İçinizden ne geçiyorsa onu yapın.Bundan korkuyorum. Oturma evresindeyken hata yapmaktan korkuyorum. İlk zamanlara göre çok gelişme var. Kayınvalidem ısrar eder alınır ve trip atar. Bu sefer anne neden ısrar ediyorsun çocuk değiliz biz dicem.
benim de her şeyi kafama takma, sürekli plan yapma, uyuyamama gibi şikayetlerim vardı. terapi çok fayda etmese de kendi kendime aşmayı öğrendim. öncelikle herkesi olduğu gibi kabul ettim, bu saatten sonra ben kimseyi, kimsenin huyunu değiştiremem nihayetinde. biri bana tavır alıyorsa, o da beni olduğum gibi kabul etmeyi öğrenecek. yani her şeyi biz kafamıza takamayız sonuç olarak. ertesi günü, ertesi bayramı, ertesi tatili, ertesi bilmem neyi kafamda planlardım hep eş ailesiyle ilgili değil genel olarak. şimdi anlık yaşamaya çalışıyorum. aynı şekilde benim annem ve ya eşimin annesi bir yere çağırıyorsa, canım istiyorsa gidiyorum. alışacak mı hep mi çağıracak diye düşünmeden. e ben canım istediğinde gidiyorsam demek ki istemediğinde gitmediğimi anlayabiliyorlar. inanın hayat kaygıyla yaşanmıyor, tamamen kendimize zararBende başladım size faydaları ne oldu. Sürekli kaygı halindeyim.
Evet çok zarar bende kaygıdan sürekli plan yapar oldum uyuyamaz oldum. Öfke patlamaları yaşıyorum. Umarım bende takmamayı başarırım. Olmuyor böyle şimdiden diğer bayramda gitmicem diye kuruyorum kafamdabenim de her şeyi kafama takma, sürekli plan yapma, uyuyamama gibi şikayetlerim vardı. terapi çok fayda etmese de kendi kendime aşmayı öğrendim. öncelikle herkesi olduğu gibi kabul ettim, bu saatten sonra ben kimseyi, kimsenin huyunu değiştiremem nihayetinde. biri bana tavır alıyorsa, o da beni olduğum gibi kabul etmeyi öğrenecek. yani her şeyi biz kafamıza takamayız sonuç olarak. ertesi günü, ertesi bayramı, ertesi tatili, ertesi bilmem neyi kafamda planlardım hep eş ailesiyle ilgili değil genel olarak. şimdi anlık yaşamaya çalışıyorum. aynı şekilde benim annem ve ya eşimin annesi bir yere çağırıyorsa, canım istiyorsa gidiyorum. alışacak mı hep mi çağıracak diye düşünmeden. e ben canım istediğinde gidiyorsam demek ki istemediğinde gitmediğimi anlayabiliyorlar. inanın hayat kaygıyla yaşanmıyor, tamamen kendimize zarar
mesafe her zaman iyidir ama bu mesafe hiç görüşmemek gibi bir mesafe değil. saygı çerçevesinde olan mesafe. bence insan eş ailesine karşı gardını alıp ilişkilere ön yargılı yaklaştığından oluyor tüm bunlar. işte insanları olduğu gibi kabul ettiğinizde size ve ya eşinize söylenen -ağır şeyler değil- basit şeyler bir süre sonra "amann ne derlerse desinler" e dönüyor. kendinizi şimdiden şartlandırmayın derim. tekrar söylüyorum gitmek istemiyorsanız söyleyin gitmek istiyorsanız da alışırlar diye gitmemezlik yapmayın.. bunları kafaya takmak için hayat çok kısa. siz muhtemelen ne düşünürler, yine tavır yaparlar diye düşünüyorsunuz. yaparlarsa da yapsınlar, üç güne unutulacak şeyleri üç sene kafanıza takmayınEvet çok zarar bende kaygıdan sürekli plan yapar oldum uyuyamaz oldum. Öfke patlamaları yaşıyorum. Umarım bende takmamayı başarırım. Olmuyor böyle şimdiden diğer bayramda gitmicem diye kuruyorum kafamda
