- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.823
- 208
- Konu Sahibi askitotomsu
-
Bunu da biliyorum. Bazı insanlar sabrımı cok zorlayıp sonra fevri davrandigimi söylüyor. Gerçekten fevri mi davranıyorum öyleyse hata etmeyeyim diye birçok uzmana danıştım. Aldığım cevap hep aynı oldu: hakaret, şiddet yoksa çocuk buna şahit değilse devam et. Evet bunlar yok ama ben cok mutsuzum.
Hatta bir dr dedi ki şeker hastaları şeker yiyemez bundan mahrumdur ama hiç şeker yemeyecekleri anlamına gelmez, böyle düşün dedi
İstemıyorsan zorlama .Bir kez gelıosun bu hayata .
Boşanmayı aklından çıkar diyen kişi psikiyatrist. Diğerleri psikolog ve klinik psikolog. Bugün gittim, görüştüm klinik psikolog olanla. Evliliğe değil, bosanma sürecine yönelik devam etmek istediğimi söyledim. Açık konuştuk, bana evliliği kurtarmak için az bir ihtimal bile olsa bunu her yoldan deneyeceğini, yine olmazsa boşanma sürecine yönelik çalışmak istediğini söyledi. Kesin kararinizi verin dedi. Muhtemelen bizden etkilendiği için, dediğiniz gibi düşünüyor. Benim herhangi bir adım atmaktan korktugumu düşünüyor ki haklı da.Muhtemelen bana duymak istemediğiniz şeyleri yazıyorum diye kızıyorsunuz ama ben bu terapistler ile ilgili olan kısımları yorumlamanızda sorun olduğunu düşünüyorum. Gittiğiniz kişiler psikoloji lisans mezunu, klinik psikoloji yüksek lisansı olan ve aile danışmanlığı eğitimi almış olan kişilerse kimse ama kimse size 'evliliğe devam et/etme' diye direkt olarak yönlendirme yapamaz. Hatta hiçbir terapist size yönlendirme yapmaz hem etik hem yasal değildir, size doğru sorular sorarak yol açar ve kendinizin fark etmesini sağlar. Eğer bahsettiğim eğitimi almış olan kişilerse ve size direkt boşanma bu evliliğe devam et diyorlarsa lütfen şikayet edin. Eğer bahsettiğim eğitimi almamışlarsa zaten terapi görmeyin o kişilerden, ruh sağlığı bu faydadan çok zararı olur.
Şimdi yine inkar edeceksiniz ama terapistlere de burada yaptığınız gibi bir umuda tutunup bu evliliği sürdürme isteğinizi -içten içe böyle hissediyorsunuz, kabul etseniz de etmeseniz de- belli ettiyseniz onlar da sordukları sorularla size evliliğinizin devamını sağlamanız için yol açmaya çalışıyorlardır. Ve siz de bunu bize boşanma devam et diyorlar olarak yorumluyorsunuzdur. Terapistler sizin yerinize karar vermez, dinler, destek olur. O yüzden ben bu boşanma dediler demenizi bile kendinizi kandırmanız ve evliliğe devam motivasyonu bulmanızı sağlayacak yorumlamanız olduğunu düşünüyorum.
10 seneden fazladır hayatımda olan terapistime bile çok zor durumda kaldıysam lütfen beni yönlendirir misin diyerek ağzından kerpetenle yönlendirme alıyorum, o da çok nadir gerçekten sıkıştığımı hissederse 'İlla yönlendirme istersen, kendini hazır hissettiğinde yapmanı öneririm/önermem, üzerinde bir daha konuşuruz, ben buradayım' dışında en ufak bir yönlendirme duymadım. Ki beni benden daha iyi tanıdığına eminim hayatımın hemen her anına şahit oldu 10 küsür senedir. Yine de yalnızca durumu benim anlayıp, fark etmemi sağlayacak yolu açıyor bana. Çünkü normali bu, etik olan çalışma anlayışı bu. Benim kafamda 'boşanma bu evliliğe devam et' diyen terapistler oturmuyor malesef, bir eğitimlerine bakın derim bu kişilerin.
Bugün terapistimiz baskın karakter olduğumu söylediSizin eski konularınızı hatırlar gibiyim. Çok duygusalsınız , çok alttan alıyorsunuz. Ama eşiniz değecek biri değil bence çok üzgünüm.
Yanılma payımda mı olmasın yavBugün terapistimiz baskın karakter olduğumu söyledi
Bugün terapistimiz baskın karakter olduğumu söyledi
Baya yanılıyor ama.Yanılma payımda mı olmasın yav
Diyecek birşey bulamadım gülümBaya yanılıyor ama.
Baya yanılıyor ama.
