• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş kişisiyle gelişmeler (!)

Söyledim bunları. Siz karşılık verin o da içtenlikle yapmaya başlar diyor.
Şimdi karşılık vermediginiz için ben elimden geleni yaptım diye düşünüyor, diyor

Terapiste takildim, utanmasa sen aldan alacaagnn guzum, yuvayi disi gus yapar, analarimiz az mi cekti heeee diyecek gibi....

Böyle ite kaka ilişki yürümez. Psikolog kimdir nedir eğitimlerini vs sorgulamak istemiyorum; belki yöntemi de farklıdır onu bilemem ama ben bu ilişkinin ruhunun çekildiğini düşünüyorum. Psikolog sizi nereye kadar itebilir ki. Çocuğa sürekli ödevini yap demek gibi. İlişkiye olumlu bir bakış açısı yok, ilgi yok, beğeni hissettirilmiyor, olumsuz duygular baskın... Birilerinin jest yap günaydın de demesiyle ilişki yürümez; bunu kendiliğinden yapabilmeniz gerekir. Gerekirse psikoloğun sağlıklı bir boşanma süreci için de yönlendirebilmesi lazım. Her evlilik kurtarılacak diye bir kural yok. Doktorlar da her insanı kurtaramıyor.
Ben de öyle düşünüyorum. Bu amaçla başladım zaten ama adam bu yöntemi seçti, anlam veremedim. Klinik psikolog diye tercih etmiştim, danışan yorumları cok olumluydu.
Bu hafta konuşup sağlıklı bir bosanmaya yönelik terapiye devam etmesini istemeyi düşünüyorum

Yapmaya çalıştığı şey çok açık. Seninle boşandığında düzeni bozulacak, nafaka ve tazminat ödeyecek, evdeki hizmetçiyi kaybedecek özetle beyimizin rahatı bozulacak...

Erkeklerin çoğu sırf rahatı bozulmasın diye boşanmıyor ama sana eziyet etmeye , kendi hayatını yaşamaya devam ediyor olan kadın ve çocuklara oluyor. Maddi gücün varsa hiç durma boşan. Çünkü insanlar kendileri istemedikçe değişmezler.

Ayrıca terapistiniz sağlam saçmalamış, kronik sorunları olan evlilik küçük jestlerle kurtarılabiliyor olsa, bugün kurtulmayan evlilik kalmazdı. Ver çiçeği oooo gülüm yeah ..
Çiçekle olmaz bu iş dedim ama zamanla olacakmış (!)
Sadece saygı istiyorum diyorum bu evliliğin yurumesi için. Ama beyfendiye ağır geldi. Cocuklari aile çatısında büyümese de olur, yeter ki onun hükümranlığı istediği gibi sürsün.

Yani beni mi sevmiyor yoksa kök ailesinden başka kimseyi sevmeyecek kadar bağımlı mi bilmem.
Eski kiz arkadaşından niye ayrıldığı beni cok sasirtmisti. Kiz öğrenciymis, bu çalışıyor. Kız bundan kontör istiyormuş diye ayrılmış. Demek ki beni son derece fedakar gördü sömürmek için diye düşünüyorum
Aynen öyle. Sizi ve paranızı yönetebileceğini anladığı için sizi eş olarak seçti. Arada sevgi olduğunu düşünmüyorum.

Ortada baya baya sorunlar var. Eş ailesi kene gibi kanınızı emiyor. Gerçekten öğretmenler günü, sevgililer günü dert mi?

adam normal günde kıymet verip adım atmıyor size?

özel gün beklentilerini de saçma buluyorum. Normal günde değer versin bırak özel günü.
Özel gün esas konu değil tabii ki. Orada kast ettiğim şey, aile birliği zarar görmüş, ayrılık çanları çalıyor, iki ay terapi almışken belki bu sefer sana değer vereceğim artık diye bir adım atar.

Terapiste takildim, utanmasa sen aldan alacaagnn guzum, yuvayi disi gus yapar, analarimiz az mi cekti heeee diyecek gibi....
Saskinliktayim gerçekten. Sen duvar ördün, asilmiyor diyor.
Duvarları her indirdiğimde zarar görüyorum dedim.
Ailelerle görüşmeyin dedi. Niye benim ailem bedel ödüyor, bu şartı kabul edemem dedim. Çıtayı cok yükselttin dedi

Bu forumda neden kendine bunu yaptigini anlamadigim nadir insanlardan birisiniz. Bosanmak tek tarafli da verilebilecek bir karar, siz adamin bosanmak istememesini bile bir umut kirintisi olarak gorup ona tutunarak sebep aramaya calisiyorsunuz. Yeterince guclu hissetseniz ben bunlari kendime neden yapiyorum, bosanmak istememeyi 10 senedir bana eziyet ederken dusunecektin der davayi acardiniz.