Teyze diyen benim beni okumuştunuzVallahi geçenlerde bir konuda okumuştum; telefonda kayınvalidesine ... teyze demiş kullanıcı. Böyle kral hareket görmedimİkinci kral hareketi de ben uygulamaya başlamıştım pandemiden önce; mümkün olduğunca gitmemeye çalışıp; mecbur gideceksem de yemeğemi çağırdı; yiyip pat masadan kalkıp kayınpederimin yanına uzuyordum, hadi baba tavla oynayalım diye. Paşa paşa masayı toplayıp makineyi yerleştiriyordu. Eeeee sen benim iyiniyetimi insanlığımı sana karşı toleransımı sarsarsan seni yok sayarım; zorla hiçbirşey yaptıramaz bana kimse. Ohhh anlatırken bile içimin yağları eridi
canim bence tek bir tavsiye her aile icin geçerli degil. öncelikle güç dengeleri çok onemli. senin yasin, esinin yasi, esinin evde büyük ya da kucuk cocuk olması, kardeş sayısı vs vs pek çok şey aile ici iliskiyi etkiliyor. mesela 35-40 yaşında evlenmiş, kendi isi olan bir kadına olan davranışlar ile yasi daha kucuk olan bir kadına olan davranışlar tabi ki ayni olmaz. ya da KV yıllardan beri kocasını oglunu bastirmissa, ya da senelerdir insanları huysuzluklari ile bezdirmişse bir anda kadının değişmesini, ya da oglunun ona posta koymasını bekleyemezsin bence.Herkese iyi bayramlar arkadaşlar. Ben 8 aylık evliyim ilk zamanların acemiliğiyle çok fazla konu açtım sizlere danıştım ve çok yol aldım. Hala da videolar izliyor kitaplar okuyorum. Sorun bendeymiş benim sınır koyamamam fikirlerimi söyleyememem ve dik duramamamdaymış. İçimdeki kaygılarla çok hata yapmışım. Eşimin ailesi kardeşiyle memlekette. Görümcem benden 2 yaş büyük abisiyle evliyim. Biz dün eşimle çok yorulduk çalışıyorum iftar hazırlığı mutfak derken bayram da olsa biraz uyumuşuz malum yasak. Uyandık eşime aileleri arayalımmı dedim kahvaltı yapalım ararız dedi. Saat 2 falan olduz. Eşim yiğeni için görüntülü arıyor ailesni. Önce benim ailemi aradı telefonla bayramlaştı. Kendi ailesi uzun sürücek çünkü. Eşim ailesni arayınca kayınvalidem yine triplerde laf soktu akşam oldu diye. Eşim ne akşamı saati mi vay bayramın dedi. Kaynanam var tabi dedi namazdan sonra hemen aricaktın dedi. Eşimde yok öyle bişey burda namazlar geç oluyor falan diye takıldı cevabını verdi. Görüntülü aradığı için ayrı arama gereği duymadım kameraya geldim bayramlaştım anneannesiyle babasıyla kayınvalidemle. Kameraya gelmesem gelin gelmedi olur. Kameraya gelirim neden ayrı aramadı yani bilemiyorum hangis doğru. Görümcemi bilenler bilir eski konularımdan çok samimi değilizdir suratsız suratsız telefonla oynuyordu abisyle bayramlaşmadı bile kamerayada gelmedi eşim kardeşini sorunca öyle bi tuttu telefonu bende o ara ocağı kapatmaya gidiyordum hemen sert şekilde kanarya nereye gitti diye çıkıştı. Eşimde mutfağa falan dedi. Kaynanam da suratsızdı. Sormak istiyorum size tecrübeli arkadaşlarım görümcemle bayramlaşamadık ama onunda bi adımı olmadı aynı evdyiz eşimle görüntülü aradık ayrı mesaj aramaya gerek var mı ? Ya da bunu illa gelin olduğum için benim mi yapmam gerekiyor ? Ya da kayınvalidemleridemi ayrı aramalıyım ? Suçluluk duymamalıyım ve birey olmalıyım kendimden emin olmalı ne istersem onu yapmalıyım tedavim boşa gitmemeli psikologa gittim 1 seans kaygılarımdan dolayı eşimin ailesnin isteklerine hayır diyememişim ama saygısızlıkta yapmak istemem. Hatam var mı ?
