• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Es ailesi sıkıntıları

Bunları eşinizle konuşup altınları almanız lazımdı. Çok saçma hareketler bunlar. Gösterir gibi sırf başkası için altın takıp geri almak. Bari takılmasaydı. Yok denilirdi.
Davetlilerin takilarini aldilar oglan tarafinin damada taktigi altinlari benimkileri almadilar ama takilar gelin damadin degilmidir onuda gectim en ufak gelen hediyeyi bile göstermedi vermedi kayinvalide

Kim eş ailesini candan seviyor ki. En en en masum kayınvalidenin bile illaki yaptığı şeyler oluyor. Ayrıca sık gidip gelmek zorunda değilsiniz. Eşiniz istediği kadar baskı yapsın.

Ben anlamıyorum bu erkek ailelerini ya. Gelinini görsen nolur görmesen nolur neden çağırıp duruyorlar çok seviyormuş gibi. Adi gelin, işlerimizi yapsın diyeyse siz hizmetci almadınız.
gelinin ayağının kesilmesine engel oluyorlar ki oğulları hiç evlenmemiş gibi bunlara yapışık olsun da yükleri hafiflesin.
Ben lohusaydım, kp olacak kişi telefonda eşim için diyor ki "gelsin işimi halletsin kaç kere söyledim" Yahu yeni doğum yapmışım, evde tek mi bıraksın beni, senin için! Allah vicdan versin. Hesabını da sorsun inşallah

Davetlilerin takilarini aldilar oglan tarafinin damada taktigi altinlari benimkileri almadilar ama takilar gelin damadin degilmidir onuda gectim en ufak gelen hediyeyi bile göstermedi vermedi kayinvalide
Takılan her şey yasal olarak sizin. Sizin taraf diye ayıramazlar. Bunları eşinizle evlenmeden önce konuşmadınız mı? Nişanda zaten belli etmişler. Nişanda ayrılsanız veya bunları konuşmuş olmanız gerekirdi. En azından şimdi eşinize bunu açın. Bir taraftan düğün resimlerini vs saklayın. Videoları, umarım sıkıntılarınızı aşarsınız ama oldu ki ayrıldığınızda mahkemede lazım olur.

gelinin ayağının kesilmesine engel oluyorlar ki oğulları hiç evlenmemiş gibi bunlara yapışık olsun da yükleri hafiflesin.
Ben lohusaydım, kp olacak kişi telefonda eşim için diyor ki "gelsin işimi halletsin kaç kere söyledim" Yahu yeni doğum yapmışım, evde tek mi bıraksın beni, senin için! Allah vicdan versin. Hesabını da sorsun inşallah
Emrivaki isleride hic bitmez gitmeyince sucluyuz ben gitmesem esim gidiyor islerine ben yalnz kaliyorm sinir oluyrm bende gitsem onlarla olmak istemyrm islerini yapmakda koy isleri var bide

Takılan her şey yasal olarak sizin. Sizin taraf diye ayıramazlar. Bunları eşinizle evlenmeden önce konuşmadınız mı? Nişanda zaten belli etmişler. Nişanda ayrılsanız veya bunları konuşmuş olmanız gerekirdi. En azından şimdi eşinize bunu açın. Bir taraftan düğün resimlerini vs saklayın. Videoları, umarım sıkıntılarınızı aşarsınız ama oldu ki ayrıldığınızda mahkemede lazım olur.
Konustuk kavgasini da ettm ama dedigim dedikler digerlerinden almislar bizdende aldilar

Konustuk kavgasini da ettm ama dedigim dedikler digerlerinden almislar bizdende aldilar

Çalışmıyorsanız mutlaka eğitime verin, ev hanımlığında kalmayın,geleceğe yönelik plan yapın. Keşke baştan tepki verip kaçarak uzaklaşsaydınız. Şimdi diğer tarafla yüz göz olmadan kendinize bir meşgale bulup, ekonomik bağımsızlığınızı almalısınız. Bana güven vermediler. Siz kendinize odaklanın eğitim alın, üniversite okursunuz veya iş bulur çalışırsınız. Her ay para, altın ne varsa ayırın ve bankada kasa kiralayın.

Emrivaki isleride hic bitmez gitmeyince sucluyuz ben gitmesem esim gidiyor islerine ben yalnz kaliyorm sinir oluyrm bende gitsem onlarla olmak istemyrm islerini yapmakda koy isleri var bide
Sizin durum için söylemedim zaten, yukarıdaki üyeye binaen dedim. Allah kalbinize ferahlık versin

Sert durun gerektiklerinde cevabını verin.Insanların çoğu korktuklarına saygı gösterir.Sizde pat yapistirin cevabı.

