• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş kişisiyle gelişmeler (!)

Şu forumda iki üye var.Kocasına nasıl katlanıyor diye hayret ettiğim.Biri Leyl35 diğeri de sensin.Leyl35 in mesleği yok ,işi yok.Yani onun katlanmasını anlarım.Ama seni anlamıyorum.Bu kocaya ,bu aileye katlanmak için insanüstü bir canlı olmak lazım."Belki aklı başına gelir."diyorsun ben bu cümleden hala umudun olduğunu anlıyorum.Ben elimden geleni yaptım demek için terapiste gidiyorum diyorsun.Terapiste gitmek,onun tavsiyelerini uygulamak sinirini bozmuyor mu?Olmayacağını bile bile tiyatro oynar gibi.Boşanmak istemeyen her kadın gibi çocuklarını öne sürüyorsun.Sen de insansın ,tahammülün azalacak(hala azalmadığına hayret ediyorum).Mutsuz kadın, mutsuz anne,mutsuz çocuk demek.Üstelik eşin çocuklarının rızkını da ailesine yedirebilir.Eşin de inanmıyor boşanacağına.Zaten inansaydı bu yaptıklarını yapamazdı.

Şu forumda iki üye var.Kocasına nasıl katlanıyor diye hayret ettiğim.Biri Leyl35 diğeri de sensin.Leyl35 in mesleği yok ,işi yok.Yani onun katlanmasını anlarım.Ama seni anlamıyorum.Bu kocaya ,bu aileye katlanmak için insanüstü bir canlı olmak lazım."Belki aklı başına gelir."diyorsun ben bu cümleden hala umudun olduğunu anlıyorum.Ben elimden geleni yaptım demek için terapiste gidiyorum diyorsun.Terapiste gitmek,onun tavsiyelerini uygulamak sinirini bozmuyor mu?Olmayacağını bile bile tiyatro oynar gibi.Boşanmak istemeyen her kadın gibi çocuklarını öne sürüyorsun.Sen de insansın ,tahammülün azalacak(hala azalmadığına hayret ediyorum).Mutsuz kadın, mutsuz anne,mutsuz çocuk demek.Üstelik eşin çocuklarının rızkını da ailesine yedirebilir.Eşin de inanmıyor boşanacağına.Zaten inansaydı bu yaptıklarını yapamazdı.
Ben cok korkak oldugumu kabul ediyorum zaten. İlginç olan ne biliyor musunuz? Toplamda dört terapistle görüştük. Hepsi boşanma fikrini doğru bulmadıklarını net söylediler

Şeyi gördün mü, terapist ailelerle görüşülmesin mi demiş ne, adam direkt bari çocukları görsünler demiş. O çocukların etini sütünü feda eder o adam ailesine. Kendi yetmeyecek bir zaman sonra çünkü.

Ne kadar üzücü. Gerçekten böyle düşünüyorsa bu dünya benim için cok karmaşık. İnsanların bu kadar adi olabileceğini aklım hala almıyor.
Ne yapmaya çalışıyor diye düşünüyorum gün boyu. Çünkü iki lafı, iki davranışı birbirini tutmuyor. Psikolog dedigi için sabahları günaydın canım demeye başladı. Öyle yapınca belki küçük bir gönül alıcı hareketi olur diye bekledim bugün

Diger konularini da biliyorum. Fazlasiyla akli basinda birisin, tek sorunun bosanma cesaretin yok. Dahasi senin kadar iyi birine cok az denk gelmisimdir. Fazlasi ile yapici ve pozitifsin. Iyi olmak dunyayi degistirir ama bu adamda kurnazlikla sonuclanir.

Psikolog dedigi icin gunaydin diyen bir evlilik dusunemedim ben ya :KK43: Allah yardimcin olsun, ferahlik versin :KK43: diyecek bir sey bulamiyorum.

Bu adamla 20 sene terapi de alsaniz bir yol alamazsin.

