- 19 Mayıs 2020
- 46.599
- 208.851
- 548
- Konu Sahibi askitotomsu
-
Tabi ki de artık istediği kadar cefakar bir kadın olmadığı için alttan alıyor, paşa hz. göre böyle kadın anca alttan alınır, baş üstü yapılmaz.Neyini alttan alıyormuş, ailesine kul köle olmayı bıraktın, azıcık gözün açıldı diye mi?
Pişkin pişkin birde alttan alıyorum diyor.
İse başladın mı?Ben çözüm üretmek konuşmak istiyorum o kaçıyordu ya. Ben de sinirleniyorum. Bunu alttan alıyor herhalde. Belki de artık maddi desteği kesmemi...
Para kaynağı kesilmiş tabi hali zordur.Tabi ki de artık istediği kadar cefakar bir kadın olmadığı için alttan alıyor, paşa hz. göre böyle kadın anca alttan alınır, baş üstü yapılmaz.
Böyle yazıp iyice üzmeyin. Ben sizin kadar bilmiyorum muyum saniyorsunuz bu durumu? Kac pedagoga psikoloğa psikiyatriste danıştım. Kız çocuklar böyle ortamda buyuyup bunu normal sanmasınlar dedim. Artı eksilere bak dediler, bunlar evlilik bitirmek için yeterli değil dediler. Aile ortamı daha önemli, bunlar düzeltilebilir dediler. Uzmanlar bitir dedi de ben olmaz demedimBen böyle evliliklerde kadinlara hic üzülmüyorum. Kendi düsen aglamaz. Ama o cocuklara cok yazik, bir dekiz cocuklari sanirim, düsünsenize evliligi nasil taniyorlar. Yarin birgün evlendiklerinde kocalari da onlara ayni babalarinin annelerine davrandigi gibi davranacak ve baska türlüsünü tanimayan cocuklar bunu normal Kabul edecek.
Konu sahibi kendinize acimiyorsunuz bari cocuklariniza aciyin. Yaziktir.
İse başladım ama okul açılırsa yeniden ayrılabilirim. Sabah 7.00, akşam 7.40 ders saatlerimiz. Kimse her yönüyle düşünmek zorunda olduğumu anlamıyor. Bugün bosansam ben işteyken o çocuklar ne olacak, biraz para biriktireyim biraz büyümüş olurlar diyorum ama çocuklara acı, sen ayrılmazsin lafları hiç bitmiyor. Gerçekten sıkıştım kaldım.İse başladın mı?
Yaptığın en güzel şey bence, maddi yardımı kesmek.
Biraz birikim yap sonra da ayrıl.
İki çocukla bunları da düşünmek zorundasın elbette.
Boşanma sürecinde en azından maddi meseleleri dert etmemiş olursun.
Bence çift terapisini de kes.
Sen o terapilerden sonra beklentiye giriyorsun ister istemez.
Siz ne zaman kendinizi hazır hissederseniz o zaman ayrılırsınız ya da ayrılmazsınız.İse başladım ama okul açılırsa yeniden ayrılabilirim. Sabah 7.00, akşam 7.40 ders saatlerimiz. Kimse her yönüyle düşünmek zorunda olduğumu anlamıyor. Bugün bosansam ben işteyken o çocuklar ne olacak, biraz para biriktireyim biraz büyümüş olurlar diyorum ama çocuklara acı, sen ayrılmazsin lafları hiç bitmiyor. Gerçekten sıkıştım kaldım.
Hepimizin var zaaflarıKazancimi vermiyorum artık. Ev işleri de ortak. Para biriktirmeye çalışıyorum. Malların yarısını üzerime aldım. Diyalog kurmayan iki ev arkadaşı gibi yaşıyoruz. Yani yazdıklarinizi yapıyorum zaten şu an.
Duygusal boşluğum vardır illa ki. Öyle olmasa bu insanla evlenir mıydım? Kendimi yapayalnız hissediyorum. Ayrılınca da her şeyin üstesinden tek başıma gelmek beni korkutmuyor desem yalan olur. Ama kararım devam etmek yönünde değil.
