Kesinlikle geliniz diye bizim mi yapmamız gerekiyor neden böyle düşünüyorlarBise dicem gelin olmak ne demek ? Koleyi zahre falanmi!
Olduğu gibi bıraktım adım atarsam görümcem “ bak biliyor hatasını mesaj attı aradı “ der. Bi de laf sokmaya bayılır bunun için bile adım bekleyebilirEvet kendinize güvenin ve kararlı olun. Bir saat önceyi hep geride bırakın.
Yeğenleri varsa eşinizin gorumcenizi direkt arayabilir görüşmek için sizde o arada görürsünüz eğer çok etkilediyse sizi.
Ama bana kalırsa olduğu gibi bırakın .
Konuşursam hassas noktamı bulur ve ordan vurur. Üstüne sanane abimle aramdaki ilişki sen ne karışıyorsun der. Anneside destekler bayılıyor abi kardeşin can ciğer olmasına. Kardeştir olsunda sürekli yanımda aranıza kimse giremez diyor :)O zaman gorumcenizle açık açık konuşmayı deneyin. Abinden ayrılsam mutlu olur musun bunu mu istiyorsun diye. Beni çok üzüyor yıpratıyor bu hareketleri yapma filan diye. Biraz insanlığı varsa belki bu hareketlerini düzeltmez o kesinde belki biraz ılımlı olmaya çalışır.
O kadar güzel anlatmışsınız gerçekten çok doğru. Görümcemle küsmek çok kolay her görüştüğümüzde saçmalıyor zaten tepki versem konuşmayız. O yüzden hep uzak duruyorum yani görüşüyoruz gelip gideriz ama araşmayız mesajlaşmayız. Kaynanam hemen aramızı yapıyor kızıyla görümcen düşünüyor seni hakkını yeme bilmem ne. Hepsi biliyor huyunu ketum gibi suratı var diyorlar. Eşimde diyor manyakmısın sen diye ama ne bileyim aile içi huzursuzluk olsun istemiyorum. Sürekli acaba ayıpm ediyorum diye düşünüyorum. Sürekli kendisiyle beni yarıştıyor abisi sen evdesin kız çalışıyor dediğinde bile bağırıyor abisinin bana aldığı hediyeyi kendisinede istiyor. Evli ve çocuğu var. Anlamış olduğum kadarıyla hata yapmamışım böyle alışssınlarGayet normal davranmışsınız, baştan nasıl başlarsa öyle gider üstlerine fazla düşmeyin. Kayınvalideniz kızının dolduruşuna gelen bir tipe benziyor, aslında bir neden olsa da görümcenizle küsseniz hayatınız kurtulur gibi duruyor ama o zaman da kv niz sürekli barıştırmaya çalışacak biri gibi. Böyle ruh hastası gibi tipler zamanla bizim de psikolojimizi bozuyor. Kendi görümcem de öyleydi, hep idare ettim kötülük olmasın dedim ama işe yaramadı. En sonunda öyle saçmaladı ki görüşmüyoruz artık. Eşim de biliyordu kardeşinin huyunu zaten. Boşuna abi kardeş arasına girmeyeyim diye kendini idare etmek zorunda gibi hissetme sakın. Çünkü abi kardeş ilişkisi sağlam olanların arasına kimse giremez. Benim de kardeşim var ,eşine karşı bir hata yapsam eşiyle konuşurum gerekirse özür de dilerim gocunmam . Kardeşini ,abisini kaybetmekten korkan yada ailesinde sorun çıkmasın isteyen zaten hatasını telafi etmeye çalışır. Bu bizdeki görümceler gibi iyice saçmalayıp triplere girmez. O yüzden hic kırılmasınlar diye düşünüp kendini strese sokma, sonra bir bakıyorsun her an aklında onlar ve yaptıkları var. Kısır döngüye giriyorsun, sürekli kendini kuruyorsun ne gerek var. O görümcenden durabildiğin kadar uzak dur, kendini senle yarışa sokmuş ailede senin sevilmen bile onu rahatsız eder annesiyle aran iyi olsun istemez. Benim kv normalde iyi olmasına rağmen kızından korkusuna benimle resmen mesafe girdi arasına. Bu kafadaki insanlara laf anlatılmaz uğraşma o yüzden.
