- 29 Ocak 2013
- 5.823
- 22.624
bende sesimi çıkartmadıkça sakin davrandıkça eşim bazen bana sinirli davranıyoriyi geçinmeye çalıştıkça tepene çıkar boşver biraz rahat ol isterse o geçinsin senle.
bende denedim bunu ama birşeyler eksik kalıyor konuşuyoruz hallediyoruz hopp tekrar geriye dönüyoruz ikimizde değişemiyoruzkızlar bir de ben evlendiğimde ilk 7-8 ay her gün tartışıyorduk.ne yeni gelinliğimi ne balayımızı yaşayamadım. ikimizin de işi yeniydi çok stresliydi. sorun bundan da kaynaklıydı sanırım.ailelere kadar bile taşındı olay. üstelik yeni de tanılmıyoruz. 7 yıl birlikteydik. bunun 2buçuk yılında da aynı evde yaşadık. yine de evliliik bir başkaymış bana da diyorlardı da inanmıyordum.
geçen yıl burda bi başlık gördüm. evlililiğinin nasıl bittiğinden bahseden biri vardı. aşk evlililiğmiş ama gurur yapıp ayrılmış,bir sürü pişmanlığı vardı. en başta ayrılmak ve vliliğinde yaptığı hataları yazmıştı. ben bundan çok etkilendim ve düşünmeye başladım.
çok korkuyordum bu kavgalar çok büyüyecek ayrılacağız diye. sonra bir gün karar verdim. elimden gelenin daha fazlasını yapmam lazım. huzurlu bir ev istiyorum dedim. gözünün içine baktım, canımı sıksa da sustum. ne ihtiyacı varsa koşturdum, elimden gelen hizmeti sakınmadım. hep tatlı laflar söyledim.
çok şükür boşa gitmedi. kocam bir melek oldu. yeni sevgiliyken bile bu kadar tatlı değildi. şimdi gözümün içine bakıyor,evden dışarı adım atmak istemiyor. evde sürekli dipdibeyiz.
üstelik kendimi de kasmıyorum artık. üstün bir çaba göstermiyorum yani. gayet normal devam ediyorum hayatıma. ama aradaki sevgi ve eve gelen huzur aşkı da canlandırdı sanırım
şimdi bana kızanlar olacak hep kadın mı kendini feda edecek diye ama benim önceliğim ben değildi,bizdik. bu yüzden pişman değilim,iyiki önce kendimi sürdüm öne. ondan bekleseydim belki de şu an mutlu bir kadın olmayacaktım
bizim şöyle oluyor;evlı ısen herseyı gormıyceksın duymayacaksın soylemıceksın..
bazı seylerı kendı gorcek duycak o sana söyleyecek..
cok zor olmasa gerek..
böyle olunca tartışma olmuyor.
esıne kendıne cekıp sevıdırıp ıyı olduktan sonra yavaş yavaş dedıklerını yaptırcaksın.
baktın tartışma cıkcak ses yukselıyor tartışmak ıstemıyorum de kapat.
sakınlesınce sakın bı anında en ıdeal zaman uyurken tatlı tatlı konuşurken ben böyle duşundum ama böyle dusunmenı ıstemıyorum falan dıyıp ınce ınce detayla konuscaksın..
sankı onu kırmaya korkuyomus edasıyla.. :)
herseyı bız mı dıcez anacım
eşimle iletişimimiz iyi değil.çoğu konuda tartışıyoruz hani deniyor ya sinirliyken ayrı kalın sakinleşince konuşun diye bizde sinirli anda bağırıp kızıyoruz sonra küs kalıyoruz hiç normal değilzaten o saygı sınırı aşılırsa onun ipi kaçar gider artık...istesenizde tutamazsınız..bu sefer kalpler kırılır,geri dönüşü olmayan cümleler kurulmaya başlanır...ve o evlilik size işkenceden başka bişey gelmez...
neden peki saygı gidiyor??eşinizle iletişiminiz nasıl??uzlaşamadığınız konular neler??
ikimizde aramızı düzelticez diye konuştuk ben bağırmıcam diye oda söylenenlere daha dikkat edicem diye.ben bağırmamaya dikkat ediyorum ama bu kez o sinirleniyor sesi yükseliyor.tartışmalarda küslük oluyor,konu halledilmiyor.o bağırınca ben daha çok bağırıyorumOn sene icinde ögrendigimi Annem (KV) bir cirpida sildi vallahi
Isin sirri karsindakini degistirmemekde yatiyor, adam gelmis 30 yasina huy degistiremez.
Kabullendim, basta kavga coktu,daginiktir kendisi mesela,ben pesinden her sabah ev toparlarim...Bidi bidi yapardim anlamaz,hi hi der gecer.
Artik bende sustum,bi iyi huyunu düsünerek kötüsünü sildim.Kusursuz insan yoktur.
Birde anlasmak istemek önemli,sadece siz istiyorsaniz sorun var.
Esinizin de size karsi tavirlari ayni olmali...yani yuvayi disi kus yapmaz, o filmlerde sadece.
kirici laflardan sakinin,bilerek ccan acitmayin,üzerine de titremeyin yalniz.Gerektigi kadar hersey, yatakta isteksiz olmayin ( bu cok önemli)
hanfendi gibi davranin,bakin bakalim esiniz ne alemde ...
siz yaptikca sizden görerek oda öyle davranacak.
Yok degil bizim sorunlar baska diyorsan,konuyu biraz daha acman gerekecek.
Sorun ne ? Tartisma neden cikiyor ? Senin beklentin ,esinin beklentisi nedir ?
eşimle iletişimimiz iyi değil.çoğu konuda tartışıyoruz hani deniyor ya sinirliyken ayrı kalın sakinleşince konuşun diye bizde sinirli anda bağırıp kızıyoruz sonra küs kalıyoruz hiç normal değil
merhaba;eşle iyi geçinmenin yolu nedir?sadece sabır mı?neye tahammül edilir yada edilmez?sık sık tartışmadan geçinen çiftler bunu nasıl başarıyor?evlilik ne zor şey ilgi,sadakat,saygı,sevgi.....birisini azalt kötü oluyor.ben hala çözemedim 7 yıllık evliyim.
kin mi tutuyorsunuz acaba? ikinizden biri veya ikiniz de?eşimle iletişimimiz iyi değil.çoğu konuda tartışıyoruz hani deniyor ya sinirliyken ayrı kalın sakinleşince konuşun diye bizde sinirli anda bağırıp kızıyoruz sonra küs kalıyoruz hiç normal değil
merhaba;eşle iyi geçinmenin yolu nedir?sadece sabır mı?neye tahammül edilir yada edilmez?sık sık tartışmadan geçinen çiftler bunu nasıl başarıyor?evlilik ne zor şey ilgi,sadakat,saygı,sevgi.....birisini azalt kötü oluyor.ben hala çözemedim 7 yıllık evliyim.
Varmı böyle adamlar yaabenim eşim hep şunu der ; Bu hayat yalnızca ikimizin ve bizi bizden başka kimse üzemez. Kim ne yaparsa yapsın ne derse desin üzülme yorulma kırılma..Biz çok mücadele ettik evlenmek için bundan sonra ancak birimizden birimiz ölürse üzülelim, gerisi yalnızca bizi yaşlandırır der..Bu adama gel de kız öfkelen şimdi.