Eş ailesi

Bence hatalısınız hayır demeyi bilmeniz lazım çok isterse ısrar ederse ne bu ördek ailesi gibi sürekli birliktemi olcaz de kapat.
Temizlik mevzusunda oğlum titiz dediğinde o oğluna söyle ozaman yapsın temizliğini madem titiz. Temizlikciye benzer halimmi var de geç.
Sürekli laf sokarsan biraz tırsarlar.
Dedim ki camlar için temizlik şirketiyle anlaşacağım aaa ne gerek varmış diyor 😄

Merhabalar, sorun şu; kayınvalidemin sürekli çağırmalarından, zamansız aramalarından gerçekten sıkıldım, başlarda bu kadar gözüme batmıyordu çağırması çünkü bu kadar sık değildi, hatta ne güzel vakit geçirmek istiyor bizimle diye düşünüyordum ama son zamanlarda iyice sıklaştı, yemek vakti arayıp emri vaki yapar gibi hadi çabuk gelin yemek hazır falan diyor, ben yemeğimi hazırlamış bulunup, defalarca kırılmasın oğlunu özlemiştir dedim, tamam dedim ve gittim(eşim sana bırakıyorum, gitmek istiyorsan gidelim diyor genel olarak) ama son zamanlarda bugün gidiyorsak yarın yine çağırıyor, akşam görüşüyorsak sabah yine bekliyor, artık zıvanadan çıktı durum yani. Dediğim gibi son zamanlar gözüme bu kadar batmaya başladı, bir iki kere gidip geç olunca kayınvalidem kalın isterseniz demişti kalmıştık, kışın bir kere eşime (kombi arızalanmıştı birden evin ısısı düşüyordu ama hallediyorduk bir şekilde ev durulmayacak kadar soğuk olmuyordu yani) sizin ev soğuktur bizde kalın demiş, en son eşim iş yemeğindeydi çok geçe kalmayacaktı, (bende eşim gelene kadar onlarla olurum diye düşündükleri için, bence, çünkü genelde kal dediklerinde reddedemiyordum) eşimin kuzeni aradı dışardan bişeyler aldım kayınvalidenlere gidiyorum biraz rahatsızlanmış sende gel istersen dedi (önceki gün görüşmüştük)gittim baktım yatıyor sonra yemek yedik, hemen ayaklandı, sonra bi akrabasıyla dışarı çıktılar beni de davet ettiler evde işlerim var diyerek evime gittim, yani bir şeyi olsa 1 saate ayaklanıp dışarı çıkamaz herhalde. Sonra bana kapının önünde ayrılırken, sabah gelin diyor. Son radde oldu bu ve beni düşündürmeye başladı artık bu son durum durum. Görümcemin de sürekli beni eşime şikayet etmeleri, patavatsızlıkları, geçen bir arkadaşım varken ve arkadaşımın bizde olduğunu bilmesine rağmen, gecenin bir vakti arkadaşıyla içmişler zil zurna bu şekilde eve gidemeyiz size gelebilir miyiz arkadaşımla dedi, arkadaşım var rahatsız olmazsanız gelin dedim, zil zurna geldiler, gecemizin içine ettiler arkadaşıma o kadar mahçup oldum ki, 1 saat abisini anlattı, benim yerim böyle farklıdır şöyle farklıdır abimde, ben daha abimi paylaşmayı kabullenemedim falan diyor, benim için şakayla karışık fenadır diyor, daha neler neler ya. Geçenlerde mesaj atmıştı, bende döndüm en son görüşürüz mü ne yazmış, cevap vermediğim için beni eşime şikayet etmişti inanabiliyor musunuz, bi ara aramış beni arkadaşımla size kalmaya gelicem müsait misiniz diyor,(arkadaşıyla da hiçbir şekilde samimiyetim yok merhaba merhabamız var sadece). Vakitli, vakitsiz sürekli gecenin bir vakti ararlar, mesaj atarlar, eşime de bana da. Sürekli görüştüğümüz yetmiyormuş gibi. Daha niceleri... Kayınvalidemin sürekli camlarını sil, balkonlarını yıka ikazları, ben 3 günde bir cam silerim sende sil alışırsın, oğlum temizliğe çok önem verir diyor. Sürekli şakayla karışık gülerek oğlum önce bana ev alacak, araba alacak sonra sana deyip kendince benimle yarışa giriyor. Nezaketen, aman kırılmasın gücenmesinler diye hep sustum. Her şeyi geçtim bakıyorum da son zamanlar eşimle başbaşa zaman getirememişiz doğru düzgün yatak odası haricinde, bundan sonra kesinlikle genel olarak çağırdıklarında reddeceğim, sürekli arayıp çağırmalarına ne gerek var istediğimiz zaman zaten gideriz, haksız mıyım?
Her cagirdiginda giderseniz cagirmalarin dozu tabi ki artar. Gitmeyin, esiniz bile size birakiyormus karari. Gitmeyin her defasinda olsun bitsin. Hayir demeyi ogrenirseniz sorun cozulur.