Diger konularini da biliyorum. Fazlasiyla akli basinda birisin, tek sorunun bosanma cesaretin yok. Dahasi senin kadar iyi birine cok az denk gelmisimdir. Fazlasi ile yapici ve pozitifsin. Iyi olmak dunyayi degistirir ama bu adamda kurnazlikla sonuclanir.

Psikolog dedigi icin gunaydin diyen bir evlilik dusunemedim ben ya :KK43: Allah yardimcin olsun, ferahlik versin :KK43: diyecek bir sey bulamiyorum.

Bu adamla 20 sene terapi de alsaniz bir yol alamazsin.
Teşekkür ederim inceligin için. İyi geliyorsunuz bana. İnşallah güzel günler gelecek

Konularinizi biliyorum az çok öncelikle zor durum hepimiz bir şekilde bu eş ailelerinden çekiyoruz
Bu da eşlerimizin tutumundan kaynaklanıyor.
Önce bunu belirleyelim.sizin hakkiniz yenmiş bir şekilde ekonomik olarak.
Kesinlikle artık enazindan paranıza sahip çıkın.
Birde anlamadığım şu var sevgililer gününde böyle bir adam çiçek alsa ne almasa ne.
Daha büyük sorunlar varken esim ben ve cocugumun hakkını gasp etmişken hergun gül alsa ne yazar.
Bence dizinde duygusal boslugunuz var
Ama sizin yerinizde olsam bu durumda önce haklarımı korumaya alırım.
Çocuklarınız küçük ise onları büyütün paranizi kenara koyun onsuz gelecek planı kurun ve zamanı gelince siz onu defedin.
Bazen evlilikler büyük hayallerle kuruluyor ama reelde bu gerçekleşmiyor
Ya adamın kök aile sorunları ya kendi karakteri yada başka şeyler evliliği zedeleyebiliyor
Bence kadınlar artık sürrealist durumdan vazgeçip realiteye donmeli
Baktın hayaller fos mu çıktı eşe dair okadar şans verdiign halde hemen kadınlarımız b planına geçmeli.
Çünkü bir eşe ve onu zaaflarina ömür harcamamali
Ki bosanamayabilir bunu tercih olarak görmüyorsa da ev arkadaşı gibi yasayacaksin
Çocuklarınla kendine dünya kur parani verme ozaman.

