• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Es ailesi sıkıntıları

Günaydın kızlar ben yeni evliyim ama es ailesine bir türlü ısınamadım sevemedim.sebebi ise bazi yasananlar,kayinvalidem düğünde gelen hic bir hediyeyi bana vermedi annem gelen en ufak seyi verirken hediyelerde degilim ama onlar benim hakkim degilmi en azından gösterebilirdi onu bile yapmadi kendimce gerekcem zamaninda hediye götürdüklerim bana geri getiriyor bende onlara geri goturcem diye dusundu galiba? Nisanda takilan takilari da aldilar guyya oda takanlar geri takmakmis ne kadar takildigindan haberim bile yok. sadece bana mehir taktılar. Ailem yine ayni sekilde bana takilanlari bana verdi taki olarak da birseyim yok evimde de esya eksiğim var yani düşünüyorum da hersey maddiyat olmasada yapilanlar hos degil bu sebeblerden icim isinmadi kinada aglamadim ailemde aglamadi yas havasi yokdu aaa hic biri aglamiyor biz zaten gelin almiyorz damat veriyoruz diyorlarmis bunu bizimkiler duymus. Gelip bana soylemediler ama kendi aralarinda konusurlarken duydm nisan alisverisinde de tatsiz olaylar yasandi simdi esim bana sevemedin alisamadn diye yükleniyor ben soguk durdukca ama elimden gelmiyor yakin durmak düğünden sonra da sanki ben de sorun varmis gibi bir tavır laf ima derdindelerdi anlayamadim gerçekten bu insanlari.

Alıntı Cevapla
Şikayet Et •••
Ay okuyunca benzer şeyleri yaşamışız dedim. Benim de düğünden sonra gelen hediyeleri kayınvalide vermedi bana. Hatta kendi arkadaşlarımın getirdiklerini göstermedi bile. Ben bakmak istedim bir kaç paketi açtım hatta. Ama kayınvalide Benim götürdüğüm hediyelerin karşılığı sen götürmedin ki dedi. Ben de gelen hediyelerin karşılığını götüreceğim en azından ne geldiğini görelim dedim. Ben sana söylerim dedi. Bir kaç ay Sonra dalga geçer gibi 5-6 parçayı getirdi. Kendi eline verilen para, altın gibi takıları da vermedi, eşim ben aldım dedi ama ben inanmadım. Bize takılanlara karışmadı. 12 yıl oldu ama hala içimden çıkmadı. Her aklıma geldiğinde eşime söyleniyorum. Ha yaradımı kayınvalideme tabi ki hayır. Evine hırsız girdi bize düğünde gelen ve bize hiç göstermediği battaniye nevresim gibi eşyaları alıp gitmiş. Ha akıllandı mı derseniz yok tabiki. Oğlum doğunca kendi evinde Mevlüt okuttu o zaman gelen hediye, para onları da vermedi. Sonra kendi almış gibi getirdi.

