- 14 Aralık 2016
- 1.519
- 3.443
- 133
- 31
Yo yapmanıza gerek yok, anladım ben esprinizi, çok güldük, dağılalım...Tekrar aciklamama mi yapayim??? Neden??? Ben acikladim, konu sahibi anladi???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yo yapmanıza gerek yok, anladım ben esprinizi, çok güldük, dağılalım...Tekrar aciklamama mi yapayim??? Neden??? Ben acikladim, konu sahibi anladi???
Yaz kızım gereğinden fazla düşünüldü ve değmeyeceğine karar verildiGerçekten yorumlarınızla çok haklısınız. Bende kendi adıma hayattan beklentimi tam bilmeden evlendim çok seviyordum. Biz de kumar olmasaydı iyi kötü gene de giderdi ama bizde son damla kumar oldu.
İnşallah saolunUmarim kucugunuz yara almadan atlatir bu sureci
Zaten artık gel gör çocuğunu demiyorum önceden diyordumLa havle yani çocukla bedava ilgilenmem sende beni çekeceksin diyor istediği olmazsa seni cezalandırmak için çocuğu kullanıyor , ben bir ebeveynin bu kadar düşebileceğine inanmak istiyorum, İki saat görüşmesin o zaman bağ kurması için ne kadar lazımsa o kadar görüşsün
Esprimin muhatabi anladi. Teşekkürler, iyi geceler.Yo yapmanıza gerek yok, anladım ben esprinizi, çok güldük, dağılalım...
Var maddi manevi tazminat istedim. Memur cezaevinde çalışıyorYaz kızım gereğinden fazla düşünüldü ve değmeyeceğine karar verildi
Tazminat talebiniz var mı ? Ne iş yapıyor kendisi ?
Böyle şeyler okudukça ileride çocuk sahibi olmak hiç istemiyorum yaErkekler soğuyor çocuktan hele ikinci kez evlensin bir çocuğu daha olsun hepten bırakır o çocuğu sizde adama zorlaştırmayın kolaylaştırın görüşmeleri tabi eğer isterse.oğlunuzada kötü şey demeyin olan çocuğa olur.
Ondan değil canım ya çocuk o seven tarafa güveniyor zaten ama babadan ilgi sevgi almaya çalışıyor ondan düşkün oluyor.Çocukta babaya çekmiş ne kimi seveceğini biliyor nede kime hak vereceğini.
Ne kadar naziksiniz.Sıkıntımı net anlatamamis olabilirim. Siz de diyebilirsiniz eşinizi siz seçtiniz iyice ölçüp tartsaydiniz diye ama malesef bilemedim...
Boşanmak konusunda kararım net orası ayrı mesele. Ancak oğluma böyle davranmasini aklım almıyor üzülüyorum sadece. Geçirdiğim bu süreci çoğu zaman buraya yazdım. Gerçekten çok destek veren içimi rahatlatan insanlar oldu sayelerinde guclendim diyebilirim. Anonim olmak burada içimi dökmek istedim
Bu arada vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim
Amin inşallah çok teşekkür ederimNe kadar naziksiniz.
Allahım işinizi gücünüzü rast getirsin inşallah arkadaşım.
Evet sonuna kadar haklısınız.Bizim kadinlarimiz cocuk dogduktan sonra adama sorumluluk vermiyor. Rahata alisiyorlar. Dogru duzgun babalik yapmiyorlar. Babaligi da isten gelince aksam bir iki oyun oynamak saniyorlar. Onu yapmayanlar bile var. Hal boyle olunca bosanma durumunda baba cocuk arasindaki bag iyice kopuyor.
Siz boyle yaptiniz demiyorum. Benim genel gozlemim bu sekilde.
Oglum 2 yasinda, dogdugundan beri asla bakimini tek basina ustlenmedim. Esim altini degsitiremem midem bulanir dedi. Öğüre öğüre alıştı. Bir kere Ise gidecegim salonda yatayim dedi kabul etmedim. Ilk ve son oldu. 9.uncu aydan itibaren oglum gece uyandiginda ben degil babasi kalkiyor. Sabah ta erken kalkmiyorum. Uyaninca esim ilgileniyor. Sonuc olarak aralarinda cok guzel bir bag olustu.
Olur da bir gun bosanirsam ortak velayet tercih ederim ( Bu Turkiye'de yok diye biliyorum ).
Bir cocuk ortak yapiliyor neden bosanma durumunda tum yuk kadinin omuzlarina biniyor. Neden babalar 3 kurus verip hayatina bekar ve ozgur bir adam gibi devam ediyorlar? Hic anlam veremiyorum buna. Eger evlilikte siddet, hakaret vs. yoksa bence velayet paylasilmali.
