• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Es ailesi sıkıntıları

Günaydın kızlar ben yeni evliyim ama es ailesine bir türlü ısınamadım sevemedim.sebebi ise bazi yasananlar,kayinvalidem düğünde gelen hic bir hediyeyi bana vermedi annem gelen en ufak seyi verirken hediyelerde degilim ama onlar benim hakkim degilmi en azından gösterebilirdi onu bile yapmadi kendimce gerekcem zamaninda hediye götürdüklerim bana geri getiriyor bende onlara geri goturcem diye dusundu galiba? Nisanda takilan takilari da aldilar guyya oda takanlar geri takmakmis ne kadar takildigindan haberim bile yok. sadece bana mehir taktılar. Ailem yine ayni sekilde bana takilanlari bana verdi taki olarak da birseyim yok evimde de esya eksiğim var yani düşünüyorum da hersey maddiyat olmasada yapilanlar hos degil bu sebeblerden icim isinmadi kinada aglamadim ailemde aglamadi yas havasi yokdu aaa hic biri aglamiyor biz zaten gelin almiyorz damat veriyoruz diyorlarmis bunu bizimkiler duymus. Gelip bana soylemediler ama kendi aralarinda konusurlarken duydm nisan alisverisinde de tatsiz olaylar yasandi simdi esim bana sevemedin alisamadn diye yükleniyor ben soguk durdukca ama elimden gelmiyor yakin durmak düğünden sonra da sanki ben de sorun varmis gibi bir tavır laf ima derdindelerdi anlayamadim gerçekten bu insanlari.

Alıntı Cevapla
Şikayet Et •••
İlk işiniz ailenizin taktıklarını onlara geri vermek olsun. Madem onlar alıyor. Sizin aileniz de alsın. Ben olsam aynen böyle yapardım

Aslında sorun gelini görüp görmemek degil bence bu eş ailelerin sorun yaratmaların yüzde 70 nin altında maddiyat var ogulları bekarken istediklerini yapabiliyorlardı eşimr abisinin bütün borçlarını babasının bütün kredi borçlarını ödetirlermiş mesala aglayıp sızlayıp yaparlarmış bunu evlendikten sonra bunu yapamıyorlar önceden çok sevilen eşim şuan bnm evim var benden bir şey beklemeyin dedi diye abisini hasta etmiş oldu eşim sıfır arabaya biniyor diyr abisi hasta oldu kv den ordan burdan borç alıyor her sene kaynım için içim onun borçlarınıd eşime yıkmaya çalışıyor 2 yıllık evliyim daha evimin dogru düzgün eşyası yok yeni yeni para biriktrip araba aldık eşyamızın parası hazır ona bile göz dikebiliyor velhasıl kelam yüzdr 70 maddiyat şahsen kv kp eşimi zengin ettiklerini düşünüp parayıda benim yediğimi falan düşünüp eşime kinleniyor bizim kesemiz bir deyip durular eşimd ebir degil ben sizden hiç birşey göremiyorum dediği için sıkıntı çıkarırlar genelde 😀 maddiyat önemli eş aileleri için ilk evlendiğimiz sene bayramda durumumuz prk iyi degildi eşim işsiz kalmıştı market görecek parmız yoktu düşünün aç gözlü abisi çoçuklarına haşlık verilmiyor diye arkamdan a kişisi verdirmiyor diyr yaygaraa çıkartmış halada devam eder bu sorunlar hiç umrumda degil çok şükür eşimle dururmuz çok iyi şuan
Bizde ilk evlendigimizde ailesi hiç yardımcı olmadı herşeyi düğünden sonra ödedik sonrası çocuk oldu,ev aldık hiç ne çocuk için hediye nede gelmeye tenezzül bile etmediler gölgede yattı kaynana kayınbaba para istemişler ben 5tl nin suyunu sıkarken eşim gizli gizli para yollamış kaynanam zamanında banada demişti aynı koydeniz eşimle ,köye gittimizde ailemin yanına giderdim köye geldiğimiz günün akşamı ona bile laf etti "gönül sığmayınca bedende sigmazmis"zaman geçti onlar bana muhtaç oldu beraber yaşamak istediler bakıma muhtaç oldular bende onlara bakmadım 5tane kizi ve 5oglu var bana yapistilar enayi benim çünkü bakmadım bende, iki tane gözden engelli cocugum var onlara mi bakayım size mi bakayım şuan küsüm eşimin tarafıyla oh rahatmis boyle