Ay okuyunca benzer şeyleri yaşamışız dedim. Benim de düğünden sonra gelen hediyeleri kayınvalide vermedi bana. Hatta kendi arkadaşlarımın getirdiklerini göstermedi bile. Ben bakmak istedim bir kaç paketi açtım hatta. Ama kayınvalide Benim götürdüğüm hediyelerin karşılığı sen götürmedin ki dedi. Ben de gelen hediyelerin karşılığını götüreceğim en azından ne geldiğini görelim dedim. Ben sana söylerim dedi. Bir kaç ay Sonra dalga geçer gibi 5-6 parçayı getirdi. Kendi eline verilen para, altın gibi takıları da vermedi, eşim ben aldım dedi ama ben inanmadım. Bize takılanlara karışmadı. 12 yıl oldu ama hala içimden çıkmadı. Her aklıma geldiğinde eşime söyleniyorum. Ha yaradımı kayınvalideme tabi ki hayır. Evine hırsız girdi bize düğünde gelen ve bize hiç göstermediği battaniye nevresim gibi eşyaları alıp gitmiş. Ha akıllandı mı derseniz yok tabiki. Oğlum doğunca kendi evinde Mevlüt okuttu o zaman gelen hediye, para onları da vermedi. Sonra kendi almış gibi getirdi.
Öf öf bende aynı şeyleri yaşadım bizim nişan öncesi annrm konuşmuştu takı sıkıntısı istemiyorum abim evlenirken gelin tarafı almıştı bütün kendi tarafına takılanı aynı yöre insanı yengemle eşim, aaa olur mu öyle şey bilmem ne nişana bi çıktık bizim çantayı elinin tersiyle itti benim çantama konulacak dedi herkese rezil oldum çantayı kucağında gezdirdi rezil kv, sonra annem eşime bu ne hareket deyince eşim annesini salondan kovmuş ben tabi aaa ne kadar beni seviyo bak ailesine ezdirmiyo modundayım, nişanfan sonra eve geldik annem nişanı atacak eşim yalvarıyo annemin hatası görmezden gelin işte getirdi bütün çantayo ertesi gün bilezik yaptırdık nişandan çıktıktan sonra grtirip teslim edecekmiş kimbilir içinfen ne kadar azaltacak, çok safım 21 yaşındayım daha neyse tatsızlık çıkmasın evliliği tozpembe görüyosun eşime inandım sonra bana dediği er bizim adetimizmiş bu annrm herkese tam altın takın demiş hatta bizi düşünmüş...ne safmışım atmamışım nişanı düğüne yakın pazarlık ettiler alcaz hepsini borcumuz var diye zehir zıkkım olsun eşim verdirdi sormadılar bile toplamda 300 çeyrek olmuştur, aldılar hepsini şimdiki aklım olsa bitane gram vermem o zamanda dedim madem düğüne güvendiniz borca girdiniz güne girseydiniz düğünü beklemezdiniz dedim çok acizler Allah sorsun hesabını sonuç evliyim iki çocuğum var ve hala atamıyorum içimden bu arada o salondan kovan eşime annesi bi melek kızlar nişan aşamasında ne oldukları çıkıyo o zamandan çözün bu işleri

Ay okuyunca benzer şeyleri yaşamışız dedim. Benim de düğünden sonra gelen hediyeleri kayınvalide vermedi bana. Hatta kendi arkadaşlarımın getirdiklerini göstermedi bile. Ben bakmak istedim bir kaç paketi açtım hatta. Ama kayınvalide Benim götürdüğüm hediyelerin karşılığı sen götürmedin ki dedi. Ben de gelen hediyelerin karşılığını götüreceğim en azından ne geldiğini görelim dedim. Ben sana söylerim dedi. Bir kaç ay Sonra dalga geçer gibi 5-6 parçayı getirdi. Kendi eline verilen para, altın gibi takıları da vermedi, eşim ben aldım dedi ama ben inanmadım. Bize takılanlara karışmadı. 12 yıl oldu ama hala içimden çıkmadı. Her aklıma geldiğinde eşime söyleniyorum. Ha yaradımı kayınvalideme tabi ki hayır. Evine hırsız girdi bize düğünde gelen ve bize hÜ jiç göstermediği battaniye nevresim gibi eşyaları alıp gitmiş. Ha akıllandı mı derseniz yok tabiki. Oğlum do4ğunca kendi evinde Mevlüt okuttu o zaman gelen hediye, para onları da vermedi. Sonra kendi almış gibi getirdi.
jgenelde gorgusuz cahil insanlar yapiyor böyle bizimki oyle sizindemi oyle bide evlere şenlik yandaslari kizlari var onlar da aklina giriyor

Öf öf bende aynı şeyleri yaşadım bizim nişan öncesi annrm konuşmuştu takı sıkıntısı istemiyorum abim evlenirken gelin tarafı almıştı bütün kendi tarafına takılanı aynı yöre insanı yengemle eşim, aaa olur mu öyle şey bilmem ne nişana bi çıktık bizim çantayı elinin tersiyle itti benim çantama konulacak dedi herkese rezil oldum çantayı kucağında gezdirdi rezil kv, sonra annem eşime bu ne hareket deyince eşim annesini salondan kovmuş ben tabi aaa ne kadar beni seviyo bak ailesine ezdirmiyo modundayım, nişanfan sonra eve geldik annem nişanı atacak eşim yalvarıyo annemin hatası görmezden gelin işte getirdi bütün çantayo ertesi gün bilezik yaptırdık nişandan çıktıktan sonra grtirip teslim edecekmiş kimbilir içinfen ne kadar azaltacak, çok safım 21 yaşındayım daha neyse tatsızlık çıkmasın evliliği tozpembe görüyosun eşime inandım sonra bana dediği er bizim adetimizmiş bu annrm herkese tam altın takın demiş hatta bizi düşünmüş...ne safmışım atmamışım nişanı düğüne yakın pazarlık ettiler alcaz hepsini borcumuz var diye zehir zıkkım olsun eşim verdirdi sormadılar bile toplamda 300 çeyrek olmuştur, aldılar hepsini şimdiki aklım olsa bitane gram vermem o zamanda dedim madem düğüne güvendiniz borca girdiniz güne girseydiniz düğünü beklemezdiniz dedim çok acizler Allah sorsun hesabını sonuç evliyim iki çocuğum var ve hala atamıyorum içimden bu arada o salondan kovan eşime annesi bi melek kızlar nişan aşamasında ne oldukları çıkıyo o zamandan çözün bu işleri
Reziller evet evlenince senden yana olan esin seni suclu goruyoe onlari hakli

