- 23 Aralık 2024
- 2
- 0
- 1
- 23
Ben Ella kullanmıştım adetimi baya bı geç oldurmustuKızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim.
İcebilirsin gebelik planlamiyorsaniz bı zararı yok bunu sürekli yapma yeterKızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim.
Bünyeden bünyeye değişiyor. Benim vücudumdan etkisi 6 ayda geçti. 1 kere kullanıp aylarca regl olamayan arkadaşım da var.Hormonları bozmuyor bunu bir doğum kontrol ilacı olarak değil acil durum ilacı olarak kullanmanın bilincinde olmak lazım ama öyle bahsedildiği gibi bir şeyi bozduğu yok adet gecikmesi vs. yapıyor evet ama o da yumurtlamayı ertelediği için doğal olan bir şey.
1 sene içinde 3 taneden fazla alırsanız sorun yaşayabilirsiniz ama ilk kez kullanacağınız bir şey zarar vermez :)Çok teşekkürler evet ama ilk kez kullanıcam açıkcası çekindim hormonları bozuyor vs deniyor
Kullanmayın. Ben kullandım kronik mantarla uğraşıyorum psikolojim bozuldu artıkKızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim.
Evet @kediler 'in dediği gibi hormon bozan bir ilaç olarak görmemek lazım aksine hayat kurtarıcı bir şey olarak görmek lazım bunu istenmeyen çocuk olduktan sonraki süreç daha da yıpratıcı olabiliyor çünkü
Yumurtlama döneminde miydiniz acaba ? Düzenli ise adetiniz buna da bakabilirsiniz. Yumurtlama ya denk gelmediyse kullanmayadabilirsiniz. Tabi az da olsa riskli bi yöntemÇok teşekkür ederim şimdi gidicem almaya umarım geç kalmamışımdır ya
Merhaba ertesi gün hapı kullanmanızda bir sakınca yok tabiki ama çok sık içilmemesi lazım yan etkilerinde adet gecikmesi olabiliyor bir arkadaşım da 10 gün gecikmişti adeti hormonlarını bozmuş çünkü bende kullanmıştım ama bende sorun olmadı yine günümde adetimi olmuştum iyi günlerKızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar, hayatımda iki kez kullandım , ilk kullandigimda diğer ay 13 gün adetim gecikti,sonra hamile olduğumu öğrendim,fakat kanamam basladi hastaneye yatırdılar,üç gunun sonunda aslında hamile olmadığımı kullandigim ertesi gün hapından kaynaklı hormon degerlerimin yükseldiğini öğrendik, yıllar sonra ikinci kez denemiştim ondan sonra da dış gebelik yaşadım, bu belki bana denk geldi bilemiyorum ama iki kez kullanıp diğer aylarda bu sorunları yaşadım ben, ama kullanan çok arkadaşım oldu herhangi bir sorun yasamadilarKızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim.
İyi günler yorumlarda sizi bilgili gördüğüm için sormak istedim 16ocakta geri çekilme yöntemiyle ilişkiye girdim içime boşalmadı ve ne olur ne olmaz diye ilişkiden 48saat sonra Ella aldım adetim 15gün gecikti ve 15.günün akşamı yani 2gün önce kanamam oldu regl gibi kırmızı renkti ama normal zamandaki gibi yoğun değildi dün akşama kadar yoğun olmayacak şekilde kan geldi 1ped anca doldu bugünse pedime geçmemiş sadece sildikçe peçeteye geliyor acaba regl değil mi yerleşme kanaması vs olabilir mi ya da ilaçtan dolayı mı böyle oldubirkaç farklı marka var ertesi gün haplarında ama en etkili olarak ella öneriyoruz :))
Ocak ayın 12sinde ella içtim ara kanama oldu 6gün boyunca şubat ayında hiç regly olmadım. 36 gündür ve kana ve testler negatif çıktı hep regly söktürücü kullanma diyorlar. normal midir gecikmesi?Kullanın ancak 2-3 ay boyunca düzgün bir regl dönemi beklemeyin. Regliniz bi gecikir bir erken olur bi azalır bir artar hiç belli olmaz yani. Epey bir vücutla oynayan bir ilaç.
İçtim kusmadım ya bende bulantı falan hiç bişi yapmadıiç ama içtikten sonra kusmamaya özen göster
Herşeye rağmen gelen artık kısmettir zaten ona yapacak bir şey yok ama hazır olmadığımız için ilaç işe yaramıştır diye umuyorum şuanMoralini bozmak istemem ama bende ertesi gün hapına rağmen hamile kaldım şuan 22 haftalık hatta:))) o gelecekse gelir zaten çok koruma sağladığını düşünmüyorum bende bu ay size geçmez artık :))neyseki çocuğa bir zararı yokmus çok vicdan yapmıştım.
Resmen korkutmaya gelmiş gibisiniz ya yapmayın nolurBen ilk çocuğuma bu yüzden ha ile kalmıştım
O konuda çok bi bilgim yok ilaç nasıl çalışıyor ama ovulasyon zamanım değildi tuttuğum takvime göre belli de olmaz tabii vucut bizim gibi takvime bakıp çalışmıyor o yüzden ella aldım işteHali hazırda yumurta varsa döllenme üzerinde etkisi olmuyor. Ella bu yüzden erken de alsanız etkisiz kalabiliyor. Doktorum söylemişti. Gebe kalanlar hali hazırda yumurtlama olması nedeniyle gebe. Zaten döllenme 45 dakika sürüyormuş
Ella daha fazla kullanılıyormuş galiba ama tabii doğum kontrol hapı gibi düşnemeyiz sürekli sürekli o şekilde olmazYani bende hiç etkisi olmadı arkadaşım da adet gecikmesi yaptı sadece sürekli kullanılmamalı yılda belki en fazla 3 bende ilk zamanlar hiç istemedim çocuk şimdide olsun diye uğraşıyorum her şey sırayla
Ben öneriler üzerine Ella aldım bi yan etki falan da yapmadıBen defalarca kullandım hiç sorun olmadı. Ertes marka iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?