İlk işiniz ailenizin taktıklarını onlara geri vermek olsun. Madem onlar alıyor. Sizin aileniz de alsın. Ben olsam aynen böyle yapardım
Onlar bende
Annem size destek diyor elim gitmez evladimdan almaya diyor karsiligini herkese kendileri alip takcak

Onlar bende

Annem size destek diyor elim gitmez evladimdan almaya diyor karsiligini herkese kendileri alip takcak
O zaman eşiniz araba alalım falan derse vermeyin. Sonra kendi üstüne yapar arabayı. Ben böyle konularda pısırık kalan erkeklere sinir oluyorum. Düğün takılarını da mı aldılar sizden

Günaydın kızlar ben yeni evliyim ama es ailesine bir türlü ısınamadım sevemedim.sebebi ise bazi yasananlar,kayinvalidem düğünde gelen hic bir hediyeyi bana vermedi annem gelen en ufak seyi verirken hediyelerde degilim ama onlar benim hakkim degilmi en azından gösterebilirdi onu bile yapmadi kendimce gerekcem zamaninda hediye götürdüklerim bana geri getiriyor bende onlara geri goturcem diye dusundu galiba? Nisanda takilan takilari da aldilar guyya oda takanlar geri takmakmis ne kadar takildigindan haberim bile yok. sadece bana mehir taktılar. Ailem yine ayni sekilde bana takilanlari bana verdi taki olarak da birseyim yok evimde de esya eksiğim var yani düşünüyorum da hersey maddiyat olmasada yapilanlar hos degil bu sebeblerden icim isinmadi kinada aglamadim ailemde aglamadi yas havasi yokdu aaa hic biri aglamiyor biz zaten gelin almiyorz damat veriyoruz diyorlarmis bunu bizimkiler duymus. Gelip bana soylemediler ama kendi aralarinda konusurlarken duydm nisan alisverisinde de tatsiz olaylar yasandi simdi esim bana sevemedin alisamadn diye yükleniyor ben soguk durdukca ama elimden gelmiyor yakin durmak düğünden sonra da sanki ben de sorun varmis gibi bir tavır laf ima derdindelerdi anlayamadim gerçekten bu insanlari.

Alıntı Cevapla
Şikayet Et •••
Ayrıca eşinle konuş ailesi takıyı verecek mi vermezse sende geri ver ailene takıları pasif durdukça ezer bunlar, saygılı olmalıyız ama karşılıklı herşey senin ailende kıymetli sende sürekli git kocanla ailene.

Evet
O zaman eşiniz araba alalım falan derse vermeyin. Sonra kendi üstüne yapar arabayı. Ben böyle konularda pısırık kalan erkeklere sinir oluyorum. Düğün takılarını da mı aldılar sizden
evet hic takim yok oglan tarafi oglana tarafina takti kiz tarafi kiza onlar onun takilarini aldi onlardan kimse bana bisey takmadi aileme vercem diye kendi adetleri gibi sandilar heralde

Evet
evet hic takim yok oglan tarafi oglana tarafina takti kiz tarafi kiza onlar onun takilarini aldi onlardan kimse bana bisey takmadi aileme vercem diye kendi adetleri gibi sandilar heralde
Canım o zaman hemen git annenin üzerine hesap açtır ve altınları oraya yatır. Eşine söz hakkı bile tanıma bu konuda. Neden senin altınlarını eşin kullansın? Senin garantin olsun o altınlar. Yarın araba falan almaya kalksanız eşiniz direk onlara göz diker

Canım o zaman hemen git annenin üzerine hesap açtır ve altınları oraya yatır. Eşine söz hakkı bile tanıma bu konuda. Neden senin altınlarını eşin kullansın? Senin garantin olsun o altınlar. Yarın araba falan almaya kalksanız eşiniz direk onlara göz diker
Aynen aynısını yazacaktım annesine hesap açıp yatirsin erkek milleti alır geri vermez ben de olsam geri verirdim aileleme bi akilli erkek tarafimi