İnanın öyle yapıyorum artık. Şimdiden alışmaya başladım yeni düzenime. Geçen ay ekstra para gerekmiş, bana zarf atıyor. Bana niye söylüyorsun köşeye attıklarını kullan banane, dedim. Benimle iki sohbet etmeyen adam paraya ihtiyacı olduğunu ima ediyor, yok ya. Önceden olsa dur ben vereyim sen canını sıkma derdim, kendimi zor tuttum. Ben herkese böyleyim. Arkadaşıma, komşuma, yabanciya da böyleyim. Birisinin yardım istemesi yeter, karşımdaki kişinin sorunu çözülsün üzülmesin istiyorum.Siz ne zaman kendinizi hazır hissederseniz o zaman ayrılırsınız ya da ayrılmazsınız.
Bu sizin bileceğiniz iş.
Yalnız bundan sonra kendinizi ve çocuklarınızı mutlu etmek için nasıl yaşamak gerekiyorsa öyle yaşayın. Eşiniz yokmuş gibi bir düzen kurun kendinize. Mesela avmye, gezmeye, pikniğe, tatile vs eşsiz gidin. Bırakın eşiniz ailesiyle takılsın. Maddi olarak asla katkı sağlamayın, altın döviz yapın, bırakın kenarda biriksin. Eşinizden isteyin tüm masrafları. Ailesi değil siz yiyin bundan sonra.
Zamanla zaten bu fikir hem zihninize, hem kalbinize yerleşecek. Daha kolay olacak her şey sizin için.
Evet tahammül seviyem herkese karşı yüksek. Niye derseniz galiba sindirilmiş olmakla alakalı. Tahammül olsa da kalp kırılıyor işteHepimizin var zaafları
Yalnız yaşamak ürkütücü gelebilir
Beklentiniz sifira indireceksiniz bu tarz adamlara karşı
Yada ayrılık başka yolu yok
Yada peygamber sabrı olacak
Sizin tahammül seviyeniz fazla
O da buna güveniyor
Diyorum ya kimse kimseyi yargılayamazEvet tahammül seviyem herkese karşı yüksek. Niye derseniz galiba sindirilmiş olmakla alakalı. Tahammül olsa da kalp kırılıyor işte
Saskinliktayim gerçekten. Sen duvar ördün, asilmiyor diyor.
Duvarları her indirdiğimde zarar görüyorum dedim.
Ailelerle görüşmeyin dedi. Niye benim ailem bedel ödüyor, bu şartı kabul edemem dedim. Çıtayı cok yükselttin dedi
Eşim aileme gelip gitmiyor zaten. En son bir iki sene önce bayramda uğramıştı eve. Dışarıda gördüğünde bir gulumsemeyle merhaba, nasılsın, bir ihtiyacin var mı demesi yeterdi benim için. Çünkü annem yaşlı ve tek yaşıyor. Onun annesi elli küsür yaşında ve kalabalık olmalarına rağmen ben ilgileniyordum. Eşimde her gün annemin evinin önünden geçiyor, iki üç bayram geçti kapıdan merhaba bile demedi.Bu cümleyi başka konunuzda da okumuştum.
Eşiniz ve ailesi cidden çok garip tipler..
Ama siz cidden eşinizin ailesiyle görüşmeyeceğinizi ama sizin ailenize çaya yemeğe gidip geleceğinizi mi hayal ediyorsunuz?
Benim ailem çok sorunlu olsa bile mesela bende bunu kabul etmezdim. Eşime tamam benim ailemi çıkaralım hayatımızdan ama senin ailenle güllük gülistanlık olalım demezdim asla. Ne kadar sorunlu olursa olsunlar beni onlar büyüttü, eşimi aileme asla ezdirmem ama ailemi de bu şekilde ezdirmezdim.
Bırakacağımi biliyor da umursamıyor bence. Çünkü dünyası sadece kök ailesiDiyorum ya kimse kimseyi yargılayamaz
Duruma göre eleştiri yapıyoruz sizin iyilginiz için
Ben sizi buradan ne kadar uğraş verdiginizi çilekeş oldugnuzu goruyorum
Bunu eşiniz kullanıyor.
Aslında o sizin onu birakamayacagindan çok emin ve hep fedakar kadınlar günümüzde kullanılıyor
Tahammül seviyeniz sizin geçmiş yaşantınızla alakalı da olabilir.Evet tahammül seviyem herkese karşı yüksek. Niye derseniz galiba sindirilmiş olmakla alakalı. Tahammül olsa da kalp kırılıyor işte
Kesinlikle öyleTahammül seviyeniz sizin geçmiş yaşantınızla alakalı da olabilir.
Kendi ailenizde anne baba figürü, onların arasındaki çatışmalar vs düşündüğünüzde kendi evliliğiniz daha tahammül edilebilir geliyor olabilir. Kendinize sorun kızlarınızın böyle bir kocası olsun ister miydiniz?
