- 21 Şubat 2013
- 436
- 99
ne güzel maşallah.bizim bazen saygımız gidiyor son zamanlarda iyice kötü oldu evliliğimiz
merhaba;eşle iyi geçinmenin yolu nedir?sadece sabır mı?neye tahammül edilir yada edilmez?sık sık tartışmadan geçinen çiftler bunu nasıl başarıyor?evlilik ne zor şey ilgi,sadakat,saygı,sevgi.....birisini azalt kötü oluyor.ben hala çözemedim 7 yıllık evliyim.
merhaba;eşle iyi geçinmenin yolu nedir?sadece sabır mı?neye tahammül edilir yada edilmez?sık sık tartışmadan geçinen çiftler bunu nasıl başarıyor?evlilik ne zor şey ilgi,sadakat,saygı,sevgi.....birisini azalt kötü oluyor.ben hala çözemedim 7 yıllık evliyim.
bence tek taraflı olmaz hiç bir şey. bence eş olabilmek önemli. sevgi, saygı, anlayış, sadakat her iki taraf için olmalı. ve herkesin bir kusuru vardır. kusur görmemek çok önemlimerhaba;eşle iyi geçinmenin yolu nedir?sadece sabır mı?neye tahammül edilir yada edilmez?sık sık tartışmadan geçinen çiftler bunu nasıl başarıyor?evlilik ne zor şey ilgi,sadakat,saygı,sevgi.....birisini azalt kötü oluyor.ben hala çözemedim 7 yıllık evliyim.
kızlar bir de ben evlendiğimde ilk 7-8 ay her gün tartışıyorduk.ne yeni gelinliğimi ne balayımızı yaşayamadım. ikimizin de işi yeniydi çok stresliydi. sorun bundan da kaynaklıydı sanırım.ailelere kadar bile taşındı olay. üstelik yeni de tanılmıyoruz. 7 yıl birlikteydik. bunun 2buçuk yılında da aynı evde yaşadık. yine de evliliik bir başkaymış bana da diyorlardı da inanmıyordum.
geçen yıl burda bi başlık gördüm. evlililiğinin nasıl bittiğinden bahseden biri vardı. aşk evlililiğmiş ama gurur yapıp ayrılmış,bir sürü pişmanlığı vardı. en başta ayrılmak ve vliliğinde yaptığı hataları yazmıştı. ben bundan çok etkilendim ve düşünmeye başladım.
çok korkuyordum bu kavgalar çok büyüyecek ayrılacağız diye. sonra bir gün karar verdim. elimden gelenin daha fazlasını yapmam lazım. huzurlu bir ev istiyorum dedim. gözünün içine baktım, canımı sıksa da sustum. ne ihtiyacı varsa koşturdum, elimden gelen hizmeti sakınmadım. hep tatlı laflar söyledim.
çok şükür boşa gitmedi. kocam bir melek oldu. yeni sevgiliyken bile bu kadar tatlı değildi. şimdi gözümün içine bakıyor,evden dışarı adım atmak istemiyor. evde sürekli dipdibeyiz.
üstelik kendimi de kasmıyorum artık. üstün bir çaba göstermiyorum yani. gayet normal devam ediyorum hayatıma. ama aradaki sevgi ve eve gelen huzur aşkı da canlandırdı sanırım
şimdi bana kızanlar olacak hep kadın mı kendini feda edecek diye ama benim önceliğim ben değildi,bizdik. bu yüzden pişman değilim,iyiki önce kendimi sürdüm öne. ondan bekleseydim belki de şu an mutlu bir kadın olmayacaktım