Eş kişisiyle gelişmeler (!)

Ne senden geçiyor nede ailesine bisey diyebiliyor bence uygin bir dille ailesine sen söyle tabiki yardima ihtiyaclari varsa her çocuk ailesine herzaman gerektiği kadar yardim etmeli ama dengeli psikologunuz da bunu esinize mutlaka anlatacaktir insanlarin genel sorunu hayir demeyi anne babasi bile olsa gerektiginde bilmemelerinden

Dediğim gibi bu yaşlarda normaldir ama birkaç sene sonra bu durum degisecek

Söyledim bunları. Siz karşılık verin o da içtenlikle yapmaya başlar diyor.
Şimdi karşılık vermediginiz için ben elimden geleni yaptım diye düşünüyor, diyor
Iki kez gorusmussunuz uzmanla
Benim icimden gelmiyor diyebilirsiniz yani ne bileyim sizde bir şeyler bitmiş zaten, niye cift terapisine gidiyorsunuz ki?
Ya da siz de jest olarak cok ufak boyle sizin bile kaale almayacaginiz kadar minik seyler yapin
Cünkü icinizde hersey tukenmis artik
Bilemedim.uzman da yapıcı olmaya calisiyor olabilir de
Esinizin hep kendi ve ailesi odakli oldugunu soylemediniz mi? Yani bosansak cocugunu degil cocuklarin ailesi ile.gorusup.gorusmemesini dusunuyor, cocugum.baskasina baba diyor gibi seyleri anlattiniz mi? Belki 2 gorusmede ona sira gelmemistir bilemedim ama siz zihnen adamdan coktan bosanmissiniz zaten

Ben sizin yerinizde olsam çift terapisi yerine tek başıma psikoloğa gider ayrılabilecek cesareti toplamaya çalışırdım terapi ile birlikte. Çok yorulmuşsunuz ve artık umudunuz kalmamış.
Ben tek başıma başladım zaten. Beni ve kızımı toparlasin da güçlü olarak yeni hayatimiza baslayalim diye. Terapist onu da görmek istedi. O da güya evliligimiz bitmesin diye gitmek istiyordu.

Çocuklarınız kac yaşındaydı?
Kucuk cocuklar kadinlara anne gencse abla erkeklere de baba abi diyebiliyor sizinki de yeni konuşmayı öğreniyorsa o da olabilir diye düşündüm bi an

Siz eski konulari bilmiyorsunuz anladığım kadarıyla. Bir nevi gasp var. Ailesi yardım istemiyor. Ev, araba, bahçe, bahçe geliri, emekli maaşı var babasının. Buna rağmen eş kişisi abisini evlendirdi, kardeşinin tüm eğitim masraflarını ödedi, ablasının bebek çeyizini buna yaptırdılar. Eniştesi araba modelini yükseltmek için bundan para istiyor.
Bunlara müdahale etmedim mesela. Ama benim kazandığıma da goz diktiler. Senin malın benim malim yokmuş. Olmaz deyince de hakaret ettiler. Abisi tapuyu falan üzerine geçirmeye çalıştı vs

Ben tek başıma başladım zaten. Beni ve kızımı toparlasin da güçlü olarak yeni hayatimiza baslayalim diye. Terapist onu da görmek istedi. O da güya evliligimiz bitmesin diye gitmek istiyordu.

Umarım bir an önce kendi düzeninizi kurabilecek maddi manevi gücü toplarsınız. İnsanın şevki kırıldı mı geri dönüşü zor oluyor..

Dedim ya ne zaman çaba göstersem "enayi yine alttan aldı, yine yapalım" modundalar

O zaman çaba göstermeyi bırakın boşanmaya çalışın veya bu durumu kabullenin boşuna terapistle de uğraşmayın. İki tarafta uğraşmadan, düzeltmek istemeden bir şeyler normale dönmez maalesef. Hakkınızda hayırlısı olsun

Çocuklarınız kac yaşındaydı?
Kucuk cocuklar kadinlara anne gencse abla erkeklere de baba abi diyebiliyor sizinki de yeni konuşmayı öğreniyorsa o da olabilir diye düşündüm bi an
Evet öyle, şema oluşturma döneminde olduğu için öyle söylüyor. Ama iki sene sonra babasini arayacak

Hayır iki aydır gidiyoruz terapiye. Bu ikinci uzman. Daha önce de uyarı aldı ama kafasına dank etmiyor

Haklısıniz, tek devam ederim belki bundan sonra

Ben bu uzmanla ikinci gorusme sandım ilk uzmani neden biraktiniz?
O psikiyatristi, kendisi gerek görürse çağırıyordu. Son seferde gerek kalmadığını, sıkıntı olursa gelmemizi söyledi. Aradan bir yıl geçmeden arkamdan iş çevirmişler yine. Doğumdan sonra öğrendim.
Aile terapisine gerek görmediğim için bu psikoloğa gittim. Çünkü bu hastanede çalışmıyor.

Böyle ite kaka ilişki yürümez. Psikolog kimdir nedir eğitimlerini vs sorgulamak istemiyorum; belki yöntemi de farklıdır onu bilemem ama ben bu ilişkinin ruhunun çekildiğini düşünüyorum. Psikolog sizi nereye kadar itebilir ki. Çocuğa sürekli ödevini yap demek gibi. İlişkiye olumlu bir bakış açısı yok, ilgi yok, beğeni hissettirilmiyor, olumsuz duygular baskın... Birilerinin jest yap günaydın de demesiyle ilişki yürümez; bunu kendiliğinden yapabilmeniz gerekir. Gerekirse psikoloğun sağlıklı bir boşanma süreci için de yönlendirebilmesi lazım. Her evlilik kurtarılacak diye bir kural yok. Doktorlar da her insanı kurtaramıyor.

Yapmaya çalıştığı şey çok açık. Seninle boşandığında düzeni bozulacak, nafaka ve tazminat ödeyecek, evdeki hizmetçiyi kaybedecek özetle beyimizin rahatı bozulacak...

Erkeklerin çoğu sırf rahatı bozulmasın diye boşanmıyor ama sana eziyet etmeye , kendi hayatını yaşamaya devam ediyor olan kadın ve çocuklara oluyor. Maddi gücün varsa hiç durma boşan. Çünkü insanlar kendileri istemedikçe değişmezler.

Ayrıca terapistiniz sağlam saçmalamış, kronik sorunları olan evlilik küçük jestlerle kurtarılabiliyor olsa, bugün kurtulmayan evlilik kalmazdı. Ver çiçeği oooo gülüm yeah ..

Son düzenleme:
Ortada baya baya sorunlar var. Eş ailesi kene gibi kanınızı emiyor. Gerçekten öğretmenler günü, sevgililer günü dert mi?

adam normal günde kıymet verip adım atmıyor size?

özel gün beklentilerini de saçma buluyorum. Normal günde değer versin bırak özel günü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…