Eş ailesi ve dedikodular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Artık su aileyi rahat mı bıraksanız .
Davet etseler suc davet etmeseler suc.
Hem mesafeliyim diyorsunuz böyle mesafe mi olur ?

Ben sizin cok takıntılı biri olduğunuzu düşünüyorum. Destek almanızda fayda var.
Bende aynisini dusunuyorum.daha gecen hafta esinin teyzesine gitti uyardik. Bir ugras hobi bulmasi lazim

Eşimin ailesiyle çok mesafeli bir ilişkim var.

Dünyanın en kısa fıkrası.
İyi ki mesafelisiniz. Mesafeli halinizle herkesin her şeyine hakimsiniz, her olayın içindesiniz. Mesafeli olmasanız ne olurdu acaba
Böyle oradan oraya laf taşımaya, yüzleşmelere devam ederseniz başınıza iş açarsınız.

Sabah saat 9'da okudugum konuya bak. Icimi giy giy cektiniz resmen. Bu ne sacmalik. Adam akilli derdiniz bile yok. O onu dedi o yan bakti bilmem ne.

Mesaj çok uzun , birisi bana kısaca özetleyebilir mi ? merak ettim çünkü ..

zaten istemiyorsunuz samimi olmak
ne diye soruyorsunuz ki kv ye böyle böyle mi dedin diye.. sizde bir alemsiniz

alttan alta "Ayşe böyle böyle dedi.. Gördünüz mü ne kadar dedikoducu ikiyüzlü yalancı.. Bakın güzeryüzlü vs diye bayıldığınız da böyle.." gibi bişey mi çıkarmaya çalıştınız :)

Taaa evlenmeden onceden beri es ailesine takiksiniz, onlara bu kadar kafa yormaniz sacma ve caniniza yazik. Ayse'ye aaa oyle mi diyip konuyu kapatsaydiniz. Kayinvalideyle yuzlesmeler falan ne gereksiz iliskiler.

Ben mesafeli olmaktan ve uzak tutmalarından şikayetçi değilim. Çağırsalar da istemiyorsam gitmiyorum.

Ayşe’nin ne yapmak istediğini anlamaya çalışıyorum. Aile özlemi nedeniyle herkesle iyi olmaya çalışmasın anlarım bu onun tercihi. Ama benim olmadığım bir ortamda konuşulan her şeyi bana anlatmasının sebebi ne olabilir bunu anlamaya çalışıyorum.

Eğer anlattıkları yalansa demek ki onu çağırmayıp beni çağırmalarına gıcık oldu, kötü olalım diye yalan söyledi. Eğer böyleyse bilmek ve kendisine bundan sonra ona göre davranmak isterim. Tam tersi eğer diğerleri arkamdan böyle konuştuysa da yine bilmek isterim yani en doğal hakkım. Mesela kv bunu söylediyse bilmeliydim bence. Bu nedenle konuyu anlamaya çalıştım.

Sonuç olarak hala emin olamadım kim doğru kim yalan. Sadece hepsinden uzak durmakla doğru yaptığımı anlamış oldum.

Acaba bu kadar katı tavırlar sergileyip herkesten uzak durmamın altında böyle bir şey yatabilir mi bunu ben de sorguluyorum. Buraya destan yazdığım için kızılıyor ama ben de kendimi anlayamadığım için farklı bakış açılarıyla kendimi değerlendirmek adına açıyorum

Açıkçası arkamdan illaki konuşulur bunu belki o kadar dert etmezdim. Kendimle ilgili anlamaya çalıştığım şey şu. Ayşe gerçekten bana karşı kötü niyetli mi? Yani o her ne kadar hepsiyle canım cicim olsa da beni bir tık farklı tutuyorlar kendi kp hariç. O nedenle Ayşe buna bozulduğu için mi böyle söyledi bana. Ya da sizin söylediğiniz gibi içten içe ben Ayşe’nin bu durumunu açık etmek mi istedim bilmiyorum. Ama şundan eminim eşimin ailesiyle yakın olmayı hiçbir zaman istemedim. Ayşe burda değilken de istemedim. İstesem zaten olurum çünkü kv halalar vs zaten hazırda bekliyorlar hep onlarla olayım diye. Kp hariç tabi. Yine de bilmiyorum eğer kız masumsa onu kötü yansıtmak da istemem neticede aile özlemi çeken biri. Ama gerçeği öğrenmeyi de çok isterim.

Taaa evlenmeden onceden beri es ailesine takiksiniz, onlara bu kadar kafa yormaniz sacma ve caniniza yazik. Ayse'ye aaa oyle mi diyip konuyu kapatsaydiniz. Kayinvalideyle yuzlesmeler falan ne gereksiz iliskiler.

Ayşe’ye öyle tepki verdim zaten. Pek umrumda değil herkes istediğini söylesin ben kendi hayatıma bakıyorum diyip geçtim. Daha söyleyecekleri var gibiydi ama ben öyle söyleyince o da devam etmedi. Orda bu tavrı korudum. Kv ile yüzleşmek değil de arkamdan böyle konuşup bana canım kızım vs demesi rahatsız ediyordu o nedenle netleştirmek istedim.

eğer kuzen ve ayşe ile görüşmeye devam edeceksiniz hiç sülale dedikodusu yapmayın. o onu dedi, bu bunu yapmış konuları açıldığı zaman ben bu tarz konuları konuşmayı sevmiyorum, lütfen başka şeyler konuşalım deyip değiştirin havayı. bu şekilde ilişkinizi seviyeli tutabilirsiniz. sizin için önemli ve gizli konuları da pek paylaşmayın, gündelik şeylerden konuşun. oldu bitti.