Çocuklarınızın böyle bir karı koca ilişkisini normalleştirmesini ister miydiniz?
Eşim aileme gelip gitmiyor zaten. En son bir iki sene önce bayramda uğramıştı eve. Dışarıda gördüğünde bir gulumsemeyle merhaba, nasılsın, bir ihtiyacin var mı demesi yeterdi benim için. Çünkü annem yaşlı ve tek yaşıyor. Onun annesi elli küsür yaşında ve kalabalık olmalarına rağmen ben ilgileniyordum. Eşimde her gün annemin evinin önünden geçiyor, iki üç bayram geçti kapıdan merhaba bile demedi.
Bu konuda kesin konuşmaya hakkım olduğunu düşünüyorum ama fikirlerinizi almak isterim tabii.
Mesela ben kardeşimi ayda bir yarım saat görüyorum iş yoğunluğundan dolayı. Kardeşim pide yaptırmışti, kapıdan bize de bıraktı, eve girmez. Dış kapının önünden geçti de dönüp kardeşime merhaba demedi. Aralarında bir sorun olmadı, bu tavrin kabul edilir yani var mi? Ama ben onun ailesinden bir sürü hakaret işittim, ona rağmen ailem iyi niyetli diyor
Sen bu 2 senelik süreçte eşinin ailesiyle görüştün ama değil mi, son on olaylar olana kadar?Eşim aileme gelip gitmiyor zaten. En son bir iki sene önce bayramda uğramıştı eve. Dışarıda gördüğünde bir gulumsemeyle merhaba, nasılsın, bir ihtiyacin var mı demesi yeterdi benim için. Çünkü annem yaşlı ve tek yaşıyor. Onun annesi elli küsür yaşında ve kalabalık olmalarına rağmen ben ilgileniyordum. Eşimde her gün annemin evinin önünden geçiyor, iki üç bayram geçti kapıdan merhaba bile demedi.
Bu konuda kesin konuşmaya hakkım olduğunu düşünüyorum ama fikirlerinizi almak isterim tabii.
Mesela ben kardeşimi ayda bir yarım saat görüyorum iş yoğunluğundan dolayı. Kardeşim pide yaptırmışti, kapıdan bize de bıraktı, eve girmez. Dış kapının önünden geçti de dönüp kardeşime merhaba demedi. Aralarında bir sorun olmadı, bu tavrin kabul edilir yani var mi? Ama ben onun ailesinden bir sürü hakaret işittim, ona rağmen ailem iyi niyetli diyor
Bayramlarda tepki koydum ben de gitmeyi bıraktım. Ama haklısınız diğer zamanlarda çocukları görsünler diye de gitmemeliydim, sen gelirsen gelirim demeliydim hata ettim. Bir ramazan boyunca iftara gidelim dedim anneme (pandemiden önce), tek kalmasın iftarda. Bir kez gelmedi, sen git, anneni de çağır istersen dedi ama gelmedi. Utanmadan kendi anasına gitmeyi teklif etti. Yok ya deyince de bugun size yarın bize gidelim o zaman dedi. Yani aslında her şeye susup tamam demedim , sözlü sözsüz tepki verdim ama ise yaramadıBurada da sizde hata görüyorum.
İlk bayram hafi neyse ama ikinci bayram aileme gitmeyenin ailesini arayıp sormam. Siz devam ettirmişsiniz. Bakın konu yine nereye geldi? Kısasa kısas. Yani rn iyi terapiste de gitseniz onun ailesiyle görüşmeyince o da sizin ailenizle hepten görüşmeyecek. Bunu kurtaramazsınız. Siz onun ailesiyle görüşürken bile adam sizin annenize selam vermiyormuş. Ben bunu sindiremezdim.
Bence ozaman umursar çünkü onun kahrını kimse çekmez.Bırakacağımi biliyor da umursamıyor bence. Çünkü dünyası sadece kök ailesi
Salgını fırsat bilip evlerine gitmedim. Kandil bayramda falan telefon açtım, mesafeli konuşup kapattım. Doğuma gelip beni sinirlendirmisti, evde de devam ettiler. Ben de bir gün arayıp dedim ki " bu salgın iyi oldu, eve misafir istemiyordum işime yaradı"Sen bu 2 senelik süreçte eşinin ailesiyle görüştün ama değil mi, son on olaylar olana kadar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?