- 19 Mayıs 2020
- 46.595
- 208.806
- 548
- Konu Sahibi askitotomsu
Sadece merak ediyorum. Sana verilmeden senden alınmasına ne kadar dayanabilirsin?Ongorun ne? Kendime şimdiden cekiduzen vereyim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sadece merak ediyorum. Sana verilmeden senden alınmasına ne kadar dayanabilirsin?Ongorun ne? Kendime şimdiden cekiduzen vereyim
Eşin ve ailesi safi kötüler, sende birşeyleri görmemek için çok uğraşmışsın ama artık farkındasın. Kendini yine acabaya düşürme.Olur mu öyle şey, ne kadar değerli yorumlarınız... Benim için üzüldüğünüzu görebiliyorum merak etme.
Kendimi suçluyorum, yani o kadar manipüle edilmisim, o kadar ezik ve korkak hissediyorum demek istiyorum.
Yoksa adam haklı diye düşünmuyorum. Sadece neden bunlar hep beni bulur, bende bir sorun olmalı gibi bir his
Dahası iyi seçeneğin olabileceğini hiç bilmeyip standardın bu olduğunu sanmakEvet.
Ölümü görüp sıtmaya razı olmak,
Sonra onun da kademeli bi ölüm olduğunu fark etmek gibi.
Sermayeden yiyorumSadece merak ediyorum. Sana verilmeden senden alınmasına ne kadar dayanabilirsin?
İyi bir insan olarak kalmak istiyorsan sermayeden yedirme. Tükenince hayatta kalma içgüdün devreye girecek. O içgüdü herşeyi yaptırabilir.Sermayeden yiyorum
Terapist ,psikolog vs vs vs hiç bir çözüm kalmamış bu ilişkide .Bunu bile bile hâla onu ailesi benim ailem ,eş kişisi gibi genellemelere takılmadan bence boşan ve kurtul .Çünkü iki ucu boklu değnek sizinkisi .Sadece iç dökmek için yaziyorum.
Açtığım konulardan sonra hiçbir düzelme olmaması sebebiyle (temmuzdan beri) radikal değişiklikler yapmaya adım atmıştım.
Eş musveddesi ile hiç ilgilenmiyor ve zorunlu olmadıkça iletişim kurmuyorum.
Terapistin ve müsveddenin isteği ile aile terapisine gidiyoruz iki aydır. Terapist ısrarla birbirinize jest yapın diyor. Sanki asıl sorun buymuş gibi. Önce jestlerle başlayıp sonra sorunları çözmeye calisacakmisiz. Ben jest falan yapmak istemedigimi söyledim. Beni on yıldır maddi manevi ezen ve ailesine ezdiren, aileme sebepsiz dusman gibi davranan bir insanimsiya jest yapmak, ödün vermek, yaptıklarını gormezden gelip pekiştirmek istemiyorum. Yıllardır ne zaman alttan alsam, görmezden gelsem utanıp kendine cekiduzen vereceğine yeni bir duzenbazlik peşine düştü.
Neyse uzatmayayım. Terapist karşılık vermezsem haksızlık olur diyor
Gelgelelim bu adam, o dönem ailesiyle iş cevirip bana ve çocuklara resmen kazık atti. Geçmişte de sık sık benzer şeyler olmustu. Çocukların rızkını, ortak kazancimizi ARTIK onlara yedirmek istemiyorum diye babası bana hakaret etti en son biliyorsunuz.
Bunlara rağmen eş kişisi ciddi bir tepki koymak yerine sadece "askitoyla böyle konusamazsiniz" demiş (!) güya ama her gün birbirlerini hiçbir şey olmamış gibi arayıp yüz yüze görüşmeye devam ediyorlar. Ama benden özür dileyen olmadı tabii. İstediğimizi yapar, söyleriz sen kimsin modundalar.
Bunlar yasandiktan sonra doğum günümde (temmuzda) küçük bir pastayla gecistirdi hediye almadı diye cok üzülmüştüm. Çünkü pişmanlık göstergesi, bana değer verdiğini gösteren küçük bir hediye alır sandım. Üzüldüğümu söyledim, açıkça bir hediye istedim, kalbim yumusasin küçük bir hediye al dedim. Almadı. Günler sonra ben sorduğumda "sen al ben parasını veririm" dedi. İlk defa o an gerçekten değersiz olduğumu net anladım. Eskiden sadece aptal yerine koyduklarıni sanırdım. Meğer hicmisim. Her seferinde hatasını anlamıştır diye düşünürken bu sefer bayramımi kutlamadi. Ardından öğretmenler gününü kutlamadi. Şimdi terapi alıyoruz, biraz ise yaramıştır diye düşünüyordum. Çünkü psikoloğun yönlendirmesi ile bir demet papatya ve üç dört adet gül getirmişti eve. Peki bugün tek kelime etmemesi, küçücük bir şey almaması... Aklımla mi oynuyor sizce? Ben biliyorum biz onun umrunda değiliz de... peki ya hem bana hem psikoloğa neden boşanmak istemediğini, bize değer verdiğini söyleyip böyle psikolojik şiddet uyguluyor?