Fikirlerinizi çok beğendim. Bir şey danışsam sizecanim bence tek bir tavsiye her aile icin geçerli degil. öncelikle güç dengeleri çok onemli. senin yasin, esinin yasi, esinin evde büyük ya da kucuk cocuk olması, kardeş sayısı vs vs pek çok şey aile ici iliskiyi etkiliyor. mesela 35-40 yaşında evlenmiş, kendi isi olan bir kadına olan davranışlar ile yasi daha kucuk olan bir kadına olan davranışlar tabi ki ayni olmaz. ya da KV yıllardan beri kocasını oglunu bastirmissa, ya da senelerdir insanları huysuzluklari ile bezdirmişse bir anda kadının değişmesini, ya da oglunun ona posta koymasını bekleyemezsin bence.
bazı insanlar savasini, kavgasını vere vere iliskileri oturtur. bazıları da ipleri kopartacak noktaya gelir, küser, öyle idare eder. o yüzden nasıl bir iliski isteyeceğine karar vermek gerekiyor öncelikle. ayrica kendine karşı da dürüst olmak gerekiyor. doğrular yanlis hangisi fikrim yok. sadece ben esimin ailesi ile anlaşmak istiyorum deyip bir yandan da ipleri koparacak noktaya getirmek birbiriyle uyuşmuyor.
kendi hedefinizi belirledikten sonra da öncelikle kendinize donun ve tanıyın. sucluluk duygusu duymayin, iyi gelin olacağım diye kasmayın. en hasarsız en temel iliskiyi kurmayı hedefleyin.
ayrica esinizle ailesi ile kavga edince asla yorum yapmayın, karismayin. isterlerse birbirlerini bicaklasinlar. onlar onların problemi.
kayinvalideniz size sitem etti diyelim, hem gülerek hem de ciddi bir sekilde yorum yapın, trip atmadan poker suratı ile cevap verin. mesela aradi, beni aramiyorsun diye sitem mi etti, anne çok yogundu vakit olmadı aramaya calisacagim deyin. hakaret boyutuna varmadigi surece notu cevap verin uzatmayın. açıklamaya calismayin, kendinizi anlatmaya calismayin. nato kafa nato mermer. bir sure sonra sizden kavga gelmeyince onlar da durulur, sonra muhtelemen esinize sararlar. mesela bayram sabahı aramadiniz diyelim, kadın sitem etti, haklisin anne bir dahaki bayramda erken arayalım deyin. ardından da normal ciddi konusun, trip yapmayın. siz uzattıkça onun da kavga edesi gelir. zaten mantıklı bi insan olsa boyle konulara girmez. siz de ona o fırsatı vermeyin. boylelikle hem ona duymak istediği seyi söylemiş olursunuz hem de duygusal olarak etkilenmediginizi gösterirsiniz. benim icin bu önemsemediğim birine gösterdiğim davranis olur. o eder size samimi davranmıyorsa siz de iliskiyi boyle yönetin. bir sure sonra sizin onu önemsemediğini anlar ama siz malzeme vermediğinizin icin de sesini çıkaramaz.
