eş ile iyi geçinmenin yolu

Saygi o kadar onemliki iki taraf da saygili olursa birbirine karsì, , bircok sorun cozulur .tek tarafin fedakarligiyla suren evliliklerde fedakarlik yaoan taraf yipraniyor bitiyor

ne güzel maşallah.bizim bazen saygımız gidiyor son zamanlarda iyice kötü oldu evliliğimiz

zaten o saygı sınırı aşılırsa onun ipi kaçar gider artık...istesenizde tutamazsınız..bu sefer kalpler kırılır,geri dönüşü olmayan cümleler kurulmaya başlanır...ve o evlilik size işkenceden başka bişey gelmez...

neden peki saygı gidiyor??eşinizle iletişiminiz nasıl??uzlaşamadığınız konular neler??

iyi geçinmek isteyip istemediğinize bağlı? bakış açıcı.adamı kuma gibi görürseniz bir b.k olmaz o evlilikten.

On sene icinde ögrendigimi Annem (KV) bir cirpida sildi vallahi
Isin sirri karsindakini degistirmemekde yatiyor, adam gelmis 30 yasina huy degistiremez.
Kabullendim, basta kavga coktu,daginiktir kendisi mesela,ben pesinden her sabah ev toparlarim...Bidi bidi yapardim anlamaz,hi hi der gecer.
Artik bende sustum,bi iyi huyunu düsünerek kötüsünü sildim.Kusursuz insan yoktur.
Birde anlasmak istemek önemli,sadece siz istiyorsaniz sorun var.
Esinizin de size karsi tavirlari ayni olmali...yani yuvayi disi kus yapmaz, o filmlerde sadece.

kirici laflardan sakinin,bilerek ccan acitmayin,üzerine de titremeyin yalniz.Gerektigi kadar hersey, yatakta isteksiz olmayin ( bu cok önemli )
hanfendi gibi davranin,bakin bakalim esiniz ne alemde ...
siz yaptikca sizden görerek oda öyle davranacak.
Yok degil bizim sorunlar baska diyorsan,konuyu biraz daha acman gerekecek.
Sorun ne ? Tartisma neden cikiyor ? Senin beklentin ,esinin beklentisi nedir ?

canım saygı
karşılıklı önce saygı ve sevgi
saygı ve sevginin olduğu ortamda geçimsizlik olması mümkün değil

Biz 15 senelik evliyiz..kavga ettikten sonra kin Tutamıyoruz bu en güzel yanı. .bide yatak olayı çok önemli eski erkekler yok artık öyle başım ağrıyor fln! sogutmamak lazım. .ama benim için saygı çok önemli, küfürlü konuşmayiz birbirimize saygılı davranmaya çalışırız. .

Siz istediğiniz kadar çabalayın karşı tarafta sinyal yoksa olmuyor. Onunda çabalaması lazım.
Ve bence birinci kural kavgadan kaçınmak. O kavga ediyorsa kendi halinde bırakıp sonradan bunun yanlış olduğunu ve tahammulunuzun azaldığını anlatmak.

Tek tarafla olacak sey degil bence..
Iki tarafinda bu konuda anlayisla ve sabirla yaklasmasi gerekiyor.
Aksi taktirde tartismalar ve sorunlar bitmez..

bence tek taraflı olmaz hiç bir şey. bence eş olabilmek önemli. sevgi, saygı, anlayış, sadakat her iki taraf için olmalı. ve herkesin bir kusuru vardır. kusur görmemek çok önemli

Karşılıklı olmalı herşey,bir tarafın dengelemeye çalışmasıyla olmaz.Merhamet,adalet ve saygı çok mühimmm,tartışırken bile edep sınırları aşılmamalı.ben bazen sinirleniyorum öfkeleniyorum eşim alttan alıyor,o sinirleyken de ben öyle.
Cinsel hayatın renkli tutulması da kesinlikle önemli,çünkü o da ciddi anlamda tarafları deşarj ediyor,birbirine bağlıyor.