Teşekkür ederim yorumuz için ben istiyorum ki anlaşayım görüşeyim ama alanıma sınırıma girmesinler müdahale etmesinler bunaltmasınlar bunun için uğraşıyorum ve sonucunda laf ve surat yiyorum. Ben 23 yaşındayım daha bastırmaya çalışıyorlar. Eşimde başına buyruktur ailesi bilir huyunu ama onada laf ederler. Dediğinz gibi sakin kalıp sakin cevaplar vererek tartışmayacağımcanim bence tek bir tavsiye her aile icin geçerli degil. öncelikle güç dengeleri çok onemli. senin yasin, esinin yasi, esinin evde büyük ya da kucuk cocuk olması, kardeş sayısı vs vs pek çok şey aile ici iliskiyi etkiliyor. mesela 35-40 yaşında evlenmiş, kendi isi olan bir kadına olan davranışlar ile yasi daha kucuk olan bir kadına olan davranışlar tabi ki ayni olmaz. ya da KV yıllardan beri kocasını oglunu bastirmissa, ya da senelerdir insanları huysuzluklari ile bezdirmişse bir anda kadının değişmesini, ya da oglunun ona posta koymasını bekleyemezsin bence.
bazı insanlar savasini, kavgasını vere vere iliskileri oturtur. bazıları da ipleri kopartacak noktaya gelir, küser, öyle idare eder. o yüzden nasıl bir iliski isteyeceğine karar vermek gerekiyor öncelikle. ayrica kendine karşı da dürüst olmak gerekiyor. doğrular yanlis hangisi fikrim yok. sadece ben esimin ailesi ile anlaşmak istiyorum deyip bir yandan da ipleri koparacak noktaya getirmek birbiriyle uyuşmuyor.
kendi hedefinizi belirledikten sonra da öncelikle kendinize donun ve tanıyın. sucluluk duygusu duymayin, iyi gelin olacağım diye kasmayın. en hasarsız en temel iliskiyi kurmayı hedefleyin.
ayrica esinizle ailesi ile kavga edince asla yorum yapmayın, karismayin. isterlerse birbirlerini bicaklasinlar. onlar onların problemi.
kayinvalideniz size sitem etti diyelim, hem gülerek hem de ciddi bir sekilde yorum yapın, trip atmadan poker suratı ile cevap verin. mesela aradi, beni aramiyorsun diye sitem mi etti, anne çok yogundu vakit olmadı aramaya calisacagim deyin. hakaret boyutuna varmadigi surece notu cevap verin uzatmayın. açıklamaya calismayin, kendinizi anlatmaya calismayin. nato kafa nato mermer. bir sure sonra sizden kavga gelmeyince onlar da durulur, sonra muhtelemen esinize sararlar. mesela bayram sabahı aramadiniz diyelim, kadın sitem etti, haklisin anne bir dahaki bayramda erken arayalım deyin. ardından da normal ciddi konusun, trip yapmayın. siz uzattıkça onun da kavga edesi gelir. zaten mantıklı bi insan olsa boyle konulara girmez. siz de ona o fırsatı vermeyin. boylelikle hem ona duymak istediği seyi söylemiş olursunuz hem de duygusal olarak etkilenmediginizi gösterirsiniz. benim icin bu önemsemediğim birine gösterdiğim davranis olur. o eder size samimi davranmıyorsa siz de iliskiyi boyle yönetin. bir sure sonra sizin onu önemsemediğini anlar ama siz malzeme vermediğinizin icin de sesini çıkaramaz.
Öyle değil mi aynı evdeyiz kimden aradığınn bi önemi yok ama diyorlar ki gelin bizi aramıyor.Eşim aradı ben de telefonu alıp bayramlaştım. Niye ayrı ayrı arayalım ki? Ne anlamı var?
İpleri eline almak istiyor. Nişanlıyken anneme alıştırcam ben onu herşeye demiş ee şuanda yapamıyor müsade etmiyorum ama sürekli arkamdan konuşuyor hissediyorum kötü gelin imajıyla. Sürekli aranmak istiyor ilgilenelim istiyor çağıralım istiyor. Bende saygılı ve dozunda yapıyorum. Mesela diyorki yarın bizde yicez zaten. Ortada öyle bişey yok sormamışta bana kendi karar vermiş bende eşime söylemiyorum bile gitmiyorumda. Sinirli sinirli arıyor gelsenize dedik ya burda yicez diye. Kendin dedin ben demedim ki :)O psikoloğa kayınvalide gitsin.