Sadece iç dökmek için yaziyorum.
Açtığım konulardan sonra hiçbir düzelme olmaması sebebiyle (temmuzdan beri) radikal değişiklikler yapmaya adım atmıştım.
Eş musveddesi ile hiç ilgilenmiyor ve zorunlu olmadıkça iletişim kurmuyorum.
Terapistin ve müsveddenin isteği ile aile terapisine gidiyoruz iki aydır. Terapist ısrarla birbirinize jest yapın diyor. Sanki asıl sorun buymuş gibi. Önce jestlerle başlayıp sonra sorunları çözmeye calisacakmisiz. Ben jest falan yapmak istemedigimi söyledim. Beni on yıldır maddi manevi ezen ve ailesine ezdiren, aileme sebepsiz dusman gibi davranan bir insanimsiya jest yapmak, ödün vermek, yaptıklarını gormezden gelip pekiştirmek istemiyorum. Yıllardır ne zaman alttan alsam, görmezden gelsem utanıp kendine cekiduzen vereceğine yeni bir duzenbazlik peşine düştü.
Neyse uzatmayayım. Terapist karşılık vermezsem haksızlık olur diyor 🤦🏻‍♀️
Gelgelelim bu adam, o dönem ailesiyle iş cevirip bana ve çocuklara resmen kazık atti. Geçmişte de sık sık benzer şeyler olmustu. Çocukların rızkını, ortak kazancimizi ARTIK onlara yedirmek istemiyorum diye babası bana hakaret etti en son biliyorsunuz.
Bunlara rağmen eş kişisi ciddi bir tepki koymak yerine sadece "askitoyla böyle konusamazsiniz" demiş (!) güya ama her gün birbirlerini hiçbir şey olmamış gibi arayıp yüz yüze görüşmeye devam ediyorlar. Ama benden özür dileyen olmadı tabii. İstediğimizi yapar, söyleriz sen kimsin modundalar.
Bunlar yasandiktan sonra doğum günümde (temmuzda) küçük bir pastayla gecistirdi hediye almadı diye cok üzülmüştüm. Çünkü pişmanlık göstergesi, bana değer verdiğini gösteren küçük bir hediye alır sandım. Üzüldüğümu söyledim, açıkça bir hediye istedim, kalbim yumusasin küçük bir hediye al dedim. Almadı. Günler sonra ben sorduğumda "sen al ben parasını veririm" dedi. İlk defa o an gerçekten değersiz olduğumu net anladım. Eskiden sadece aptal yerine koyduklarıni sanırdım. Meğer hicmisim. Her seferinde hatasını anlamıştır diye düşünürken bu sefer bayramımi kutlamadi. Ardından öğretmenler gününü kutlamadi. Şimdi terapi alıyoruz, biraz ise yaramıştır diye düşünüyordum. Çünkü psikoloğun yönlendirmesi ile bir demet papatya ve üç dört adet gül getirmişti eve. Peki bugün tek kelime etmemesi, küçücük bir şey almaması... Aklımla mi oynuyor sizce? Ben biliyorum biz onun umrunda değiliz de... peki ya hem bana hem psikoloğa neden boşanmak istemediğini, bize değer verdiğini söyleyip böyle psikolojik şiddet uyguluyor?
Psikolog, huzursuz olmamak için ailelerle görüşmeyin dedi birkaç hafta önce. İyi de huzursuzluk veren, evin içine her şeye müdahil olan, sürekli para talep eden onun ailesi. Niye bedeli bizimkiler ödüyor? "Bana ve aileme saygı istiyorum bundan sonra. Yoksa böyle devam etmeyeceğim" dedim net olarak. Bir aydır bu şartımi düşünüyormuş beyfendi. Beni kandırıyor. Bu kadar fedakarlıgima rağmen bu kadar nankörlük göreceğim, bu evliliği bu insanların kötülüklerinin bitirecegi aklıma gelmezdi. Sizce aklımla mi oynuyor, ne yapmaya çalışıyor?
Psikilog evlil,k devam etsin diye,esinizden daha cok cırpınıyor anladıgım.
Neden ısrarla devam etmye calısıyorsunuz ki?
Belliki adamın niyeti yok yani.

Psikolog olayına gelince benim çevremde var bir tanıdığım başta psikologa demiski boşanmak istemiyorum o da ona göre çözüm öneriyor.psikolog boşan yada boşanma demez durumu analiz eder kişinin anlattığına göre
Mesela tanıdığıma madem ayrılmak planında yok ozaman kendine çocuğuna dünya kur onu gormezden gel sıfır beklentin olsun demis.
Ve şuan tanıdığım oyle yapıyor.cunku asla bosanmaz.

Psikolog olayına gelince benim çevremde var bir tanıdığım başta psikologa demiski boşanmak istemiyorum o da ona göre çözüm öneriyor.psikolog boşan yada boşanma demez durumu analiz eder kişinin anlattığına göre
Mesela tanıdığıma madem ayrılmak planında yok ozaman kendine çocuğuna dünya kur onu gormezden gel sıfır beklentin olsun demis.
Ve şuan tanıdığım oyle yapıyor.cunku asla bosanmaz.
Yok ben ayrılacağım diye gittim. Psikolog "jestlerle sevgi bağı olusturmaya calisalim, olursa ne güzel. Olmazsa hiç değilse bu süreci yıpratıcı geçirmemiş olursunuz, ben umutluyum" diyor