1500 TL. Cok dusuk bir tutar. Arttirmaya calisin. Telefonla goruntulu aramasina da izin vermeyin derim ben. Iki adim yerden zahmet edip gelmiyor beyefendi.. Goruntulu arayip kendi vicdanini rahatlatmani dogru bulmuyorum. Bundan sonra oglunu gormek istiyorsan gelir alir duzgun vakit gecirirsin. Yok oglum ileride beni tanimasin, sokaktaki yabancidan farkim olmasin diyorsan bu senin kararin der kestirip atardim ben olsam.
Dava gorulene kadar ben görüşmeleri için cok adım attım ilk celse bitti adam sesini kesti bende inat ettim çocuğu gel gör demeyeceğim diyeEski eşinle Bi konuş bence çocukla ilgilenmesi gelip görmesi konusunda ılımlı Bi şekilde. Etkilenir üzülür vs şeklinde. Evet bu pislik adamlar bir şey haketmiyor ama çocuğum için ben olsam yüzümü kızartırdım. Bu arada kendini suçlama babaların çoğu böyle, onlar bizim gibi koşulsuz sevmiyor - çoğunlukla- karısı varsa çocuk da kıymetli kadın gidince çocuk da gidiyor çok gördük böyle çevrede. Zaten genel olarak kadının sevgisi başkadır anne babaya kardeşe evlada eşe hatta arkadaşa bile asıl sahiplenen aslında kadınlardır erkekler mutlu edildiği çıkarları olduğu müddetçe severler.
Haklısınız gerçekten...Kadınlarımız kocam baba olmak istiyor mu diye kafa yormayıp adami şöyle bi tartmadan sırf kendi cocuk yapmak istediği için cocuk yaptikca bu döngü daha cok sürer. Erkekler tutkuyla bağlı olduklari kadindan olan cocuklari severler. Size özgü degil hep böyle maalesef.
Size sararsa ne yapar zarar verebilecek bir tip mi eski eşMemur olduğu ve başka icralari olduğu icin soruşturma geçirmişti gene geçirir bana sarar diye vermeyi düşünmemiştim ama bu maaş geçsin gene sesi çıkmazsa vericem
tipik erkek. şaşırmadım. çocuk kaç yaşındaİyi geceler arkadaslar
Boşanma davamin ilk ayağını atlattım oğluma dava tarihi itibariyle nafaka bağlandı öbür celse taniklarim dinlenecek. Karşı taraf hiç bir şeye cevap veremediği için delil ve tanık sunamadi...
Davadan bir gün önce hala barismak isteyen çocukla görüşmek isteyen adam duruşmadan sonra puff diye uçtu gitti ne nafaka için konuştu ne çocuğu alma konusunda
Adam benden boşanmak istemediğini söyledi çocuktan neden boşanıyor anlamış değilim
3haftadir çocuğu gormeye gelmedi arada görüntülü arama yapıyor bir kaç dk sürüyor o da çocuğum konuşmak istemiyor
Bazen böyle bir adamı kendime eş çocuğuma baba yaptığım için bin pişman oluyorum. Ve öfkem çok artıyor ona karşı
Maaşını aldıktan sonra hala nafaka vermezse icraya vericem onu. Babalık yapamiyor bari nafakasını versin o da oğlumun en doğal hakkı
Çok güzel yazmışsınız gerçekleri,o yüzden ciddi anlamda merak ettim çocukları tüm bu saydığınız karmaşalara sokmamak için boşanilmamali mi mesela ben şiddet gördüğüm için boşandım her gece değildi evet ama yılda bir 8 ayda bir şiddet görüyordum sözler verildi tutulmadı en son boşandim 2 çocuğum var,boşanmamali mıydım o zaman kendime saygım kalmayacaktı fikriniz nedirBu fikrim muhtemelen çoğu kişiyi rahatsız edecektir fakat bence boşanacak olan kişiler zaten çocuğu tek ebeveyn olarak büyütmeyi düşünerek boşanmalı. Şu an her ne kadar yeni dönem fikri olarak "boşandığında da çocukla aile olabilirsin, ne var canım kavgalı gürültülü evden daha iyi" denilse de boşandıktan sonra "aile" kavramı yok. Ben kadınlarımızın fazla gaza geldiğini bunu anlayamadığını düşünüyorum, yani yabancı romantik filmler gibi işlemiyor hayat. Eşiniz size demiş ki "2 saat gördüğüm çocukla ne bağ kurayım"? Haklı. Burada onlarca konu var en ufak bir anlaşmazlıkta mahkeme kararına dayanarak göstermem diyen kadınlarla dolu. Görüş sistemi bile bir ceza mekanizmasına döndürülebilyor ya da icra mesela.