Her cagirdiginda giderseniz cagirmalarin dozu tabi ki artar. Gitmeyin, esiniz bile size birakiyormus karari. Gitmeyin her defasinda olsun bitsin. Hayir demeyi ogrenirseniz sorun cozulur.
Önceden bu kadar sık çağırmıyorlardı ama baktım ki son zamanlar iyice sınırı aştı, sabah akşam beraber olalım istiyorlar artık hayır diyeceğim başka çözüm yolu yok zaten. Çünkü artık art niyet sezmeye başladım.

Gitmeyin sanki silah zoruyla gidiyorsunuz. Bahane biun. Bes on cagirir anlar sonra birakir cagirmayi. Kadin belki siz geliyorsunuz diye cagiriyordur. Kendinizi ifade etmeyip bos yere bilenmişiniz bence. Kendinizi doldurmayin esinize de atmayin topu yemegimiz anne var sagolun deyin e yarin yersiniz derse de yok anne der kapatirsin sanki kelimen bitti konusamiyorsun

Bence çok zorlanacağınız bir durum yok, evde işim var, evde yemek var diyerek geçiştireceksiniz, neden diye sorarlarsa "bu ara çok oldu, evimiz evliliğimiz olduğunu hatırlamak istiyoruz, siz de başbaşa kalın biraz özlemişsinizdir birbirinizi" diyebilirsin. Eşin ne oldu diye sorarsa da buraya yazdığın samimiyetle ona da anlat (ama tepeme çıktılar deme) seni haksız bulacağını sanmıyorum. Görümceye de ver cevabını şakayla karışık, eşin onun şikayetlerini ciddiye almıyor zaten görünüşe göre

Kanarya 2 vakası gibi duruyorsun, hayor demezsen tabi at koşturmaya başlarlar. Adamlar size bırakırken neden ayağınızla kv frekansına giriyorsunuz ya 😉

