Hanimlar az.once esimle brbrmize girdik.yine... sorun gene eski.meseleler oldu.
Soyle ki,esim ailesinin.bize gelmeme inadi yuzunden torunlarini sevmek.istyorlar diye oraya gitmemiz icin bana baski.kuruyo kac zamandir.. Bebegi olanlar ,bebek buyutenler bilir.. cocuk 5aylik ve yabancilama.donemine girdi galiba. Yabaciliyo benim esim ve teyzesinin disindakileri. Girdigi ortamlari sevmiyor bi an.once evimize odamiza gidelim bas basa meme yiyelim istiyor...Esimin annesi geldiginde bize cocuk cok.kotu oldu aglamaktan. Neredeyse biyerine bisey oldu bunun diye acile gidicektik..Kucagimda nefessiz kalmalar kizarikliklar pence pence gozunden saclarjna kadar...boguk sesler cikarmalar aglarken...
kadin gittigi zaman.ise bebegim gulucukler sacmaya baslamisti mesela. Internetrwn baktm..yabancilama diyor cogu site.. Her neyse...olmuyo laftan anlamiyorlar ..Illa bze getirin biz buyuguz bilmem ne.. kadina dedm de bakin geldiniz gordunuz boyle boyle,siz bize buyrun bi sure,hic degilse diger odada sakinlesebliriz bebegmle ben,aglarsa bile....ama yok anlamiyorlar..Esim de yarin gidiyoruz dyince tepem atti..
Taa eski konulara kadar girdik. Bana,sen ustune duseni yaptinmi ki,neden bizmkler kusura bakma desnler onlarda kendilerini hakli goruyorlar, annem senin avcuna altin koymak.zorunda miydi, bizim.adetlerde nisanda kiza hi bisey takilmaz herkes boyle yapar sen blmiyosun...dedim akrabalar takmayabilir anlarm da ailen bi ceyrek de mi takamazdi ayip bisey. Avcuma altin koymamak ney bi de gormus gecirmis gecinmesnler ozaman.bunu bile.duymadilarsa dedim...
Hayir sinir oldugm sey,bukadar gelenekci bi aile,vizyonsuz bi aile bunlari.bile bilmiyor sacmalik.. hani cok sosyetik olsalar ne biliyim ay onlar eskide kaldi biz cagdasiz havalarinda olsalar gene anlarm. Ama bilidgin bu tur seyleri.cok.onemseyen bi aile.onlar... ama hic bi halttan.haberleri.yok...
Esimin bu denli salak konusmasi sinirimi.cok.bozdu.. yemek.yiyorduk ve bebegim de bebek arabasinda oturuyordu yanimizda ..evdeyiz bu arada evde de arabasinda gezmek.istyor bazen... cocuk korktu babasi bagirinca. Sus dedm ben sana seslenince bile korkuyo bu cocuk kalbi atiyo su an ,bagirtma o zaman dedi gotur iceri korkmasin dedi..
Biz yatak odasindayiz su an. Bebek meme emip uyukluyor.. beyfendi de icerde pc de oyun oynuyor.. isten erken geldi ve biz vakit gecirirz diye sevinirken olanlara bakin.. ha bu arada evet esim.ozel.sektorde calistgi icin pazar da calisyor 3 haftada 1gun izni olursa ne mutlu..
Cok sinirliyim uzgunum... ne yapmaliyim sizce..gideyim mi yarin :/