Kayınvalimde nedenini anlayamadığım hep bir yarış vardı. Düğün zamanı bana ne alınıyorsa kendisine de alınsın istedi. Halı, perde, beyaz eşya yani aklınıza ne gelirse. Bir tek bana da gelinlik alınsın demediği kaldı, yani o kadar. Hoş utanmazsa gelinliği de giyip çıkardı ortaya da.

Esimin ustundekileri taki odasina gelip aldilar yemekli oldu dugun yemege gidenler hediyeleri vermis benim tarafimda yemege gitti cok hediye vardi dediler ben o sırada kuafordeydm madem esim eksikleri almak zorunda tum takilara el koymak neydi maddiyat degilsede haksizlik cok

Ben anlamadım nişanda takılar size takılmadı mı neden eline verdiniz? Hediyelerde kaynanaya değil size verilir niye kaynanaya verilsin hediyeler görmedim bile diyorsunuz. Direkt kaynanaya verildiyse haberiniz bile olmazdı hediyelerden.Ayrıca eşya eksiğiniz varsa eşiniz alacak o almak zorunda değil.Maddiyat değil diyorsunuz ama anlattıklarınız hep maddiyat..bazı kadınlar eşini sevdiği için değil hediye vs için mi evleniyor mehrini.takını yapmışlar nişandakileri veren de sizsiniz
..

Yeni evlisiniz bunun tadini cikarsaniz. Siz ne kadar buyutur ve konusursaniz eşiniz o kadar dolacak bu konuda. Bunları konuşmak hatta belki üstüne gelenlerle birlikte yıllarıniz var. Evliliğin ilk senesi zaten zor bir yıl bence kendinize zehır etmeyin evliliğiniz otursun alisin sonra dışarıdaki sorunlarla kendinizi heba edin

Başlığı düzeltmeniz lazım eş ailesiyle yaşanan sorun değil bunlar eşle yaşanan sorunlar. Eşinde hiç iş yok pasif ana kuzusunun teki.üzgünüm böyle bi adamla ömür geçse mutlu olunmaz.

Gelin almak nedir ya bu nasil bi tabir. Nefret ediyorum bu zihniyetlerden. Ben adamin biriyle evlenip yuva kurdum diye kimse beni almis olmuyor. Bi kadının kocasi disinda da kimseye karsi bi sorumluluğu gorevi yok. Karşılıklı severseniz anlaşırsanız samimi olursunuz yoksa mecburi ortamlarda nadir görüşmeler olur hepsi bu.

Kayınvalimde nedenini anlayamadığım hep bir yarış vardı. Düğün zamanı bana ne alınıyorsa kendisine de alınsın istedi. Halı, perde, beyaz eşya yani aklınıza ne gelirse. Bir tek bana da gelinlik alınsın demediği kaldı, yani o kadar. Hoş utanmazsa gelinliği de giyip çıkardı ortaya da.
Aynen benimki de. Eşim sürpriz yapmış altın küpe almıştı 60 yaşında kadın tutturdu küpe istiyorum bana da al diye. Üstüme başıma bi kıyafet alsam rahat vermez aynısından ister hatta o bana olur mu der olsa üstümdekini isteyecek. Evime aldığım en basit çaydanlığın perdenin aynısını ister.takılarımı ister vermeyince malı kıymetli der pis pis bakar. Hatta bi keresinde evine gelince çalmazsam gör dedi şaka yaptı heralde. Eşim de geçen diyor ki ne güzel annem seni kıskanmıyor. Yorum yapmadım Allahtan kıskanmıyor 😄

Bir kız bir erkekle evlendi diye eşinin ailesine yakın olup can ciğer olmak zorunda mı? En iyisi mesafeli ve saygılı olmak kimsenin o çizgiyi aşmasına izin vermemek. Böylece canını sıkamazlar. Ama anlattıkların basit şeyler bunları gözünde büyütme