Merhabalar, sorun şu; kayınvalidemin sürekli çağırmalarından, zamansız aramalarından gerçekten sıkıldım, başlarda bu kadar gözüme batmıyordu çağırması çünkü bu kadar sık değildi, hatta ne güzel vakit geçirmek istiyor bizimle diye düşünüyordum ama son zamanlarda iyice sıklaştı, yemek vakti arayıp emri vaki yapar gibi hadi çabuk gelin yemek hazır falan diyor, ben yemeğimi hazırlamış bulunup, defalarca kırılmasın oğlunu özlemiştir dedim, tamam dedim ve gittim(eşim sana bırakıyorum, gitmek istiyorsan gidelim diyor genel olarak) ama son zamanlarda bugün gidiyorsak yarın yine çağırıyor, akşam görüşüyorsak sabah yine bekliyor, artık zıvanadan çıktı durum yani. Dediğim gibi son zamanlar gözüme bu kadar batmaya başladı, bir iki kere gidip geç olunca kayınvalidem kalın isterseniz demişti kalmıştık, kışın bir kere eşime (kombi arızalanmıştı birden evin ısısı düşüyordu ama hallediyorduk bir şekilde ev durulmayacak kadar soğuk olmuyordu yani) sizin ev soğuktur bizde kalın demiş, en son eşim iş yemeğindeydi çok geçe kalmayacaktı, (bende eşim gelene kadar onlarla olurum diye düşündükleri için, bence, çünkü genelde kal dediklerinde reddedemiyordum) eşimin kuzeni aradı dışardan bişeyler aldım kayınvalidenlere gidiyorum biraz rahatsızlanmış sende gel istersen dedi (önceki gün görüşmüştük)gittim baktım yatıyor sonra yemek yedik, hemen ayaklandı, sonra bi akrabasıyla dışarı çıktılar beni de davet ettiler evde işlerim var diyerek evime gittim, yani bir şeyi olsa 1 saate ayaklanıp dışarı çıkamaz herhalde. Sonra bana kapının önünde ayrılırken, sabah gelin diyor. Son radde oldu bu ve beni düşündürmeye başladı artık bu son durum durum. Görümcemin de sürekli beni eşime şikayet etmeleri, patavatsızlıkları, geçen bir arkadaşım varken ve arkadaşımın bizde olduğunu bilmesine rağmen, gecenin bir vakti arkadaşıyla içmişler zil zurna bu şekilde eve gidemeyiz size gelebilir miyiz arkadaşımla dedi, arkadaşım var rahatsız olmazsanız gelin dedim, zil zurna geldiler, gecemizin içine ettiler arkadaşıma o kadar mahçup oldum ki, 1 saat abisini anlattı, benim yerim böyle farklıdır şöyle farklıdır abimde, ben daha abimi paylaşmayı kabullenemedim falan diyor, benim için şakayla karışık fenadır diyor, daha neler neler ya. Geçenlerde mesaj atmıştı, bende döndüm en son görüşürüz mü ne yazmış, cevap vermediğim için beni eşime şikayet etmişti inanabiliyor musunuz, bi ara aramış beni arkadaşımla size kalmaya gelicem müsait misiniz diyor,(arkadaşıyla da hiçbir şekilde samimiyetim yok merhaba merhabamız var sadece). Vakitli, vakitsiz sürekli gecenin bir vakti ararlar, mesaj atarlar, eşime de bana da. Sürekli görüştüğümüz yetmiyormuş gibi. Daha niceleri... Kayınvalidemin sürekli camlarını sil, balkonlarını yıka ikazları, ben 3 günde bir cam silerim sende sil alışırsın, oğlum temizliğe çok önem verir diyor. Sürekli şakayla karışık gülerek oğlum önce bana ev alacak, araba alacak sonra sana deyip kendince benimle yarışa giriyor. Nezaketen, aman kırılmasın gücenmesinler diye hep sustum. Her şeyi geçtim bakıyorum da son zamanlar eşimle başbaşa zaman getirememişiz doğru düzgün yatak odası haricinde, bundan sonra kesinlikle genel olarak çağırdıklarında reddeceğim, sürekli arayıp çağırmalarına ne gerek var istediğimiz zaman zaten gideriz, haksız mıyım?
Tavz tavizi doğurur. Bende ilk başta annedir özlemiştir diye gittim gittim de sonra çıkamadım ordan. İçine ettiler. Bıçak gibi kestim attım çözümü bu.

Merhabalar görümcenize çok rahat ve direkt olarak "Hayır" Diyebilmeniz lazım. Sarhoş iki kişiyi evde ağırlamak zorunda değilsiniz. Ne demek arkadaşım ile sizde kalacağız? Herhalde sizin evinizini otel sanıyor. Eğer "hayır" Deme probleminiz var ise; eşiniz ile ağız birliği yapacaksınız. "Abin kızıyor, kesinlikle istemiyor. Geçen sefer çok kızdı onunla konuş" diyeceksiniz.
Kayınvalideniz camlarınız hususunda sizi uyarabilir. Ben onda bir sorun görmüyorum ama nasıl temizleyeceğinize o karışamaz.
Hem oğlum temiz sever, hem de birini tutma diyor ise; "anne ben temizleyemiyorum, kimseyi de yormak istemedim, o zaman görümcemle gelin hem çay içeriz hem bir el atarsınız" Diyin. Koşarak uzaklaşacaktır...
Tabi bunlar hep geçici çözümler. En güzeli direk sizin "hayır" Diyebilmeniz. Çünkü bu şekilde de eşinizin insafına, iki dudağından çıkacak söze kalacaksınız.
İnsanların sınırlarını nasıl bu kadar ihlal ediyorlar anlamıyorum. Yumuşak yüzlü olabilirsiniz, hayır deme probleminiz olabilir belki ama aklı başında her insan böyle davranırken karşısındakinin rahatsız olma ihtimalini düşünür.

Gitmeyin sanki silah zoruyla gidiyorsunuz. Bahane biun. Bes on cagirir anlar sonra birakir cagirmayi. Kadin belki siz geliyorsunuz diye cagiriyordur. Kendinizi ifade etmeyip bos yere bilenmişiniz bence. Kendinizi doldurmayin esinize de atmayin topu yemegimiz anne var sagolun deyin e yarin yersiniz derse de yok anne der kapatirsin sanki kelimen bitti konusamiyorsun
Tamam da bu kadar haddini aşmalarına ne gerek vardı? Dediğim gibi önceden bu kadar sık çağırmazlardı, benimde gözüme batmıyordu, gidiyordum ama son 1 aydır bugün berabersek yarın da yok misafirler gelecek yalnız bırakmayın bizi diye çeşitli bahaneler, gereksinimler sunup sürekli çağırmaya başlayınca artık art niyet sezmeye başladım, eşimle başbaşa olmamız resmen ona batıyormuş gibi davranıyor. O yüzden artık yalvarsa da reddeceğim zaten.

