaten. Ne koymuştur sensin salak demen şu saatten sonra.

Oyalasin bakalım

Bosanmamak niye? Gerçekten soruyorum, konuyu okurken bile çok belli bu adamdan bisey olmayacagi. Terapist ile var olan birsey tahamir etmeye gidilir. Ancak sizde olan biseyde yokmus, basindan beri.

Babanin vefat ettigi gün adam kuyumcuya gidiyor annesine yüzük almaya. Sorunun adamin seni degersiz görmesi degil, sen kendini degersiz görmen olman. Adamin her yaptigini yutuyorsun. Yani eger suçluysan, bu konuda suçlusun. Kendi hakkini aramiyorsun. Bosanmak için kendini yeterli kadar degerli görmüyorsun.

Terapiste gitmek biseye yaramaz. Bu adam seni sevmiyor ve bu evlilik yürümeyecek. Bu senin suçun degil. Herkesin sevilme, deger görülmeye ihtiyaci var. Bu adam bunu yapmiyor. Sevmiyor, degerde vermiyor. Bahane aramayi birak ve bosanmaya bak. Avukatlari arastir, parasal konularda onun banka hesaplarini arastir, kendi maasin yoksa, ise girmeye çalis,.. Bu evlilige artik çaba harcama. Kendine çaba harca.. bosanarak.

Dalga geçme, ailelerine tapan insanlar için ağır gelmistir
Dalga geçmiyorum gerçek bu. Alacaklarını almışlar, daha ne alabilirler? Şimdi donuna kadar alıp boşasan bakarlar mı kocanın yüzüne? Kocan senden iyi biliyor başına geleceği, sıkı sıkı tutuyor ki seni, o tarafta da kıymetini koruyor.

Back