Psikolog, huzursuz olmamak için ailelerle görüşmeyin dedi birkaç hafta önce. İyi de huzursuzluk veren, evin içine her şeye müdahil olan, sürekli para talep eden onun ailesi. Niye bedeli bizimkiler ödüyor? "Bana ve aileme saygı istiyorum bundan sonra. Yoksa böyle devam etmeyeceğim" dedim net olarak. Bir aydır bu şartımi düşünüyormuş beyfendi. Beni kandırıyor. Bu kadar fedakarlıgima rağmen bu kadar nankörlük göreceğim, bu evliliği bu insanların kötülüklerinin bitirecegi aklıma gelmezdi. Sizce aklımla mi oynuyor, ne yapmaya çalışıyor?
Daha önce de yazdım korkularım cok, cesaretim az, şartlarım zor bla bla... Gelgelelim gidisat belliSizinde boşananız yok yoksa bu öküz içim uğrasmazdınız
Yani beni mi sevmiyor yoksa kök ailesinden başka kimseyi sevmeyecek kadar bağımlı mi bilmem.
Eski kiz arkadaşından niye ayrıldığı beni cok sasirtmisti. Kiz öğrenciymis, bu çalışıyor. Kız bundan kontör istiyormuş diye ayrılmış. Demek ki beni son derece fedakar gördü sömürmek için diye düşünüyorum
Bunları yaşarken normal görmüyordum zaten. Sinir oluyordum ama tepki veremiyordum ayıp olur, huzursuzluk olur diye. Bu hakaret işi olmasaydı yine bu atılımı gerceklestiremezdimEşin ve ailesi safi kötüler, sende birşeyleri görmemek için çok uğraşmışsın ama artık farkındasın. Kendini yine acabaya düşürme.
Yaşadıklarının çoğu normal değil. Okurken sinir basıyor beni.
Ne var biliyor musunuz?Terapist ,psikolog vs vs vs hiç bir çözüm kalmamış bu ilişkide .Bunu bile bile hâla onu ailesi benim ailem ,eş kişisi gibi genellemelere takılmadan bence boşan ve kurtul .Çünkü iki ucu boklu değnek sizinkisi .
Söyledim bunları. Siz karşılık verin o da içtenlikle yapmaya başlar diyor.Psikologa esinizin telafiye çalışmadığını soylediklerini sadece gorev gibi yaptığını ama davranışsal olarak bir degisim görmediğinizi anlatin, anladigim kadariyla sevgi gosterisinde bulunmuyor sadece görev icabi yapıyor sirin gorunmek icin
Acikca ben bosanmak istiyorum.deseniz kimse sizi zorla anlaşmaya zorlayamaz ki
Bunca zaman cabaladim artik bir adim atmak istemiyorum o yaptiklarini telafi edecek ve ben bunu hissedeceğim deseniz ne der psikolog? Illa cabalayin diyecegini zannetmiyorum
Çok ilginç. Bebeğin dışarıdaki adama neden baba diyor? Çocuk da haklı gerçi, baba mı var meydanda?Ne var biliyor musunuz?
Bebeğim dışarıda bir erkek gördüğünde baba diye bağırıp o kişiye koşuyor. Ve ben o an bir sene sonrayi yaşıyor gibi gozyaslarimi tutmaya çalışıyorum. Kendimi geçtim, iki kız çocuğa bunu bir baba niye yapar?
Acaba kendimi feda edip her şey yolunda gibi rol yapsam da kızlar babalarıyla mi büyüse diyorum. Anında fikrim değişiyor çünkü kaldıracak halim kalmadi
Dedim ya ne zaman çaba göstersem "enayi yine alttan aldı, yine yapalım" modundalarTerapiste gitme amacınız bir şeyleri düzeltmek değil mi? Bu doğrultuda iki kişi çaba göstermezse düzelmez. Yok değilse düzelmez veya düzeltmek istemiyorum diyorsanız terapist yerine boşanma avukatına gitmeniz yararınıza olur.
Bu yaşlarda şema oluşturuyorlar. Tüm kadınlar anne, tüm erkekler baba, tüm gozlukluler teyze gibi. Ama iki sene sonra gerçekten baba arayacak. Şimdi bile bağlı babasinaÇok ilginç. Bebeğin dışarıdaki adama neden baba diyor? Çocuk da haklı gerçi, baba mı var meydanda?
Ama babası onları düşünmüyor ne yazık ki.Bu yaşlarda şema oluşturuyorlar. Tüm kadınlar anne, tüm erkekler baba, tüm gozlukluler teyze gibi. Ama iki sene sonra gerçekten baba arayacak. Şimdi bile bağlı babasina
Sen daha iyi bilirsin öğretmen olarak ama başıma hiç böyle şey gelmedi benim. Kızlarım sokakta elin herifine baba demedi. Bakıcılarına anne dediler, ama babasından başkasına baba demediler. Ailemde de görmedim. Teyzem genç yaşta dul kaldı, kuzenlerim baba görmedi. Onlar babama baba derdi, bunu okuyunca aklıma o geldi, içim cız etti.Bu yaşlarda şema oluşturuyorlar. Tüm kadınlar anne, tüm erkekler baba, tüm gozlukluler teyze gibi. Ama iki sene sonra gerçekten baba arayacak. Şimdi bile bağlı babasina
Çocuklar herşeyi bizden iyi anlıyor.Ama babası onları düşünmüyor ne yazık ki.