Ben sizi hatalı gördüm. Her dediklerine evet derseniz kimse rahatsız olma ihtimalinizi düşünmez. İstemediğiniz şeyleri yapmayın. Bunu kavgaya dökmeden, kırıcı olmadan da yapabilirsiniz. Görümceniz gecenin yarısı size gelmek istiyorsa müsait değilim, misafirim var daha sonra demek ne kadar zor olabilir mesela? Veya kayınvalide yemeğe çağırdığı da teşekkürler, ben yaptım yemeğimiz hazır daha sonra demek? İstemiyorsanız bunu belirtin. Her davete gidip, her şeye evet derseniz insanlar sizin bu durumu istemediğinizi nasıl anlasın?
İyi de her dediklerinde evet deyip koşmadım zaten, bugün reddediyorsam yarın yine çağırıyor aman kırılmasın diye bir reddediyorsam diğerinde kabul ediyordum benim hatam burada, hep reddetmeliymişim demek ki. Çağırmadan da zaten gitmiyorduk. Yani kapısında falan yatmıyordum. Son zamanlar fazlasıyla haddini aştığı için artık patlama noktasına geldim bende. Benim sürekli çağırma, ısrar etme dememe gerek kalmadan düşünemiyorlar mı? Art niyet sezdiğim için, çok önemli bir durum olmadıkça artık her davetini reddetmeyi düşünüyorum zaten.

Son düzenleme:
Çok haklısınız ve tepki verme zamanınız gelmiş de geçiyor. Daha da geç kalmayın. Öncelik görümcenizde olsun. Esaslı bi tepkiyi haketmiş ne demek içip içip sana gelmek, saçma saçma konuşmak. Kayınvalidenizden de ayağınızı kesin.
Benim eşimin anne babası Allaha şükür iyi ama görümcemin de bazen saçma konuşmaları oluyor hemen kendi düşüncemi söylüyorum. Seviyeyi aşmaktan korkuyorum çünkü mesafeyi korumak iyidir her zaman
Cevabımı tabii ki veriyorum, eşim de aynı şekilde uyarıyor kardeşini ama pek etkili olmuyor yarın yine sataşacak bir şey buluyor. Mesafeliyim de aslında vıcık vıcık olmadım hiçbir zaman görümceme karşı.

Merhabalar görümcenize çok rahat ve direkt olarak "Hayır" Diyebilmeniz lazım. Sarhoş iki kişiyi evde ağırlamak zorunda değilsiniz. Ne demek arkadaşım ile sizde kalacağız? Herhalde sizin evinizini otel sanıyor. Eğer "hayır" Deme probleminiz var ise; eşiniz ile ağız birliği yapacaksınız. "Abin kızıyor, kesinlikle istemiyor. Geçen sefer çok kızdı onunla konuş" diyeceksiniz.
Kayınvalideniz camlarınız hususunda sizi uyarabilir. Ben onda bir sorun görmüyorum ama nasıl temizleyeceğinize o karışamaz.
Hem oğlum temiz sever, hem de birini tutma diyor ise; "anne ben temizleyemiyorum, kimseyi de yormak istemedim, o zaman görümcemle gelin hem çay içeriz hem bir el atarsınız" Diyin. Koşarak uzaklaşacaktır...
Tabi bunlar hep geçici çözümler. En güzeli direk sizin "hayır" Diyebilmeniz. Çünkü bu şekilde de eşinizin insafına, iki dudağından çıkacak söze kalacaksınız.
İnsanların sınırlarını nasıl bu kadar ihlal ediyorlar anlamıyorum. Yumuşak yüzlü olabilirsiniz, hayır deme probleminiz olabilir belki ama aklı başında her insan böyle davranırken karşısındakinin rahatsız olma ihtimalini düşünür.
Camlarım konusunda beni uyarmamalı bence çünkü benim evim, eşim karışmıyor ki karışsa bile ona da başkalarına da düşmez. Eşim annesini de kardeşini de uyarır aslında ama pek etkili olmuyor.