Merhaba iyi bauramlar diliyorum.Herkese iyi bayramlar arkadaşlar. Ben 8 aylık evliyim ilk zamanların acemiliğiyle çok fazla konu açtım sizlere danıştım ve çok yol aldım. Hala da videolar izliyor kitaplar okuyorum. Sorun bendeymiş benim sınır koyamamam fikirlerimi söyleyememem ve dik duramamamdaymış. İçimdeki kaygılarla çok hata yapmışım. Eşimin ailesi kardeşiyle memlekette. Görümcem benden 2 yaş büyük abisiyle evliyim. Biz dün eşimle çok yorulduk çalışıyorum iftar hazırlığı mutfak derken bayram da olsa biraz uyumuşuz malum yasak. Uyandık eşime aileleri arayalımmı dedim kahvaltı yapalım ararız dedi. Saat 2 falan olduz. Eşim yiğeni için görüntülü arıyor ailesni. Önce benim ailemi aradı telefonla bayramlaştı. Kendi ailesi uzun sürücek çünkü. Eşim ailesni arayınca kayınvalidem yine triplerde laf soktu akşam oldu diye. Eşim ne akşamı saati mi vay bayramın dedi. Kaynanam var tabi dedi namazdan sonra hemen aricaktın dedi. Eşimde yok öyle bişey burda namazlar geç oluyor falan diye takıldı cevabını verdi. Görüntülü aradığı için ayrı arama gereği duymadım kameraya geldim bayramlaştım anneannesiyle babasıyla kayınvalidemle. Kameraya gelmesem gelin gelmedi olur. Kameraya gelirim neden ayrı aramadı yani bilemiyorum hangis doğru. Görümcemi bilenler bilir eski konularımdan çok samimi değilizdir suratsız suratsız telefonla oynuyordu abisyle bayramlaşmadı bile kamerayada gelmedi eşim kardeşini sorunca öyle bi tuttu telefonu bende o ara ocağı kapatmaya gidiyordum hemen sert şekilde kanarya nereye gitti diye çıkıştı. Eşimde mutfağa falan dedi. Kaynanam da suratsızdı. Sormak istiyorum size tecrübeli arkadaşlarım görümcemle bayramlaşamadık ama onunda bi adımı olmadı aynı evdyiz eşimle görüntülü aradık ayrı mesaj aramaya gerek var mı ? Ya da bunu illa gelin olduğum için benim mi yapmam gerekiyor ? Ya da kayınvalidemleridemi ayrı aramalıyım ? Suçluluk duymamalıyım ve birey olmalıyım kendimden emin olmalı ne istersem onu yapmalıyım tedavim boşa gitmemeli psikologa gittim 1 seans kaygılarımdan dolayı eşimin ailesnin isteklerine hayır diyememişim ama saygısızlıkta yapmak istemem. Hatam var mı ?
sadece senın sorunun sanma arkadasım buyuk cogunluk boyle sıkıntılar yasıyor bende yasadım gecmısteEvet çok kafa yordum memnun olmuyorlar. Sürekli bi surat
Hayır yapmıyordu çok iyi anlaşırdık evlendikten sonra ayrı evimiz olduğunu anlamıyor sürekli laf söylüyor 1 hafta aramasam numaramı bilirmiydin diyor eşim anneler günü için arıyor öküz her gün neden aramıyorsun diyor farklı hallere girdi hatamı yapıyorum acaba diye üzülüyorum. Memlekete gitti bi kere eşime ara bakayım varmışmı dedim aradı öyle bende aramadım bana diyorki insan bi arar. Yahu oğlunla aynı evdeyim ben biliyorum vardığını. Sürekli kendimi kötü hissediyorum
Eşiniz nasıl ve bu konuya nasıl tepki veriyor. Benimki durumun farkında olmasına rağmen, ailesine karşı daha fazla dolmayayım diye, haklı olduğumu bile bile susuyor, konuyu değiştiriyor, şebeklik yapıp unutturmaya çalışıyor bazı şeyleri. Bende dün aramak zorunda kaldım, eşim dün de çalıştı yalnızdım evde, 1.5 dakika falan konuşmuşuzdur 7 aydır falan hiç konuşmamıştık, o kadar asabım bozulduki gece 3’e kadar uyuyamayıp ağrı çektim.Teyze diyen benim beni okumuştunuz:) Yani ne yapayım kadına anam tontişim canım diye kart yazarak çiçek de yolladım zamanında, kendinden öyle uzaklaştırdı ki, içimden teyze bile gelmiyor. Bir de eşimin telefonundan aradım diye yüzüme kapattı bu anneler gününde aramadım.
Sevgili konu sahibi, ben de senin gibi ay gitmezsem suçlu mu olurum, aramazsam beni kınarlar mı diye kendimi yiyip bitiririm. İki görümcem de arayı hesap sorardı, hele bayramda gittiğimde yapayalnız kalırdım aralarında sıkıştırıp dururlardı. Yok annesine gelip gitmiyormuşum vs.
Bir de babaları ölünce bana vicdan azabı çektirdiler, yok gelip gitmediniz adam kahrından öldü diye..Şimdi de aklım çıkıyor annelerine bir şey olursa beni yerler diye.