Açıkçası bu zamana kadar Ayşe ile hiç gizli bir konu paylaşmadım. Benim kp ile aramın soğuk olduğu herkes tarafından bilinen bir şey. Bunun dışında Ayşe ile herhangi bir paylaşımım yok. Kendisine ne söylediysem zaten eşimin ailesine de bunları açıkça dile getirip yoluma bakmış biriyim.

Ben bu kadar uzak duruyor olmama rağmen bu tarz konular oluyor düşünün. Her dakika birliktirler ben dahil bile olmuyorum. Bu defa da işte Ayşe bana gelip sen yokken şunlar konuşuldu diyor. Sen dahil olmuyorsun ama seni çok seviyorlar ben o kadar diplerinden ayrılmıyorum beni bir şey yerine koymuyorlar diyor. Ama bu ilk defa oldu. Bu zamana kadar hep kendi eş ailesini anlattı bana. Ve onlarla aynı ortama geldiğinde o anlattıklarından eser yoktu. Annecim babacım diye yanlarından ayrılmıyordu. Önce buna şaşırmıştım şimdi de bu konu olunca amacını anlamaya çalıştım sadece.

Konu sahibi içten içe Ayşe’yi kıskanıyor olabilir misin ? Çünkü yazdıkların tamamen o yönde

Bilmiyorum olabilir miyim?

Ama sanmıyorum. Çünkü çok yalnız. Eşinin ailesine mecbur. Bana sürekli eşinin ailesini kötüleyip sonra yüz yüze geldiğinde onlarla çok iyi göründüğüne göre demek ki tavır koyamayacak bir karakter ya da tavır koymasına engel bir şeyler var. Mesela tavır koysa kv si oturduğu evden onları çıkarabilir. Onların verdiği evde yaşadığı için kv sürekli onlardan bir şeyler talep ediyor mesela. Ben sanırım bunlara tahammül edemezdim. Daha küçük şeylere bile edemiyorum çünkü.

Bir de gerçekten de Ayşe yalan söylediyse, demek ki asıl beni kıskanan o. Çünkü ben eşimin ailesi ve akrabalarıyla kötü olayım kendisi en sevilen olsun istiyor. Oysaki ben bu konuda bir yarış halinde değilim aksine elimden geldiğince uzak duruyorum. Kendisi de bana diyor ki keşke senin gibi net tavır koyabilsem. Her dediklerini yapıyorum, diplerinden ayrılmıyorum, davet ediyorum ama yine de beni çağırmıyorlar, sen yüzlerine bakmıyorsun seni her yere çağırıyorlar diyor.

Ayşe’nin durduk yere ‘noldu aramız mı kötü biri bişey mi dedi meraklandım’ triplerine girmesi beni huylandırdı ben sana söyleyimm. Size yetiştirdiklerini siz onlara yetiştirdiniz mi,yalan sölediğim ortaya çıktı mı, bana bozuk mu yapıyor düşüncelerine kapılmış. En başta kimsesi yok tek ailesi eş ailesi diye arayı iyi tutmak istiyor herkese sıcak davranıyor diye iyimser düşündüm ama konunun sonlarına doğru bilemedim…

Konu sıralaması biraz ters olmuş galiba. Ne oldu aramız mı kötü diye attığı mesaj ilk önce olan bir şeydi. Aynı günün akşamı oraya gidince de orada konuşulanları anlattı. Ama benim kv ise hiç öyle bir şeyler konuşulmadı diyor. Aksine kendileri bir gün önce davet edilmedikleri için surat astılar ve yemek yiyin denildiği halde tokuz diyip kalktılar diyor.

Hangisi doğru söylüyor bilmiyorum ama benim bildiğim benim kv görümcesine yani Ayşe’nin kv sine hiçbir şey anlatmaz. Beni çok sevdiğinden değil ama kendi ailesiyle ilgili ona hiçbir şey belli etmez. Bir nevi aralarında gizli bir yarış var. O nedenle kv bizimle ilgili olumsuzlukları açık etmez diye düşündüm en başta. Ama bir an ben de Ayşe’nin gazına gelip doğru sandım söylediklerini. Çünkü gerçekten de hiçbir şeye katılmıyorum ve bazen sadece eşim gidiyor. Böyle olunca demek ki gerçekten konuştular diye düşünmüştüm. Yine de bilemiyorum tabi.

bu kadar detay vermekte anormal okuyamadım manas destanı gibi bu kadar uzun dert mı olur

Valla hepsini okuyamadım ama sonuna yaklaştım. Ayşe neden KVniz ile ne konuştuğunu anlatıyor. Çok tekinsiz geldi bana. Yapılan dedikodu olduğu yerde kalmalı, gidip de böyle böyley oldu demek bana çok çirkin geliyor. Dedikodu çirkin bir şey birde laf taşımak daha çirkin Ayşe güven vermedi bana.

Ayşe yı kıskandınız gibi hissettim sanki. Kp bile konuşuyor filan. Sizene kp kimle konuşmuş. Büyükler torunsuz sessiz gürültüsüz deniz keyfi yapmak istemiş. Niye olay oldu iki gelin arasında.

Eğer davetlere katılmıyordanız davet beklemeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…