Olan olmus bunlari takma kafana takmaya devam edersen esine istemeden yansitirsin ne huzurun kalir evinde nede saygin.

Aslında sorun gelini görüp görmemek degil bence bu eş ailelerin sorun yaratmaların yüzde 70 nin altında maddiyat var ogulları bekarken istediklerini yapabiliyorlardı eşimr abisinin bütün borçlarını babasının bütün kredi borçlarını ödetirlermiş mesala aglayıp sızlayıp yaparlarmış bunu evlendikten sonra bunu yapamıyorlar önceden çok sevilen eşim şuan bnm evim var benden bir şey beklemeyin dedi diye abisini hasta etmiş oldu eşim sıfır arabaya biniyor diyr abisi hasta oldu kv den ordan burdan borç alıyor her sene kaynım için içim onun borçlarınıd eşime yıkmaya çalışıyor 2 yıllık evliyim daha evimin dogru düzgün eşyası yok yeni yeni para biriktrip araba aldık eşyamızın parası hazır ona bile göz dikebiliyor velhasıl kelam yüzdr 70 maddiyat şahsen kv kp eşimi zengin ettiklerini düşünüp parayıda benim yediğimi falan düşünüp eşime kinleniyor bizim kesemiz bir deyip durular eşimd ebir degil ben sizden hiç birşey göremiyorum dediği için sıkıntı çıkarırlar genelde 😀 maddiyat önemli eş aileleri için ilk evlendiğimiz sene bayramda durumumuz prk iyi degildi eşim işsiz kalmıştı market görecek parmız yoktu düşünün aç gözlü abisi çoçuklarına haşlık verilmiyor diye arkamdan a kişisi verdirmiyor diyr yaygaraa çıkartmış halada devam eder bu sorunlar hiç umrumda degil çok şükür eşimle dururmuz çok iyi şuan
Siz şanslısınız eşiniz durumun farkında ve sizin yanınızda, ama malesef genel durum böyle değil :KK43: bazi erkekler evlendiklerinin farkina varamıyorlar

Aslında sorun gelini görüp görmemek degil bence bu eş ailelerin sorun yaratmaların yüzde 70 nin altında maddiyat var ogulları bekarken istediklerini yapabiliyorlardı eşimr abisinin bütün borçlarını babasının bütün kredi borçlarını ödetirlermiş mesala aglayıp sızlayıp yaparlarmış bunu evlendikten sonra bunu yapamıyorlar önceden çok sevilen eşim şuan bnm evim var benden bir şey beklemeyin dedi diye abisini hasta etmiş oldu eşim sıfır arabaya biniyor diyr abisi hasta oldu kv den ordan burdan borç alıyor her sene kaynım için içim onun borçlarınıd eşime yıkmaya çalışıyor 2 yıllık evliyim daha evimin dogru düzgün eşyası yok yeni yeni para biriktrip araba aldık eşyamızın parası hazır ona bile göz dikebiliyor velhasıl kelam yüzdr 70 maddiyat şahsen kv kp eşimi zengin ettiklerini düşünüp parayıda benim yediğimi falan düşünüp eşime kinleniyor bizim kesemiz bir deyip durular eşimd ebir degil ben sizden hiç birşey göremiyorum dediği için sıkıntı çıkarırlar genelde 😀 maddiyat önemli eş aileleri için ilk evlendiğimiz sene bayramda durumumuz prk iyi degildi eşim işsiz kalmıştı market görecek parmız yoktu düşünün aç gözlü abisi çoçuklarına haşlık verilmiyor diye arkamdan a kişisi verdirmiyor diyr yaygaraa çıkartmış halada devam eder bu sorunlar hiç umrumda degil çok şükür eşimle dururmuz çok iyi şuan
Herkes öyle olmuyor. Benim eşim de babasının borçlarını ödemiş, abisini evlendirmiş, kardeşinin tüm eğitim masraflarını karşılamış, ablasının çocuklarının beşik adetini yapmış. Daha doğrusu yaptırmışlar. Üstelik ihtiyaç sahibi değiller. On yıldır evliyiz, hala istiyorlar. Eşim de olmaz demiyor.

Herkes öyle olmuyor. Benim eşim de babasının borçlarını ödemiş, abisini evlendirmiş, kardeşinin tüm eğitim masraflarını karşılamış, ablasının çocuklarının beşik adetini yapmış. Daha doğrusu yaptırmışlar. Üstelik ihtiyaç sahibi değiller. On yıldır evliyiz, hala istiyorlar. Eşim de olmaz demiyor.
Ben şanslıyım bu konuda belki bizim zor zamanımızda eşimin yardım ettiği kimseler yoktu ondan sonra değişti zaten eşimin fikirleri iyi ki de etmemiller 1 verip 10 alırlardı.