Reziller evet evlenince senden yana olan esin seni suclu goruyoe onlari hakli
Aynen sakın alttan alma ezdirme kendini çocuk yapma dahada güven geliyo onlara ve şimdiki aklım olsa evlenmezdim annem bana takılanlar 2 bilezik oluyodu ona satılmayacak hasır gibi kelepçe yaptırdı bana taktı eş ailesi anladı mı sanki görgü olacak insanda eşim kavgalarda sanki sizden çok takıldı bile dedi en azından azda olsa bana verdiler seninkiler gibi yemedi dedim keşke annemede verseydim almadı gerçide şimdi niye borç ödemeye uğraşsınki

-- Esinizin ailesiyle kendi ailenizi kiyaslamayin, sizin aileniz size gelenleri vermis; esinizin ailesinin demekki ihtiyaci varmis vermemis, hediye etmis gibi düsünün. Sürekli bu konuyla mesgul olup kendinizi üzmeyin.
-- Size ailemle Samimi degilsin diyen esiniz sizin ailenizle ne Kadar Samimi. Sizi ailesi konusunda baskiladiginda bunu hatirlatin, Düzgün bir dille alisma sürecinde oldugunuzu tamamen yabanci bir aileye alismanin zaman aldigini belitrin.
--Esinizin ailesi ile ilgili konusurken sizinkiler yerine bizimkiler annen-baban-ablan.teyzen yerine mesela x annem- x babam- y teyzem.
-- Bu arada esinizin anne babasini kötülemeyin. Hic bir ise yaramiyor.Bosa kendinizi yormus olursunuz.
--Iyi düsünün iyi olsun...
-- son olarak benim Hayat desturumdur…. Ne Kadar ekmek o Kadar köfte….

Yazan oldu mu bilmiyorum ama bu durumun şöyle de bir avantajı olur ileride olacak akraba düğünlerinin Hiçbirinde size altın takmak zorunda kalmazsınız

ayri yaşıyoruz ama benim icimden cikmayanlar var onunda aileme sıcak ol beklentisi
Erkeklerin bu beklentisi hiç bitmeyecek, sizin içinizdekiler de soğumayacak, evinz mutluluğunu özlellilke ilk zamanların güzelliiğini bunlara harcamayun eşinize de cok sey yansıtmayun takmamayı öğrenin başka yolı yok gercekten

iyi insan, insan gibi insan binde bir..

hepimizin kayinvalide tarafina sorsan en memnun olan bile ama su huyu var ama bu yonu var der..

herkes icin kendi dogrusu dogru.. duzeni duzen.. kocanla arani bozmaya kalkarsa o ayri.. onun disinda sen sag ben selamet.. bes yili gecti benim evliligim, umidi kestiler benden.. ne soguk dururum ne yuzgoz olurum. hangi noktadaysam oradayim.

gereken kadar ararim. gecmis olsun iyi bayramlar basiniz sagolsun ne gerekiyorsa derim bu kadar.. kendimi boyle kabul ettirdim. beni de soguttuklari cok sey oldu cunku..

ne esimi arada geriyorum, annen soyle baban boyle.. ne cok bayiliyorum onlara.. benimkinin ailesi de garip.. ama esimle iyiyim ve cok gamsiz sekilde kulak ardi ediyorum. daha da uyuz olup umidi kesiyorlar.

seviyelerine inmeyin.
Maşlahhh size, her kelimenizi aklıma yazdm

Kaynanalar ustunluk tasliyorlar , en iyisi evi uzak tutmak ece almamak haftada bir girişmek , yanlarında onlar ne yapıyorsa aynı tavrı sergilemek

Kim eş ailesini candan seviyor ki. En en en masum kayınvalidenin bile illaki yaptığı şeyler oluyor. Ayrıca sık gidip gelmek zorunda değilsiniz. Eşiniz istediği kadar baskı yapsın.

Ben anlamıyorum bu erkek ailelerini ya. Gelinini görsen nolur görmesen nolur neden çağırıp duruyorlar çok seviyormuş gibi. Adi gelin, işlerimizi yapsın diyeyse siz hizmetci almadınız.
Vallahi aynen cok dogru konustunuz zerre sevmezler ama yok özledik geldik ve ne zaman geliyorsunuz halbuki cok yapmacık bu sahtecilik öldürdü beni neyseki kurtuldum

Back