Hiç de arama zorunluluğunuz yok.
Aynı evdesiniz, saçmalamasın.
İpleri eline vermeyin, haddini bilsin.
Egoist midir nedit?
Zerre umurunuzda olmasın.
Saygıyı bozmayın yeter
Yeni evliyim diye 40 kere düşünüyorum sınırım ihlal edilmesin diye.Benim kv dede bu bayram çok baskı yaptı illa gelin diye eşim bir kaç kez beni yokladı kesinlikle hayır dedim. Kafam götürmüyor artık lafı sözü. Vicdan azabı, merhamet duygusu yaşadıklarımdan sonra geri de kaldı. Siz de boşuna vicdan azabı duymayın, yaptığınız davranıştan sonra keşke demek istemiyorsanız bırakın kim ne düşünürse düşünsün. Daha çok yeni evlisin şimdi sınır cekmezsen bu yaptıkların görevin olur.
Ayıp etmemişsiniz, eşinizle beraber aramış herkesin bayramını kutlamışsınız konu kapanmış, ekstradan herkesi tek tek arayıp bayramlaşmaya gerek yok.Çok kaygılanıyorum. Psikologa gittim. Dik dur ve kendine güven dedi. Sabahtan beri acaba ayıpmı ettim mesajmı atsam görümceme diyip duruyorum. Bir yanımda hayır arandı ayıp etmedin diyor.
Ben de 1 dakika onlarla konuşunca eşimle haftalarca kavga ediyorum, adamdan resmen soğuyorum, her şeyi batmaya başlıyor. Dün eşime valla aramak istemiyorum, yine sinirim bozulacak gecelerce uyuyamayacağım, içimden hiç gelmiyor dedim. Tamam tamam Allah aşkına kavga etmek istemiyorum seninle, arama dedi. O da bıktı artık. Benim eşimde asla ama asla haklısın demez, susar, odaya gider, günlerce oyun oynar, konu kapanana kadar konuşmaz. Bu yüzden de iyice bilendim. Haklısın dese bi kere konu yumuşayacak. Bu arada böyle söylüyor ama saçma sapan bir kavga esnasında zaten annemi aramazsın tabi benim ailem yok nasılsa diye lafını sokup, başıma kalkar. Ne de olsa anasının oğluEşiniz nasıl ve bu konuya nasıl tepki veriyor. Benimki durumun farkında olmasına rağmen, ailesine karşı daha fazla dolmayayım diye, haklı olduğumu bile bile susuyor, konuyu değiştiriyor, şebeklik yapıp unutturmaya çalışıyor bazı şeyleri. Bende dün aramak zorunda kaldım, eşim dün de çalıştı yalnızdım evde, 1.5 dakika falan konuşmuşuzdur 7 aydır falan hiç konuşmamıştık, o kadar asabım bozulduki gece 3’e kadar uyuyamayıp ağrı çektim.
bende dün 2-3 gibi görüştüm, eşim kameralı aradı herkesi görebilmek için (onlar memlekette biz uzağız) kameraya 5 dk geldim bayramlaştım gittim bişey demediler öyle laf sokmalı falan ama velev ki dediler. Zerre umursamam. Eşimin bana yansıttığı bir sorun olursa açıklamamı yapar geçerim hiç detaya inip kendi kendini bunaltma boşver.Herkese iyi bayramlar arkadaşlar. Ben 8 aylık evliyim ilk zamanların acemiliğiyle çok fazla konu açtım sizlere danıştım ve çok yol aldım. Hala da videolar izliyor kitaplar okuyorum. Sorun bendeymiş benim sınır koyamamam fikirlerimi söyleyememem ve dik duramamamdaymış. İçimdeki kaygılarla çok hata yapmışım. Eşimin ailesi kardeşiyle memlekette. Görümcem benden 2 yaş büyük abisiyle evliyim. Biz dün eşimle çok yorulduk çalışıyorum iftar hazırlığı mutfak derken bayram da olsa biraz uyumuşuz malum yasak. Uyandık eşime aileleri arayalımmı dedim kahvaltı yapalım ararız dedi. Saat 2 falan olduz. Eşim yiğeni için görüntülü arıyor ailesni. Önce benim ailemi aradı telefonla bayramlaştı. Kendi ailesi uzun sürücek çünkü. Eşim ailesni arayınca kayınvalidem yine triplerde