Eşim maymun gözünü açtı der hep öbür dünya da girilen kul hakkını sorar elbet rabbim durumu iyi olup halla maddiyat istenip ogullarını kendi evi içinde huzursuz etmek de ayıp kendi kalplerinin ekmegini yesinler.

Ben şanslıyım bu konuda belki bizim zor zamanımızda eşimin yardım ettiği kimseler yoktu ondan sonra değişti zaten eşimin fikirleri iyi ki de etmemiller 1 verip 10 alırlardı.

Eşim maymun gözünü açtı der hep öbür dünya da girilen kul hakkını sorar elbet rabbim durumu iyi olup halla maddiyat istenip ogullarını kendi evi içinde huzursuz etmek de ayıp kendi kalplerinin ekmegini yesinler.
İnşallah.
Bu arada bizim de çok sıkıştığımız zaman oldu. O kardeşleri borç bile vermediler. Gerçi biz borç dışında istemeyiz. babası biraz borç verir, sonra geri öderiz. Babası istediğinde ise hiç geri ödenmez. Eşim ise hiç kızmaz, memnundur

İnşallah.
Bu arada bizim de çok sıkıştığımız zaman oldu. O kardeşleri borç bile vermediler. Gerçi biz borç dışında istemeyiz. babası biraz borç verir, sonra geri öderiz. Babası istediğinde ise hiç geri ödenmez
Ne kadar benzer benim de çok tuhafıma gidiyordu eşimin ailesi borçlarına sadık degiller hiç kredi batagındalar düşünün kp nin her bankadan kartı var hep borçlu eşim evlensiğimiz ilk ay elimizdeki takılan takı nakitlerden babaaının borcunu ödedi bunlar ne borcu dedigimde bu arada düğünüzümü eşim kendi yaptı hani baban düğündemi harcadı diye yok düğün ceplerine utandım parayı ben koydum dedi benim eşim saf mıydı bilmiyorum ama bende biraz konuştum gösterdim hep bizi görünce milletin cepine akrep girerdi başkasına gelince resmen yemeli içmeli partiler biz gidincede evlerinde bişey yok diye eşim gider alışveriş yapardı falan kültür çatışması yaşadım resmen ama hepsini aştık çok şükür sizlerde aşarsınız inşAllah ha bide begersem eşim para yardımı yapıp borç öderken begersem bilerek borçlanırlarmış abisi için miş zorumuza gitti ben yeni evliyim suçum neydi çok fedakarlık etiğim şeyler olmuştu hala daha evimi düzemedim para biriktrcem diye ugraşıyorum

Ben anlamadım nişanda takılar size takılmadı mı neden eline verdiniz? Hediyelerde kaynanaya değil size verilir niye kaynanaya verilsin hediyeler görmedim bile diyorsunuz. Direkt kaynanaya verildiyse haberiniz bile olmazdı hediyelerden.Ayrıca eşya eksiğiniz varsa eşiniz alacak o almak zorunda değil.Maddiyat değil diyorsunuz ama anlattıklarınız hep maddiyat..bazı kadınlar eşini sevdiği için değil hediye vs için mi evleniyor mehrini.takını yapmışlar nişandakileri veren de sizsiniz

Ne kadar benzer benim de çok tuhafıma gidiyordu eşimin ailesi borçlarına sadık degiller hiç kredi batagındalar düşünün kp nin her bankadan kartı var hep borçlu eşim evlensiğimiz ilk ay elimizdeki takılan takı nakitlerden babaaının borcunu ödedi bunlar ne borcu dedigimde bu arada düğünüzümü eşim kendi yaptı hani baban düğündemi harcadı diye yok düğün ceplerine utandım parayı ben koydum dedi benim eşim saf mıydı bilmiyorum ama bende biraz konuştum gösterdim hep bizi görünce milletin cepine akrep girerdi başkasına gelince resmen yemeli içmeli partiler biz gidincede evlerinde bişey yok diye eşim gider alışveriş yapardı falan kültür çatışması yaşadım resmen ama hepsini aştık çok şükür sizlerde aşarsınız inşAllah
İnşallah tüm kalbimle diyorum.
Allaha kalmış. Yoksa bunlara kalsa..
Bizim de düğüne 900 kişi çağırmışlardı, biz de 50 kişi falan çağırdık çok masraf olmasın diye. Çünkü yemekli düğün ve biz ödeyecektik. Köyden gelir gibi giyinip yedi içti gitti o davet ettikleri kişiler. Salon kirasını üç taksit yaptırdık. Her ay gidip bileziklerimi ve çeyrekleri bozdurup taksit ödedik. Üstelik bilezikleri benim akrabalarım taktı. Onun ablası bile bilezik takmadı. Ama eşim her şeylerine insanüstü yardım etmiş. Neyse üstüne bir de babası düğünden sonra, faturaları fazla gelirse bizim ödememizi istedi. Eşim de utanmadan kabul ediyor. Ben de güzelce uyardım ama çok sert tepki verdi. Allaha havale ediyorum, Rabbim yaşattıklarını yanlarına koymasın. Zorbalıkla sindirdiler

