- Konu Sahibi askitotomsu
-
Beni kızdıran da bu. Koskoca bencil insanlara babalik yapıyor da kendi çocuğunun iyiliğine bir şey yapmıyorAma babası onları düşünmüyor ne yazık ki.
Ne senden geçiyor nede ailesine bisey diyebiliyor bence uygin bir dille ailesine sen söyle tabiki yardima ihtiyaclari varsa her çocuk ailesine herzaman gerektiği kadar yardim etmeli ama dengeli psikologunuz da bunu esinize mutlaka anlatacaktir insanlarin genel sorunu hayir demeyi anne babasi bile olsa gerektiginde bilmemelerindenSadece iç dökmek için yaziyorum.
Açtığım konulardan sonra hiçbir düzelme olmaması sebebiyle (temmuzdan beri) radikal değişiklikler yapmaya adım atmıştım.
Eş musveddesi ile hiç ilgilenmiyor ve zorunlu olmadıkça iletişim kurmuyorum.
Terapistin ve müsveddenin isteği ile aile terapisine gidiyoruz iki aydır. Terapist ısrarla birbirinize jest yapın diyor. Sanki asıl sorun buymuş gibi. Önce jestlerle başlayıp sonra sorunları çözmeye calisacakmisiz. Ben jest falan yapmak istemedigimi söyledim. Beni on yıldır maddi manevi ezen ve ailesine ezdiren, aileme sebepsiz dusman gibi davranan bir insanimsiya jest yapmak, ödün vermek, yaptıklarını gormezden gelip pekiştirmek istemiyorum. Yıllardır ne zaman alttan alsam, görmezden gelsem utanıp kendine cekiduzen vereceğine yeni bir duzenbazlik peşine düştü.
Neyse uzatmayayım. Terapist karşılık vermezsem haksızlık olur diyor
Gelgelelim bu adam, o dönem ailesiyle iş cevirip bana ve çocuklara resmen kazık atti. Geçmişte de sık sık benzer şeyler olmustu. Çocukların rızkını, ortak kazancimizi ARTIK onlara yedirmek istemiyorum diye babası bana hakaret etti en son biliyorsunuz.
Bunlara rağmen eş kişisi ciddi bir tepki koymak yerine sadece "askitoyla böyle konusamazsiniz" demiş (!) güya ama her gün birbirlerini hiçbir şey olmamış gibi arayıp yüz yüze görüşmeye devam ediyorlar. Ama benden özür dileyen olmadı tabii. İstediğimizi yapar, söyleriz sen kimsin modundalar.
Bunlar yasandiktan sonra doğum günümde (temmuzda) küçük bir pastayla gecistirdi hediye almadı diye cok üzülmüştüm. Çünkü pişmanlık göstergesi, bana değer verdiğini gösteren küçük bir hediye alır sandım. Üzüldüğümu söyledim, açıkça bir hediye istedim, kalbim yumusasin küçük bir hediye al dedim. Almadı. Günler sonra ben sorduğumda "sen al ben parasını veririm" dedi. İlk defa o an gerçekten değersiz olduğumu net anladım. Eskiden sadece aptal yerine koyduklarıni sanırdım. Meğer hicmisim. Her seferinde hatasını anlamıştır diye düşünürken bu sefer bayramımi kutlamadi. Ardından öğretmenler gününü kutlamadi. Şimdi terapi alıyoruz, biraz ise yaramıştır diye düşünüyordum. Çünkü psikoloğun yönlendirmesi ile bir demet papatya ve üç dört adet gül getirmişti eve. Peki bugün tek kelime etmemesi, küçücük bir şey almaması... Aklımla mi oynuyor sizce? Ben biliyorum biz onun umrunda değiliz de... peki ya hem bana hem psikoloğa neden boşanmak istemediğini, bize değer verdiğini söyleyip böyle psikolojik şiddet uyguluyor?
Psikolog, huzursuz olmamak için ailelerle görüşmeyin dedi birkaç hafta önce. İyi de huzursuzluk veren, evin içine her şeye müdahil olan, sürekli para talep eden onun ailesi. Niye bedeli bizimkiler ödüyor? "Bana ve aileme saygı istiyorum bundan sonra. Yoksa böyle devam etmeyeceğim" dedim net olarak. Bir aydır bu şartımi düşünüyormuş beyfendi. Beni kandırıyor. Bu kadar fedakarlıgima rağmen bu kadar nankörlük göreceğim, bu evliliği bu insanların kötülüklerinin bitirecegi aklıma gelmezdi. Sizce aklımla mi oynuyor, ne yapmaya çalışıyor?