laf soktu akşam oldu diye. Eşim ne akşamı saati mi vay bayramın dedi. Kaynanam var tabi dedi namazdan sonra hemen aricaktın dedi. Eşimde yok öyle bişey burda namazlar geç oluyor falan diye takıldı cevabını verdi. Görüntülü aradığı için ayrı arama gereği duymadım kameraya geldim bayramlaştım anneannesiyle babasıyla kayınvalidemle. Kameraya gelmesem gelin gelmedi olur. Kameraya gelirim neden ayrı aramadı yani bilemiyorum hangis doğru. Görümcemi bilenler bilir eski konularımdan çok samimi değilizdir suratsız suratsız telefonla oynuyordu abisyle bayramlaşmadı bile kamerayada gelmedi eşim kardeşini sorunca öyle bi tuttu telefonu bende o ara ocağı kapatmaya gidiyordum hemen sert şekilde kanarya nereye gitti diye çıkıştı. Eşimde mutfağa falan dedi. Kaynanam da suratsızdı. Sormak istiyorum size tecrübeli arkadaşlarım görümcemle bayramlaşamadık ama onunda bi adımı olmadı aynı evdyiz eşimle görüntülü aradık ayrı mesaj aramaya gerek var mı ? Ya da bunu illa gelin olduğum için benim mi yapmam gerekiyor ? Ya da kayınvalidemleridemi ayrı aramalıyım ? Suçluluk duymamalıyım ve birey olmalıyım kendimden emin olmalı ne istersem onu yapmalıyım tedavim boşa gitmemeli psikologa gittim 1 seans kaygılarımdan dolayı eşimin ailesnin isteklerine hayır diyememişim ama saygısızlıkta yapmak istemem. Hatam var mı ?
Bunu kabul etmiyor ki. İzin günümde defalarca kez işim var dememe rağmen şuraya gidicez diyor. Gelemem diyorum gel gel bişey olmaz hadi diyor. İznim uymuyor dediğimde biz gidelim sen uçakla tek gel diyor. İlk zamanlar çok yapıcıydım ordan mı yüz buldu acaba ?
Bunlar kraliyet ailesi mi ki tek tek arayacaksın,bayram dedigin eşle birlikte aranır kutlanır.. Ayrıca görumcenle esin bayramlasirken kadrajda olmana gerek yok.Cümleten hayırlı bayramlar da diyebilirsin tek tek kutlamak gerekmiyor illa,önemli olan düşünüp aramanız..Senin kv acik aramış saati bahane etmiş,bosver geç aramanız da bilerek olmasa da iyi olmuş:) Bak 4 aylikken de ayni sorunlari yasiyordun 8 ay oldu gene sorunlar devam ediyor.Psikolaga gidip terapi alacak kadar psikolojini bozmuslar bence açıkça konuşman gerekiyor.Yukarda alıntıladım bak kabul etmiyorlar diye bir cümle kullanmışsın.Onlara biseyi kabul ettirmek zorunda değilsin,gelemem canim istiyor gelemem kendi evimde rahat ediyorum gibi acik acik söylemem lazım 8 ay olmuş bahane ile olsaydı suan çoktan bu sorunların bitmesi lazımdı.Yorumlarinda ayıp olur mu,aile içi huzurumuz bozulmasın demissin sürekli ama aile huzuru tek başına sağlanmaz.Bu ailede huzura önem veren tek kişi sensin.Tek çabalayan sensin.Kurban bayramı için de bence mesafe koymaya çalışırken gidip memlekette yatılı kalman olmamış başa dönüyorsun gibi geldi bana.Çünkü senin Kayinvaliden ve görümcen normal insanlar değiller burdan bakında 1 cümleyle bile bir ton laf sokan fitne fücur tipler.Bunlar seni sindirip üzerinde çok fazla baskı kurmuş aslinda sen saygıdan ziyade sana ağır bise soylerlerse kalbin kirilacagi için korkuyorsun.Bir kere kiril ama sonra hep sen kazan.Bu şekilde evlilik gitmez canim.