Psikilog evlil,k devam etsin diye,esinizden daha cok cırpınıyor anladıgım.
Neden ısrarla devam etmye calısıyorsunuz ki?
Belliki adamın niyeti yok yani.
Düzeltmeye niyeti yok ama boşanmak istemiyorum diyor. Yaptığı şeyleri yeterli görüyor. Beni alttan alıyormuş

Düzeltmeye niyeti yok ama boşanmak istemiyorum diyor. Yaptığı şeyleri yeterli görüyor. Beni alttan alıyormuş
Neyini alttan alıyormuş, ailesine kul köle olmayı bıraktın, azıcık gözün açıldı diye mi?

Pişkin pişkin birde alttan alıyorum diyor.

Ben böyle evliliklerde kadinlara hic üzülmüyorum. Kendi düsen aglamaz. Ama o cocuklara cok yazik, bir dekiz cocuklari sanirim, düsünsenize evliligi nasil taniyorlar. Yarin birgün evlendiklerinde kocalari da onlara ayni babalarinin annelerine davrandigi gibi davranacak ve baska türlüsünü tanimayan cocuklar bunu normal Kabul edecek.
Konu sahibi kendinize acimiyorsunuz bari cocuklariniza aciyin. Yaziktir.

Konularinizi biliyorum az çok öncelikle zor durum hepimiz bir şekilde bu eş ailelerinden çekiyoruz
Bu da eşlerimizin tutumundan kaynaklanıyor.
Önce bunu belirleyelim.sizin hakkiniz yenmiş bir şekilde ekonomik olarak.
Kesinlikle artık enazindan paranıza sahip çıkın.
Birde anlamadığım şu var sevgililer gününde böyle bir adam çiçek alsa ne almasa ne.
Daha büyük sorunlar varken esim ben ve cocugumun hakkını gasp etmişken hergun gül alsa ne yazar.
Bence dizinde duygusal boslugunuz var
Ama sizin yerinizde olsam bu durumda önce haklarımı korumaya alırım.
Çocuklarınız küçük ise onları büyütün paranizi kenara koyun onsuz gelecek planı kurun ve zamanı gelince siz onu defedin.
Bazen evlilikler büyük hayallerle kuruluyor ama reelde bu gerçekleşmiyor
Ya adamın kök aile sorunları ya kendi karakteri yada başka şeyler evliliği zedeleyebiliyor
Bence kadınlar artık sürrealist durumdan vazgeçip realiteye donmeli
Baktın hayaller fos mu çıktı eşe dair okadar şans verdiign halde hemen kadınlarımız b planına geçmeli.
Çünkü bir eşe ve onu zaaflarina ömür harcamamali
Ki bosanamayabilir bunu tercih olarak görmüyorsa da ev arkadaşı gibi yasayacaksin
Çocuklarınla kendine dünya kur parani verme ozaman.
Kazancimi vermiyorum artık. Ev işleri de ortak. Para biriktirmeye çalışıyorum. Malların yarısını üzerime aldım. Diyalog kurmayan iki ev arkadaşı gibi yaşıyoruz. Yani yazdıklarinizi yapıyorum zaten şu an.
Duygusal boşluğum vardır illa ki. Öyle olmasa bu insanla evlenir mıydım? Kendimi yapayalnız hissediyorum. Ayrılınca da her şeyin üstesinden tek başıma gelmek beni korkutmuyor desem yalan olur. Ama kararım devam etmek yönünde değil.

Neyini alttan alıyormuş, ailesine kul köle olmayı bıraktın, azıcık gözün açıldı diye mi?

Pişkin pişkin birde alttan alıyorum diyor.
Ben çözüm üretmek konuşmak istiyorum o kaçıyordu ya. Ben de sinirleniyorum. Bunu alttan alıyor herhalde. Belki de artık maddi desteği kesmemi...

Back