Aynen aynısını yazacaktım annesine hesap açıp yatirsin erkek milleti alır geri vermez ben de olsam geri verirdim aileleme bi akilli erkek tarafimi
Böyle konuları okuyunca sinirlerim zıplıyor. Ben evlendikten sonra 5tl bile bulsam, ne varsa aldım. Kasaya koydum. Boşanırken de ev araba altım her şeyi aldım. Yine olsa yine alırım 😬😬

Böyle konuları okuyunca sinirlerim zıplıyor. Ben evlendikten sonra 5tl bile bulsam, ne varsa aldım. Kasaya koydum. Boşanırken de ev araba altım her şeyi aldım. Yine olsa yine alırım 😬😬
bunlar koylu kurnazlari cahil cuhelayla ugrasmak cok zormus bilgisizlik gorgusuzluk diz boyu daha ufak tefek neler neler yasandi icine girmeden bilinmiyormus

İlk zamanlar bu sorunları herkes yaşıyor. 2 farklı kültür 2 farklı tepki. Kendi ailemizde ki anlayış ve düşünceyi karşı taraftanda bekliyoruz.
Bunu yaparkende ailesine kızgınlığımızı eşimize yansıtıp evimizde huzursuzluğa neden olabiliyoruz.
Bence sallama. Boşver hediyelerini vermezlerse vermesinler eşin iyi ise ve onla iyi anlaşıyorsan ailesine mesafeli olarak seviyeli bir geniş aile ilşkisi oluşturabilirsin. Üzme kendini.

g
İlk zamanlar bu sorunları herkes yaşıyor. 2 farklı kültür 2 farklı tepki. Kendi ailemizde ki anlayış ve düşünceyi karşı taraftanda bekliyoruz.
Bunu yaparkende ailesine kızgınlığımızı eşimize yansıtıp evimizde huzursuzluğa neden olabiliyoruz.
Bence sallama. Boşver hediyelerini vermezlerse vermesinler eşin iyi ise ve onla iyi anlaşıyorsan ailesine mesafeli olarak seviyeli bir geniş aile ilşkisi oluşturabilirsin. Üzme kendini.
onlar yüzünden cikiyor huzursuzluk zaten baska derdimiz yok şükür ailede sevilcek gibi degil gidnce diken ustundeyim gelinmis diye deger verilmez daha cok el gibi davranirlar iki kelam etmezler azarlar modda babasi falan acik arar sevmeynce ben suclu olurum ama sanki sevilmeyi hak ediyolar

Uzun

Is yapmaya da çağırıyorlar da gitmeynce tavırdan geçilmiyor huzur kaciyor evkenip elin ailesinin kahrini cekcegime kendi aileminkini cekerdim diyorum bazen hic degilse onlar memnun olurdu bunlara yapsanda kotusun yapmasanda kadin olmak hep fedakarlik
Eşin sana destek olsa inan ne dedikleri önemli değilde, surekli tavır yapıyor sanırım

Pek sevdiği soylenemez ufak tefek olumsuz yorumlaru oluyor yinede ama bariz bisey yok cunku benimkilerin ona bisey yaptigi yok annem gidecegmzde ozenir babamda konusur eder sılmasn diye ama ben gidince babasi telden basini kaldirip hosgeldnz demeye tenezzul etmez istifini bozmaz odaya girince bide laf sokar moddadir anneside hic ozenmez bize gunluk dedikodulari inceden imalari vardir

Oh iyi yapmışsın sefan olsun sevindim sizin adınıza 🤗

Onlarla icli disli olmami istyor sevmemi bekliyor bende mesafeliyim sogugum elimde değil
Herşeyi yapmışlar sevmeni beklesin dursun,aileye katılan sensin onlar kendini sevdirecekti kızı gibi görecekti anne olacaktı ama kaynana olmayı tercih ettiler nasıl doğru dururken seveceksin.Sen evlerinde olsun senin evinde olsun seviyeli davran herseyine karismalarina izin verme ,esinede ve ailesine bunu ogretirsen rahat edersin aman kavga çıkmasın der oturursan çok üzerler eşin aile olduğunun farkına varmalı yoksa benim gibi ilerler ilerler küslüge gider en sonu biz çok alttan aldık aman diye diye yinede sonucumuz bu oldu keşke almasaydim doyorum

Back