O yuzden ben bosanmayacaginiza eminim (daha once de yazmistim, dernek sebebiyle sizin gibi bircok ornek gordum, genelde yanilmam). Terapistiniz de bunu sizde gormus olacak ki iliskinizi toparlamaniz icin onerilerde bulunuyor, bence de cocuklarinizi bu huzursuzlukta yasatacaginiza siz de adim atin artik gecmiste ne olduysa oldu diyerek iliskinizi toparlamaya bakin. Hep gecmistesiniz ama sizin esinizin mayasi bu. Ya gidecek ya kabul edeceksiniz bunu biz bile anladik buradan. En azindan adim atmaya baslayin da evliligi toparlamak icin, surekli huzursuz yasamayin, caniniza yazik.

Saskinliktayim gerçekten. Sen duvar ördün, asilmiyor diyor.
Duvarları her indirdiğimde zarar görüyorum dedim.
Ailelerle görüşmeyin dedi. Niye benim ailem bedel ödüyor, bu şartı kabul edemem dedim. Çıtayı cok yükselttin dedi
Çıtayı çok yükselttin nedir? Eşinize dönüp eşinizi bu hale getiren nedenleri irdeleyelip çözelim demesi gerekmez mi?

Bu forumda neden kendine bunu yaptigini anlamadigim nadir insanlardan birisiniz. Bosanmak tek tarafli da verilebilecek bir karar, siz adamin bosanmak istememesini bile bir umut kirintisi olarak gorup ona tutunarak sebep aramaya calisiyorsunuz. Yeterince guclu hissetseniz ben bunlari kendime neden yapiyorum, bosanmak istememeyi 10 senedir bana eziyet ederken dusunecektin der davayi acardiniz.

O yuzden ben bosanmayacaginiza eminim (daha once de yazmistim, dernek sebebiyle sizin gibi bircok ornek gordum, genelde yanilmam). Terapistiniz de bunu sizde gormus olacak ki iliskinizi toparlamaniz icin onerilerde bulunuyor, bence de cocuklarinizi bu huzursuzlukta yasatacaginiza siz de adim atin artik gecmiste ne olduysa oldu diyerek iliskinizi toparlamaya bakin. Hep gecmistesiniz ama sizin esinizin mayasi bu. Ya gidecek ya kabul edeceksiniz bunu biz bile anladik buradan. En azindan adim atmaya baslayin da evliligi toparlamak icin, surekli huzursuz yasamayin, caniniza yazik.
Yukarıda yazdım, para biriktirmek için sınırlı bir süre belirledim. Bir plan yaptım artık.
Yine başka bir mesajda belirttim. Kendime niye bunu yaptim bunca zaman? Çünkü başka bir örnek görmedim çevremde ve bunun böyle devam etmesi gerektiğini sandım bunca zaman

Maaşımı vermiyorum artık. Ev temizliğinde her şey ortak artık. Cinsellik zaten yoktu.

Ben size yazayim sebebini 'Aile terapisidir, iki guldur falan bizim hanimi bir sure oyalar bosanma fikrini sorgulamasini saglar aklini karistiririm. Arada huyuna gider arada kendimi geri ceker zaman kazanirim. Sonra da her seyi eski haline dondururum bir de uzerine ben her seyi denedim diye uste cikarim'. Esiniz de farkinda icten ice bosanma niyetinizin olmadigini, oyaliyor sizi, agziniza bir parmak bal caliyor arada bir.

Dedigim gibi sizin esinizin mayasi bu. Degismeyecegini kabullenip devam etmekten baska bir seceneginiz yok.

Maaşımı vermiyorum artık. Ev temizliğinde her şey ortak artık. Cinsellik zaten yoktu.
Eşinizin adına olan mal mülk var mı? Onları devretmekle uğraşıyordur belki.
Ayrıca blöf olduğunu düşünüyor gibi geldi bana.
Sizi ciddiye alsa, ayrılmaktan korksa olağanüstü çaba göstermesi gerekmez mi sizce de?
Ciddiyetinizi anlaması için nafaka, mal paylaşımı konularını konuşmaya paylaşın. Size layık gördüğü ne?

Son düzenleme:
Ben size yazayim sebebini 'Aile terapisidir, iki guldur falan bizim hanimi bir sure oyalar bosanma fikrini sorgulamasini saglar aklini karistiririm. Arada huyuna gider arada kendimi geri ceker zaman kazanirim. Sonra da her seyi eski haline dondururum bir de uzerine ben her seyi denedim diye uste cikarim'. Esiniz de farkinda icten ice bosanma niyetinizin olmadigini, oyaliyor sizi, agziniza bir parmak bal caliyor arada bir.