Normalde her bayram memleketlerine gideriz, annemler yakın diye onları atlarız. Geçen bayram yasak olduğu için gidemedik, kv görüntülü konuşmada yüzüme bile bakmadan, çorba karıştırdı, iyi bayramlar diyip kapattı telefonu. İlk kez bu bayram hiç birini aramadım. Zaten bu pandemide anladım zerre düşünmediklerini bizi. Kötü günümde yanımda olmayan iyi günümde hiç olmasın dedim, aramadım. Ama içim rahat mı hayır, iki gün sonra bişey olsa annem senin yüzünden öldü diyecekler yine. Ben gemileri yaktım, yılbaşında görüntülü konuşuyoruz kadın sürekli oğlum çok zayıflamışsın diyip durdu, bana nasılsın demek yok. Yeter yani, bana gına geldi. Aramayacağım sanırım artık. Allah sana da sabır versin. Bu arada bayramlarda iki kızı da damatlarla yanına gelir ama ben anama gidemem. Bu adeti de hiç anlamadım.
Eşinizle beraber onun ailesiyle bayramlasmissiniz işte. Düşünecek bir şey yok. Silin kafanızdan bu konuyu. Gevşeyin bir.Herkese iyi bayramlar arkadaşlar. Ben 8 aylık evliyim ilk zamanların acemiliğiyle çok fazla konu açtım sizlere danıştım ve çok yol aldım. Hala da videolar izliyor kitaplar okuyorum. Sorun bendeymiş benim sınır koyamamam fikirlerimi söyleyememem ve dik duramamamdaymış. İçimdeki kaygılarla çok hata yapmışım. Eşimin ailesi kardeşiyle memlekette. Görümcem benden 2 yaş büyük abisiyle evliyim. Biz dün eşimle çok yorulduk çalışıyorum iftar hazırlığı mutfak derken bayram da olsa biraz uyumuşuz malum yasak. Uyandık eşime aileleri arayalımmı dedim kahvaltı yapalım ararız dedi. Saat 2 falan olduz. Eşim yiğeni için görüntülü arıyor ailesni. Önce benim ailemi aradı telefonla bayramlaştı. Kendi ailesi uzun sürücek çünkü. Eşim ailesni arayınca kayınvalidem yine triplerde laf soktu akşam oldu diye. Eşim ne akşamı saati mi vay bayramın dedi. Kaynanam var tabi dedi namazdan sonra hemen aricaktın dedi. Eşimde yok öyle bişey burda namazlar geç oluyor falan diye takıldı cevabını verdi. Görüntülü aradığı için ayrı arama gereği duymadım kameraya geldim bayramlaştım anneannesiyle babasıyla kayınvalidemle. Kameraya gelmesem gelin gelmedi olur. Kameraya gelirim neden ayrı aramadı yani bilemiyorum hangis doğru. Görümcemi bilenler bilir eski konularımdan çok samimi değilizdir suratsız suratsız telefonla oynuyordu abisyle bayramlaşmadı bile kamerayada gelmedi eşim kardeşini sorunca öyle bi tuttu telefonu bende o ara ocağı kapatmaya gidiyordum hemen sert şekilde kanarya nereye gitti diye çıkıştı. Eşimde mutfağa falan dedi. Kaynanam da suratsızdı. Sormak istiyorum size tecrübeli arkadaşlarım görümcemle bayramlaşamadık ama onunda bi adımı olmadı aynı evdyiz eşimle görüntülü aradık ayrı mesaj aramaya gerek var mı ? Ya da bunu illa gelin olduğum için benim mi yapmam gerekiyor ? Ya da kayınvalidemleridemi ayrı aramalıyım ? Suçluluk duymamalıyım ve birey olmalıyım kendimden emin olmalı ne istersem onu yapmalıyım tedavim boşa gitmemeli psikologa gittim 1 seans kaygılarımdan dolayı eşimin ailesnin isteklerine hayır diyememişim ama saygısızlıkta yapmak istemem. Hatam var mı ?
Çok kaygılanıyorum. Psikologa gittim. Dik dur ve kendine güven dedi. Sabahtan beri acaba ayıpmı ettim mesajmı atsam görümceme diyip duruyorum. Bir yanımda hayır arandı ayıp etmedin diyor.