Şuan yeni evlisin diye esin tutuyor ilerleyen zamanlarda annesini kardeşini atmaz sen huzursuz olursun.O yüzden bir an önce açıkça konuşman lazim.Eger yüzyüze yapamıyorsan mesaj yaz bunlar uzaktan bile rahat vermiyorlar bellikiO kadar güzel anlatmışsınız gerçekten çok doğru. Görümcemle küsmek çok kolay her görüştüğümüzde saçmalıyor zaten tepki versem konuşmayız. O yüzden hep uzak duruyorum yani görüşüyoruz gelip gideriz ama araşmayız mesajlaşmayız. Kaynanam hemen aramızı yapıyor kızıyla görümcen düşünüyor seni hakkını yeme bilmem ne. Hepsi biliyor huyunu ketum gibi suratı var diyorlar. Eşimde diyor manyakmısın sen diye ama ne bileyim aile içi huzursuzluk olsun istemiyorum. Sürekli acaba ayıpm ediyorum diye düşünüyorum. Sürekli kendisiyle beni yarıştıyor abisi sen evdesin kız çalışıyor dediğinde bile bağırıyor abisinin bana aldığı hediyeyi kendisinede istiyor. Evli ve çocuğu var. Anlamış olduğum kadarıyla hata yapmamışım böyle alışssınlar
Yorumların tecrübelerinden kaynaklı benim için önemli Munecim teşekkür ederim.Ayıp etmemişsiniz, eşinizle beraber aramış herkesin bayramını kutlamışsınız konu kapanmış, ekstradan herkesi tek tek arayıp bayramlaşmaya gerek yok.
Dün kayınpederimi aradım sesi de hoparlöre verdim, oğlu torunu da konuşma arasında bayramını kutladı topluca bayramlaşmış olduk.
Her şeyi bu kadar kafaya takıp dert etmeyin lütfen.
Benimde o şekilde oldu kameraya geldim konuştum görüştüm kameraya gelmeyeni de özellikle çağıramam ya biz aramışız sonuçta üstelik abisnin evi burası. yinede ne bileyim çok yeniyim bilemiyorum ne doğru ne yanlış.bende dün 2-3 gibi görüştüm, eşim kameralı aradı herkesi görebilmek için (onlar memlekette biz uzağız) kameraya 5 dk geldim bayramlaştım gittim bişey demediler öyle laf sokmalı falan ama velev ki dediler. Zerre umursamam. Eşimin bana yansıttığı bir sorun olursa açıklamamı yapar geçerim hiç detaya inip kendi kendini bunaltma boşver.
Doğru söylüyorsunuz aslında eşimle birlikte kutladık doğru olan bu zaten kayınvalidem sürekli açık arayıp laf söylüyor memnun olmuyor sürekli beklenti halinde. Kişisel olarak direk bana derse açık arama anne diyeceğim. Psikoloğa hayır diyemediğim için gittim ödevlerim var onları uyguluyorum herkese hayır diyebiliyorum ama kaynanama diyemiyorum dilim tutuluyor. Kaygı problemim varmış. Kurban bayramı meseleside şöyle eşimin memleketim orda büyümüş çok seviyor gitmek istiyor geldi bana sordu gitsek iyi olurdu dedi değişiklik olurdu dedi hayalim var yaylaya çıkarız dedi heveslendi onunda izni tek anlayışlı olup tamam ayarlarız gideriz dedim. Bu bayram gitmedi izin almasına rağmen bırakmadı beni. Gidelim bakalım belki rahatsız edicekleri elime bi koz geçerde eşime gitmemek için sunarım. Sürekli karşı çıkıyorum belli bi noktadan sonra neden istemiyorsun ne varki ye dönücek olay. Peki giderken eşime konuşmalımıyım senin için gidiyorum normalde bende burda kalmak isterim ailemin yanında her bayramda görev gibi zorlamicaksınız dimi beni diye ? Onuda kırmak istemiyorum geldi bana güzelce sordu konuştu sonra ailesne söyledi.Bunlar kraliyet ailesi mi ki tek tek arayacaksın,bayram dedigin eşle birlikte aranır kutlanır.. Ayrıca görumcenle esin bayramlasirken kadrajda olmana gerek yok.Cümleten hayırlı bayramlar da diyebilirsin tek tek kutlamak gerekmiyor illa,önemli olan düşünüp aramanız..Senin kv acik aramış saati bahane etmiş,bosver geç aramanız da bilerek olmasa