Dedigim gibi sizin esinizin mayasi bu. Degismeyecegini kabullenip devam etmekten baska bir seceneginiz yok.
Yaklaşık altı aydır kendisiyle iletişim kurmuyor, onun için kılımi kipirdatmiyorum. Bir sene kadar sonra bu iş bitecek dedim. Daha önce böyle bir şey yaptığımı görmemişti. Terapiste de söyledi bunu. Evliliğin sonuna geldik, ayrılmak istiyor falan dedi.
Belki aklı başına gelir dedim ama gelmeyeceği açık. Benim planım belli. Gerisi onun problemi. Dileğim kızlar zarar görmesin boşanmadan sonra. Yağmurdan kaçıp doluya tutmayayim onlari.

Yaklaşık altı aydır kendisiyle iletişim kurmuyor, onun için kılımi kipirdatmiyorum. Bir sene kadar sonra bu iş bitecek dedim. Daha önce böyle bir şey yaptığımı görmemişti. Terapiste de söyledi bunu. Evliliğin sonuna geldik, ayrılmak istiyor falan dedi.
Belki aklı başına gelir dedim ama gelmeyeceği açık. Benim planım belli. Gerisi onun problemi. Dileğim kızlar zarar görmesin boşanmadan sonra. Yağmurdan kaçıp doluya tutmayayim onlari.

Ben eminim ki 10 senede defalarca son noktaya gelmissinizdir ama hic gitmediginiz icin esiniz gideceginize inanmiyor. Dilekceyi onunde gormeden de ciddiyetinizi anlayacagini hic sanmiyorum. Para biriktirme planinizi anliyorum ama tahammulunuz oylesine yuksek ki hala daha dayanamayacak noktaya gelmemissiniz. Bildigim kadariyla devlet memurusunuz, kredi cekme imkaniniz vardir toplu paraya ihtiyaciniz varsa, hem aylik birikimle es deger olur hem de zamandan kazanirsiniz. Gercekten icten ice kalmaya dayanamayacak noktada olsaniz kalmazdiniz inanin.

O yuzden diyorum siz su an caniniza yazik ediyorsunuz. Gecmis gecti bitti, esiniz ne yaparsa yapsin 10 seneyi telafi edemez. Siz icten ice bu haksizlik duzelsin istiyorsunuz ama olabilecek bir sey degil bu istediginiz, o yuzden cozumsuz kaliyorsunuz.

Ben eminim ki 10 senede defalarca son noktaya gelmissinizdir ama hic gitmediginiz icin esiniz gideceginize inanmiyor. Dilekceyi onunde gormeden de ciddiyetinizi anlayacagini hic sanmiyorum. Para biriktirme planinizi anliyorum ama tahammulunuz oylesine yuksek ki hala daha dayanamayacak noktaya gelmemissiniz. Bildigim kadariyla devlet memurusunuz, kredi cekme imkaniniz vardir toplu paraya ihtiyaciniz varsa, hem aylik birikimle es deger olur hem de zamandan kazanirsiniz. Gercekten icten ice kalmaya dayanamayacak noktada olsaniz kalmazdiniz inanin.

O yuzden diyorum siz su an caniniza yazik ediyorsunuz. Gecmis gecti bitti, esiniz ne yaparsa yapsin 10 seneyi telafi edemez. Siz icten ice bu haksizlik duzelsin istiyorsunuz ama olabilecek bir sey degil bu istediginiz, o yuzden cozumsuz kaliyorsunuz.
Ciddi ciddi ayrılmayi düşünmemiştim daha once. İlk defa eyleme geçtim. Ben ciddi tepki vermedigim için devam ediyorlar saniyordum bunları yapmaya. Ama şu durumda gördüm ki ben alttan alsam da almasam da değişen bir şey yok. Yani bu ilişkide belirleyici olan benim tavrim değil

Eşinizin adına olan mal mülk var mı? Onları devretmekle uğraşıyordur belki.
Ayrıca blöf olduğunu düşünüyor gibi geldi bana.
Sizi ciddiye alsa, ayrılmaktan korksa olağanüstü çaba göstermesi gerekmez mi sizce de?
Ciddiyetinizi anlaması için nafaka, mal paylaşımı konularını konuşmaya paylaşın. Size layık gördüğü ne?
Mal mülkün yarısını üzerime aldım zaten.
Evet telafi için cok çaba göstermesi gerekir. Ama istemiyor demek ki. Terapist sorunca ona dedi ki "ben elimden geleni yaptım. Bahçe tapusunu eşimin üzerine yaptım (halbuki iki ay ben ısrar ettim de yarısını üzerime geçirdik. Hatta şart olarak evin yarısını da o istemişti de vazgecti). Babamla da konuştum. Daha ne yapayım ? Ben ailemi nüfustan sildirip sadece onun ailesiyle gorusursem ancak o zaman askitonun isteği olur." dedi. Diyorum ya aklımla mi oynuyor, akıl sağlığı mı bozuk yoksa ahlaki zayıflığı mi var anlamadım. Normal insanlar gibi davranmayan bir sülale.
Bir de şey dedi: Biz ayrilma kararı verirsek aileme bir şey demek düşmez.
Yahu her şeyimizin içine onları sokan sensin zaten.

Back