Bu kadar suskunluğunuz hiç iyi değil. Bu nedir böyle sahip-köle ilişkisi?
Her verdiğim cevabı buraya yazmadım, tabii ki söylenenler karşısında cevabımı veriyorum, sessiz kalmıyorum ama etkili olmuyor çifkefleşmem gerekiyormuş herhalde anlamaları için. Başlarda bu kadar sık çağırmazlardı benim de gözüme batmazdı bu durum giderdim ama son zamanlarda sabah berabersek akşam da gitmemiz için çeşitli bahaneler bulup eşimle baş başa kalmamıza garezi varmış gibi davranınca ipler koptu bende, artık art niyet seziyorum çünkü.

Camlarım konusunda beni uyarmamalı bence çünkü benim evim, eşim karışmıyor ki karışsa bile ona da başkalarına da düşmez. Eşim annesini de kardeşini de uyarır aslında ama pek etkili olmuyor.
Şöyle ki siz rahatsız olabilirsiniz başkası olmaz. Bu çok kişisel bir durum.
Çok yoğun çalışıyorum, sürekli şehir dışı seyahatlerim var. O nedenle; benim kayınvalidem kızım camların kirlenmiş, birini yolluyayım temizlesin der. Rahatsız olmam bundan. Bu durum aile dinamiğiniz, kayınvalidenle ilişkiniz ile alakalı bir durum biraz da ama "oğlum temiz sever sil" derse bana; Eşimi ararım yanında, "hayatım böyle böyle bir durum varmış, annen uyardı şimdi lütfen hafta sonu camları sil, rahatsız olmanı istemem" derim.
Çünkü bana göre; bu beni oğlunun hizmetini gören kişi olarak gördüğünü, bana saygı duymadığını ve evimin özeline karıştığını gösterir. Yoksa camlar kirlenmiş diyebilir. Kirli ise kirlidir alınacak, içselleştirecek bir durum görmem bunda

Çağırdıklarında gitmeyeceksiniz, net ve basit.
Canınız istediğinde siz teklif edin ve gidin, bir süre böyle alıştırın, kesin önünü.

Görümcenin arkadaşı ile kalmak istemesi, size laf sokması, sizi eşinize şikayet etmesi falan bunları direkt kesebilirsiniz, kaale bile almam, insan yerine koyup da gerilmem bile ben olsam, sustururum onu.

Kayınvalideniz 3 günde bir cam siliyormuş öyle mi😃😃 Yazık, Allah akıl fikir versin.
Oğlu temizlik severse oğlu yapsın öyle söyleyin.
Ayy çok doluyum bu ara.
Herhangi bir kayınvalidenin herhangi bir gereksiz davranışına karşı ejderha gibi ateş püskürebilirim.

Çağırdıklarında gitmeyeceksiniz, net ve basit.
Canınız istediğinde siz teklif edin ve gidin, bir süre böyle alıştırın, kesin önünü.

Görümcenin arkadaşı ile kalmak istemesi, size laf sokması, sizi eşinize şikayet etmesi falan bunları direkt kesebilirsiniz, kaale bile almam, insan yerine koyup da gerilmem bile ben olsam, sustururum onu.

Kayınvalideniz 3 günde bir cam siliyormuş öyle mi😃😃 Yazık, Allah akıl fikir versin.
Oğlu temizlik severse oğlu yapsın öyle söyleyin.
Ayy çok doluyum bu ara.
Herhangi bir kayınvalidenin herhangi bir gereksiz davranışına karşı ejderha gibi ateş püskürebilirim.
Bende genel olarak görümcemin ve kayınvalidemin imâlı konuşmalarını pek dert etmiyorum cevabımı da veriyorum zaten, buraya onların dediklerini yazdım kendi cevaplarımı yazmadığım için susup kaldığım düşünülmüş, kendi kendilerine uğraşsın dursunlar nasıl bir pürüz çıkarsam diye takmıyorum açıkçası pek, eşim de gereken uyarıyı yapıyor zaten. Ama şu son zamanlarda sürekli çağırma olayı ve yanlarında değilsekte gecenin bir vakti vakitsiz arayıp, mesaj atmaları tabiri caizse haneye tecavuz gibi, eşimle başbaşa kalmamıza garezleri varmış gibi davranmaları canımı sıkmaya başladı çünkü art niyet seziyorum artık, keşke bu zamana kadar sesimi daha fazla çıkarsaymışım.

X