neye ne kadar tahammül edilir gibi bişey yazmışınız ama kişiden kişiye göre değişir ki o her evlilik aynı olmaz kimisi kavgayla aşkla yürütür kimisi uysallıkla sevgiyle yürütür
ama genel olarak geçim kim sinirliyse karşıdaki alttan lacak sadakat eksik olmayacak her fırsatta hem kendinize hem ona birbirinize ne kadar aşık olrduğunuzu hatırlatmak iki tarafında birbirine özen göstermesi vs vs

İyi geçinmek tek taraflı olmuyor maalesef..
Emin ol ki iki tarafda iyiyse geçiniliyor...
Ben hiçbirşeye baglamıyorumm
Zaman zaman tartışmalar zıtlıklar olmalı evliliklerde...
Herşey süperr olmadı olamazda...

Saygı, sevgi, paylaşım masalına inanmıyorum artık
Karşındaki algılamıyorsa, düzeltmek istemiyorsa düzelmiyor
Evliliğin yürüten tek şey karşılıklı çaba
İki taraf da istiyorsa yürür
Ama yok işte alttan al, derin bir nefes al, çık dolaş falan hikaye, karşındaki insan olacak hepsi bu

eğer birbirinizi seviyorsanız yapılacak çok şey var.
ama bir tarafta bile sevgi yokluğu olsa yapılacak hiç bir şey yok.

kızlar bir de ben evlendiğimde ilk 7-8 ay her gün tartışıyorduk.ne yeni gelinliğimi ne balayımızı yaşayamadım. ikimizin de işi yeniydi çok stresliydi. sorun bundan da kaynaklıydı sanırım.ailelere kadar bile taşındı olay. üstelik yeni de tanılmıyoruz. 7 yıl birlikteydik. bunun 2buçuk yılında da aynı evde yaşadık. yine de evliliik bir başkaymış bana da diyorlardı da inanmıyordum.
geçen yıl burda bi başlık gördüm. evlililiğinin nasıl bittiğinden bahseden biri vardı. aşk evlililiğmiş ama gurur yapıp ayrılmış,bir sürü pişmanlığı vardı. en başta ayrılmak ve vliliğinde yaptığı hataları yazmıştı. ben bundan çok etkilendim ve düşünmeye başladım.

çok korkuyordum bu kavgalar çok büyüyecek ayrılacağız diye. sonra bir gün karar verdim. elimden gelenin daha fazlasını yapmam lazım. huzurlu bir ev istiyorum dedim. gözünün içine baktım, canımı sıksa da sustum. ne ihtiyacı varsa koşturdum, elimden gelen hizmeti sakınmadım. hep tatlı laflar söyledim.
çok şükür boşa gitmedi. kocam bir melek oldu. yeni sevgiliyken bile bu kadar tatlı değildi. şimdi gözümün içine bakıyor,evden dışarı adım atmak istemiyor. evde sürekli dipdibeyiz.
üstelik kendimi de kasmıyorum artık. üstün bir çaba göstermiyorum yani. gayet normal devam ediyorum hayatıma. ama aradaki sevgi ve eve gelen huzur aşkı da canlandırdı sanırım

şimdi bana kızanlar olacak hep kadın mı kendini feda edecek diye ama benim önceliğim ben değildi,bizdik. bu yüzden pişman değilim,iyiki önce kendimi sürdüm öne. ondan bekleseydim belki de şu an mutlu bir kadın olmayacaktım

Bu tamamen eşinin insanlığıyla ilgili
Alttan almakta, sabretmekte sorun görmüyorum
Karşındaki bunu anlayabiliyorsa sorun yok, tabi ki emek verir insan, yuvandır sonuçta
Ama bu fedakarlığa karşın eşini evin hizmetçisine çeviren adamlar var, insanlık, kıymet bilmek başka bir şey

şu yada bu şekilde adlandırılamaz ki..
iki tarafında özverili ve anlayışlı olması gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…