Boşa para veriyor eğer doğruysa, ebem karı ne güne duruyor yahu. Hem de bedava. Heh.Evliligin kurtarilmasi icin elimden geleni yapacagim diyen terapist, bosanmayi aklindan gecirme diyen psikiyatrist, evlilik devam etsin diyen cocuk psikologu... Sanki bir guc surekli bu evlilik devam etsin diye konu sahibinden fazla ugrasan mental saglik calisanlari ile dolmus konu sahibinin etrafi :))
Benim babam prof.dr. psikiyatrist, ben de alanim geregi surekli tip doktorlari ile calisiyorum buna psikiyatristler de dahil. Hepsinin agzindan kerpetenle laf aliyorum hic boylesine meslek etigini hice sayan insanlarin bir arada toplandigini gormemistim bir insanin etrafinda.
Konu sahibi lutfen yanlis anlamayin ama oturmuyor bu yazdiklariniz. Ya siz kendinizi yanlis tanitiyorsunuz ve yeterince acik degilsiniz ya da gorustugunuz kisilerde ciddi bir problem var.
Boşa para veriyor eğer doğruysa, ebem karı ne güne duruyor yahu. Hem de bedava. Heh.
Ben zaten baskın karakter olduğumu düşünmüyorum, olsa olsa b harfi ancaYanılma payımda mı olmasın yav
Kendime bagimli kişilik teşhisini ben koydum zatenBen terapistinizin kim oldugunu cok merak ettim. Ikinci secenek de siz kendinizi oldugunuzdan farkli biri gibi gostermediginize emin misiniz? Belki burada actiginiz tum konulari cikti alip goturseniz daha faydali olur. Terapide yazdiklarinizin okunmasini talep edebilirsiniz, oldukca yaygin bir praktiktir ve kendinizi daha net ifade etmenizi saglayabilir.
En ufak bir psikoloji egitimi almis olan kisi bu yasadiklarinizla bagimli kisilik tanimini bagdastirir, kaldi ki size baskinsiniz diyecek. Esinizin ve ailesinin onune 10 seneninizi sererek mi baskin olmussunuz?
Kendini biliyorsan değişime başlamak daha kolaydır bu tarafından bak birdeBen zaten baskın karakter olduğumu düşünmüyorum, olsa olsa b harfi anca
Bende ilginç bir çekim olduğunun farkındayım zaten. Etrafıma ilginç kişiler çekiyorum ya da ben anormal biriyimEvliligin kurtarilmasi icin elimden geleni yapacagim diyen terapist, bosanmayi aklindan gecirme diyen psikiyatrist, evlilik devam etsin diyen cocuk psikologu... Sanki bir guc surekli bu evlilik devam etsin diye konu sahibinden fazla ugrasan mental saglik calisanlari ile dolmus konu sahibinin etrafi :))
Benim babam prof.dr. psikiyatrist, ben de alanim geregi surekli tip doktorlari ile calisiyorum buna psikiyatristler de dahil. Hepsinin agzindan kerpetenle laf aliyorum hic boylesine meslek etigini hice sayan insanlarin bir arada toplandigini gormemistim bir insanin etrafinda.
Konu sahibi lutfen yanlis anlamayin ama oturmuyor bu yazdiklariniz. Ya siz kendinizi yanlis tanitiyorsunuz ve yeterince acik degilsiniz ya da gorustugunuz kisilerde ciddi bir problem var.
Aynen ben de dogruysa bosa para verdigini dusundum ama soylemek istemedim. Benim bir donem anksiyolitik tedavisi gormem gerekti, psikiyatrist ile gorustum, sonrasinda aldigim ilaci babama gosterdim ne dersin sen de gorusmek ister misin doktorla dedim. Babamin cevabi 'Hekim arkadasima guveniyorum, seni dinleyip en dogru tedaviyi uygulamaya baslamistir, hem ben baban dahi olsam senin hakkindaki herhangi bir bilgiyi ondan istemem zaten o da vermez'. Kaldi ki babami bir hastasina 'Bosanmayi aklindan gecirme...' derken, dusunemiyorum bile. Benim ailemin yarisi hekim yarisi hukukcu, o yuzden meslek etigi, yasal sorumluluk kavramlari icinde buyudum ben ve hassas oldugum icin belki de kafamda asla oturmuyor boyle saglik calisanlarinin olabilecegi.
Şu bağımlı korkak halimden bir cikabilsemKendini biliyorsan değişime başlamak daha kolaydır bu tarafından bak birde
Eğer doğruysa ne kız? Beni de sahte üye diye attırmayınBoşa para veriyor eğer doğruysa, ebem karı ne güne duruyor yahu. Hem de bedava. Heh.
Valla cazgır olmayı öğren. Yoksa daha çok yerler hakkını ...Şu bağımlı korkak halimden bir cikabilsem
Şu bağımlı korkak halimden bir cikabilsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?