Dediğim gibi bu yaşlarda normaldir ama birkaç sene sonra bu durum degisecekSen daha iyi bilirsin öğretmen olarak ama başıma hiç böyle şey gelmedi benim. Kızlarım sokakta elin herifine baba demedi. Bakıcılarına anne dediler, ama babasından başkasına baba demediler. Ailemde de görmedim. Teyzem genç yaşta dul kaldı, kuzenlerim baba görmedi. Onlar babama baba derdi, bunu okuyunca aklıma o geldi, içim cız etti.
Iki kez gorusmussunuz uzmanlaSöyledim bunları. Siz karşılık verin o da içtenlikle yapmaya başlar diyor.
Şimdi karşılık vermediginiz için ben elimden geleni yaptım diye düşünüyor, diyor
Ben tek başıma başladım zaten. Beni ve kızımı toparlasin da güçlü olarak yeni hayatimiza baslayalim diye. Terapist onu da görmek istedi. O da güya evliligimiz bitmesin diye gitmek istiyordu.Ben sizin yerinizde olsam çift terapisi yerine tek başıma psikoloğa gider ayrılabilecek cesareti toplamaya çalışırdım terapi ile birlikte. Çok yorulmuşsunuz ve artık umudunuz kalmamış.
Siz eski konulari bilmiyorsunuz anladığım kadarıyla. Bir nevi gasp var. Ailesi yardım istemiyor. Ev, araba, bahçe, bahçe geliri, emekli maaşı var babasının. Buna rağmen eş kişisi abisini evlendirdi, kardeşinin tüm eğitim masraflarını ödedi, ablasının bebek çeyizini buna yaptırdılar. Eniştesi araba modelini yükseltmek için bundan para istiyor.Ne senden geçiyor nede ailesine bisey diyebiliyor bence uygin bir dille ailesine sen söyle tabiki yardima ihtiyaclari varsa her çocuk ailesine herzaman gerektiği kadar yardim etmeli ama dengeli psikologunuz da bunu esinize mutlaka anlatacaktir insanlarin genel sorunu hayir demeyi anne babasi bile olsa gerektiginde bilmemelerinden
Ben tek başıma başladım zaten. Beni ve kızımı toparlasin da güçlü olarak yeni hayatimiza baslayalim diye. Terapist onu da görmek istedi. O da güya evliligimiz bitmesin diye gitmek istiyordu.
Dedim ya ne zaman çaba göstersem "enayi yine alttan aldı, yine yapalım" modundalar
Evet öyle, şema oluşturma döneminde olduğu için öyle söylüyor. Ama iki sene sonra babasini arayacakÇocuklarınız kac yaşındaydı?
Kucuk cocuklar kadinlara anne gencse abla erkeklere de baba abi diyebiliyor sizinki de yeni konuşmayı öğreniyorsa o da olabilir diye düşündüm bi an
Cok teşekkür ederim, sagolunUmarım bir an önce kendi düzeninizi kurabilecek maddi manevi gücü toplarsınız. İnsanın şevki kırıldı mı geri dönüşü zor oluyor..
Hayır iki aydır gidiyoruz terapiye. Bu ikinci uzman. Daha önce de uyarı aldı ama kafasına dank etmiyorIki kez gorusmussunuz uzmanla
Benim icimden gelmiyor diyebilirsiniz yani ne bileyim sizde bir şeyler bitmiş zaten, niye cift terapisine gidiyorsunuz ki?
Ya da siz de jest olarak cok ufak boyle sizin bile kaale almayacaginiz kadar minik seyler yapin
Cünkü icinizde hersey tukenmis artik
Bilemedim.uzman da yapıcı olmaya calisiyor olabilir de
Esinizin hep kendi ve ailesi odakli oldugunu soylemediniz mi? Yani bosansak cocugunu degil cocuklarin ailesi ile.gorusup.gorusmemesini dusunuyor, cocugum.baskasina baba diyor gibi seyleri anlattiniz mi? Belki 2 gorusmede ona sira gelmemistir bilemedim ama siz zihnen adamdan coktan bosanmissiniz zaten
Haklısıniz, tek devam ederim belki bundan sonraO zaman çaba göstermeyi bırakın boşanmaya çalışın veya bu durumu kabullenin boşuna terapistle de uğraşmayın. İki tarafta uğraşmadan, düzeltmek istemeden bir şeyler normale dönmez maalesef. Hakkınızda hayırlısı olsun
Ben bu uzmanla ikinci gorusme sandım ilk uzmani neden biraktiniz?Hayır iki aydır gidiyoruz terapiye. Bu ikinci uzman. Daha önce de uyarı aldı ama kafasına dank etmiyor
O psikiyatristi, kendisi gerek görürse çağırıyordu. Son seferde gerek kalmadığını, sıkıntı olursa gelmemizi söyledi. Aradan bir yıl geçmeden arkamdan iş çevirmişler yine. Doğumdan sonra öğrendim.Ben bu uzmanla ikinci gorusme sandım ilk uzmani neden biraktiniz?