İnşallah tüm kalbimle diyorum.
Allaha kalmış. Yoksa bunlara kalsa..
Bizim de düğüne 900 kişi çağırmışlardı, biz de 50 kişi falan çağırdık çok masraf olmasın diye. Çünkü yemekli düğün ve biz ödeyecektik. Köyden gelir gibi giyinip yedi içti gitti o davet ettikleri kişiler. Salon kirasını üç taksit yaptırdık. Her ay gidip bileziklerimi ve çeyrekleri bozdurup taksit ödedik. Üstelik bilezikleri benim akrabalarım taktı. Onun ablası bile bilezik takmadı. Ama eşim her şeylerine insanüstü yardım etmiş. Neyse üstüne bir de babası düğünden sonra, faturaları fazla gelirse bizim ödememizi istedi. Eşim de utanmadan kabul ediyor. Ben de güzelce uyardım ama çok sert tepki verdi. Allaha havale ediyorum, Rabbim yaşattıklarını yanlarına koymasın. Zorbalıkla sindirdiler
Eşinizin maddi geliri çok falan mı hala para bekliyorlar düğünüde siz yapmışsınız faturalarıda ödemişsiniz geçmişte eşinize birşey yapmışlarda bastrmış olabilirler mi mesala eşimin ailesi bizede kaynımada bir ev verdiler bizim ebimizin taksitini hala ödüyorlarmış bu sebebte eşimi bastrmaya çalışıyorlar ne koparırsak kar kafasındalar birde bnm kv nasıl desem eşimle pek anlaşamıyor eşim sert mizaclı evlenene kadar bastrıp ölümü gör diyo kp zorla yaptırmışlar yalan dolan çok var bide belki eşinizide bastırıp ne bilim mahcup kendilerine baglıycak bir şey mi yaptılar

Eşinizin maddi geliri çok falan mı hala para bekliyorlar düğünüde siz yapmışsınız faturalarıda ödemişsiniz geçmişte eşinize birşey yapmışlarda bastrmış olabilirler mi mesala eşimin ailesi bizede kaynımada bir ev verdiler bizim ebimizin taksitini hala ödüyorlarmış bu sebebte eşimi bastrmaya çalışıyorlar ne koparırsak kar kafasındalar birde bnm kv nasıl desem eşimle pek anlaşamıyor eşim sert mizaclı evlenene kadar bastrıp ölümü gör diyo kp zorla yaptırmışlar yalan dolan çok var bide belki eşinizide bastırıp ne bilim mahcup kendilerine baglıycak bir şey mi yaptılar
yok arkadaşım öyle bir şey değil, sömürme durumu.
Eşim memur, o kadar borcu mümkün değil ödeyemezdik. Okuldan eve dönerken otobüse binmeyip 1tl biriktiriyordum çok sıkışık olduğumuzdan. Buna rağmen onlara hayır diyemiyordu. Ben evime ya da üzerime sevdiğim bir şey alınca surat asıyordu ama aynısını kendi ailesine almak istiyordu.
Çocukken çalışmaya başlamış, hep ailesine harcamış. Onlar da acımamış istemişler. Üniversite okurken cebinde para kalmamış, iftarını açamamış, on km yürüyüp eve gitmiş otobüs parası yok diye, yatsı vakti iftar yapmış yine de söylememiş.
Asıl onların buna borçlu olması gerek. Çünkü kendi imkanı varken büyük oğlunun düğününü küçük oğluna yıkmak, kardeşinin dershane masraflarını ödemezsen ben ödemem demek nedir? Sen dayısın, beşik adeti sana düşer nedir! Ya ben eşimi tanıdığımda bin lira maaş alıyordu, abisinin düğün eşyalarının taksidi olarak bin lira ödüyordu.

Back