da iyi olmuş:) Bak 4 aylikken de ayni sorunlari yasiyordun 8 ay oldu gene sorunlar devam ediyor.Psikolaga gidip terapi alacak kadar psikolojini bozmuslar bence açıkça konuşman gerekiyor.Yukarda alıntıladım bak kabul etmiyorlar diye bir cümle kullanmışsın.Onlara biseyi kabul ettirmek zorunda değilsin,gelemem canim istiyor gelemem kendi evimde rahat ediyorum gibi acik acik söylemem lazım 8 ay olmuş bahane ile olsaydı suan çoktan bu sorunların bitmesi lazımdı.Yorumlarinda ayıp olur mu,aile içi huzurumuz bozulmasın demissin sürekli ama aile huzuru tek başına sağlanmaz.Bu ailede huzura önem veren tek kişi sensin.Tek çabalayan sensin.Kurban bayramı için de bence mesafe koymaya çalışırken gidip memlekette yatılı kalman olmamış başa dönüyorsun gibi geldi bana.Çünkü senin Kayinvaliden ve görümcen normal insanlar değiller burdan bakında 1 cümleyle bile bir ton laf sokan fitne fücur tipler.Bunlar seni sindirip üzerinde çok fazla baskı kurmuş aslinda sen saygıdan ziyade sana ağır bise soylerlerse kalbin kirilacagi için korkuyorsun.Bir kere kiril ama sonra hep sen kazan.Bu şekilde evlilik gitmez canim.Şuan yeni evlisin diye esin tutuyor ilerleyen zamanlarda annesini kardeşini atmaz sen huzursuz olursun.O yüzden bir an önce açıkça konuşman lazim.Eger yüzyüze yapamıyorsan mesaj yaz bunlar uzaktan bile rahat vermiyorlar belliki
Bende öyleyim ne zaman konuşsam bir şey olsa eşimle kavga ediyorum kendimi tutamıyorum üstelik eşimde destek olur hep yanımdadır onları atar beni tutar öyle söyleyeyim böyle yapmak istemiyorum ama sanırım dertleşmek istiyorum anlatıyorum bu sefer huzurumuz kalmıyor modelimiz bozuluyor çok iğrenç konular gerçekten bunlar.Ben de 1 dakika onlarla konuşunca eşimle haftalarca kavga ediyorum, adamdan resmen soğuyorum, her şeyi batmaya başlıyor. Dün eşime valla aramak istemiyorum, yine sinirim bozulacak gecelerce uyuyamayacağım, içimden hiç gelmiyor dedim. Tamam tamam Allah aşkına kavga etmek istemiyorum seninle, arama dedi. O da bıktı artık. Benim eşimde asla ama asla haklısın demez, susar, odaya gider, günlerce oyun oynar, konu kapanana kadar konuşmaz. Bu yüzden de iyice bilendim. Haklısın dese bi kere konu yumuşayacak. Bu arada böyle söylüyor ama saçma sapan bir kavga esnasında zaten annemi aramazsın tabi benim ailem yok nasılsa diye lafını sokup, başıma kalkar. Ne de olsa anasının oğlu
Aynen oyle. Esimde dun gece vardiyasından cıktıgı ıcın sabah geldi hemen uyudu. Oglen 2 3 gıbı annesini aradı.. Şükür arayabıldin diye laf sokuyor annesi. Anneler gunun de aradığı halde o gunde aramadın dıye çıkıştı. Ayyy dertleri ne bılmemki.Hatanız eş ailesi ile ilgili bu kadar gereksiz şeye kafa yormanız olmuş...
Herkesi memnun etmenin imkanı yok, hele adın gelinse bu imkansız.
Bende eşimle huzurumuz kaçmasın diye psikoloğa gidp ona anlatıyorumBende öyleyim ne zaman konuşsam bir şey olsa eşimle kavga ediyorum kendimi tutamıyorum üstelik eşimde destek olur hep yanımdadır onları atar beni tutar öyle söyleyeyim böyle yapmak istemiyorum ama sanırım dertleşmek istiyorum anlatıyorum bu sefer huzurumuz kalmıyor modelimiz bozuluyor çok iğrenç konular gerçekten bunlar.
Bende gelinimKesinlikle geliniz diye bizim mi yapmamız gerekiyor neden böyle düşünüyorlar