Evet kesinlikle öyle yapıyorum tavır yaparlar diye düşünüyorum. Ön yargılı da değilim aslında iyi niyetim suistimal edilir diye korkuyorum. Sanırım nasıl istersem öyle davranmalıyımmesafe her zaman iyidir ama bu mesafe hiç görüşmemek gibi bir mesafe değil. saygı çerçevesinde olan mesafe. bence insan eş ailesine karşı gardını alıp ilişkilere ön yargılı yaklaştığından oluyor tüm bunlar. işte insanları olduğu gibi kabul ettiğinizde size ve ya eşinize söylenen -ağır şeyler değil- basit şeyler bir süre sonra "amann ne derlerse desinler" e dönüyor. kendinizi şimdiden şartlandırmayın derim. tekrar söylüyorum gitmek istemiyorsanız söyleyin gitmek istiyorsanız da alışırlar diye gitmemezlik yapmayın.. bunları kafaya takmak için hayat çok kısa. siz muhtemelen ne düşünürler, yine tavır yaparlar diye düşünüyorsunuz. yaparlarsa da yapsınlar, üç güne unutulacak şeyleri üç sene kafanıza takmayın
O zaman gorumcenizle açık açık konuşmayı deneyin. Abinden ayrılsam mutlu olur musun bunu mu istiyorsun diye. Beni çok üzüyor yıpratıyor bu hareketleri yapma filan diye. Biraz insanlığı varsa belki bu hareketlerini düzeltmez o kesinde belki biraz ılımlı olmaya çalışır.Patlıyorum elimde değil. Eşim evimizde servis yapıyor mantıken kendi evi dimi yapabilir. Kardeşinin evinde yapmayınca kendi evinde koyuyordun koysana diyor. Eşim yardım edincede kızıyor. Beni kahvaltıya çağırsana abi diyor. Anlam veremiyorum
Biz gelinizde sanki kızları değil dimi ? Çifte standart. Sizin bi suçunuz yok yaparken iyiydi yapmayınca mı kötü oldu. Siz gitmediniz diye neden kahrından ölsün ? bende kınarlar ayıp olur laf derler diye kafaya takıyorum. Sanırım hatam yokmuş üzülmeyeyim sizde üzülmeyinTeyze diyen benim beni okumuştunuz:) Yani ne yapayım kadına anam tontişim canım diye kart yazarak çiçek de yolladım zamanında, kendinden öyle uzaklaştırdı ki, içimden teyze bile gelmiyor. Bir de eşimin telefonundan aradım diye yüzüme kapattı bu anneler gününde aramadım.
Sevgili konu sahibi, ben de senin gibi ay gitmezsem suçlu mu olurum, aramazsam beni kınarlar mı diye kendimi yiyip bitiririm. İki görümcem de arayı hesap sorardı, hele bayramda gittiğimde yapayalnız kalırdım aralarında sıkıştırıp dururlardı. Yok annesine gelip gitmiyormuşum vs.
Bir de babaları ölünce bana vicdan azabı çektirdiler, yok gelip gitmediniz adam kahrından öldü diye..Şimdi de aklım çıkıyor annelerine bir şey olursa beni yerler diye.
Normalde her bayram memleketlerine gideriz, annemler yakın diye onları atlarız. Geçen bayram yasak olduğu için gidemedik, kv görüntülü konuşmada yüzüme bile bakmadan, çorba karıştırdı, iyi bayramlar diyip kapattı telefonu. İlk kez bu bayram hiç birini aramadım. Zaten bu pandemide anladım zerre düşünmediklerini bizi. Kötü günümde yanımda olmayan iyi günümde hiç olmasın dedim, aramadım. Ama içim rahat mı hayır, iki gün sonra bişey olsa annem senin yüzünden öldü diyecekler yine. Ben gemileri yaktım, yılbaşında görüntülü konuşuyoruz kadın sürekli oğlum çok zayıflamışsın diyip durdu, bana nasılsın demek yok. Yeter yani, bana gına geldi. Aramayacağım sanırım artık. Allah sana da sabır versin. Bu arada bayramlarda iki kızı da damatlarla yanına gelir ama ben anama gidemem. Bu adeti de hiç anlamadım.