Yapmaya çalıştığı şey çok açık. Seninle boşandığında düzeni bozulacak, nafaka ve tazminat ödeyecek, evdeki hizmetçiyi kaybedecek özetle beyimizin rahatı bozulacak...Sadece iç dökmek için yaziyorum.
Açtığım konulardan sonra hiçbir düzelme olmaması sebebiyle (temmuzdan beri) radikal değişiklikler yapmaya adım atmıştım.
Eş musveddesi ile hiç ilgilenmiyor ve zorunlu olmadıkça iletişim kurmuyorum.
Terapistin ve müsveddenin isteği ile aile terapisine gidiyoruz iki aydır. Terapist ısrarla birbirinize jest yapın diyor. Sanki asıl sorun buymuş gibi. Önce jestlerle başlayıp sonra sorunları çözmeye calisacakmisiz. Ben jest falan yapmak istemedigimi söyledim. Beni on yıldır maddi manevi ezen ve ailesine ezdiren, aileme sebepsiz dusman gibi davranan bir insanimsiya jest yapmak, ödün vermek, yaptıklarını gormezden gelip pekiştirmek istemiyorum. Yıllardır ne zaman alttan alsam, görmezden gelsem utanıp kendine cekiduzen vereceğine yeni bir duzenbazlik peşine düştü.
Neyse uzatmayayım. Terapist karşılık vermezsem haksızlık olur diyor
Gelgelelim bu adam, o dönem ailesiyle iş cevirip bana ve çocuklara resmen kazık atti. Geçmişte de sık sık benzer şeyler olmustu. Çocukların rızkını, ortak kazancimizi ARTIK onlara yedirmek istemiyorum diye babası bana hakaret etti en son biliyorsunuz.
Bunlara rağmen eş kişisi ciddi bir tepki koymak yerine sadece "askitoyla böyle konusamazsiniz" demiş (!) güya ama her gün birbirlerini hiçbir şey olmamış gibi arayıp yüz yüze görüşmeye devam ediyorlar. Ama benden özür dileyen olmadı tabii. İstediğimizi yapar, söyleriz sen kimsin modundalar.
Bunlar yasandiktan sonra doğum günümde (temmuzda) küçük bir pastayla gecistirdi hediye almadı diye cok üzülmüştüm. Çünkü pişmanlık göstergesi, bana değer verdiğini gösteren küçük bir hediye alır sandım. Üzüldüğümu söyledim, açıkça bir hediye istedim, kalbim yumusasin küçük bir hediye al dedim. Almadı. Günler sonra ben sorduğumda "sen al ben parasını veririm" dedi. İlk defa o an gerçekten değersiz olduğumu net anladım. Eskiden sadece aptal yerine koyduklarıni sanırdım. Meğer hicmisim. Her seferinde hatasını anlamıştır diye düşünürken bu sefer bayramımi kutlamadi. Ardından öğretmenler gününü kutlamadi. Şimdi terapi alıyoruz, biraz ise yaramıştır diye düşünüyordum. Çünkü psikoloğun yönlendirmesi ile bir demet papatya ve üç dört adet gül getirmişti eve. Peki bugün tek kelime etmemesi, küçücük bir şey almaması... Aklımla mi oynuyor sizce? Ben biliyorum biz onun umrunda değiliz de... peki ya hem bana hem psikoloğa neden boşanmak istemediğini, bize değer verdiğini söyleyip böyle psikolojik şiddet uyguluyor?
Psikolog, huzursuz olmamak için ailelerle görüşmeyin dedi birkaç hafta önce. İyi de huzursuzluk veren, evin içine her şeye müdahil olan, sürekli para talep eden onun ailesi. Niye bedeli bizimkiler ödüyor? "Bana ve aileme saygı istiyorum bundan sonra. Yoksa böyle devam etmeyeceğim" dedim net olarak. Bir aydır bu şartımi düşünüyormuş beyfendi. Beni kandırıyor. Bu kadar fedakarlıgima rağmen bu kadar nankörlük göreceğim, bu evliliği bu insanların kötülüklerinin bitirecegi aklıma gelmezdi. Sizce aklımla mi oynuyor, ne yapmaya çalışıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?