Eş Ailesiyle bayramlaşma

Olduğu gibi bıraktım adım atarsam görümcem “ bak biliyor hatasını mesaj attı aradı “ der. Bi de laf sokmaya bayılır bunun için bile adım bekleyebilir

Konuşursam hassas noktamı bulur ve ordan vurur. Üstüne sanane abimle aramdaki ilişki sen ne karışıyorsun der. Anneside destekler bayılıyor abi kardeşin can ciğer olmasına. Kardeştir olsunda sürekli yanımda aranıza kimse giremez diyor :)

O kadar güzel anlatmışsınız gerçekten çok doğru. Görümcemle küsmek çok kolay her görüştüğümüzde saçmalıyor zaten tepki versem konuşmayız. O yüzden hep uzak duruyorum yani görüşüyoruz gelip gideriz ama araşmayız mesajlaşmayız. Kaynanam hemen aramızı yapıyor kızıyla görümcen düşünüyor seni hakkını yeme bilmem ne. Hepsi biliyor huyunu ketum gibi suratı var diyorlar. Eşimde diyor manyakmısın sen diye ama ne bileyim aile içi huzursuzluk olsun istemiyorum. Sürekli acaba ayıpm ediyorum diye düşünüyorum. Sürekli kendisiyle beni yarıştıyor abisi sen evdesin kız çalışıyor dediğinde bile bağırıyor abisinin bana aldığı hediyeyi kendisinede istiyor. Evli ve çocuğu var. Anlamış olduğum kadarıyla hata yapmamışım böyle alışssınlar

Teşekkür ederim yorumuz için ben istiyorum ki anlaşayım görüşeyim ama alanıma sınırıma girmesinler müdahale etmesinler bunaltmasınlar bunun için uğraşıyorum ve sonucunda laf ve surat yiyorum. Ben 23 yaşındayım daha bastırmaya çalışıyorlar. Eşimde başına buyruktur ailesi bilir huyunu ama onada laf ederler. Dediğinz gibi sakin kalıp sakin cevaplar vererek tartışmayacağım

O psikoloğa kayınvalide gitsin.
Hiç de arama zorunluluğunuz yok.
Aynı evdesiniz, saçmalamasın.
İpleri eline vermeyin, haddini bilsin.
Egoist midir nedit?
Zerre umurunuzda olmasın.
Saygıyı bozmayın yeter
İpleri eline almak istiyor. Nişanlıyken anneme alıştırcam ben onu herşeye demiş ee şuanda yapamıyor müsade etmiyorum ama sürekli arkamdan konuşuyor hissediyorum kötü gelin imajıyla. Sürekli aranmak istiyor ilgilenelim istiyor çağıralım istiyor. Bende saygılı ve dozunda yapıyorum. Mesela diyorki yarın bizde yicez zaten. Ortada öyle bişey yok sormamışta bana kendi karar vermiş bende eşime söylemiyorum bile gitmiyorumda. Sinirli sinirli arıyor gelsenize dedik ya burda yicez diye. Kendin dedin ben demedim ki :)

Benim kv dede bu bayram çok baskı yaptı illa gelin diye eşim bir kaç kez beni yokladı kesinlikle hayır dedim. Kafam götürmüyor artık lafı sözü. Vicdan azabı, merhamet duygusu yaşadıklarımdan sonra geri de kaldı. Siz de boşuna vicdan azabı duymayın, yaptığınız davranıştan sonra keşke demek istemiyorsanız bırakın kim ne düşünürse düşünsün. Daha çok yeni evlisin şimdi sınır cekmezsen bu yaptıkların görevin olur.

Yeni evliyim diye 40 kere düşünüyorum sınırım ihlal edilmesin diye.

Çok kaygılanıyorum. Psikologa gittim. Dik dur ve kendine güven dedi. Sabahtan beri acaba ayıpmı ettim mesajmı atsam görümceme diyip duruyorum. Bir yanımda hayır arandı ayıp etmedin diyor.
Ayıp etmemişsiniz, eşinizle beraber aramış herkesin bayramını kutlamışsınız konu kapanmış, ekstradan herkesi tek tek arayıp bayramlaşmaya gerek yok.
Dün kayınpederimi aradım sesi de hoparlöre verdim, oğlu torunu da konuşma arasında bayramını kutladı topluca bayramlaşmış olduk.

Her şeyi bu kadar kafaya takıp dert etmeyin lütfen.

Ben de 1 dakika onlarla konuşunca eşimle haftalarca kavga ediyorum, adamdan resmen soğuyorum, her şeyi batmaya başlıyor. Dün eşime valla aramak istemiyorum, yine sinirim bozulacak gecelerce uyuyamayacağım, içimden hiç gelmiyor dedim. Tamam tamam Allah aşkına kavga etmek istemiyorum seninle, arama dedi. O da bıktı artık. Benim eşimde asla ama asla haklısın demez, susar, odaya gider, günlerce oyun oynar, konu kapanana kadar konuşmaz. Bu yüzden de iyice bilendim. Haklısın dese bi kere konu yumuşayacak. Bu arada böyle söylüyor ama saçma sapan bir kavga esnasında zaten annemi aramazsın tabi benim ailem yok nasılsa diye lafını sokup, başıma kalkar. Ne de olsa anasının oğlu

bende dün 2-3 gibi görüştüm, eşim kameralı aradı herkesi görebilmek için (onlar memlekette biz uzağız) kameraya 5 dk geldim bayramlaştım gittim bişey demediler öyle laf sokmalı falan ama velev ki dediler. Zerre umursamam. Eşimin bana yansıttığı bir sorun olursa açıklamamı yapar geçerim hiç detaya inip kendi kendini bunaltma boşver.