Evden giden bir birey var, istediğiniz kadar kişisel gelişim kitabı okuyun, "mutlu anne mutlu çocuk" gibi sloganlar vs, eski aile düzeni yok, boşandığınız gün bitti ve olmayacak da. Yani asla ve asla çocuk babasını eskisi gibi göremeyecek. İkinci yanlış, evliymişçesine maddi destek beklentisi. Hayır "evli olsa" diye bir şey yok; onun da artık ister bekar olsun, ister yeniden evlensin kendi masrafları kirası, kredisi, yeme içme olacak. Mesela siz "evliymişçesine" eski kocanızın evine gidip yemek, bulaşık, ütü temizlik yapıyor musunuz masraf etmesin diye? O nedenle bu da gerçekçi değil.
3. Yanlış; çocuğu "boynu bükük kalmasın" diye zoraki ve gerçekçi olmayan ilişkiler ağı içine hapsetmek. Yaşı kaç olursa olsun iki ev arasında pin pon topu gibi, görüş günlerinde çoğunlukla da babaanneye, halaya, dedeye atılan çocuklar. Ya da en iyi ihtimalle; erkek yeniden sağlıklı bir evlilik yapsın da en iyi ihtimalle çocuk (çocuktan boşanılmadığı için) haftasonlarını ve tatillerini babasının yeni eşiyle, onun çocukları ya da kardeşle geçirsin. Aslında asla "ait olmadığı" bir yerde "yeni modern akımda" kabul görmeye çalışsın, ben istisnalar hariç (onlar da eğitim, sosyo-kültürel ve ekonomi düzeyi çok yüksek aileler oluyor) bu konuda başarılı olan görmedim.
Yani siz istediğiniz kadar farklı ideallerle anlatın, gerçekler bunlar. Anne baba olmak bir nevi ortaklıktır, birbirini icraya veren ortak gördünüz mü? Elinde mahkeme kozu olan ortak gördünüz mü? Türkiye de zaten evlilik birliği içerisinde birbiriyle "partner" "yol arkadaşı" olamamış insanlar, boşanınca mı ( yeni eşlerin, çocukların ve yeni durumların da katıldığı denkleme) sağlıklı ebeveyn olacak? İnsan doğasına ters. Nafaka, görüş günleri, velayet gibi durumlarda zaten "anne" avantajlı yani çocuk extrem durumlar dışında zaten anneden alınmadığından, kadınlar bunu bilerek çocuk yapmalı. Zaten "çocuktan boşanılmıyor" olsaydı mahkeme neden görüş günü versin, 15 dakika gecikse ceza alır ihbar etseniz. Bu konuda kadınların elinde sürekli bir havuç-sopa kozu var. Bu da bir gerçek. Kendi hayatından biri yokken ya da belki barışırız diye düşünürken kendi evine çocuğu göstermek için eski kocasını rahatça alıp, sorun yok babası deyip sonra sevgilisi olduğunda "çocuğu ancak kendi günlerinde görebilirsin" diyen ya da adamın evleneceğini öğrendiğinde "çocuktan boşanmadın, çocuksuz gibi evlenemezsin diye" adama (sadece adama değil çocuğa yabancı bir kadının evine ki bu durumda "ne var babasının evi deniyor, hayır babası+eşinin evi) gönderen de çok kadın var. Yani burada çocuk için "çok sağlıklı bir ortam " mı gözetiliyor? Bir konu vardı burada "çocuksuz bilinerek evlenemez" diye zorla eski kocasının düğününe çocuğunu göndermeye çalışan, bekar rolü yapamazlarmış düğünde. Sanki adam dini nikahla ikinci eşi alıyor.
Ben çocuksuzum anlayamam belki ama bence boşanırken, boş hayallere kapılmamalı kadınlar. En basit ihtimalle baba iş için yurtdışına gidebilir, uzun yıllar nadir gelebilir, artık karışamazsınız, sizin gitmeniz gerekse o da karışamaz. Çocuk da böyle bir denklemde olmak zorunda, Yani boşanılmamışcasına aile birliği bekliyor olmak bana biraz gerçekdışı geliyor. Bir de üzerine zaten aile birliğiniz çocuğunuz için sağlıklı ve uzlaşmacı olsa zaten çocuğa rağmen boşanmazdınız, e bu durumda çocuk için ne fayda kalabilir?
Bence fazla "pembe gözlüklerle" bakılarak boşanılıyor.