Bunlar kraliyet ailesi mi ki tek tek arayacaksın,bayram dedigin eşle birlikte aranır kutlanır.. Ayrıca görumcenle esin bayramlasirken kadrajda olmana gerek yok.Cümleten hayırlı bayramlar da diyebilirsin tek tek kutlamak gerekmiyor illa,önemli olan düşünüp aramanız..Senin kv acik aramış saati bahane etmiş,bosver geç aramanız da bilerek olmasa da iyi olmuş:) Bak 4 aylikken de ayni sorunlari yasiyordun 8 ay oldu gene sorunlar devam ediyor.Psikolaga gidip terapi alacak kadar psikolojini bozmuslar bence açıkça konuşman gerekiyor.Yukarda alıntıladım bak kabul etmiyorlar diye bir cümle kullanmışsın.Onlara biseyi kabul ettirmek zorunda değilsin,gelemem canim istiyor gelemem kendi evimde rahat ediyorum gibi acik acik söylemem lazım 8 ay olmuş bahane ile olsaydı suan çoktan bu sorunların bitmesi lazımdı.Yorumlarinda ayıp olur mu,aile içi huzurumuz bozulmasın demissin sürekli ama aile huzuru tek başına sağlanmaz.Bu ailede huzura önem veren tek kişi sensin.Tek çabalayan sensin.Kurban bayramı için de bence mesafe koymaya çalışırken gidip memlekette yatılı kalman olmamış başa dönüyorsun gibi geldi bana.Çünkü senin Kayinvaliden ve görümcen normal insanlar değiller burdan bakında 1 cümleyle bile bir ton laf sokan fitne fücur tipler.Bunlar seni sindirip üzerinde çok fazla baskı kurmuş aslinda sen saygıdan ziyade sana ağır bise soylerlerse kalbin kirilacagi için korkuyorsun.Bir kere kiril ama sonra hep sen kazan.Bu şekilde evlilik gitmez canim.Şuan yeni evlisin diye esin tutuyor ilerleyen zamanlarda annesini kardeşini atmaz sen huzursuz olursun.O yüzden bir an önce açıkça konuşman lazim.Eger yüzyüze yapamıyorsan mesaj yaz bunlar uzaktan bile rahat vermiyorlar belliki

Yorumların tecrübelerinden kaynaklı benim için önemli Munecim teşekkür ederim.

Benimde o şekilde oldu kameraya geldim konuştum görüştüm kameraya gelmeyeni de özellikle çağıramam ya biz aramışız sonuçta üstelik abisnin evi burası. yinede ne bileyim çok yeniyim bilemiyorum ne doğru ne yanlış.

Doğru söylüyorsunuz aslında eşimle birlikte kutladık doğru olan bu zaten kayınvalidem sürekli açık arayıp laf söylüyor memnun olmuyor sürekli beklenti halinde. Kişisel olarak direk bana derse açık arama anne diyeceğim. Psikoloğa hayır diyemediğim için gittim ödevlerim var onları uyguluyorum herkese hayır diyebiliyorum ama kaynanama diyemiyorum dilim tutuluyor. Kaygı problemim varmış. Kurban bayramı meseleside şöyle eşimin memleketim orda büyümüş çok seviyor gitmek istiyor geldi bana sordu gitsek iyi olurdu dedi değişiklik olurdu dedi hayalim var yaylaya çıkarız dedi heveslendi onunda izni tek anlayışlı olup tamam ayarlarız gideriz dedim. Bu bayram gitmedi izin almasına rağmen bırakmadı beni. Gidelim bakalım belki rahatsız edicekleri elime bi koz geçerde eşime gitmemek için sunarım. Sürekli karşı çıkıyorum belli bi noktadan sonra neden istemiyorsun ne varki ye dönücek olay. Peki giderken eşime konuşmalımıyım senin için gidiyorum normalde bende burda kalmak isterim ailemin yanında her bayramda görev gibi zorlamicaksınız dimi beni diye ? Onuda kırmak istemiyorum geldi bana güzelce sordu konuştu sonra ailesne söyledi.

Bende öyleyim ne zaman konuşsam bir şey olsa eşimle kavga ediyorum kendimi tutamıyorum üstelik eşimde destek olur hep yanımdadır onları atar beni tutar öyle söyleyeyim böyle yapmak istemiyorum ama sanırım dertleşmek istiyorum anlatıyorum bu sefer huzurumuz kalmıyor modelimiz bozuluyor çok iğrenç konular gerçekten bunlar.

Hatanız eş ailesi ile ilgili bu kadar gereksiz şeye kafa yormanız olmuş...
Herkesi memnun etmenin imkanı yok, hele adın gelinse bu imkansız.
Aynen oyle. Esimde dun gece vardiyasından cıktıgı ıcın sabah geldi hemen uyudu. Oglen 2 3 gıbı annesini aradı.. Şükür arayabıldin diye laf sokuyor annesi. Anneler gunun de aradığı halde o gunde aramadın dıye çıkıştı. Ayyy dertleri ne bılmemki.

Bende eşimle huzurumuz kaçmasın diye psikoloğa gidp ona anlatıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…